Barnmorskebesök sista trimestern #3

Igår var jag alltså på det tredje mäta-mage-mötet och f.r.o.m. nu kommer vi att gå iväg varannan vecka istället för var tredje. Ett tecken på att det närmar sig och det är verkligen spännande. Vi pratade lite allmänt om de senaste veckorna, hur jag mår, om jag funderar på något, hur det går med jobben m.m. Ja men det "gamla vanliga" helt enkelt. Jag berättade för henne att mötet jag var på, inte var någonting för mig. Att jag fått tid till sjukgymnast, men som tyvärr var tvungen att ombokas och att jag tyvärr inte fått någon ny tid ännu.
 
SF-mått: 30 (mitt på kurvan)
Blodtryck: 125/70
Hjärtslag: 142 slag / minut
 
Jag ligger alltså fortfarande mitt på kurvan och magen växer som den skall, mina misstankar om att jag stuckit iväg i SF-mått stämde alltså inte. Jag fick remisser för blodprovstagning samt grejer till en urinodling. Jag är ofta kissnödig, men kissar lite och risken för urinvägsinfektion finns. Blodprover och testet lämnades idag och jag håller tummarna för att det ser bra ut.
13
Emma - 20 år och nybliven mamma

Jätte fin bild!
Du är verkligen otroligt duktig på att skapa vackra fotografier! :-)

Svar: Tuuusen tack!!
Linda Blom

Jeanette♥

Fast det minns jag från mina graviditeter också att jag var väldigt ofta kissnödig. Dem tryckte ju mycket på kissblåsan det sista:)

Svar: Ja absolut! Men jag har en tendens att lätt få urinvägsinfektioner, så därför är det bättre att kolla upp det. Lillan trycker allt på min blåsa också och jag känner tydlig skillnad på dom tillfällena : )
Linda Blom

Ida Lindström

Hej! Jag driver en tränings och motivationsblogg och just nu är jag med i en tävling som GYMgrossisten håller i. För att ha en chans till vinst måste jag hamna inom placering 1-20 så nu kämpar jag för fullt för att hålla mig kvar där tills imorgon kl: 24 då tävlingen avslutas. Jag behöver verkligen alla röster kan få och varenda en är guldvärd!

Om du vill läsa min tävlingsmotivering och rösta på mig så kan du gå in här: http://runtheworld.webblogg.se/2013/january/nytt-ar-nya-mojligheter.html#comment och sedan klicka på GYMgrossistens logga längst ner i inlägget. Tack på förhand, kram!♥

Frida

Vilken härlig bild! :)

Fröken Gredelin

Stackare som har foglossning! Jag minns hur eländigt det var, läste gamla inlägg från då jag väntade sonen och det var ingen höjdare. Kan dock trösta dig med att jag idag verkligen knappt kommer ihåg det om ingen påminner mig om att jag faktiskt hade en tuff graviditet.Nu tre år senare så minns jag bara det mysiga:) "foglossning, vad var det?":-) Hur kämpigt det än var så var det värt allt i världen att få sitt lilla barn. Jag var ganska ointresserad av andras barn innan jag själv fick, jag blev ju glad för deras skull men ja. Efter att jag själv blivit mamma så gråter jag när jag hör om någon som har fått en bebis, ja nästan när jag ser en bebis också:) Allt blir så starkt!


Men om man får komma med en liten önskan... det jag skulle vilja läsa lite om är Formeli! Gärna något roligt erbjudande inför alla hjärtans dag, kanske visa upp kommande nyheter? Ja jag älskar ju Formeli och har beställt från dig flera gånger. Jag tycker att det är så roligt att läsa om det !

Svar: Ja det är fasiken inte lätt med den där foglossningen alla gånger : ) Men what to do! Det kommer ju vara värt det och jag skulle göra det tusen gånger om. Det är som du säger så starkt det här med barn och graviditet!
Det kommer dyka upp lite formeli-inlägg så småningom med nyheter m.m. :D Så himla roligt att du tycker om min lilla butik och mina verk <3
Linda Blom

captivatedminds.blogg.se

Herregud så fin bild. Är nyfiken på att se miraklet!

Svar: Det är vi också ; )
Linda Blom

Hanna

ställ gärna några frågor i frågestunden jag har :)
http://sofaiiil.blogg.se/2013/february/fragestund.html#comment

Pernilla Chis

Vilken fin bild på magen och de små miniconversen :)

S a n d r a

Har ni börjat prata namn än? Är du och J överens? :)

Svar: Vi är väldigt överens : )
Linda Blom

Anette

Jag har fått uvi alla mina graviditeter innan och det är ju alltid en risk att få det.
Men den här gången dricker jag mycket citronvatten. Minst två glas varje dag och det går åt en halv citron i varje glas nästan. Och ännnu har jag sluppit uvi. Om det beror på att citronen eller om jag bara har tur den här gången vet jag inte. Men min äldsta dotter har ofta uvi och går nu på en 3-månaders medicinering för det och de perioder hon dricker mycket citronvatten håller det sig borta.

Svar: Dricker redan en del citronvatten :D Men nu får vi se om det är uvi alls, eller om det är "vanligt" kissande : )
Linda Blom

S a n d r a

Spännande och se vad det blir! :)

Svar: Vi vet redan att det är en liten tjej : )
Linda Blom

S a n d r a

En tjej har jag inte missat att ni ska få, men ska bli spännande och se vad ni väljer för namn :) Och hur lilla filuren ser ut!

Becky

Ja usch.. de säger ju att man kan ha urinvägsinfektion som gravid utan att märka det för man får inte samma symtom som annars..

roligt med tätare koller och det är ju skönt att få se att man växer som man ska osv.. :)
Kram