Vägen till mitt körkort!

Nu kommer ni få ett ganska tydligt bevis på att vi bloggare är långt ifrån perfekta.

Det var i Juli detta år jag för första gången satte mig bakom ratten. Jag värmde upp lite, tränade start och stopp på en parkering för att sedan ge mig iväg ut i lätt trafik. Klippet ovan lade jag ut när jag kört bil 3 gånger i mitt liv.. Jag minns det som igår, jag fick mycket kritik från er läsare. "Du håller ratten fel, du får inte svänga med handen på insidan ratten. Du kör för fort i svängarna. Det är för tyst i bilen. Varför växlar du aldrig? Du kommer bli kuggad!". Sanningen var ju att jag inte hade full koll på växlingen just då, jag valde att köra på 2:an i bostadsområdet o.s.v. Jag körde ett par gånger till och bokade en intensivkurs.

Månaderna gick och jag körde ingenting alls, men i september var det dags för min intensivkurs. Det var med kroppen riktigt peppad och laddad som jag och lillebror gick iväg på vår första teorilektion på Karlstad Trafikskola. Vi hade världens bästa lärare som gjorde lektionerna riktigt roliga. Vi varvade teori med körning och det var två ruskigt intensiva veckor för mig. Jag gick till trafikskolan för teori på morgonen, direkt till jobbet för att öppna butiken och sedan direkt till körskolan igen för körlektion. Mitt i detta flyttade vi även till vår nya lägenhet.

I slutet av dom två veckorna åkte jag och lillebror tillsammans med två till iväg till Grums för att göra halkbanan. Jösses vilket roligt moment! Timmarna flög iväg och det var något av det roligaste jag har gjort. Det var en mäktig känsla att för fösta gången sitta helt själv i en bil och köra. Riskettan gjordes kort därefter och jag fick tid för teoriprov och förarprov 3 veckor senare.

Jag kuggade.. Det var en riktig käftsmäll efter att jag vid första provet fick 51 poäng och gränsen för godkänt går vid 52. Det var tungt att lämna salen med en lapp "Icke Godkänt". Självförtroendet fick sig en riktigt törn, men jag laddade ändå för uppkörningen veckan därpå. Jag fick köra en runda i hela 50 minuter. Det började med en säkerhetskoll och jag fick kolla så att styrservo, bromsservo och bromsar funkade.. Han testade mig på fickparkering, stadstrafik, landsväg, motorväg, vanlig parkering, backa runt hörn, start i backe m.m. Det var ett riktigt rejält test alltså! När jag fick ett "Bra, nu åker vi tillbaka" slappnade jag av - det skulle jag inte ha gjort. Jag lyckades missa en något otydlig stopp-skylt och tog istället för givet att det var väjningplikt. Jag rullade sakta sakta sakta och sedan körde jag ut på stora vägen. Ni anar inte hur arg jag var på mig själv!! Hur klumpig får man bli?



Jag gjorde ändå det enda rätta när jag kom hem! Bokade om mina prov direkt. En väntetid på 3 veckor blev det innan det var dags igen. Jag var mer nervös andra gången och trots att jag pluggade ännu mer inför det här teoriprovet så kuggade jag igen. Som om inte det vore nog så fick jag, otroligt nog, 51p än en gång. Mitt självförtroende sjönk ytterligare! "Det här körkortet blir ALDRIG mitt" tänkte jag, men envis som jag är laddade jag om för uppkörning nummer två. När vi kom tillbaka till vägverket och hon berättar för mig att jag än en gång kuggat på mitt förarprov trodde jag att jag skulle gå i graven. "Du fick kämpa lite för mycket när du skulle backa ut från den där sluttande parkeringen". Att sitta där fullkomligt maktlös och än en gång få ett negativt besked tog knäcken på mig. "Fy fan.. Fy fan vad jag SUGER".

