Läsarfråga: Tips på bra serum?


SVAR: Oj, det finns otroligt många bra serum ute på marknaden och det gäller att testa sig fram för att hitta det man gillar bäst. Alla serum är ganska feta och därför gäller det även att man lär sig att inte överdosera - bättre att ta två gånger och extremt lite än att ta för mycket direkt.

Personligen har jag flera stycken favoriter och just nu går jag runt med en liten Paul Mitchell i väskan (nummer 3 nedan). Tänk på att man inte på något sätt skall massera in serum i håret, endast använda på längderna. De flesta går att ha i både torrt och fuktigt hår och bl.a. nummer 3 och 4 nedan hjälper till att halvera torktiden på håret om du applicerar det i fuktigt hår. Dessa produkter är även perfekta att använda vid elektriskt hår, frissighet eller liknande. (Loreal, KMS m.fl. har riktigt bra serum dom också, men jag valde ut ett par nedan)


1. Sebastian Liquid Gloss ca. 289:- | 2. TIGI S-Factor Dream Drops ca. 299:- | 3. Paul Mitchell Super Skinny Serum [se mer info här] | 4. Lanza Neem Plant Silk Serum ca. 239:- | 5. Matrix Biolage Smoothing Serum ca. 149:- | 6. Joico K-Pak Protect and Shine Serum ca. 279:-

36
Katia

Glad sommar och trevlig fortsättning på dagen;)

Kram;)))

mikkis

är det någon skillnad på serum,silkesdroppar och silikondroppar? :)

Johanna

Hur applicerar man serumet? Bara gnuggar i lite i längderna?

Nilla

Jag har den från L'anza som jag gillar väldigt mycket!

Neko

Själv kör jag på Lanza och den är hur bra som helst. Doftar gott gör den också! En till två pump brukar räcka för mig. Har i innan jag fönar och plattar håret~

Keela



Jag tänkte ta och köpa Paul Mitchells faktiskt då mitt är slut. Det verkar ivartfall bra många som rekomenderar det :)

Anna

Hej! Jag tänkte fråga dig om du har någon erfarenhet av schampoo som man köper från mataffären. Och då pratar jag om de här märkena som ska vara lika bra som frisörschampoon. T ex. syoss, franck provost osv?

Fortsatt fin kväll!

Anna

Jenny

Åh jag älskar Paul Mitchell serumet.. Det luktar så himla gott!! :)

Helene

Kjempefin blogg du har..

Koselig med kommentarer tilbake.



Klem en fan fra Norge<3

Elin

Hej tack för det jätte bra bloggen!

Snygga saker du har på sims 3! när spelar du sims 3 som verkar jobba så mycket??

//Elin

Ida Martinsson

Jag har en fråga eller jag behöver hjälp! Jag har psoriasis i hårbotten och det gör att jag kliar hela tiden och jag har väldigt trorr hårbotten, men eftersom att jag kliar så mycket så blir håret fett på en halv dag typ :( har du något tips på hur jag ska göra? :o Tack på förhand :)

Anonym

Underbart. Tack för svaret!

Ska springa in till stan och köpa något i morgon :)

anonymis

hej.

jobbar du på minomin i karlstad? kanske hälsar på :D behöver lite nya produkter och en klippning ^_^

Jenny

Lanza Neem Plant Silk Serum gillar jag! :)

Emelie

Jag vill tipsa om Loreal Absolut Repairs serum! http://www.studiodebeleza.com.br/images/20090706152535-serum%20absolut%20repair.jpg Tycker det är sjukt bra. Har det i blött hår och det verkar ta bort lite friss också.

Sandra -Art and Design-

Hejsan!



Jag vill bara tipsa dig just nu om en tävling jag håller där jag lottar ut en av mina egna tavlor som heter "Ti Amo Mi Amore"

En härlig kärlkstavla i underbara färger!



Lycka till!



Mvh Sandra

Zasu

Vad hände med "kompisboken" som du bad oss att skriva upp oss i för några månader sedan? :) vore kul att se den ^^

hanna

vart har fråge sidan tagit vägen??

