O n s d a g

Hej vänner!

Idag känner jag mig riktigt utvilad, täppt i näsan igen, men pigg! Jag studsade upp ur sängen när det var dags att ta ut hundarna på morgonkissen. Kanske är det samtalet med J igår som fått mig lite lite lättare? Han ligger för övrigt här bredvid mig och sover efter ett hårt nattpass, men nu äntligen är han långledig och vi skall försöka hinna med en BIO under veckan. På lördag är det dessutom alla hjärtans dag, tydligen hade hans lag planerat lagfest då, men jag hoppas att han tar sitt förnuft till fånga och tillbringar kvällen med mig, även om han tycker att alla hjärtans är överskattat.. Vi får se!

För övrigt så fick jag en riktigt idiotiskt komentar till detta inlägg. OM ni visste hur trött jag är på att bli kallad korkad o.s.v. bara för att jag har valt småhundar. Bara för att jag bloggade om två tröjor, eller som hon kallar det rosa volangsparkdräkter (STOOOOR SKILLNAD, då jag inte skulle klä mina i hela dräkter) så borde jag prova att "låta hundarna vara hundar, då blir dom lyckligare". Ursäkta mig? Men hur lyckliga ÄR inte mina hundar? Så himla tragiskt med folk som dömer efter ett inlägg, ni som följer mig vet hur mycket mina hundar betyder för mig och hur "ofta" jag klär dom (=ALDRIG!). Usch, människor alltså.

SÅ, nu har jag fått avreagera mig lite, även om ni hatar det. Idag kändes det ialla fall bra att göra det. Kanske för att jag vet att jag är en otroligt bra matte? Tycker bara att det är så fruktansvärt tragiskt att folk dömer en efter hundras, ålder och hårfärg liksom. Detta får jag höra otroligt ofta nämligen. Folk tar för givet att jag inte kan sköta hundarna och om jag någon gång skulle råka bära Tyra eller Polly, så är folk snabba i käften och slänger ur sig "kan dom inte gå själva eller?"

Att Polly blir världens malligaste när hon får en tröja på sig
och springer runt och hoppar och viftar på svansen, skall visa alla hur fin hon är o.s.v. tror ni väl säkert inte på heller. För små söta plagg har vi och provat dom har vi också. Vi använder dom bara inte till vardags, även om det skulle behövas ett värmande plagg ute i kylan.

Och som jag sagt så många gånger: Så länge kläderna i sig har ett syfte - så gör det väl ingenting om täcket eller tröjan är rosa eller svart!?
31
Josefine

chihuahuor är små hundar som orkar inte gå så långt, och dom fryser lätt. till och med min pappa har en "tröja" eller vad man ska kalla det till sina jakthundar så dom inte fryser. Hur svårt ska det vara för folk att man inte plågar hundarna om då får en tröja för att hålla värmen bättre

Fortsätt med dina hundar som du gör! :)

Lilla My

Ja det är väl sådana små du har? Dom brukar gnälla. En kompis har uppfödning av sånna.





Ang dethär med kläder tycker jag också att hundar ska få vara hundar. men min amstaff Älskar att ha på sig tröjor liksom din. Bara det att min tar storlek L. Och ibland blir jag lite avundsjuk på dom med småhundar som kan stoppa in hunden i jackan på affären. För det kan ju absolut inte jag!



Dock så tycker jag att man inte ska klä på hundar kläder. Då kan man skaffa sig ett barn istället. Ända gången jag ser det som ok är ifall hunden verkligen behöver täckas för att hålla värmen pga pälskvalite. ev en gammal hund som behöver värmas lite extra så den inte blir stel. CIAO







Je

Hej!



Jag undrar om du säljer forever livings solskyddsfaktor?

bitte

Man blir så iiriterad på alla idioter i bloggvärlden så jävla snabba på att slänga in en taskig kommentar.

Anna-Viktoria

Vet verkligen hur det känns. Min Bessie MÅSTE ha kläder när det är kallt ute för att inte få köldkramper, hennes ras har ju typ ingen % underhundfett alls, och det ihop med kort kort supertunn päls gör att hon fryser. Egentligen skulle hon behöva nått över de tunna öronen som gör så ONT när de blir kalla och skor för att skydda tassarna... Men jag vet ju precis hur mycket folk skulle gnälla då, så istället blir det korta prommisar såhär på vintern.





Nu har ju inte jag nån chi utan en vinthund vilket gör att folk inte klagar fullt lika mycket, de anklagar mig för att svälta henne istället. Men fler inser iaf att hon BEHÖVER kläder. Så jag kan ju bara tänka mig hur mkt skit du får i onödan.

Det är så komiskt, för de som klagar på att man har kläder på hundarna tycker oftast att det är helt okej om kläderna är fula och enbart praktiska. Men varför är det inte okej med kläder som är praktiska OCH snygga/söta?

Bessie är precis som din Polly och blir supermallig när hon får på sig en tröjja eller sin overall, hon mår inte det minsta dåligt av det - snarare bra.

Men folk är trångsynta...