Men, som jag nämt tidigare är jag envis som en gammal get, direkt när jag kom hem bokade jag om proven för tredje gången. Lång väntetid igen, men tillslut var det dags för teoriprov och uppkörning. Ni kommer inte tro mig när jag berättar att jag, för tredje gången kuggade på mitt teoriprov. Vad jag fick? 50p! "Jääävla skiiiiit" var väl ungefär vad jag tänkte. Varför vill inte spärren släppa? Varför klarar jag det gång på gång på gång på gång på trafikskolan och via nätet med full pott? Varför skiter det sig när det väl gäller? Laddar om till uppkörning, men går in med inställningen "klarar jag de inte, går de ju att göra om" och ÄNTLIGEN satt det som en smäck! Min motivation och mitt självförtroende tog sig ett rejält lyft och jag sprang in på vägverket för att boka om teorin. Den 17 november var det dags igen och jag gick därifrån med ett provresultat på 60 poäng och ett papper som betydde att jag äntligen fått mitt körkort. Vilken lättnad!

Så hur lång tid tog det att få mitt körkort? Från det att jag började min intensivkurs (och därmed började min resa mot kortet) tog det ca. 2,5 månad (början av september-mitten av november) tills jag hade körkortet i min hand och då var 8-9 av det en lång väntan mellan proven. Jag kan bara säga till er som håller på att ta ert körkort nu - kämpa på och ge aldrig upp! Om du kuggar, tillåt dig själv att bryta ihop - men se till att resa dig igen! Det GÅR om man VILL, även om det kan ta lite tid..
75
louize

Det var änd snabbt :) Jag har kört i 2 år nu utan körkort.

Michaela

Förstår din frustration. Själv kuggade jag också, hela 3 gånger. Fick 51 poäng varje gång, men på den fjärde uppskrivningen fick jag också 60 poäng. Var en sådan lättnad och veta att skrivningen var klar.

Evalotta

Man ska aldrig ge upp!:)



Nu tog jag mitt körkort för snart 6 år sedan,så det var ju heeelt andra regler då (lättare har jag fått för mig?) Men jag kuggade teorin 2 ggr,fy faaan va kass man kände sig! Och då fick man inte heller boka tid för uppkörning,om man inte hade klarat teoriprovet. Men tredje gången gilt bokade jag tid i en annan stad,med större prov-sal,nervositeten försvann och jag klarade det galant! Halkan hade jag redan avklarat och uppkörningen 2 veckor efter det klarade teoriprovet klarade jag galant!:) Man ska vara envis och gnata på...känns tufft för stunden men det är värt allting när man är färdig!



Nu ska jag själv sitta och handleda min sambo som är 28 år men inte har körkort! JAG ska liksom få vara den som han övningskör med...haha gammal man känner sig:P

Elin

Hej. Känner så igen mig i det du skriver. Idag gjorde jag mitt teoriprov för tredje gången, och kuggade. Första gången jag gjorde teorin fick jag 50p, andra 47p och idag 48p. Har blivit väldigt besviken varje gång för det är så jäkla tungt att veta att man bara är ett teoriprov från att ta körkortet. Och sen att resultaten sjönk så mycket från första gången är ännu jobbigare. I början så tänkte jag "nä, fan jag skiter i det här" men nu när det gått ett tag så tänker jag att "hur svårt ska det vara? jag vet att jag kan". Är också en sån där envis person som inte ger sig trots motgångarna så hoppas att det går bättre nästa gång :)

johanna

skojigt med körkort ! grattis =)

Anna

Vill inte tro att folk skrev sånna kommentarer om din körning! Det är nog det mest tråkiga med "bloggvärlden" att folk är så negativa mot varandra. Tur att man slipper hålla på med körskolan i sånt här väder:)



och grattis till både dig och mig som båda klarade körkortet hösten 2010! :)

H

Det var exakt likadant för mig. Kuggade teoriprovet flera gånger med 51 poäng och tappade mitt självförtroende. Bokade ändå om direkt och till slut gick det vägen. Gäller att vara envis!

caroline

Usch, det kan inte ha varit lätt det där inte!

