Läsarfråga: Tips på styling

Fråga;
Hej Linda!
Vill bara börja med att säga att du har en helt underbar blogg!
Jag skulle behöva lite tips till mitt hår. Jag har långt (typ 1 dm över naveln) och väldigt tjockt, platt hår. Det är lite uppklippt, förutom där uppe, har ingen lugg eller någonting sånt, ganska tråkigt tycker jag, och där är det ingen volym alls. Det översta partiet går ungefär till hakan, lite kortare där fram.
Bak har jag lite självfall, men inte särskilt mycket.... Min fråga är nu, hur kan jag enkelt styla till håret? Jag ska nämligen på ett stort disco på lördag, och har ingen aning hur jag ska göra med håret! Helst vill jag ha tips på hur jag kan göra utan behöva köpa nya produkter eller verktyg, men du får tipsa om det också om du vill.
Jag har funderat på en sån Volumemaster när man våfflar håret vid hårbotten, tror du det är bra för mitt hår? Funkar det på samma sätt med en vanlig våffeltång?
Mitt hår är inte alls slitet! Har bara färgat slingor några gånger och använder inpackning regelbundet. Snälla hjälp mig, kram!

Svar;
Hej tösen!
Kul att du gillar min blogg! Jag uppskattar er positiva läsare lika mycket som ni verkar uppskatta min blogg (om inte mer). Jag skall försöka ge dig lite roliga tips utan att du skall behöva köpa nya produkter och verktyg.

Men först kan jag berätta att en volumaster är otroligt bra. Det tycker jag absolut att du skall skaffa dig i framtiden. Skillnaden på den och en våffeltång är att den är mycket mindre, därför smidigare och mer ergonomisk att arbeta med. Dessutom blir inte "våfflorna" på samma sätt. Med en våffeltång blir dom mycket större, vilket inte är bra, eftersom att det skall vara lätt att dölja partierna där verktyget använts.

Om du redan har en plattång, kan du försöka styla ditt hår som jag har gjort på min headerbild, beskrivning finns här.

Annars kan du faktiskt fixa fint hollywood-svall utan några värmeverktyg. Då knyter du dina lockar. Se alternativ två i detta inlägg.

Lycka till! : )
3
Elin

God kväll Linda! Tänkte bara höra med dig hur du håller den blonda färgen snygg? Jag har samma hårfärg som dig men min färg börjar alltid gulna några veckor efter att jag blekt utväxten. Är det silvershampo som gäller? Hur blir det om man lägger i en ljus askfärg i platina blont hår? Tänkte också fråga vad du vårdar ditt hår med för produkter. Jag har kört med bed head dumb blonde shampooch balsam men börjar tröttna. Vill ha lite tips! tack på förhand! /Elin

savå

Hej! Hur gör man ren sin plattång? Med vanligt blött papper eller? Vågar inte prova utan att vara säker, så vill fråga någon proffesionell :)!

Superbra blogg förresten!



kramar /savå

Frida

Jag har tänkt på en sak ett tag som jag hoppas att du kanske kan svara på.

alla schampon och balsam som säger sig reparera håret, borde väl ändå inte fungera, för håret är ju ändå dött?