Hanna

Hejsan.

Älskar din blogg verkligen!

Men nu har jag en fråga.

Mitt hår fäller så enormt, det räcker med att jag drar handen igenom det och det lossnar en massa hår! Jag plattar det inte dagligen, och sköter om det ganska bra ändå. Jag får panik! Vet ni något som hjälper mot det? vore verkligen jätte tacksam för svar. Innan jag tappar allt mitt hår haha :D Kram.

Hannah

Hej!

har en fråga som jag gärna ville att du svarar i ett inlägg om du vill alltså! :)

Det är så att jag ska ha min konfirmation på lördag (3 Juli) och vet inte hur jag ska ha mitt hår, har dessutom foto imorgon och har ingen som helst aning hur jag ska fixa mitt hår, en sak vet jag att jag ska ha min hårförlänging!

Men har du några bra och fina tips på en frisyr & platt/lockigt/änglahår osv?

vill gärna ha inspiration då jag är ganska intresserad av hår och frisyrer osv, men just nu inte ha några ideer kvar :(

Kram Hannah!

Om du ser detta och svarar innan 1 imorgon så skulle det vara super!! :D

Kram hannah!

K A T T A =D

Du har så fin blogg, och jag älskar 5an! Billigast är den också ;)

Bloody Disgusting

Mycket bra urval men du har glömt kungen och klassikern av alla serum! Neccin's anti-frizz serum. Det bästa någonsin! :)

emma

Hej! Jag undrar lite angående plattänger och jag hoppas verkligen att du svarar någongång. Såhär ligger det till. För några veckor sen klippte jag mig och när jag pratade med min frisör så sa hon att GHD var det absolut bästa därför att den sliter knappt någonting. Att den inte ens går att jämföra med andra plattänger utan mer jämförs med föner i sånna frågor. Skitbra tänkte jag, tills jag kom på att frisören faktiskt var återförsäljare till GHD-plattänger.



För ungefär en vecka sen klippte en kompis sig på en annan salong där dom säljer Ga.Ma;s podukter. Hon frågade lite om GHD och Ga.Ma och frisören där sa att det inte alls var så stor skillnad. Ga.Ma funkade nästan lika bra och den sliter inte mer än en GHD, även om självklart GHD;n är ett bättre stylingverktyg.



Nu behöv er jag din åsikt!! Om du glömmer bort att du vill sälja, jag hade ändå inte köpt min plattång på din salong så glöm det hehe. Är det verkligen så att en GHD-plattång sliter så mycket mindre på håret?



Skriv gärna ett mejl om du inte vill göra ett inlägg :) Älskar din blogg!

Victoria

Snälla svara på denna frågan:

Jag har sönderbleks hår, jag tappar jätte mycket hår varje dag och vet inte vad jag ska göra. Mitt är ganska torrt o bryts av hela tiden, färgade nyss min utväxt och nu bara håret lossar. Vad ska jag göra?:)

Behöver ett svar snarast! :D

kram och tack för en grym blogg!

Mallamousan

Nice hörru!:)



Hoppas du får en helt underbar dag i solen!!



http://mallamousan.blogg.se



http://mallamousan.blogg.se



http://mallamousan.blogg.se



:)

Amanda

Hej Linda! Jag ska till Karlstad på söndag och undrar om butiken Cervera ligger nära mitt i city eller duvanhuset? Tänkte att du kanske vet! Tacksam för svar. Kram Amanda. :)

Citreuc

Tack för tipsen :)

sara

hej linda!

det är så här att jag har lååååångt hår just nu, har varken färgat eller klippt de på ett år om några dagar!

det är rätt så slitet, och jag vill verkligen inte klippa av de. jag älskar min hårlängd. men jag hatar verkligen min hårfärg just nu, eftersom den har blekts nu under sommaren, men om jag ska färga/slinga mitt hår så måste jag ju klippa de , annars blir de som tuggummi i topparna..

hur ska jag göra för att de ska se mindre slitet ut och lättare att borsta ut?

har du några förslag på vad jag kan avända för shampoo/balsam?

berhöver verkligen ditt tips!

kram från sara

' nisso <3

hej, jag har en fråga ..

hur har du gjort den där grejen i ditt hår på bilden? :)

skulle du inte kunna lägga upp en video på hur du gör? det var jättefint!