Själv sitter jag på botten tack vare att jag inte kan övningsköra- pappa och jag övningskörde rätt flitigt i början av året, sen kom lägenhetsköpet och all tid gick åt till renovering. Sen flyttade mamma och pappa till söderhamn, och jag är kvar i gävle, pappa jobbar sent så vi kan inte övningsköra alls - jag har inget jobb, så jag har inte råd med körlektioner så ofta som man bör, så jag måste vänta tills jag får eett jobb innan jag kan ta lektioner eller en intensivkurs. Vem vet när det blir, liksom. Man känner sig lite värdelös.

jessika

haha, vilket sammanträffande. jag klarade min körning andra ggn och teorin på fjärde! fick kortet i fredags :)

LISA [mamma till Alva och bebis i magen]

Du gjorde verkligen rätt som "satte dig på hästen" igen :) det gjorde så att du fixade det! Starkt jobbat Linda och grattis än en gång!



Har en kompis som kuggade 4 eller 5 gånger på varje grej för att hon var så nervös men tillslut så :)



& nu får jag dåligt samvete för att jag skrev att du inte skulle ha händerna inne i ratten, haha, det var ju bara ett råd iofs men ändå :D

Emelie

ÅH, jag tog körkort 2 dagar innan dig, Coolt! :) Visst är det skönt när man klarat det? Jag är så glad att jag klarade båda proven på första försöket, det måste vara jobbigt att få göra om hela tiden. Det är ju inte billigt heller...

Emelie

ajdå, det låter inte som en lätt kamp men nu kan du väl teorin iallafall ;) Jag hade nog gett upp på första kuggningen. Som tur var klarade jag mitt kort på första försöken. alla rätt på teorin gjorde mig bra taggad inför uppkörningen, och även uppkörningen var felfri tack och lov. hade nog struntat i allt ihop annars.

Elliot

Tog det 2 månader från intensivkurs till kort i handen och 8-9 veckor var väntan?

Nu gick det nog lite snabbt i räkningen där va? 8 veckor ÄR ju två månader, haha :)

Ruby

Kolla gärna in min rosa blogg ^^

..

jag är i samma läge, och denna text gav mig motivation till att inte ge upp. Känns skönt att jag inte är ensam :) Bra jobbat!

bella

tur att du klarade det tillslut iaf :)

Camilla F - Design&Foto

Kuggade själv på teoriprovet 2 gånger, 51 av 52 och 50 av 52. Vet hur frustrerad man blir men hur viktigt det är att ge sig f*n på att man ska klara det.

Men så härligt det är sen när man klarar det! :)

Anonym

Beundrar dig verkligen

Angelica

Starkt av dig att våga berätta :) Du är duktig som är så envis och aldrig gav upp. Själv har jag min uppskrivning och uppkörning Om ca en månad. Jag hoppas verkligen jag klarar det.

Sophia&Linnéa

Just nu kan du vinna en super snygg ring på vår blogg, kika in!



Ha det!

Sophia&Linnéa

saandis

hehe jag klara teorin på första försöket, men det krävdes 4 uppkörningar..fy fan säger jag bara...jag började storgrina när han sa att jag klarat det till slut, alla spänningar släppte på en gång...sjukt skön känsla! :D

Anonym

men va kostade ditt körkort sammanlagt då? vad kostar allt?

Denice



vilken taskig läsare som skrev så ..!! ;O Grattis Linda ! :D

Lily [ L i n d a . B l o m ]

anonym: Körkortet kostade närmare 20.000:- och detta delvis för att jag tog en intensivkurs. Dom blir mycket dyrare än vad det gör om man sköter allting privat : ) Men jag behövde en period där jag verkligen har KÖRKORTET i huvudet, annars får jag inte tummen ur och tar tag i det : )

matilda

Jag blir så stolt över alla som lyckas klara körkortet, vare sig jag känner människan ifråga. Du har varit så duktig! Själv hade jag bestämt mig för att ta det i somras, men så dog min bästa vän i en bilolycka och jag vågade inte ta tag i det. Efter att fått höra att fler har haft det kämpigt så ska jag försöka ta tag i det igen.