Lovise

Vad ska man säga om Lilla My här ovan då? Hennes hund tycker om att ha kläder på sig och det låter som om den brukar ha det, sen skriver hon att man inte ska klä sin hundar i kläder. "Då kan man skaffa sig ett barn istället." Förstår mig inte på henne...

Jag förstår dig helt att du blir sur på alla puckon som säger till dig att du inte tar hand om dina älsklingar! Du tar verkligen hand om dina djur, utan tvekan! Det viktigaste är att hundarna trivs i kläderna, och inte att man som ägare klär på hundarna massa kläder för att man själv tycker att det är snyggt.

Zarah Galore

Fattar inte grejjen. Finns ju folk som har stora hundar och sätter på dem tröjor och sjalar. Varför får de ingen skit? Samma sak i sådana fall.

Ellinor & Engla

Engla blir oxå jättestolt så fort hon får en tröja på sig, och hennes syster (som mamma och pappa äger) blir jätteavis när vi kommer och hälsar på och Engla har på sig en tröja eller ett täcke för att klara kylan. Idag har vi 25 grader kallt så det är nästan så man får ta dubbla lager för att ens våga utanför dörren. Varför ska hundar frysa när vi människor tar på både tjocksockar och långkalsonger för att överleva vintern. Sen att det finns mycket gulligt och pluttigt ser jag bara som ett plus ;)

Marie

Jag håller med dig, så länge kläderna har ett syfte så är det helt ok! Oavsett färgen ;)

Rebecca

men snälla nån, bara hundarna mår bra så spelar det väl fan ingen roll. och ingen som inte känner dig vet ju inte hur dina hundar mår, men eftersom du lagt ut såna videos så märker man ju att dom mår bra, plus att ja har ju träffat dom! sen när man bär dom, har hört att dom bara kan gå en liten bit sen orkar dom inte mer, vafan gör det då om man lyfter dom? ska man plåga dom och tvinga dom gå istället? nu är jag så förbannad så jag vet inte ens va ja skriver, men tycker det är sjukt fjantigt av folk att lägga sig i hur andra tar hand om sina hundar, och det är väl inget fel på att klä hundarna heller, OM DOM TYCKER OM DET! och det säger du ju att dina hundar gör, så ja fattar inte va folks problem är.

J o s e p h i n e

Gå in på min blogg så kan du få ta del av recept ;)



MVH

www.josephinewestling.blogg.se

ericaperzzon

Jag har också en chihuahua men hon vägrar ha någonting på sig. Har provat med tröjor och täcken, inget går hem. Men nu när vi fått en riktigt kall vinter så skulle jag bli hemskt glad om hon tog på sig det, för hon fryser ju! Hon vill ju helst sitta innanför jackan när det är minusgrader. Som du säger, så länge det finns ett syfte med kläderna så är de väl självklart att det är bra. Har inte vi människor kläder kanske? Jo. Vi som fryser mer än andra har även mer kläder. Då är det väl självklart att en korthårig chihuahua behöver lite kläder när det är kallt, även om inte de stora långhåriga hundarna behöver det.

Om folk kunde ta reda på fakta innan de slänger ut sig saker.

Ha en bra dag!



/E

Johanna

Klart som sjutton små tösarna ska ha lite värme, dom är ju så puttenuttiga! Det har ju ett syfte!

Lisa

Äsch! Bry dig som sagt inte om vad andra skriver. Du själv vet ju hur det ligger till :) svenska människor har alltid något att klaga på, kan aldrig vara glad för någon annans skull om det inte gagnar de själva. Egoistiskt folk.. Tur att man inte är sån. Dina hundar ser ut att må jättebra :)

Rebecca

Denna kommentaren hör hemma på ett annat inlägg men eftersom den är direkt till dig Linda så spelar der förhoppnigsvis ingen roll.

Du kollade efter lie roliga pärmar och kanske har någon redan tipsat dig om dem men Marimekko gör ju fina och lite roligare pärmar:) Jag såg dem senast igår på Akademibokhandeln och tror inte de var så farligt dyra:)

Fia

ÅÅ fick också en sån dum kommentar i min blogg häromdagen, Att min chihuahua var ingen docka utan en hund. Jag behövde inte klä honom med täcken osv o han kunde gå själv. Men han är valp och självklart är de så ovant för honom o gå ute i kylan men folk har ingen förståelse som vanligt :(

AnnaIda

Hej, förlåt det här har absolut ingenting med ditt inlägg angående hundarna att göra.



Men du som använt och provat belcols produkter.

Hur prisvärda är dom? Är dom dryga och håller länge?



Jag har nu efter väldigt många månaders velande nästan bestämt mig för att prova belcols produkter då jag spyr på min hud snart.

Men som student lär jag leva på makaroner sen efter ett köp så jag vill gärna höra mig lite för om det är värt det. :)

Jag vet ju att du gillade produkterna väldigt mycket när du fick recensera dom.



[E m m a J o s e p h i n a]

Ungefär det jag skrev på min blogg. Är så otroligt trött på alla som klagar på oss chihuahua-ägare! Även om det inte är min egna hund så är det ändå jobbigt att lyssna på alla som klagar på att hundar har kläder etc.

jfine

Klart hundarna ska ha kläder, jag har tröjor till min katt eftersom hon bara har underpälsen (en rex). Löjligt att folk gnäller på det!

