Läsarfråga: Produkter från ICA?


SVAR: Som jag sagt så många gånger innan så rekomenderar jag inte produkter från ICA eller andra "vanliga" affärer. Dom innehåller inte speciellt mycket bra ingredienser och absolut största (överdrivet stor dessutom) ingrediensen är H2O (alltså vanligt vatten).

Kosta på er bra produkter från en frisör (eller bl.a. frisörbutiker som mitt jobb minomin) så kommer ni dels inse vilken stor skillnad dom gör på håret - och hur länge flaskorna räcker (eftersom att du behöver så lite av frisörprodukterna jämfört med "ICA shampoon" som fruktis, Sunsilk m.m.)
35
suck

finns det inget BILLIGT shampoo och balsam som är bra? liksom allt kostar 100kr/st eller mer typ om man köper ifrån frisörbutiker typ.... visst det räcker längre men man har kanske fortfarande inte råd...

Daniela

Vad tycker du om Tresemmé, Franck Provost m.m. som säljs i vanliga affärer men som sägs vara "riktigt frisörschampo/balsam"?



Är det ett bra billigare alternativ till schampon och balsam som säljs hos frisörer eller är det lika illa som Sunsilk t.ex.?

- D E C O S

Vad heter typsnittet läsarfrågansfråga hade? tacksam för svar i min blogg.



kram<3

therese

Har testat alla möjliga frisörshampoon som Loreal intense repair och redken, men jag märker ingen skillnad. Ibland kan jag till och med tycka att håret blir tyngre m.m. Nu använder John Frieda och PHC från Åhlens. Vad tycker du om de märkerna då? :P

felicia cohen

Om man ska köpa nått i affären tycker jag att man ska köpa tresemme! det är riktigt bra

Ida

Men vad säger du om märket tresemme? Det ska ju vara som frisörschampoo, och dem finns ju att köpa på ICA.

Olivia

Då undrar jag faktiskt en sak :P. Jag har provat på att använda Redken schampo & balsam för torrt hår och efter att jag tvättat mitt hår med det ett tio tal gånger var mitt hår torrare än vad det någonsin har varit. Så jag valde att gå tillbaka till mitt "ica" schampo Loreals för torrt hår och mitt hår blev mjukt och glansigt igen.

Tycker bara det är märkligt att mitt billiga schampo faktiskt funkar hur bra som helst, medan ett schampo jag kostade på mig att köpa gjorde att mitt hår blev i extremt dåligt skick.

Finns det någon bra anledning till varför det är så?

Nattis

JAG BEHÖVER HJÄLP, med mitt bajjshår!

Jag använder bara "frisörschampon" och har gjort det i ett halvår nu. Efter att jag klippe 15cm på mitt hår. Jag plattar inte, blåser inte och lockar inte håret. Jag bara duschar, varannan/ var tredje dag. Jag har håret för det mesta utsläppt och låter det bara hänga. OCH DET ÄR KONSTANT SLITET! Vad ska jag göra med det?

Josefin

Håller med dig, har ett special schampoo som är köpt på en "riktig" affär och mitt hår är mycket bättre nu! Hade väldigt (väldigt väldigt) fett hår innan, men nu har jag ett schampoo som jag såg att du har lagt upp i din blogg någon gång! HIihi.. :D

Luucy

Har ni oparfymerade produkter? Har nämligen astma och tål inte dofter...

Lily [ L i n d a . B l o m ]

Suck: Men "jag har inte råd" håller inte! Det handlar om att prioritera och i längden så blir det inte speciellt mycket dyrare med frisörprodukter eftersom att flaskorna håller mycket längre! : )



Du kan får köpa flera flaskor ICA-shampoon under den tiden du har EN flaska med frisörschampoo.

öö

hej på dig

Julia B

ja de där med schampoo osv är svårt för det är ju vädigt induviduellt. jag kan känna att man tappar förtroendet lite för vissa frisörer som mest bara prackar på en massa dyra produkter.

Men man märker ju när dom kan sin sak och verkligen rekomenderar det som passar bäst istället för dyraste produkterna:)

Lily [ L i n d a . B l o m ]

Olivia: Jätte konstigt! Säker på att det var just Redken-produkterna som bråkade med dig eller kan de ha varit någonting annat vid just det tillfället? Under hur lång tid använde du dom? För ibland kan de ta tad innan produkterna gör sin verkliga verkan.