Ida

För mig tog det riktigt lång tid att ta körkort, jag gick ingen intensivkurs och tog två körlektioner i veckan under nästan 1,5 år. Min första körlärare och jag kom inte riktigt överens vilket påverkade lektionerna men sedan när jag tog mod till mig efter ett halvår så bytte jag körlärare och jag kom igång ordentligt. Första gången jag gjorde teoriprovet fick jag 50 poäng och jag mådde så DÅLIGT! Sedan kuggade jag på uppkörningen pga. att jag missade att stanna vid ett övergångsställe. Vid andra försöket klarade jag teoriprovet med 56 poäng men kuggade på uppkörningen...igen. Vid det tredje försöket klarade jag uppkörningen galant och hjälp vad jag växte utav det. Jag tror att det är bra att misslyckas ibland, då växer man nog som människa. :)

Anette

Det är ju tråkigt att kugga så många gånger men teoriprovet som man gör på körskolan är lättare än det riktiga. Minns hur nervös jag var när jag tog det! Fast en sak är säker, du har pluggat länge på teorin så nu sitter den ju där hur länge som helst. En del saker kommer ju bort men du kommer nog ihåg det bättre än mig nu ändå :)

CECILETTE - CECILIA EWERLÖF

Gud vad jobbigt det skulle varit. Jag skulle nog, fortfarande kämpa på. Jag är också ENORMT envis och tävlingsinriktad. Även om det gäller sådanna saker som bilköring (inte för att jag kört bil ;D) <3

hanna

gillar du julen '?=)

Angela

Hej! Fin blogg du har!

Händer idah?

Amanda

hej. jag är 15 år och ska börja övningsköra till våren. jag vet att man ska gå en kurs med den som ska bli ens handledare men vet du vart man kan göra det ? bor på hammarö utanför karlstad.

vilken körskola gick du på? vad tyckte du om den?

kram Amanda

Sandra (parole)

Jag är 21 år gammal och jag är inte ens i närheten av att ta mitt körkort. Men förhoppningsvis ska jag ta mig tiden att ta det nästa höst!!



Min sambo tog körkort i sommras och han tog teoriprovet direkt men fick köra upp 4 eller 5 gånger innan han blev godkänd. Han körde upp som privatist vilket gjorde det väldigt svårt på uppkörningen.



Hur går det för din bror då? Har han fått körkort än?

Jess

Bra kämpat ändå, och nu har du kortet i handen! :) Själv hade jag med en nervös människa som skulle utbilda sig till sån där kontrollant och när en bil körde ut i mitt körfält pga halka och jag bromsade och väjde undan ryckte hon halvt i panik tag i ratten och höll på att styra oss rakt i en snödriva. Mindre lyckat, men godkänt fick jag :P

fanny

jag hade inte vågar åka med dig ;)

Majja

Fanny: Vilken jäkla tur att inte Linda vill ha dig i sin bil då, så slipper du åka med henne. Men du har väl inte körkort själv kan jag tro:/ Ren och skär avudsjuka.

caroline

2,5 månad är riktigt riktigt bra gjort! många drar ut på det längre/tar längre tid att lära sig, vilket gör att många börjar övningsköra som 16-åringar & tar kortet när de är 18-19, vilket ger en tid på 2,5 år! Så 2,5 månader var sjukt bra gjort! :D

sanna

hela sverige bloggar ju i stort sett, så varför skulle man trott att bloggare va perfekta?

elin

Majja: Vad var det där för påhopp på Fanny då? Om du kollar på flirtgubben så får meningen en helt annan betydelse, alltså att hon förmodligen skämtade till det. Spara på dina förhastade slutsatser.

Lily [ L i n d a . B l o m ]

Sanna: Jag får konstant kommentarer från folk som påstår att jag försöker få mig själv att framstå som perfekt.

Jessica

Det låter kanske skumt men det är otroligt skönt att läsa att andra också haft "problem" med att fixa det när det gäller. Själv hade jag inget problem med teorin men när det väl var dags för körningen hade jag nerverna utanpå och gjorde de minsta misstagen efter varandra. Jag kuggade 4 gånger på körningen innan jag slutligen bad min trafikpedagog (körläraren) följa med i bilen på uppkörningen. Då släppte allt och jag har aldrig varit så lycklig som när vi kom tillbaka till vägverket och uppköraren vände sig till mig och sa "ja det går ju upp och ner det här, förmodligne på grund av nervositet så du ska får övningsköra... själv(!) i två år. Grattis." Puuh.



Man får aldrig sluta kämpa är väl slutsatsen av det =) Första Mars är det 1 år sedan...

