Läsarfråga: Sönderblonderat hår


SVAR: Ditt hår är trasigt av blekningen och det är ingenting som en toning lagar. Du får ett friskare uttryck på håret, det blir glansigare o.s.v. Men lagas gör det inte. Om du önskar det är det dock viktigt att du går iväg till en frisör och gör/köper en toning, dom i affärer som ICA eller KICKS går inte riktigt att lita på. Ang. föningen så tar blonderat hår alltid längre tid att torka, speciellt nyblekt och förstört hår då hårstrået är så svällt.

Om jag vore du skulle jag börja med att gå iväg till en frisör för en rejäl klippning sedan köpa eller beställa ett gäng bra produkter från exempelvis Lyko eller Bangerhead. Produkter som till viss del hjälper till att reparera och hjälper ditt hår att byggas upp igen. Försök att undvika fön, plattång, locktång och liknande under en längre tid och kör hårt med dina produkter istället. Schampoo, balsam och en bra inpackning är A och O. Skaffa dig även ett bra serum för att få lite mer glans och rörlighet i håret, väldigt bra när det är torrt och förstört.

Exempel på bra produkter för ett sönderblonderat hår!
Jag har länkat dit dom finns att köpa samt även länkat kampanjer på produkterna om du vill fynda lite och köpa dom billigare.

Loreal Absolute Repair
Shampoo, balsam + inpackning (kampanj!)

Joico K-pak - (kampanj!)
Schampoo, balsam, + Joico K-Pak Intense Hydrator & Joico K-Pak Deep-Penetrating Reconstructor (kampanj!)

Sebastian Penetrait
Shampoo, balsam + masque (kampanj!)

Tigi Bed Head Resurrection
Shampoo + balsam (kampanj!)
9
Olivia

Fast vad jag har hört så går det inte att reparera ett trasigt hårstrå..

Lily [ L i n d a . B l o m ]

Olivia: Kluvna hårtoppar går absolut inte att laga och reparera, men när man bleker sönder sitt hår så hjälper faktiskt produkterna till att förbättra håret : ) Jag är ett levande exempel på det!

Nathalie

Viktigt är ju också att man klipper topparna, för att få bort det värsta. Då gör även produkterna större verkan

Evelina

Haha, håret är alltid dött :) Mitt tips hade varit att klippa av sig hela håret och aldrig bleka det igen. :P Och du har faktiskt skrivit att produkterna reparerar.. Hur gör de det?

Lily [ L i n d a . B l o m ]

Evelina: Jag har skrivit att dom till viss del hjälper till att reparera och att dom hjälper håret att byggas upp : ) Produkterna hjälper till på det sättet att dom bl.a. innehåller mycket proteiner. Produkterna ökar även elasticiteten o.s.v. Vilker därför, givetvis, förbättrar hårets kondition.

Lina

söt blogg. :)

Jag har en ny design på bloggen, kika in och säg gärna vad du tycker om den. :D

Kram!

Josefine

Ray Ban solglasögon till salu. Först till kvarn: Helt nya med tags på + alla tillbehör. http://bloppisjosse.blogg.se/2011/april/saljes-ray-ban-wayfarer-rb2140.html



JEANSKLÄNNING, CONVERSE 300 kr, FESTSKOR, Calvin Klein till pojkvännen, BILLIGT: http://bloppisjosse.blogg.se/2011/april/saljes-converse-skottrandiga-365-uk-4.html

Sanna

haft en trevlig valbog ?

Tess

Hej!



Jag har hört att det tar lång tid för blekt hår att torka för att det är så poröst efter man har blekt det?