Planer på ny matgrupp

Jag funderar på att sälja av min matgrupp som vi har i köket inför flytten (ev. bara ställa undan den i förrådet). Jag skulle verkligen vilja ha något liknande gruppen ovan. Visserligen kan jag inte bestämma mig för om jag vill ha det helvitt eller med ek likt det ovan, men något av det blir det ju ialla fall.

Vi kommer köra på mycket vita möbler i nya lägenheten och själva köket är ju ekfärgat. Som jag berättat innan så är ju planlösningen kök/vardagsrum öppen, så bordet kommer ju stå i vardagsrummet liksom. Jösses vilken beslutsångest jag skall ha jämt.. Ek eller vitt? Vitt eller ek? Nästa fundering: 4 platser eller 6 platser?
32
sofia

jag tycker att ni ska ha ek för de är snyggt! Sen beror de ju på hur mycket plats de känner att ni vill att bordet ska ta. 4 platser duger ju alldeles utmärkt till bara er två. sen kanske ni får hem folk på besök då är det alltid skönt att ha ett stort bord o behöva krångla :P Bara så jag tänkte när jag själv skulle köpa bord. (köpte aldrig nått :P) Lycka till!! :)

Madeleine

Jag tycker att 6 platser är snyggast, helt klart! men samtidigt beror det ju lite på hur mycket plats ni har för bordet.



När det gäller färgen så tycker jag att ett vitt träbord är snyggast. Men jag hade kanske inte valt det vita tyget på stolarna om bordet är vitt. Både pga att det är lite svårt att hålla rent, men också för att det kan bli lite mycket med vitt bord och vita tygstolar. Jag hade kanske valt nån mer natur färg.. Beige, brun, grå.. :)



Vi har just nu ett sånt här bord men med 6 platser istället för 4. Tycker det är väldigt fint, men vill gärna måla om bordet och stolsbenen vita. Tror ni att det går utan att det ser för "påmålat" ut? :)

(http://www.jysk.no/130/303/S364000/a/catalog)

Johanna

Jag tycker ek för det är så himla snyggt!

Tina

Jag skulle ta ett bord med 6 platser. Har man mycket utrymme så varför inte. Jag har själv ett stort ekbord med sex stolar. :)

t a k a i ♥

supersnygg o_o <3

Catrin

Vi har exakt det bordet på bilden ovan och är supernöjda! Det går ju att dra ut med iläggsskiva så att 8 pers får plats. Det är ju bara att köpa till stolar i efterhand om man känner att man vill ha 6 eller fler. Dessutom går ju klädseln på stolarna att byta ut - toppen!

Louise

En sådan matgrupp har vi, fast med mörkbrun klädsel på stolarna. Det är skitsnyggt & enkelt! Om inte vårt kök skulle kännas litet med 6 stolar så hade vi valt det, för det behövs fakitskt oftare är man tror... Lycka till! : )

Martina

Jag tycker ek, då kan du istället ha vita stolar som på bilden, vita löpare/dukar och detaljer i vitt. Det är finare än när ALLT går i vitt, tycker jag. :) Lättare (och billigare!) att byta ut om man skulle tröttna på någon detalj också :)

:)

6 platser och ek! ;)

G I L R A E N - [Fotograf Emma Bertilsson]

TIPS TIPS TIPS! Jag ser ju sådana här bord var och varannan dag. De blir lätt missfärgade med spill och varma saker. + att om man använder rengöringsmedel på vissa bord som är behandlade på ett speciellt vis så förstörs "behandlingen" och det blir fula fläckar. Hör noga för när du köper bordet så du inte blir besviken.

Linnea

Jag tycker det blir bra med det som bilden visar, det var ett bra och fint exempel. Blir det inte en aning tråkigt med bara vitt överallt? Eftersom köket ändå är i ek skulle det bli bra med både ek vitt som bilden visar.



Jag tycker att sex platser blir bra för det är bra om ni får gäster, eller hur? =)

Maria

EK! Det är så himla snyggt :) Har ett ekbord hemma hos mig som jag ÄLSKAR! Det är inte bara i ek, utan även med granitskiva ( http://vilsebarn.blogg.se/2010/may/hjartat-i-koket.html )

A.

Exakt en sådan grupp har jag :) Älskar den.

Elin

Sex platser helt klart. Annars kommer ni ångra er. Och för tillfället skulle jag välja vitt, har själv med valnötsbord och man tröttnar lite. Ljus och dukar och sånt blir så fint med vitt bord :)

Sofia

Oh en sån matsalsgrupp har vi här hemma, jag rekommenderar den för det är mega sköna stolar och ett lagom högt bord. Sen tänkte jag passa på att fråga dig lilly om du skulle kunna hjälpa mig få spotify eller de som läser kommentarer genom att bli medlem på denna länk som är min url på den sidan typ. Vill ha spotify så gärna: http://www.gratispremium.com/?ref=416795 :) tack på förhand!

