Ta hand om ditt hår: Färgat


En fräck färgning jag gjorde på en vän för ett par månader sedan.


Utgångsläge: Ett färgat hår är ett preparerat hår. Viktigt är därför att vårda med bra inpackningar samt produkter som inte drar ur färgen.

Underhåll: Försök att endast färga utväxten, för att spara på ditt hårs kvalité, men även för att inte förstöra färgen du har. När du färgar ditt hår flera gånger, gör det att färgen läggs lager på lager. Detta kommer göra att du tillslut bli svarthårig. Ibland kan man dock behöva fräscha upp sin färgning lite och då kan man dra ut färgmassan i längderna de sista minuterna. Boka en tid hos frisör, det är alltid bäst och lättast, både för dig och ditt hår.

Klipp ditt hår med jämna mellanrum, för att behålla håret så fräscht som möjligt. Ser håret slitet och risigt ut, kommer färgen uppfattas fel.

När du använder inpackningar och andra produkter, är det viktigt att du använder de som är speciellt utvecklade för färgade hår. Annars kan det dra ut pigmenten och ditt hår och färg kommer omedelbart se dassig och tråkig ut.

Känner du att du bara vill fräscha upp din färg eller kanske byta ton eller ljushetsläge (endast mörkare) på ditt hår, så kan du använda toning. Det är endast skonsamt för håret och ger ofta ett riktigt fint och glansigt resultat. En toning tvättas ur.
 
Om ett hår får gröna toner: Som brunett (speciellt om man gått från blondin till brunett) kan man ibland få lite gröna toner på sitt hår. Då rekomenderar jag att köpa produkter mer röda pigment i. Rött och grönt är komplimentfärger och neutraliserar därför färgen. (Precis som lila och gul är komplimentfärger och silverschampoot reduserar de gula tonerna på ett blont hår, läs här)

Produkterna: Det finns mängder av färgschampoon ute i djungeln. Delvis färgschampoon speciellt utvecklat för respektive färg (exempelvis brunetter och rödhåriga). Men det finns även färgschampoon som funkar på alla sorters färgpreparerade hår.

Produkt-tips:
♥  Matrix Biolage Color Care
♥ Loreal Professional Vitamino Color
♥  Redken Color Extend
♥  Kérastase Reflection Bain
14
Emelie

om man både har färgat och slitet hår vad ska man då använda ?? et har jag länge undrar och skulle vara världens tacksammaste för svaret..

Emelie

lillstina

Det vart ju riktigt snyggt ! :)

Jenny

Lila är väl ingen färg egenltligen. Måste väl va blått o gult.

Jenny

Jag tänkte på grundfärger, därför jag svarade dig. För grundfärger är ju blått, gult, grönt och rött. Då blir det ju rött-grönt, blått-gult. Och du... jag gillar din blogg, vad än alla andra säger. Känns som om jag kan ifrågasätta sig utan att du tar illa upp. =) För alltid kan man lära sig nått nytt..

Anonym

Bra infooo!! tackar.

Linda

Vad roligt med lite information, jag blir själv klar med min frisör utbildning till sommaren.

Ha en bra dag :)

kram Linda ;)

amanda

Hej Linda. Jag har precis färgat mitt hår brunt och det är verkligen jätte slitet. Det blir slitet på en gång när jag plattar håret som jag kanske gör nån gång i månaden. Även direkt efter jag har klippt mig. Har du nåt tips på bra produkter som man kan använda?

amanda

Tack så jätte mycket för tipsen! :) Hoppas verkligen att det hjälper:)

amanda

Jag har en till fråga till dig:) Jag har ganska tunnt och kort hår, finns det något man kan göra för att få det tjockare eller längre?

Emma

Superbra blogg! Kan du inte komma med ett inlägg hur man kan ta hand om lockigt hår? :)

EMKUU | BLOGG OM MITT LIV

Hej Linda!

Jag brukar läsa din blogg ibland. Jag undrar vad din text heter på ''Om mig'' När du har svarat. Om du ger ut sååklart! Kram

SandraFrejd

Min naturliga hårfärg är ljusblond ch det var superkanigt, sedan färgade jag brunt och mitt hår blev strävt, jag blekte 6 ggr på 1 månad hemma och håret var superlent igen (jag använde aldrig inpackning vare sig brunt eller blont) sedan blekte jag platinablont i ngt år och mitt hår var superkanigt sen lade jag i en brun toning och håret blev direkt strävt och frissigt tovade sig och höll på, när jag nu blekte bort det itorsdags (hemma) så blev håret jättelent igen och toffsarna glider ur och kvalitén är jättefin enligt min frisör som jag var hos dagen efter (fredags) för råd... how come, mitt hår verkar inte gilla brunt?!

Teck

Det fungerar att tona ett hår ljusare, typ köpa en guldblond nyans att färga ett lätt cendréfärgat hår för att få lite somrig känsla och fräshca upp håret :)

Fitnesslinda

Hej! Gick precis från ljusblond till brunett. Två färgningar. Första dassig och grönaktig. Den andra blev väldigt mörk! Tog inte överallt kan man se i solen. Kommer den ljusas upp från mörkbrunt till typ BRUNT!? Funderar på att slänga i en intensivtoning i håret nu, kan jag ta en mer mjölkchoklad brun då (kakao nu). Tacksam för svar! :D