Följdinlägg till "Dagens Fjortisbloggar"

"Men du har ju bilder på dig själv i bh så du är väl inte så mkt bättre själv?"


När jag skrev inlägget så visste jag att jag skulle få tackla komentarer liknande den ovan. Men jag var beredd att göra det! Jag har aldrig sagt att jag på något sätt är bättre än tjejerna som gör detta, för det är jag inte. Jag klankar inte ned på dom, tycker inte att dom är fula, dumma eller liknande. Jag tycker bara att det är skrämmande!

Angående mina egna lättklädda bilder som jag lagt upp, så var jag över 18 (t.o.m. 20 år) när dom fotades. Jag har aldrig någonsin fotats i underkläder när jag varit under 18 år. Jag har skrivit kontrakt med fotografen ifråga o.s.v. Men nu är det även så att jag fått smaka på vad publicering av sådana bilder kan leda till. Inte nog med all extrem smutskastning och fula ord, de har även sparats undan och publicerats på andra sidor av andra människor än mig själv. Man känner sig och är faktiskt extremt maktlös när något sådant händer. Min polisanmälan gjorde ingen skillnad, då förundersökningen lades ned.

Kanske är det lite därför dessa tjejers bloggar skrämmer mig lite extra? Om vuxna män ser mina bilder, så är jag ändå vuxen själv. Dessa tjejer är 14 år - 14!! Att sedan både alkohol, rökning och sex finns med som samtalsämnen samt "bevis" för i bilder på bloggarna är också otroligt skrämmande.. Och vart är föräldrarna? Tillåts detta av dom?

Ang. åldersgränsen på blogg.se för att blogga då: Som jag skrev tidigare så kan man inte dra alla människor över en kam. Det finns 14-åringar som beter sig mer lämpligt än 21-åringar. Men om blogg.se nu har bestämt en gräns så tycker jag att dom skall försöka kontrollera den lite bättre. Annars är det ingen idé att ha den kvar i Användarvillkoren. Kanske skall man få ange personnummer eller liknande för att kunna registrera sig? Bryter man sedan mot dessa villkor, ja då stängs man helt enkelt av.

31
G I L R A E N

Jättebra skrivet. Igen. Håller med dig till punkt och pricka!



Mitt förslag: Anmäl bloggarna till blogg.se teamet med dessa argument? Må vara taskigt, men rätt.

Linda

Jag tycker du har helt rätt. Dom borde ha mer koll och ta nästa steg efter det och stänga av dom som bryter mot villkoren.



Även om personen i sig faktiskt är 15 men under 18 borde det finnas något inom sånt man borde vara 18+ för.



Jag brukade vara ung och dum, jag får fortfarande ta skit för det än idag för jag inte tänkte mig för ut över internet.

Sanna

Jag håller helt med dig i de två senaste inläggen du skrivit. Jag tycker blogg.se borde vara bättre på att granska de olika bloggarna och personnummer tycker jag är en självklarhet.

Emelie

Kanon bra skrivet, det du skriver stämmer så bra !!

Mrsmodesty



Fast är man 14 kan man ju alltid betänka att ungdomligt oförstånd gjort sitt till, jag dömer då ingen fjortis göranden, då är det värre med vuxnas tveksamheter på nätet... Det är inte bra att visa upp sig då man är 14, men det finns enormt mkt forum, hemsidor och communities för fjortisar att husera på!



Victoria

Jag håller också med dig i det du skriver. Jag tycker att blogg.se borde ta ansvar för det här och granska bloggarna bättre. Det står ju som sagt i användarvillkoren..

Marie

Hej, vet du om den dära vita tubtopp klännigen som du köpte från nelly finns kvar?



Den skulle passa perfekt till Studenten (:



tack på förhand / marie

Z A N D R E A ´s värld

Jag håller helt med dig i detta och kan inte annat säga än att du har rätt i det du säger.

Sessan

Jag håller med dig i det du säger till fullo...

Dixi

Skulle vara kul om du skrev till dom på blogg.se och la upp svaret på vad dom sagt om det hela. Alla gör vi dock misstag. Mina första "naken" bilder la jag ut på bilddagboken när jag var 16 år gammal. Nu lite efter det att jag fyllt 18 la jag ut nya. Det är upp till var och en tycker jag men man borde ju också fatta att allt som hamnar på internet får konsekvenser.

Lisa

Jadu, det är lite creepy att de där tjejerna gör sådär, men det finns ju ändå nåt som heter yttrandefrihet och de där tjejerna har lika stor rätt att blogga som du eller jag har. Sen att de skriver om de saker som de gör och lägger ut sådana bilder bodre man snacka med deras päron om...

sanna

Sv: Vilken lista menar du?