Evelina

Det var stort av dig att berätta att man kan misslyckas och att det är okej. För det är det ju, det är bara att vara envis och inte låta sig tryckas ner av ett misslyckande.



Man har väl olika lätt för saker och ting, för mig var det inga problem i världen att plugga till och klara teorin men uppkörningen var jobbigare. Jag klarade även den på första försöket men jag mådde riktigt dåligt under uppkörningen, nerverna tog över mig totalt.



Jag tycker också det var oerhört snabbt för att få körkort, trots div kuggningar! Själv väntade jag 6 veckor på uppkörning efter klarat teoriprov (på "min tid" var det på det sättet). Så 6 veckor efter att jag fyllt 18 hade jag körkortet. Om jag hade kuggat hade det ju tagit lång tid till. Bättre att försöka på vinterhalvåret av den anledningen! :) Grattis!

Caroline

Allt går om man vill gullis :)

Josefin

Ibland är det lönar det sig att var j*vligt envis!! :)

Hanna Skattberg

Tjenare, hur mår du idag?:D

Ida

Kul och läsa om hur de gått för dig. Det gäller att vara envis märker jag :D. Jag själv känner mig supernervös och då mest för uppkörningen.

Nina

Vaddå hålla ratten fel? Hur många tror människan i fråga sitter o håller händerna 10 i 2 när de väl har kortet? Jag känner inte en enda ;)

Anna Källman

MEN TACK !! Första gången jag kollar in din blogg, och läser PRECIS det jag behöver läsa! Jag håller också på med mitt körkort och har gjort en intensivkurs. Klarade mitt teoriprov på första gången, sjukt överlyckling, men kuggade uppkörningen med världens nervositet! Bröt ihop totalt efteråt och grät i timmar, haha! Allt kändes hopplöst och jag känner fortfarande så. Har min nästa uppkörning i början på Januari igen och BER till gud, om han nu finns, att klara det !!! Skönt att läsa att fler kuggar sig!! :P

mari

Vet hur det känns. Jag klarade teorin på tredje gången och tog körkortet på sjunde uppkörninge, önskar att jag skojade men icke haha! Jag har ALLTID och då menar jag ALLTID otur men jag gav aldrig upp och klarade det! Om JAG klarar att ta körkortet så gör vem som helst det med :)



you don't fail until you give up

Anna

Hahah. Det gick ju galant för dig;) För mig var det sjunde gången gillt som gällde:) Jag fick mellan 49-51 poäng varje gång! Sista gången jag skulle göra provet så tänkte jag att fungerar det inte den här gången så skiter jag i det där jäkla körkortet! Jag struntade helt i att plugga till provet och tadaa, 61 poäng! Så det gäller att aldrig ge sig;)

stefanie

Hej Linda!

Kan inte du visa bilder på lägenheten? Är så nyfiken hur det ser ut. Älskar den inrednings stilen du har. Saknar när du pratade mycket inredning.



Kraam

Elisabeth

Det här får mig bara att bli ännu mer skraj ju, haha..

Emelie Rommedahl

Ballt att vi fyller år på samma dag :)

Jenna

Bra inlägg!



Jag har kört upp 6 gånger (!!!!!) och kuggat på varje. Nu har jag inte kört på ungefär ett år. Anledningen att jag kuggade är ENDAST att jag lider av svååår ångest och panikångest. Jag sitter där i en främmande bil med en främmande man, vilket är nervöst för vem som helst, och jag bara...slutar tänka. Jag blir så äckligt nervös att jag startar i trean och glömmer kolla mig om. Jag VILL ha körkort och jag BEHÖVER körkort, eftersom alla just nu får köra mig till doktorer och annat, eftersom jag inte kan åka tåg. Lättare sagt än gjort.

