Välkommen vecka 20

Välkommen vecka 20 ♥ Bilder från 19+0 (v.20)
 
Kroppen: Halva graviditeten har snart gått. Man börjar få en mage som alla kan se och livmodern når ända upp till naveln. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött. På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.  Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.
 
Bebisen: Fostret väger nu ungefär 350 gram och är runt 24 centimeter långt. Det har fått ögonfransar och kanske lite hår på huvudet. Ögonlocken är färdiga. Fingrarnas naglar växer, men de täcker inte hela fingertoppen än. Svettkörtlarna blir färdiga nu, men fostret kommer inte att börja svettas förrän efter sin födsel. Fostret har fått känsel, och kan reagera på smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta.
 
Egna tankar om föregående vecka: Jag äter precis som vanligt, sover bättre, men vaknar minst en gång per natt, har inte samma problem med dofter som kylskåp, sopor, hårspray o.s.v. Jag har mått SÅ bra den här veckan, med få undantag. Lilla bebisen har börjat ge sig tillkänna, efterlängtade och underbara rörelser. Jag känner henne mest på kvällarna, men sista två dagarna har jag även känt henne när jag sitter ned på jobbet o.s.v. Det känns som bubblor i magen, men även små, dock väldigt tydliga "buffar" som jag även kan känna på utsidan magen. På kvällarna ligger jag och känner på hennes aktivitet och njuter, hon är lite snål mot sin pappa dock. Jag och fästmannen pratar mer och mer med lilla hjärtat och snart tänkte jag leta fram en bra barnskiva och börja spela musik för henne. Fy vad det här är härligt! Det växer verkligen en liten människa i min mage ♥
 
Foto: Emma Bertilsson
26
Anonym

har du färgat håret brunt? :)

Svar: Inte riktigt så mörkt som det ser ut på dessa bilder, men ja, jag har gjort mig mörkare : )
Linda Blom

Ida

Herregud.. Vad stor din mage har blivit på ungefär en vecka!

Du är så fin, & du passar i alla kläder! Man ser många som är gravida som inte passar i sina kläder. Men de gör du verkligen!! :)
Hoppas allt går bra under din graviditet! :)
Kram!

Anonym

Herregud.. Vad stor din mage har blivit på ungefär en vecka!

Du är så fin, & du passar i alla kläder! Man ser många som är gravida som inte passar i sina kläder. Men de gör du verkligen!! :)
Hoppas allt går bra under din graviditet! :)
Kram!

Svar: Haha, mm : ) Det har verkligen spurtat denna veckan : ) Tusen tack för din fina kommentar! Det blir nog svårare när magen är ÄNNU större sedan : ) hihi
Linda Blom

fondellamanda.blogg.se

Tipsar dina läsare om Veckans Blogg tävling hos Amanda Fondell Fanblogg, välkommen in! :)

Erica

Fina underbara vän!! ❤❤❤

Svar: TACK underbara du!!! : )
Linda Blom

Marie

Åh, vilken underbar mage! Själv har jag och min man tagit beslutet att försöka bli gravida så jag läääängtar så efter att också få en liten mage! :)

Svar: Grattis till ett helt underbart beslut! : ) Det är verkligen en magisk känsla det där när man tillsammans bestämmer sig. Lycka till och hoppas er resa mot graviditeten går smidigt. Det är något fantastiskt och underbart att bära ett barn, om än otroligt svårt att greppa och förstå : )
Linda Blom

Malin

Så himla fin! :D längtar tills vi också får ett plus. Ska ni köpa åkpåse ? :) Apple of my eye är ju såå fin och spec. nu när ni vet att ni ska få en flicka :)

Svar: När du minst anar det <3 Åkpåse har jag klurat lite på faktiskt. Vi får ju bebis i april någon gång och då är det ju inte nödvändigt med åkpåse. Dock är apple of my eye så himlans fin och jag har funderat på att köpa och spara till nästa år : ) Hihi. Men jag avvaktar nog istället : )
Linda Blom

Mamma Maria

Härligt att det känns bättre med dofter och nätterna.
Du är fortfarande så fin, skriver det varje vecka och känns tjatigt, men kan inte poängtera det nog.

Svar: Jag kan aldrig höra det nog <3 Blir så glad och lycklig av fina kommentarer, det värmer ända in i själen <3
Linda Blom

Anna aka Schlierie

Det börjar hända saker här ser jag ;) Vad glad jag blir att vardagen blir enklare för dig! Så du slipper det mesta negativa med graviditeten. Snart är du inne i den perioden man knappt känner av något (bara sparkar) och ser hur magen bara växer och växer ♥

Tiden efter mitt delen av graviditeten kommer gå as snabbt! Det gjorde för mig och snart är det dags! Drygt en månad. Dock känns det som en evighet när man var i vecka 20! Konstigt, gick snabbt men känns som en evighet ^^ haha
Underbar klänning (?) du har på dig!

