Läsarfråga: Tunnt hår m. röda pigment

Fråga;
Hej! snubblade in på din blogg via stina lee's, och vilken tur! är redan fast, har suttit och läst ett bra tag nu, måste säga att din blogg redan är en favorit! tänkte ställa en fråga, jag hoppas att detta är rätt ställe att göra det på. jag har nämligen väldigt tunnt hår, och har ingen aning om vilken frisyr som gör sig bäst på mig. några frisörer säger att jag ska ha uppklippt, andra att jag inte ska ha det. blev väldigt missnöjd senast jag var hos frisören, hon klippte upp det alldeles för mycket och nu känns de längsta partierna i mitt hår alldeles, alldeles för tunna. jag hade tänkt klippa av de längsta partierna, bara, hos frisören, och spara de kortare, för att på så vis få jämnare längder. har du nån idé om frisyr som passar ett tunnt hår, längd osv.? sen verkar det som att jag har mycket röda pigment i mitt hår, vilket stör mig något oerhört! skulle vilja ha ljus brunt hår, utan rött i, det skulle vara någon nyans ljusare än mitt naturliga. (just nu har jag någon urtvättad brun nyans, med mycket rött i). är det möjligt att göra det några nyanser ljusare och samtidigt få bort det röda. samtidigt har jag ju som sagt väldigt tunnt hår, och skulle nog inte vilja göra en avfärgning då det är väldigt skadligt för håret... åhh! hoppas du orkar läsa den här kilometerslånga kommentaren/frågan nu.. jag kommer definitivt fortsätta läsa din blogg, så bra!

Svar;
Hej! Vad roligt, du är mer än välkommen. Jag skall försöka svara på dina frågor..
Jag tror du gör rätt i att klippa av de tunna längderna, för att få ditt hår att se lite fylligare ut. Korta page-aktiga frisyrer passar enligt mig ett tunnt hår med fina hårstrån. Kanske lite som denna frisyren, längdmässigt. Nu vet jag dock inte riktigt hur tunnt hår du har, men jag tycker ändå du gör rätt i att klippa av det som inte känns okej för dig.

Färgmässigt skulle jag rekomendera dig att göra massor av ljusa slingor i hätta. Det kommer göra susen på din hårfärg. Det ger nämligen ett uppljusande resultat när man gör många och tunna slingor, inte randigt alltså. Det är jätte gulligt med lite röd/koppriga slingor tillsammans med de blonda, jag hade själv det när jag gick från brunett till blond. Sedan är det viktigt att du vårdar ditt hår sedan, blekning sliter ju på håret och för att vårda det på bästa sätt är Loreals Absolute Repair kanon!

Tips: Sedan så finns det ju faktiskt möjlighet till hårutfyllnad med löshår om du skulle vilja det.
4
lina.

Hej! Jag undrar vart man kan köpa "Schwartzkopf IGORA color gloss 9.5-1"? Tack på förhand! /Lina

Emma

En frisörfråga:



Hej Linda!

Jag tycker verkligen inte om att använda hårspray och sådana styling produkter. De funkar verkligen inte på mitt hår, det känns bara äckligt fult ifall jag använder det för ofta.

Men mitt hår är så spretigt och ibland har det jätte dåligt med volym. Jag brukar sova med flätor så blir det lite fluffigare. Kan du tipsa om några bra, plånboksvänliga proukter som kan passa mig?



Emma

Kamilla

Hej.



Tänkte fråga dig om en sak. Jag bleker botten ungefär var 6:e vecka och ibland lägger frisören på en toning. Färgen är jättefin i ungefär 1-2 veckor, sen är det precis som att det gulnar och blir dassigt. Jag använder silverschampo ibland men det slår ofta över i grått och det vill jag absolut inte. Undrar vad du har för åsikt om detta. Du har själv en jätte fin färg på ditt hår!



// Kamilla

Nadja Evelina

Det låter nästan som mitt hår! Jag har nämligen också tunt hår med röda pigment, ha. Synd bara att alla tycker man ska ha kort hår, jag passar inte så bra i det.