Keela

Jag fick ÄNTLIGEN mitt körkort i torsdags.... jag har haft det liknande som dig på teorin. Jag var dock riktigt klantig första gången och läste inte frågorna helt, jag var för nervös och kunde inte koncentrera mig. Uppkörningen gick galant första gången MEN hon tyckte att jag skulle visat mer självförtroende på motorled! (det var -4 och jag följde bara trafiken, dom låg i ca. 85k/h och jag i 85km/h-80km/h) hon tyckte jag skulle visat henne att jag kunde köra om osv. men jaja tänkte jag, och gick sedan ner lite i graven jag med. Fast jag tog tag i och bokade nytt direkt jag med. Det var en sån jävla obeskrivlig känsla att klara det när man mått så jävla kasst över det hela. Jag började lipa när när vi kom tillbaka ifrån uppkörningen, han sa "nu får du en tidig julklapp iår stumpan!". Man ska fan inte ge upp! :D Det är en sån härlig känsla att äntligen ha det, hoppas ni som håller på att ta snart kammar hem det. :)

Malin Andersson

Känner mig rätt nöjd att de gick så bra som de gick på mitt körkort. Från att jag satte mig i bilen första gången tills jag hade körkortet tog precis 1 månad & 1 vecka. :) Jag hade nog en väldigt tur ang. teoriprovet då jag inte hade läst teoriboken på 1 år, men gick ändå ut från salen med 57 poäng. Då lättades bördan mycket eftersom jag hade uppkörning dagen efter. Jag kände mig så duktig att jag lyckats ta mitt körkort på första försöket :) Nu har jag haft det i 6 månader och de är helt underbart :)

Madeleine

Jag tycker du var jätteduktig som inte gav upp! :D

S a n d r a

Gött med det där kortet! Jag har dock tappat bort mitt och kört med passet redo alldeles fööör länge. Måste verkligen ta tag i och skaffa ett nytt. Känner mig dock aldrig tillräckligt snygg för att ta ett kort som ska visas upp resten av livet ;) (typ...). Blev stoppad av polisen en gång men de frågade inte efter körkort - tur det för jag hade ju inget... haha

Josephinewestling - Mamma till Vira

Oj.. Men vilken tur att du inte gav upp! jag har oxå jätte svårt för teori. allt bara försvinner när jag gör proven. Jag har nu haft mitt körkort lite över ett år.

Jag åkte iväg till falun på intensivkurs och det var ibörjan av min graviditet. så jag spydde och spydde där borta, kunde inte äta eller nått. mådde bara skit. Tänkte ge upp efter 3 dagar, men det som fick mig att stanna vara tt jag måste ha körkort om jag ska ha barn. så då stanna jag. när jag skulle göra teorin andra veckan jag var där. så kuggade jag. måndagen där efter så skulle jag göra körningen, åkte hem och tog det lugnt. inte ville jag vara kvar där när man kuggat teorin.. ville ju hem och träffa familjen. dom tyckte att jag skulle stanna kvar för att köra mer, dom sa att jag inte skulle klara det! Men jag sa jooda. åkte tillbaka på måndagen och klarade körningen galant. weeho. sen åkte jag hem och bokade om teorin som jag skrev här hemma veckan efter. ingen viste att jag bokat. så det blev som en överraskning för min sambo och familj när jag sa att jag klara det. Vilken lättnad det var. andra försöket på teorin. trodde jag aldrig! så för mig tog det tre veckor och sen hade jag körkort. Skönt att det var lätt att få tid.

Segt för dig att vänta så länge. men skönt när det väl är klart!



Grattis igen! Allt är så mycket lättare med körkort. Man är inte lika fast längre.



KRAM

Anki

Hej Linda. stort Grattis till körkortet, tro mig jag vet vad du pratar om. Jag har läst din blogg ett tag och vi gjorde teiriorovet samtidigt, tror det va i september. Jag kuggade jag med :( jag har verkligen slitit mitt hår med detta med teorin för fy det tar hårt på självförtroendet. Jag har även två små pojkar hemma som man skulle hinna med mellan allt pluggande och körande. men allt går om man vill..:-) Jag hade en underbar familj som ställt upp. Annars hade jag inte fixat det. Jag hade inte valt rätt trafikskola heller så det var också en tung bit. Han trodde inte på mig och ville bara ha in pengar.. Men uppkörningen klarade jag direkt, blev så paff när han sa att ja du klarade det. Ja ett tungt kapitel men nu är det gjort. jag fick mitt körkort Första November och är stolt över att jag klarade det.