Sara

Hej Linda!

Jag har en liten fråga ;)

Jag har självlockigt hår, o jag "hatar" det, locktången hjälper inte fast än det är högvärme och jag har i väldigt mycket hårspray.

Jag har hörttalas om att rakpermanenta sig, men mamma tycker inte om det, finns det någon produkt som du kan rekomendera till mig? ;) Tacksam för svar! ;p

Melli

Hej! Visste inte riktigt hur jag skulle ta kontakt med dig men hoppas det går bra att jag skriver här!



Jag var svarthårig under en lång tid, sen blekte jag bort det svarta när jag var utomlands men fick aldrig det ljusa jag ville ha utan hade mer rödbrunt hår..



Nu börjar det röda gå bort och jag har bara tonat håret men en lite mörkare brun färg men jag vill ha en mer blond färg.. Tror du att du skulle kunna fixa det?



http://hellosugar.blogg.se/images/2010/dsc05207_100917017.jpg - detta var typ min gamla hårfärg innan jag färga det svart.. Kan jag få tillbaks den?

madeleine

Hej, jag vet inte om någon som har samma hårtyp som mig och vet inte om du har hört om något liknande men iallafall är det så att mitt hår formar sig väldigt lätt. Jag kan inte riktigt säga om jag har rakt, vågigt eller lockigt hår för det beror helt enkelt på. Det räcker att jag har mitt hår uppsatt i två timmar, sen när jag släpper ner det står det åt alla olika håll. Om jag har tvättat mitt hår måste jag låta mitt hår torka helt innan jag går och lägger mig, annars kan det se ut hur som helst när jag vakna, typ peka åt ett konstigt håll. Jag vet inte vad jag ska göra, jag rakpermanentade mitt hår nyligen men det hjälper knappt, efter att jag har duschat och låtit det självtorka är det visserligen rakt, men det håller sig aldrig tills dagen efter då håret formar sig medan jag sover (vare sig det är torrt eller blött), oftast blir det att hela håret blir ett enda stort S, böjer sig inåt vid halsen och sen ut i en stor våg/lock/båge där ryggen och bröstet kommer... har inte lust att platta håret varje dag, så vet du någonting jag kan göra? :(

tacksam för svar! :D

Sandra

Jag har ett enormt problem! Jag har nyligen bytt plattång eftersom min andra gick sönder. Den nya är ifrån OBH nordica och många jag känner säger att den är kanon, så jag köpte en. Men när jag plattar mitt hår blir det inte bara platt utan det blir stelt. Håret ligger helt stilla och man ser varje litan kant. Jag vill ha platt hår men som är lite flygigt ändå om du förstår hur jag menar. vad ska jag göra?

Lilli

Hej Linda! Jag har ganska nyligen börjat läsa din blogg och den är verkligen super! Har fått massa tips och hjälp som ska beprövas ;) men har en del frågor som skulle vara kul att få besvarade!



1. Hur applicerar man värmeskydd?(är helt nybörjare :P) Har ett värmeskydd från Wella, är det något som jag skulle behöva byta ut eller är det ett bra märke?

2. Tar håret stryk om man tvättar det varje dag?

3. Hur ofta kan man föna och/ eller platta utan att slita för mycket på håret?

4. Har du något bra tips på något bra schampoo och balsam av den billigare sorten?



Hoppas det inte blev för mycket för dig! ;)

Kram!

Amanda

Hejsan, jag har några frågor och det skulle vara kul om du svarar.

1.Jag måste snart klippa mig, men jag vet inte hur... Jag har tänkt klippa kort så kort som halsen ungefär

(har långt hår just nu) men jag vågar inte, jag är rädd att det kommer bli jätte fult...Nått tips på hur jag kan klippa mig, och tänka ?

2. Jag undrar vad som är inne just nu att ha för frisyr ?

Madde

Hur behåller man håret platt hela dagen?