Annars kan det givetvis vara så att ditt hår inte går ihop med just Redken och då får man leta sig vidare till ett annat märke. Mitt hår blir exempelvis allra bäst med Sebastian och Abba.

jessica

Men va tycker du om tex. tresEMME och andra ''frisörshampoon'' som säljs på tex ica då? Kram

Lily [ L i n d a . B l o m ]

Therese: Anledningen till att håret kan kännas lite tungt är för att du antagligen använt fel produkter. Du kanske inte behöver fullt så reparerande/utslätande/mjukgörande produkter? Då kan dom nämligen ha en tendens att just tynga ned håret. Väl en annan serie! : )

Lily [ L i n d a . B l o m ]

Julia: Hos oss är det viktigt för oss att våra kunder inte känner sig lurade. Vi har otroligt mycket olika märken och produkter och har någonting som passar de flesta - vi utgår alltid från varje kunds hår och önskemål - men skulle vi möt förmodan känna att vi inte har rätt produkt - DÅ SÄGER vi det : )

Lily [ L i n d a . B l o m ]

Jessica: Överskattade produkter som mestadels innehåller vatten : ) Dom ÄR inte så bra som folk vill tro att dom är.

Olivia

Hur kan man veta om de billiga innehåller mer vatten än frisörprodukter? på alla schampoon som jag har läst på är aqua den första ingredientsen och jag har hört att det även är silikonet i de flesta balsamen som är dåligt. Vad ska man mest akta sig för, överdrivet mycket vatten eller silikon?

Shedream

Din blogg är super! Gå in och kommentera min nyskapade blogg.

ELINA

Bra fråga och bra svar! :D

Malin och Wiggo

Hejsan.. Har en fråga just angående schampoon, vad rekommenderar du för silverschampoon? vilket är det bästa?

veronica

vad tycker dom om TRESemmé produkterna?

anna

jag har testat några frisör schampoon men jag får aldrig något riktigt skum när jag tar så lite som det är meningen att man bara ska behöva ta, jag blir galen om det inte blir skum!! brukar det vara så eller är det bara de produkterna jag har testat som det inte blir skum av? eller är det jag som inte kan tvätta håret som normalt folk? haha.. :)

och just nu kör jag på tresseme för det känns som att det är bättre än exempelvis wella eller sunsilk, är det ett okej val eller är det lika dåligt som alla andra "ica schampoon"?

Timmie

Vad säger du om man säger: Tresemme, syoss, bobbys? Som inte kostar en förmögenhet och säljs på ICA?



Ha det guld!

=0)

Ellie

Jag använder tresemme eller hur det stavas och det kan man köpa på ICA är det också dåligt då som sunsilk m.m.?

guzmania

Jag håller INTE med, ICA shampoon(tex: tresemmé) kan va precis lika bra, iallafall för mitt hår!! :)

ma

Är det samma med Bobbys produkter eller är det den enda produkten man kan lita på? Den säljs ju nämligen också på Ica.

Maria

hade elvital med sen testade jag tresemmé och hade det i kanske 3 veckor sen var mitt hår uttorkat och fett i hårbotten. Bytte till matrix för färgat hår och nu är mitt hår skit fint. Linda har rätt, du behöver inte alls ta mycket produkt och håret blir mycket finare.

Lovisa

Är det samma sak med tresemmé också? :P

Och mjällschampoo, typ head&shoulders?

Anna

Tresemmé är jag väldigt nöjd med, och då har jag även testat frisörschampoon. Jag tyckte inte alls att en "liten klick" räckte, jag var tvungen att använda lika mycket som vanligt! Men jag antar att det är olika från hår till hår. Själv har jag redan väldigt bra hår i grunden, starkt och glansigt, och därför räcker det med billiga produkter.



Däremot så var balsammet till håret väldigt bra, håret blev väldigt lent och glänsande.

jenny

vad säger du om Syoss då? mitt hår känns väldigt fint & ser fint ut efter det!

jenny

vad säger du om Syoss då? mitt hår känns väldigt fint & ser fint ut efter det!

Natalie

Jag använde TREsemme förr och en sån flaska höll i nästan ett år, då köpte jag ett sånt tvåpack schampoo+balsam för 89:- Det funkade bra för mitt hår, sen köpte jag bobbys nu när det andra tog slut, men det var nog helt fel för mitt hår, håret är fettigt innan det ens hunnit torkat ordentligt.. Känns som att man skulle ha kvar balsam i hårbotten, fast jag inte använder balsam i hårbotten + att jag sköljer som en galning.. Får gå tillbaka till det andra!

Gunvor

Jag rekommenderar Provost. Jag har haft i flera år torrt hårbotten och fett hår. Har provat Clerasil och andra mjällshampoon och inget som hjälpte. Provade Provost colour och flaskan kostar mycket men den räckte drygt 1 år för mig och jag är av med mjällen och eksemet i ansiktet. Däremot så gillade jag inte balsamet utan jag köper Fructis eller Respons balsam.
Jag kommer aldrig att använda annat shampoo än Provost schampoo.