Kolla gärna in min blogg, säljer egendesignade armband!



sandra ekvall

kul att folk tagit sitt förnuft till fånga och att du får lite positiva komentarer. älskar din blogg och dina hundar är världens finaste. :) go for it!



http://barazandra.webblogg.se

sanda

Folk är idiotiska, att dom ens orkar lägga ner tid på att bry sig om andras liv! Klart du ska ha värma dina flickor!

joanna

vet PRECIS hur de känns! har inte folk även påpekat att de är för att du är ung och blond du valde små hundar?;) har fått liknande kommentarer, men jag då med mina "mördarhundar" de är ju livsfarligt och idiotiskt! du är en tok bra matte linda! som verkligen bryr sig om dina hundars välbefinnande, oh varför inte kombinera deras välfärd med dina intressen (dvs kläder osv)? tror hunden skiter fullständigt i om tröjan är rosa eller naturgrön..!! bara de som "tror sig veta" som JÄMT ska lägga sig i!! idioti! stå på dig tjejen:)

Zarah Galore

Tänkte på en sak idag när jag var ute och körde, var en gubbe som var ute och gick HELT utan reflexer - hunden var svart och den såg jag inte heller.



OM man nu är emot att hundar ska ha kläder, då måste man ju även vara emot sådana där reflexvästar som man sätter på hundar, eller hur??! DÅ är man ju bra pantad!



Det värsta som finns är att vara ute och köra bil, eller cykla på en trottoar när det är mörkt och inte se hunden för att ägaren valt att ENDAST sätta på reflexer på sig själv!



En reflexväst är ju ett plagg!!

Anonym

Sålänge man märker att sina djur inte "mår dåligt" utav att ha kläder på sig, så ska dom få ha det! Vissa hundar trivs, andra inte. Som ägare märker man det!

Lomina

Alla förutfattade meningar som folk har är verkligen skrattretande. jag slår vad om att de som skrivit kommentarerna inte har haft hund själv ens. Prata ska man inte göra innan man vet hur läget är!

STÅ PÅ DIG LINDA!

erica

haha, så patetiskt att de klagar, menar..det är väl snällare om hunden får ha det varmt och mysigt i vinterkalla sverige än om de ska frysa dom stackars liven (: klaga kan man göra på de som har varma hundkläder på sommaren, det är fel. men på vintern, herregud. känn på hundarna, dom är inte tjocka och extrem pälsiga som vissa andra hundar :) keep in touch! kramis

Emma NL

Håller med dig! Jag har också hund och han använder alltid täcke ute för att det blir kallt annars. :)

kim

åh jag håller helt med dig ! Jag blir också skitarg när folk ska klaga på att man har små hundar med kläder på. Min chihuahua fryser supermkt när det är minusgrader ute, försöker balansera på ett ben och bara skakar. Då är det klart att han behöver en tröja liksom. Vi har även en kinesisk nakenhund, som vi måste ha heldräkt på (med ben och så både bak och fram). Annars går hon inte ut. Vi måste tom ha tröja på henne på sommaren så hon inte blir solbränd, som ett barn liksom. Och jag Vet att vissa hundar älskar kläder :) Som du säger att din hund blir stolt när hon får på sig sin tröja, så är våran pudel också :) Och jag måste bara få säga, en gång när jag var på ett köpcenter så hade min bror min hund i en väska. Då var det en kille som stog och sa helt öppet, att han ville trampa ihjäl han så ögonen pluppa ut och att hundar borde vara på golvet. Men han var liten som en kattunge, han hade nog blivit ihjäl trampad bland allt folk liksom. Man blir så arg ! haha



Din blogg är jätte bra :)

Sandra

Ja jag förstår inte, så fort man är hundägare (till en liten hund), blond och i din ålder så ska man få skit! =/ Har men en liten hund så är det väl självklart att den fryser, dom är ju så små. Klart man ska få använda kläder om man vill då. Stå på dig Linda!

Emilie

Jag avreagerade mig i det inlägget, fan så jävla trött jag är på alla moralkärringar! Jag håller med dig Linda om att kläder i bra om det finns ett syfte till det. Förresten var de där tröjorna skitsöta :)

Anonym

Hej alltså jag måste bara anmärka på en sak som stod i de tidigare komentarerna ang, att chihuahuor inte orkar gå så långt. Jag har två chihuahuahanar och vi är ute på en tre timmarspromenad varje dag och när vi e klara är dom fortfarande pigga. Jag trodde faktiskt att myten om vavvans promenadförmåga var utdöd men tydligen inte. jaja till det här med kläder, jag har både vanliga och tråkiga täcken samt roliga och snygga tröjjor. dom fyller samma funktion bara att det ser mycket snyggare ut med tröjjorna, är det så fel? mina hundar rör sig utan nåra problem när dom har kläder på sig. alltså ni som har synpunkter åk ut till landet och besök typ vilken jakthund som hellst så kommer ni att se att den får på sig ett täcke när den ska ut i skogen på vintern.