Keela



Tycker att du ska ha ek (alltid lika snyggt!) och tycker absolut du ska ha sex platser. Syrran har ett sexplatsig grupp med likadant bord och stolar som din bild fast med mörkbrun "skinn"klädsel på stolarna. Riktigt tjusigt! Hade jag haft plats här hemma hade jag garanterat med slått till på ett sådant.

sanna

jag tycker vitt och sex platser :D

gisela

Om man kollar på skissen så tycker jag att ni ska ha ett ekbord med 6stolar och svartaskinn stolar det skulle passa skit snyggt speciellt om köket går i ek. Om ni ska ha mkt vitt i lägenheten är det ju snyggt att bryta av med något:)

Camilla

Helt klart dem i ek, det ser nog förfärligt fult(och framför allt dumt ut) om du ställer in vita möbler i ett kök dör nästan allt annat är ek- men det är ju bara min åsikt :) sen hade jag satsat på 6 stolar, denna lägenheten rymmer ju ändå det och ni ska ju förmodligen inte flytta på ett tag så lika bra att köpa stort på en gång ! Mycket snyggt! Fast klädseln blir kanske för ljus på stolarna? Sen måste jag fråga vart du hittat denna gruppen, är något liknande det jag söker :)

Anna i USA

Jag hade satsat på 6 platser om det fanns utrymme till det.

S a n d r a

6 platser och vitt tycker jag spontant..



6 platser för att det kanske ser lite litet ut med bara 4 platser när det är i vardagsrummet. Och har man ändå plats med ett "matsalsbord" så kör på det. Trevlig när man har vänner så att alla får sittplats (:



Och vitt för att det funkar alltid!



sandra

Vi ska snart flytta och har sålt vårt gamla bord och köpt ett nytt från europamöbler. Ett vitt bord med 6 stolar, sååå snyggt!! Ynka 5000:- för allt, som hittat! Eftersom man vill ha typ allt nytt när man flyttar =)!

Louise

6 platser helt klart :) Tänk vad bra att ha ett stort bord när det kommer folk på besök! vid födelsedagar osv :) Vi har 6 platser och det behövs verkligen

Josefin

Vi har ett sånt bord och såna stolar fast vi har med sex platser :)

Ia

Risken är stor om du väljer ek att du kommer känna att du drunknar i "ek-helvetet".

Det blir som för en hel del år sedan när allt var i furu, gulnad furu, vitlaserad furu, antikbetsad furu. Och nyanserna matchar inte varandra.



Även om ni väljer ett oljat bord som ska passa till luckor och golv blir det med största sannolikhet nyansskillnader, det kan du störa dig mer på än vad du tror.

Är det samma nyans kan det istället bli en stor blaffig massa.

Förvisso passar mörk och ljus ek kanske ihop. Men en del oljad ek drar mot det gula hållet, vilket du inte ser förrens du slänger dit en ekmöbel i neutralare nyans.



Är bordet dessutom oljat måste du hela tiden passa på och torka och gnida, ha underlägg så fort det står ett glas där. Om du inte vill ha det slitna utseendet iof. Vill du inte det blir du istället lite ledsen när den första ringen efter ett glas kommer. Och antagligen är det inte massiv skiva så den går inte att slipa om.



I längden tror jag att vitt är ett mer hållbart val. Tråkigt blir det inte för du kommer säkert ha massvis med färger på textilier och prydnader.



Dessutom är vitt en väldigt fin grund att duka mot, fina kuvertallrikar och servetter och ljusslingor.



Lycka till!

Sofia

Det där liknar mitt matbord jag har i massiv ek. Jag älskar det. Hade helvita matsalsmöbler förut, men tycker det ger mycket mysigare känsla med ekbordet. :)

madeleine

Vi har samma bord som på bilden fast mörkare ek och skinnklädsel på stolarna. dock har vi vit klädsel som vi drar på stolarna och då ser det verkligen ut som bilden ovan. det är otroligt fint och eken ger en mysig känsla. vi har även 6platser men som de sagt tidigare beror det helt på platsen.

madde

jag & killen ska flytta om en månad och är på jakt efter matgrupp.. vart är denna ifrån?

felicia ♥

Ek och fyra platser!

J

Hej Där! Jag måste få fråga, vart kommer dessa matstolar och bord ifrån? Riktigt fina. Kram

Marika

Vi har något liknande i valnöt:)Tycker det e snyggare me lite mörkare bord och jag tycker du ska ta med 6 stolar...Hitta ett inlägg på min husblogg som jag inte har skrivit i nått på länge men där kan du i allafall se vårt:)

http://oreberg.blogg.se/2009/january/koket-forts.html#comment

Veronica

Den där som är i bilden ovan har jag och den tycker jag är ubersnygg och bekväm så kan rekommendera den till alla :)