Vansinnig på posten!

Herrejävlar vad jag är trött på posten nu alltså..
Tavlor försvinner, tavlor skickas tillbaka till mig, tavlorna når inte sina nya ägare alls.
Det får mig och mitt företag att framstå som oseriöst och jag blir galen på det!
Självklart skickar jag alltid nya tavlor till ägarna, men leveranstiden blir ju därför längre!
HUR kan vissa brev bara försvinna spårlöst?

Som om inte det vore nog - flera av mina kuvert med kartongrygg har vikts dubbelt, skrynklats ihop o.s.v. och tavlorna blir därmed förstörda. Herregud! Förstår man inte att det ligger ömtåliga saker i kuverten när dom ligger  såpass skyddade? Eller skiter man helt enkelt bara i andras post? Grr..

33
ME DESIGN - Handgjorda smycken

Sommarens hetaste trend finns nu hos ME design, nämligen Senilsnöret!

Finns i både kedjor och mocka + tillbehör som fjädrat och snygga berlocker att hänga på :)



Kolla in alla mina smycken på me-design.nu



Ha en underbar valborgshelg :)

Malin & Prinsessan

Gud vad tråkigt! Jag fick en julklapp i februari med posten som var stämplad och postad den 14 december.. Sjukt!

becca

Oj vad konstigt :S

jenny✿

Aj va tråkigt!!! Posten kan vara så slarviga i bland, det vet ju alla.

Anonym

Jag köper och säljer massor på tradera, så jag vet precis vad du pratar om. Posten suger!!

Elin - Mamma till My

Gud vad irriterande, förstår att du blir arg på posten! Hur svårt kan det vara liksom?



Kram!

Sanna

många som skickar sätter på förlite porto och det gör att man får längre leveranstid för att det ska eftertaxeras osv.

Nu vet jag inte om det är det som hänt dig, men jag vet att det är många som gör det misstaget utan att veta om det. Men hur tavlorna kan försvinna kan jag inte svara på, otroligt tråkigt att höra =/

Layla

Usch, jag har haft samma problem (säljer smycken) och är så irriterande! Plus att man inte kan göra något åt det.



Det har dock lugnat sig nu. Men man blir så irriterad när det inte går som det ska.



Posten borde lära sig hur man gör sitt arbete!

Lily [ L i n d a . B l o m ]

Sanna: Nej det är inte portot. Jag har en brevvåg och sätter på frimärken efter postens guider. Dessutom är det ofta posten själva väger mina paket när jag lämnar in dom. Sjukt irriterande..

emma perätalo

Hej Linda,

Jag kan säga såhär, jag köpte en tavla av dig.

Den kom fram till mig, o jag kan inte mer än vara nöjd med tavlan! Jag gav den bort i "dop-present" till mina kusiner och dom skulle absolut kunna tänka sig o köpa fler tavlor av dig, så nöjda var dom!

Emelie

Skicka med rekommenderad post då? :)

Jonna

posten suger :( här tappar de paket huller om buller, lägger massa brev fel väldigt ofta osv :(



går det inte skicka rek? eller är det bara paket det går med :/ eller schenker eller nått, fast det kanske också bara är paket :/ gosh, jobbigt ju o så ska det inte ens vara.. en gång okej, men flera gånger nej nej :(

Stina

Om man inte vill att saker och ting ska försvinna är det bäst att skicka som rek alternativt vanligt postpaket. Blir ju såklart lite dyrare, men kanske kan vara värt det? Och många företag skickar ju också brevpostförskott, har man bara ett plus- eller bankgirokonto funkar det hur bra som helst. Finns ju som sagt inga garantier när man skickar vanliga brev, vilket det däremot finns för de andra tjänsterna.

Sara

Har jobbat på en web-shop och vi hade allt för ofta problem med Posten, man blir så trött!

Anonym

FÖR POSTEN SUGER!

Hade sålt massa saker på tradera och skulle skicka till vinnande ägarna, och tror ni inte att posten slara bort det?!

Så köparen trodde jag hade blåst han och ville polisanmäla mej, men tack och lov så trodde han ju på mej då han haft samma problem och han fick tilbaka sina pengar :)



undrar var det paketet tagit vägen nu!

Sofia

använd dhl eller något annat företag istället :)

Mikaela

Jobbar själv i ett yrke där vi använder posten med att skicka våra varor till kunderna. De är som du säger, helt opålitliga. Ibland försvinner paketen, slaktas sönder, tappas i vattenpölar osv osv. Man blir tröttt!

Cicci

Hmm.. jävla skitpost alltså.. Men om du postar med rekomenderat, som kostar mer förvisso, men då SKA man kunna spåra brevet! Och kan då skylla svart på vitt på posten.. ;)

Linnea

Och ändå så går postens reklam på radion:

I Sverige kan vi bara gissa vad som är i paketen och breven. Därför behandlar vi alla paket och brev som landets viktigaste. Skicka dina paket med posten!



Man bara... Hm...?

