Hundar och raketer: Hur reagerar Tyra&Polly?


Bild


Ni är många hundägare som läser min blogg och många av er har frågat om det här med raketer. Hur reagerar mina hundar på dom? Som de flesta ägare vet, så är det många fyrbenta som är otroligt rädda för smällarna, vissa kan gå in i chock och ibland kan det gå riktigt illa.

Jag har ganska tur, tidigare år har inte tjejerna reagerat på dom alls. Dom bryr sig inte om det smäller ute, blinkar i himlen eller liknande. Det är samma sak med åskan, inte en reaktion. Det känns givetvis otroligt skönt att ha t.o.m. två hundar dom inte bryr sig eller blir skrämda, men samtidigt vet jag att det finns så många där ute som det är tvärtom för.

Personligen har jag varit med om ganska obehagliga händelser med just raketer och jag känner därför en viss rädsla för dom. Jag deltar aldrig i raketskjutningarna längre, och när jag var yngre kunde jag gråta hysteriskt när pappa, lillebror eller någon annan som betydde/betyder mycket för mig gick ut för att skjuta. Jag är inte alls lika rädd längre såklart men jag ser ingen anledning att köpa dom. Klart dom är fina att titta på, men det är så mycket negativt som överväger det där fina.

Klart det finns negativa saker med allt, men raketer är definitivt ingenting som får mig speciellt imponerad. Jag sitter hellre inne i värmen och tryggheten, är går ut och skrämmer hundar och riskerar en bortsprängd hand : )

24
Anonym

Du har tur du! Min hund såg en på teven igår och kröp upp i soffan av ren rädsla. Annars hatar hon att liga nära en och gosa eller så då hon är lite av en ensamvarg. Men nu kom hon och kröp upp och skakade. Av en på teven!

TripleSex - Sex som det ska vara!

Vad ska du ha på dig ikväll? :)

Jessica

Jag har 2 st hundar, en lite större & en lite mindre. Den lilla reagerar inte alls på raketerna, men den större gör det däremot. Hon blir alldeles livrädd, skakar och har sig. Inte kul alls. Speciellt inte när de smäller t.o.m många dagar innan nyårsafton här - inte raketer men smällare och det tycker hon också är obehagligt.

Carro

Om dina hundar inte är rädda litar de på dig och du har lärt dem att det inte är någon fara. Det är ägarens fel om hunden blir rädd eller ej. Så då har du uppfostrat dina rätt. =)

Linn

Jag är också rädd för raketer, när jag var liten och skulle tända på en sån där liten smällare som man typ slänger iväg på gatan så sprängdes den på min tumme, det gjorde fruktansvärt ont och jag tycker fortfarande det är lite obehagligt.

Rebecca

Bra skrivet Linda, jag håller helt med. Min hund är rädd för raketerna och jag vet många fler som har sånna problem. Om alla tänkte som du skulle fler hundägare få ett bättre nyår.

FANNY

Gott nytt år och hoppas du får en trevlig fortsättning under 2010! :)

Jonna

Kanon att dina hundar inte är skott/ljud/ljuskänsliga. Min är det inte heller. =)



Tycker Carro generaliserar lite. Om nån bränner av en smällare i arslet på ens hund spelar det ingen roll hur mycket den litar på en eller hur väl uppfostrad den är.



Tycker egentligen raketer/smällare ska förbjudas. I alla fall för privatpersoner. Så kan var kommun själv välja om dom vill arangera ett nyårsfyrverkeri.



Gott nytt år!

Ellie

Gott nytt år :)

anglalik

Ja jag håller med om att det är fint att se på, Men tycker synd om varenda vovve vars ägare är dum nog att ta med dom ut när det smäller så förfärligt åt dom.. Du har tur som har så fina och härliga vovvar! =)

Anonym

Gott nytt år! :D

Jessica

Jag tror att Carro har helt fel. Min hund är bra uppfostrad - hur mysig, snäll och gosig som helst, kan olika kommandon, lyder husse och matte. Jag tror verkligen inte att det handlar om uppfostring av hund när det gäller sådana här frågor.

Olivia

Carro:

Det är inte alls ägarens fel att hunden är rädd. En hund hör fyrverkerierna mycket mycket högre än vad vi människor gör. Även fast vissa hundar inte är rädda så kan fyrverkerierna skada hundens hörsel.

Jenny.

Min yngre hund han springer mot raketerna eftersom han tror det kommer regna dummysar som han får hämta. Men jag vet att det finns många hundar där ute som har det jobbigt, bra att du tar upp det. Ha en Gott Nytt År !!

belinda

Förstår helt det där med raketerna, är rädd både för raketer och smällare, tycker bara det är onödigt att fixa sånt själv när det finns stora, planerade skjutningar. :)

isabella

det ända man ska göra är att inte bry sig om hunden just när det smäller ^^



våra förra hundar var helt olika varann. den ena ÄLSKA raketer, hon hoppa efter dom. haha skitfarligt . (jag är svinrädd för dom)

och den andra hunden var som mig. lika rädd x)



& nu har vi då 2 nya 6 månadersvalpar, och det är deras första nyår. än så länge har dom inte reagerat på smällarna som hörs nu. men får väl se senare :)

Jeanette

Min lilla Rick var inte rädd alls sin första nyår (2006) sen 2007 kastade några tonåringar en smällare PÅ OSS så då var han livrädd, samma sak förra året..

I år tänkte jag att jag måste förebygga på nåt sätt, så hela dagen så fort en smäll har hörts har vi busat med en tennisboll.

Det funkade!!

Han skällde vaktande mot balkongen när dom stod nedanför och smällde, men sen struntade han i vilket. Han la sig udner storarumsbordet för att sova! Jag är överlycklig!!



(Är du intresserad av klickerträning till hundarna så kan du kolla in min blogg med lite tips, den är nystartad så det har inte kommit så mycket än.)

Anonym

katten gömde sig till o med :O

emma

håller man hundarna inne borde det väl inte vara några problem..

J

å för att inte tala om hur miljöfarligt det är med raketer, nu finns de ju så mkt bättre alternativ:)

GOTT NYTT ÅR!!

nath

Små fotomodeller =)

J e n [ foto, inredning & katter]

Usch jag LIDER verkligen med alla djur, både tama och vilda, som lider något fruktansvärt på nyårsnatten! Det är ju faktiskt inte bara hundar o katter som blir rädda, även älgar och rådjur mm springer i panik runt i skogen o på vägarna. hemskt!! det borde verkligen förbjudas.



Det är verkligen heller inte ägarens fel om djuret är rädd, herregud hur tänker människor där? O varför skulle det hjälpa att hålla dem inne som någon skrev? min ena INNEkatt var livrädd igår o låg under sängen (brukar aldrig ligga där annars).. dem hör väl för fasen vad som händer ute!



Kram:)

Junitjej

Min hund Yambo reagerar heller inte på fyrverkerier. Inte än iallafall. Även om han än så länge inte har visat någon rädsla, så får man ändå vara försiktig.

Therese

Bra skrivet! Och förresten, vilka fina hundar du har :)