S ö n d a g

En liten detalj från vårt vardagsrum, änglavingar.
 
Hej vänner!
Ett litet break i en minst sagt intensiv dag. Eller.. Kväll och nästan natt får man väl säga nu istället. Avslutade gårdagen med ett par timmars röjande inne på kontoret. Gick upp imorse och påbörjade samma sak. Ett 3 timmars paus blev det när vi var hemma hos mormor på smörgåstårta och fika, för att sedan komma hem igen och påbörja bygget av möbler.
 
Igår kände jag verkligen hopplöshet.. Det är så mycket saker, på liten plats, så jag kände att "fan, det här kommer aldrig gå". Det känns som att man bara flyttar runt en massa grejer, trots att vi slänger 75% av sakerna vi faktiskt rensar undan, eller.. Jag kanske jag får säga. Min kära är inte sen bästa på att hjälpa till vid just dom där städa-röja-slänga-rensa-organisera-tillfällena. Det är frustrerande att bo ganska litet och behöva all yta till de sakerna vi redan har. Jag behöver ju ett rum hemma där jag kan sköta mitt företag, trots att jag hellre skulle vilja göra om det till lillans vrå helt och hållet. Men tills vidare får det bli en kombination av hennes saker och mina företagsgrejer. Planen är ju att flytta om något år eller två. Frustrerande är även att min rygg protesterar vid de oergonomiska ställningarna och lyften som tvingas göras då.
 
Nåja.. Successivt kommer vi närmare målet ialla fall.. Och jag känner att jag vill börja närma mig det ganska snart, för att känna lugn och harmoni när graviditeten sedan går mot slutet. Jag vill inte känna att saker och ting måste fixas och dolas med då. Inte stora saker som dessa ialla fall, eller inköp av diverse saker. Småpiffet som bädda säng, tvätta bebiskläder o.s.v. däremot - DET vill jag pyssla med när det närmar sig : )
14
Mica

Förstår din oro.. Om du vill att det ska kännas lite bättre för en stund så kan jag berätta att jag och min sambo just nu bor på 33 kvadrat och har tio veckor kvar till BF... Vi letar nytt boende för fullt, men har haft en faslig otur med både det ena och det andra, vilket har gjort att det inte har löst sig än och nu börjar ju tiden bli knapp.. Man vill ju precis som du säger börja boa och förbereda för bebisen, men jag försöker tänka allt löser sig på ett eller annat sätt!
Tack för en fin blogg, roligt att kika in här och läsa :) Extra kul med inspiration nu när vi oxå väntar en liten dotter så klart :)
Kram

Svar: Egentligen har vi inte så otrooooligt litet.. nästan 60kvm + 10kvm inglasad balkong. Det som ställer till det är ju mitt företag och aaaallaaaa grejer som hör det till. PJUH! : )
Grattis till er lilla tjeja också!! : )
Linda Blom

Ida Nilsson

Det ordnar sig ska du se :) Vi håller på att spara till hus nu, och bara sparandet gör mig nästan lite stressad. Eller jag vill stressa iväg. Bort från lägenheter och allt vad som hör till. Jag vill ha ett eget hus, på en egen tomt med en egen trädgård. Men den dagen kommer, för er också :) Lycka till med lillan!

Moa - gravid och träningsnörd

Åh vad jag känner igen mig! Vi väntar andra barnet och letar för fullt efter en större lägenhet. Just nu bor vi idylliskt på landet i en stuga, men den är tyvärr alldeles för liten och ligger lite för avsides. Men att få en lägenhet tar tiid! :(

Linda - När 4 ska bli 5

Förstår att det kan kännas stressande men du ska se att ni lyckas hitta lösningar som passar er och ert hem tills ni har den yta du skulle vilja ha!
När barn nummer två kom flyttade vi till ett litet hus - och nu när vi väntar nummer tre sitter vi återigen och försöker optimera och göra det bästa av den lilla ytan vi har ;)

MissJeni

Vi har samma problem. Har två små sovrum och ett av dom är mitt kontor. Så det blir nog att kika efter något större till sommaren.

Anonym

hade ni inte redan bäddat sängen? har för mig ni gjorde det för nån månad sen :)

Elin

Gud vilken fin blogg, hoppas allt är bra? & gott nytt år på dig!!! kram! ;)

Fotograf Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin

Håller med dig! Man blir stressig ibland och vill sätta sig ner och gråta över små saker. Men skönast är såklart att man har en liten vrå för den lille klar tills den kommer, sen får mangöra det bästa av situationen :) Allting kommer gå så bra och bara man sätter sig ner när man känner sig stressad och slappnar av, så släpper det ganska snabbt. Man behöver inte ha så brått som man hela tiden har jämt :) Och jag vet hur det är att vilja organisera och så vidare själv ;) hehe min sambo är inte så duktig på det. Knappt han bäddar sängen och just nu kan jag bli tokig på en sådan liten sak haha :D <3

Cindy

Åh, vad fint med änglavingar! :)

Carolina

Förstår hur du känner. MEN, tänk på att inte ta ut dig för mycket! Ibland gör man mer än vad man borde.. Kramkram

Madeleines.se - FotogladGravidMamma

Åh jag förstår dig såå! Vi bodde ju med Lova i en tvåa, öppen så som er men helt utan extra förvaringsrum, i nästan 2 år - men vet du vad, trots att man ibland tror att man ska bli toookig för att man ska gärna vill ta steget vidare till ett mer "långsiktigt" hem, så klarar man vet. De små behöver inte så fasligt mycket plats och bara man säger åt nära och kära att hålla igen på alla stora inköp vid jul/födelsedag och så, haha, så funkar det nästan precis som innan det första året - det var först sista halvåret vi verkligen, verkligen kände att vi inte fick plats alls längre, och Lova behövde eget sovrum - jag hejar på er, ni fixar det, det kommer vara såå värt det att ha bott lite billigare under föräldraledigheten också så att du/ni kanske har möjlighet att vara hemma med lilla skatten längre <3

Puss & Kram & GottNyttÅr! :D

Fia

Jag o min sambo bor i en etta på 40 kvm och vi försöker få till det. Och jag tycker det känns ganska bra hitills! Men vi får väl se när lillen kommer, då det blir vardagsrum, sovrum och babyrum i samma rum haha! Man får väl försöka se "mysfaktorn" i det hela och vara duktiga på att hålla undan.. :D

Sofiahivall

Vart kommer vingarna i från? Sååå vackert! :)

Sandra - nagellacksnörd

Känner likadant ibland, men mer att jag inte orkar. Vill flytta hemifrån och plugga något jag verkligen brinner för.
Men du! Det ordnar sig. Lycka till med hemmet, dina kära och ditt företag! Kramar