Det spelar ingen roll vilken ålder man Än har så ska man vara stolt över vad man presterat. Jag tycker du har kämpat otroligt bra. God jul. kram

fanny

Majja: jodå, det har jag sen 4 år tillbaka :) snart 5.

Angelica

Hehe. Jag kan säga att jag körde upp 6 ggr tror jag. Klarade teorin på första. Däremot höll jag på att få panik när uppkörningarna drog ut på tiden och jag nästan höll på att få göra om teorin (då var man tvungen att klara teori först, som en spärr, innan man ens fick boka uppkörningen). Den var bara giltig 12 månader.



Du ska vara nöjd med bara 2,5 månaders körskola. Huvudsaken är att man till slut klarar det :)

Anna

Du är bra du, och när du skriver om körkortet så inspererar du mig väldigt mycket.

Mathilda

Det här kanske känns dumt att säga, men jag blev faktiskt "glad" när du skrev detta. Jag var så himla ledsen när jag kuggade min uppkörning. Tänkte att alla klarar ju den på första! För ingen berättar ju om man kuggat! Modigt av dig att våga berätta det här! Och jag lovar att du är precis lika bra på att köra som någon som klarade det på första, nerverna spelar in så mycket! Jag var så nervös att jag höll på att spy första uppkörningen. Och på det fick jag en "uppkörare" som är känd för att kugga för minsta småsak. Kuggade på att jag gled för långt ut när jag backade runt gathörn. Andra uppkörningen fick jag veta innan att jag skulle ha henne igen, Då bröt jag ihop. Sedan tänkte jag; äsch, det går att göra om igen, men jag ska visa henne att jag kan köra! Sagt och gjort, gjorde uppkörningen utan en enda anmärkning! Har aldrig kört så bra i mitt liv, haha! Där fick hon se! :D

Janina Eklund

Vet hur det känns Linda! Jag kuggade teorin hela tre gånger innan jag på fjärde försöket satte det. Jag blir så himla stressad i såna situationer, när man tittade på nedräknaren på skärmen mer än på frågorna.. Uppkörningen gick däremot bättre, det klarade jag på första försöket! Höll på att sumpa det med fickparkeringen, men fick försöka en gång till och då klarade jag det. Blev så himla glad!! Grattis till ditt körkort! Har haft mitt i lite över ett år nu. Vi är duktiga som inte gav upp och att vi klarade det till slut! Kram och god jul :)

Isabelle

Åh! Vet känslan vid kuggning, klarade i och för sig teoriprovet på första försöket, fick 58. Men några dagar senare var det tid för uppkörning, hade på morgonen det snöade som satan och var heeelt kolsvart ute. Jag kuggade för en jävla liten grej, klarar inte ens att berätta om det utan att bli förbannad :P några timmar efter tog min kompis körkort. Lipade hela dagen men tog tag i mig själv och bokade om, trots att jag kände mig totalt värdelös. Fick tid 4 dagar efter, körningen går så dålig och jag har i princip gett upp när jag parkerar vid vägverket - då säger hon att jag är godkänd men att "hon inte skulle accaptera att sina barn backade som jag gör"... jag började storlipa (av glädje.. såg ut som en panda när papsen hämtade mig). FYFAN vilken känsla. Detta var bara 4 dagar sen :) ska hämta ut kortet imon.

Emelie

Förstår den där paniken med att kugga.. Första gången jag skulle köra upp blev jag nekad på grund av ett missförstånd mellan min körlärare och reglerna. Andra gången körde jag mot enkelriktat, har nog aldrig blivit så arg på mig själv någon gång. Men till sist så klarar man av det =)

Carrooouw

Haha, nästan exakt som jag! Jag fick också 51 första gången jag gjorde teoriprovet, jag var så besviken! Men andra gången fick jag 58.

Uppkörningen så sa han att jag skulle köra rakt fram men där var det en "förbud mot motortrafik"-skylt så jag trodde att han försökte sätta dit mig så jag blinkade höger istället. Men det var tydligen bara 22-06 som det var förbud, det såg inte jag att det stod under skylten... Andra uppkörningen klarade jag däremot :) Så, allt på andra försöket och fy tusan så glad man är när man har klarat körkortet!