Svar: Haha jaa! Nu händer det allt ett och annat : ) Underbart att kunna njuta fullt ut av graviditeten, måendemässigt också! : ) Älskar verkligen graviditeten och har gjort sedan start, trots oro, symptom och liknande. Det är så häftigt och ofattbart liksom!! : )
Linda Blom

Hanna W | BF 2013 ♥

Men gud vad fort tiden går! Tyckte att det var nyss som jag läste att du var gravid, & nu har halva tiden gått! Shit.. jag kan inte ha långt kvar i min egna graviditet nu ;} hihi

Svar: Hihi! Tycker alla andras graviditet går mycket snabbare än min egen :D Men jag får försöka tänka på att jag får njuta av det riktigt ordentligt. För det är verkligen en häftig upplevelse!! : )
Linda Blom

Janni.A- Gravid i vecka 26

De e så mysigt när magen växer och när man känner av den lilla! De är så underbart att ligga och känna när den rör på sig, buffar och ger sig till känna. De roliga med "min" bebis är att den verkar känna igen kattens kurrand ljud. Min ena katt lägger sig varje morgon och kväll på min mage när jag ligger i sängen och så börjar hon kurra. Och när katten kurrar, då börjar bebis sparka.. De känns mysigt och speciellt på nåt vis.

Svar: Underbart att katten spinner kring magen <3 Då kanske dom kommer finna lugn av varandra på utsidan : ) Hihi. Det är verkligen helt underbart att graviditeten kommit "såpass långt" att man får uppleva och knyta an till bebisen på ett annat sätt. Att kunna KÄNNA och njuta av att något faktiskt lever där inne!! : )
Linda Blom

mammatea

Fin mage du har.

Svar: Tusen tack!! : )
Linda Blom

helena

Vad jobbar din kille med? :)

Monica-Gravid med nr 1

Fina du & magen :)
Nu börjar det bli en rejäl kula! :)

Svar: Tack fina! : ) Ja, nu växer den till sig : )
Linda Blom

Matilda

Åh, vad stor magen blivit! Nu syns det verkligen att du är gravid :) Det måste vara en så häftig känsla!

Svar: Hihi, dom flesta säger det att NU, nuuuu syns det minsann att du är gravid : ) Häftigt, underbart och märkligt : ) hihi.
Linda Blom

Emelie

Så himla kul att se hur magen växer och blir större och större för varje vecka hihi :) Blir alltid så varm i hjärtat när jag kikar in här, man känner verkligen glädjen! :)

Svar: Det är helt ofattbart att magen faktiskt växer för att vår dotter ligger där inne!! : ) Helt otroligt, fantastiskt och underbart : ) Blir så glad att du gillar att kika in här <3
Linda Blom

Fotograf Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin

Såååå fin mage!! Längtar till min blir stooor :D

Svar: TAAACK : ) Ja nu har det faktiskt sagt poff : ) hihi
Linda Blom

aliengirl- artist,designer & actor

Det är visst inte länge till tills babyn kommer ut. :)
Vet ni om det kommer bli en pojke eller flicka?

Svar: Joo : ) Det är ju lika lång tid kvar, hihi. DET är länge : ) Det är en liten flicka där inne vad vi fått se : )
Linda Blom

AnnaIda

Men vackra vackra du! Det är helt magiskt att få följa med på din resa!
Om jag har lite "hemliga/privata" frågor, hur kan jag få tag på dig. (Om det är okej?)

Svar: Du kan maila mig på kontakt@lindablom.se, sedan är det inte hundra att jag besvara privata/hemliga frågor till fullo : ) Men jag vet ju inte alls vad det handlar om nu så : ) hihi.
TUSEN TACK!! : )
Linda Blom

Sanna

Inte riktigt halva tiden som gått men nästan ;) så fint gravid är du!

Svar: Nä, inte riktigt halva, men snart. Kopierar ju infotexter från 1177 och familjeliv : )
Linda Blom

Alexandra

Är det du eller fotografen som redigerat bilderna?

Halvvägs redan, tiden går fort. :)

Svar: Fotografen : )
Linda Blom

Denise - Gravid i vecka 30

Oj vad den ändrat form nu=) de är nu den tar en växtspurt :) fin!

Svar: Jag hoppas det <3 hihi! Tack snälla!
Linda Blom

Cherie | Börja Spring

Nu börjar det bli en rejäl kula där :) Så mysigt och spännande!

Svar: Hihi, jaaa! Lilla trollet där inne växer allt <3
Linda Blom

Anna

Du är så himla söt och jag älskar din blogg! <3 Blir glad av att läsa den :) jag följde dig för några år sedan men sen tappade jag dig lite, men har nu börjat igen! Så himla kul att följa dig genom din graviditet! Så fin är du, och klänningen är så otroligt söt! Vart kommer den ifrån? :)

Kram Anna!

Svar: Tusen tack : ) Vad roligt att du hittat tillbaka hit! : ) Klänningen är från märket Kling och köpt på Junkyard! : ) KRAM
Linda Blom

Ruti

Åh här händer det saker! Fina magen :) du strålar Linda, kram på dig/Ruti

Svar: Hihi, jajjamensan! Nu har lilla kulan satt fart faktiskt. Helt underbart! TACK fina Ruti! Hoppas allt är bra med dig och Bruno! KRAM
Linda Blom

fernis

hej! tips på underbara sånger med tillhörande bok är- mosters trudelutter. Kerstin anderby, förlag musikrummet. VI går på babyrytmik här i molkom och sjunger flera av dessa låtar så otroligt fina. Härligt att det går bra med er.

Svar: Åh, mosters trudelutter vet jag om är alldeles toppen!! : ) Den skivan måste jag skaffa till lilltjejen : )
Linda Blom