Emelie

En vän till mig som har en webshop gav tipset en gång att man ska slå in leveranserna i fina paket så som man slår in födelsedagspresenter, för då blir dom på posten väldigt försiktiga! hon har aldrig haft problem sen hon började med sina "lyxiga" paket :)

Emma Andersson

Schenker tar ju lite längre tid, men jag säljer mycket på Tradera och har aldrig haft något strul med schenker. Tyvärr tar det lite längre tid än posten, men kanske bättre att det kommer fram senare än inte alls. Posten är ju ruskigt snabba och bra, men det är mycket som tappas bort eller går sönder. Trist! Jag skickade förresten mail till dig ang formeli, om man kan göra en specialbeställning, men jag fick aldrig något svar :( det kanske hamnade bland skräpposten, får prova maila igen :)

Cissi

Hej! Anlita ett fristående fraktbolag, mycket smidigare och bättre garanti att dina varor kommer fram. Dessutom är det lättare att få ersättning för försvunna tavlor då fristående fraktbolag ofta har försäkringar för detta. Posten däremot är bara rena rama skiten. Ömtåliga paket slängs i samma korgar som vanlig post, de har inget "ömtåligt-tänk". Hoppas att det blir bättre i framtiden!=)

Anonym

När man jobbar på posten så har du inte tid för fem öre att sär behandla några kartonger eller liknande. Allt är tidspressat och då blir de tyvärr att dom kommer i kläm. Tråkigt men sant. Att brev och dyl försvinner vet ingen varför egentligen. I vissa fall kan det tex vara att adresslappen släpper och ingen vet vart paketet ska. Jätte tråkigt att det är så. Men det är väl som många andra företag tänker , tid är pengar. Hoppas det förbättras snart :)

Anonym

Schenker är bäst. Använd det istället

jossan

du måste skicka som "rekommenderat", vad förväntar du dig annars? rekommendera eller skicka som paket.. sluta snåla, man får vad man betalar för!

Emelie

Alla som babblar om rekommenderat: det kostar 50 spänn extra PER BREV. Vilka får betala det? Jo, kunden. Det är inte Linda själv utan frakt betalas i många fall av kunderna.

Skickas det som rekommenderat måste man ha med sig legitimation till ett utlämningsställe också = inte rakt ned i brevlådan.

Anonym

sluta va så jävla snål. skicka i ordentliga paket så finns dte ingen risk att dom böjs!!!!! din snål jävel!!!

Sabrina

Posten är jävla mähän .

Har fått skickad påskgodis & halloweengodis 2ggr & båda gångerna har dem snott mina paket. Jävla tjuvar! & dessa förseningar jämt, suck!!



Får hoppas det löser sig för dig!

& T A C K för länken till 16 pregnant o de : )))

Andréa

Hej Linda!

Jag jobbar som ombud åt posten på Ica i Hagfors. Och jag tycker det är jätte tråkigt när posten kommer med trasiga brev eller att de även försvinner.

Mitt tips till dig är att kanske ta ut lite extra i frakavgift och kanske skicka dem som rekomenderade brev ist. Då får du ett kollinummer och kan då spåra brevet. Sen att du även använder kartonbitar, lika stora som tavlan / eller 1 cm större på vardera sida, gärna på båda sidorna, så att det stärker brevet. Posten bryr sig tyvärr inte om hur frakten går till. Skulle du skriva ex. "aktas/denna sida upp el. glas" så skulle de rent utsagt skita i det. Tråkigt men tyvärr sant.

Så prova med att följa mina "råd" .. hjälper inte det så vet jag inte vad du ska göra.

Hoppas det löser sig och att du slipper allt krångel :)

MvH Andréa

Jenny

Skickar själv mängder av paket från min webbshop. Skulle ALDRIG få för mig att skicka som vanligt brev. Kunden kan ju blåsa dig hur mycket som helst. Säga att det inte kommit, så skickar du en ny och vips så har dom två till priset av en. Nä ta ut lite mer i frakt, vi skickar våra minsta paket med DHL för strax över 40:-. Då är dom spårbara och försäkrade! Dom råkade ha sönder en sak en gång, tog inte många timmar innan reklamationen hade gått igenom och vi fick pengar tillbaka. Kan varmt rek. DHL. Tar du ex. 69:- så lär du lätt täcka frakten för din tavla och kanske tjäna lite på frakten också om man tänker typ embalage m.m. Plus att DHL hämtar hos dig.. =)

Mel

skicka i papprör istället, då blir tavlorna inte förstörda.

MansonDust

Posten är skit. Dom har haft bort flera saker för mig, bl.a en jättefin klocka. Spårlöst borta.

Matilda

Känner igen det där... De öser ju ner allt i samma postsäckar, både små brev och stora paket. Helt otroligt, men vad ska man göra? Visst att det finns andra alternativ, men det lönar sig ju mest bara om man skickar större och tyngre paket. Fast om något kommer bort under postgång är det viktigt att man gör en reklamation på Posten. Tack vare att jag gjorde det en gång fick de fast en postanställd person som hade snattat innehåll ur brev för 25.000kr..!