Isabell

Kuggade på teoriprovet för tredje gången idag.. 50 poäng fick jag och det är verkligen en ordentlig käftsmäll!! Uppkörningen klarade jag på första och känner mig stressad eftersom den bara håller i 2 månader innan man måste göra om den. Fick tid först nästa vecka :( har sån ångest och längtan efter den där plastbrikan.. Vill ha det NU!!

Elin

Jag fick mitt körkort idag, 3 veckor efter min 18-årsdag och jag kunde inte vara gladare! :) Klarade som tur var både teorin och uppkörningen på första försöket, men det är rätt Linda, man ska aldrig ge upp! Det är du ett levande bevis på, jag gillar dig och din underbara blogg! :)

Tove

Åh, googlade mig fram till detta inlägg, har teoriprov imorgon, kört upp 2 ggr klarade det i fredags på andra försöket, är så stolt men samtidigt så livrädd för att kugga teorin imorgon!! Har redan kuggat två ggr och det känns både bra och jobbigt att veta att om jag klarar det imorgon är körkortet mitt!!

Eva Guillén

Gud vad roligt. Jag blev inspirerad med mina hudvårdsprodukter, skulle jag kunna åka bil till mina kunder! Jag skall säga dig, att jag är 34 bast & också en sån där "misslyckad" människa, påstår bloggkommentatorerna.se, men jag har alltid gjort sånt som gör att jag mår bra, tex keramik, måla, foto osv, när jag var sjukskriven och arbetslös!

Jag har aldrig gett upp hoppet om mig själv. Det är lite där det börjar, alltså om man låter saker knäcka en, eller låter andra knäcka en, det är det som är felet, inte att man är dålig eller nått!

Min mamma har alltid sagt till mig, oavsett om jag varit i så mycket problem som tidigare, att "jag är bäst". Så enkelt är det, den enda personen som är bäst är ju en själv, alla är ju vinnare i stort sett, tänk att livet är som havet, långt och många vågor som sköljer över en, om man inte orkar stå kvar, så kommer nästa våg och drar iväg med dig... men dom flesta står faktiskt kvar och det gjorde du med! Jag blir jättepossitivt inställd till detta inlägg som du vågat göra och öppna ditt hjärta för dina läsare!

Kanske kan jag också köra bil? Och kanske kan jag också starta eget? :D. Du vet, jag är hudterapeut, men blev mobbad på skönhetsakademi för mina idéer om skönhet med eko-twist. Varför? För jag lärde mig alla kemikalier och hade stenkoll, det enda som fattades på mig var glasögon så jag skulle se ut som en nörd. Men jag var tuffare, & jag kommer att starta mitt företag, hur som helst! :)

Tack för detta jätteuppmuntrande inlägg!!!!!! Diggar din blogg! :)

Svar: Heja heja heja!! Jag håller på dig! KLART du fixar både körkort och eget företag!! : )
Linda Blom

Kim

Tack , tack tack ! Vad jag behövde läsa det här . Jag klarade skrivningen andra gången och ska den 14e köra upp min andra gång . Fick lite kämpar energi av din text <3

Marie

Jag funderar på att ge upp denna skiten nu. Klarade första teorin med 56 poäng, kuggade på uppkörningen, kuggade igen. Sen hade teoriprovet gått ut i tid, så jag fick göra om det. Klarade det dock igen, med 55 poäng, och idag kuggade jag på uppkörningen IGEN! Har kuggat 3 jävla gånger nu, och jag känner mig misslyckad och värdelös, detta är hopplöst och omöjligt!

Svar: Ladda om! Det KOMMER gå : )
Linda Blom

Micke

Mycket intressant läsning måste jag säga. Va skönt att du lyckades tillslut. Grattis :)

Josefine Johansson

Så himla bra inlägg!! Fick mycket mer motivation att kämpa och kämpa oavsett om man får en käftsmäll som du fick. Ska nämligen skriva teoriprovet för 6:e gången... men klarade uppkörningen. Känns som att alla andra klarar det direkt, men det är ju egentligen inte så. Det var så himla najz att läsa inlägget, du kämpa och du fick det till slut!!! Bra jobbat :D Så hoppas jag får mitt strax!
kram