Sara~Candis

Tummen upp!!! Och man borde verkligen skriva in personnr när man skapar en blogg! Utan tvekan, precis som t ex lunarstorm har, där man även måste skriva de sista fyra!

linda

Hej!



jag har förstått att du gör bloggdesigner, mot betalning, o jag är intresserad av din hjälp! min design har blivit jätte konstig o förstörd, utan att jag förstår varför. Vet inte vart jag annars kan vända mig, då ja själv inte har photoshop eller förstår mig på något som har med design att göra.



tycker så mkt om att blogga, men det känns lixom inte så kul när man vet designen är ful o folk reagerar på att det ser konstigt ut. är faktiskt i ren paniktillstånd just nu, behöver hjälp!!



har en idé hur jag vill ha det, om du är intresserad av att hjälpa en krake som mig, får du gärna kontakta mig.. min msn e samma som e-postadressen jag uppgivit, om du vill.



förresten så håller jag med dig fullständigt angående fjortis bloggar, o säkerthet.

Fittan Fes

Var det DU som dödade Hello Kitty??

Kolla själv på;

www.fittanfes.com

Ellen

Vi har ingen annan än 'Kissie' att tacka för att dessa bloggar ligger på topplistorna.



Jag tycker iaf att det är deras eget ansvar och att det får tänka lite själva, men samtidigt är det fel att blogg.se inte följer sina egna regler - men de kan inte hålla koll på hur gamla alla är som har blogg.



http://www.ellenlovisa.blogg.se

özlem

Jag håller med dig till 100%

Jag själv var 14 när jag började blogga men gjorde det med stil och inte som äckliga fjortisar som bara vill ha uppmärksamhet. Bra att du tar upp sånt i bloggen!! :)

Lisa

Jag står på din sida! Stå på dig!

sofia

Din blogg är väldigt intressant :)

Wraith

Ursäkta. Men vad är det här för jävla fjanterier?

Det är STOR skillnad på att vara 14 och lägga ut bilder på sig själv och sin kompis i badkaret, med endast bröstvårtan censurerad.. Och att vara 18 och ha en proffsig, vacker bild på sig själv i väl täckande underkläder.

Det finns en anledning till att underklädesmodeller inte är småungar, menar jag.

Sara

Alltsa, om du lägger ut lättklädda bilder på dig själv så får du nog räkna med att det finns idioter som kommer använda de till andra saker än du tänkt. Det är så våran värld ser ut idag. Det borde ju givetvis inte vara så men man får ju vara lite realistiks och tänka innan man publicerar sådana bilder, jag säger inte att det är fel men du får nog vara lite hård och räkna med det värsta...

Johanna

Är folk så dumma i huvudet så att de jämför en riktig fotografering med att ta bilder på sig själv med en webcam?



PINSAMT!

joanna

i detta inlägget kan jag hålla med dig till fullo;)kör hårt!

lady

Fy vad dålig du äe linda !!!

du som predikar om nätmobbning till höger och vänster ! och kalla dessa tjejer fjortisar du är FAN inte bättre själv !

Inte rädd för konkurans ? IN MY ASS !

Lily [ L i n d a . B l o m ]









lady: Det här har ingenting med mobbning att göra. Jag skriver i båda texterna att jag inte har någonting emot tjejerna i sig, att dom är otroligt söta och gulliga, men att de lägger upp sådan bilder skrämmer mig. Sedan kanske du inte märkte att Dagens Fjortisbloggar stod inom situationstecken?

















majse

mycket bra skrivet. du är grym

hannah

jag tycker detdär med personnummer låter som en riktigt bra idé faktiskt

Sara

Svar: Nu är ju inte samtalsämnet mina lättklädda bilder, utan de 14-åriga tjejerna..



Svar: Nej, men du nämnde ju det i ett av dina inlägg och jag antar att man får kommentera det också. Tyckte det verkade lite som att du inte förstod varför folk tar dina bilder. Att du sen skriver om fjortisar som bloggar är väl en sak, men jag utgår att du vill ha respons på allt du skriver? Eller? För annars har jag nog missuppfattat det. Jag har inget emot dina inlägg men om man följer din blogg så antar jag att det är okej att som läsare ge åsikter om saker du skriver?

Lifestyle by S

Efter att ha läst det här inlägget letade jag faktiskt upp dina modellbilder, och jag ville bara säga att alla var jätte fina. Du har en grym blogg tjejen!

Rebecca

Okej nu är jag lite förvirrad... Jag har varken läst eller hört om att blogg.se har någon åldersgräns. När jag började blogga stod det inte något om att man skulle vara över 15 elr 18... Förvirrad...

Jenny

Starkt. Du har så rätt!