Det stundande dopet..

Tänk att du skall döpas, vår älskade lilla smula.

Hej och hå vilket stressmoment det har varit hittills! Kyrkan har varit bokad sedan länge, men när vi insåg att alla lokaler är uppbokade eller otillgängliga såhär i bröllopstider började paniken infinna sig. Vart sjutton skall vi hålla dopfikat? Den tilltänkta fotografen kunde inte fotografera det datumet vi hade kyrkan och inte heller kunde min tremänning komma och sjunga då. Fasiken.. För mig är det här med dop ganska stort och betydelsefullt, en fin tradition i vår familj och även J är ju döpt, om än som något större än vad jag var och även Selma kommer att vara.
 
I flera veckor har vi nu sökt lokal efter lokal både jag och min mamma, frågat oss omrking om någon kanske vet något ställe. Ringt runt och runt och runt på diverse telefontider. Träfotere där min ena kusin är döpt hade varit perfekt, men nix, det är bröllop där. Vad sjutton skall vi göra då? Igår fick jag och Jimmy nog och ringde kyrkan för att se hur många gäster deras sockenstuga tar och om dom har både kyrka och den lokalen ledigt en annan helg under augusti. Det hade dom tack och lov och vi fick flytta dopet. En lättnad infann sig direkt, även om lokalen egentligen inte är den vi hade velat ha från början då den är något för liten. Otroligt ljus och fin, men för liten.. Gästlistan kommer att få hållas lite mer strikt än vi hade tänkt oss, men vad gör man? Vi vill inte att Selma skall hinna bli "för stor" och tung och 4 månader känns som en otroligt bra ålder att döpas i.
 
Nåja, dopet flyttat alltså och lite tur skall man ju ändå ha i oturen va? Både fotografen och min sjungande tremänning är lediga vårt nya datum och kommer därmed att medverka på dopet. Så otroligt glad! Nu kan planeringen börja på riktigt och jag sitter just nu och filar lite mer på inbjudningskort och tema. Beslutsångest delux!
 
 
Foto: Lina Flodins
30
Mikaela

Vi hade samma problem när vi skulle döpa vår son.Letade överallt efter en lokal att vara i efteråt,allt va uppbokat eller hutlöst dyrt.Vårt sista alternativ va vår föreningslokal som är ett skyddsrum,behöver nig inte förklara desperationen.Men min sambo som har talets gåva lyckades boka något som från början inte va möjligt och dopfesten blev väldigt lyckad :) Håller med om att 4 månader är en perfekt ålder att döpas i (även om storebror va 7 månader och det gick alldeles utmärkt det med)

Svar: Ja, här var alternativet en skolmatsal och hela kroppen skrek neeeeeej. Hihi. Som tur var löste det sig nu, tack och lov!! :)
Linda Blom

Frida

Vi hade också bokat kyrkan och trodde det var jätte simpelt med lokal . Det är jätte svårt! Vi fick till slut tag på en lokal som inte kostade flera tusen. Dopet är ju ganska dyrt i sig redan. Middag, tårtor, kakor , dukning, blommor , dop klänning osv osv . Men det blir så perfekt när allt väl är i ordning och det kommer säkert gå galant. Och kyrkans lokal blir säkert bra. Vår tog Max 20 gäster och vi var ca 60 st. Vi hade en sångerska och fotograf. Så underbart.

Elvira

Var med i våran veckans blogg för att nå våra underbara MÅNGA läsare. För att direkt komma till inlägget så gå till vår kategori tävlingar! Lycka till

izabelle - ensamstående , 21 år och gravid i 8:e månaden!

Åh så bra att allt ordnade sig för er! Ser fram emot bilder ifrån erat dop! :)

Kika gärna in på min nyuppstartade blogg. Ensamstående blivande mamma på 21 år! Upptäckte min graviditet i 6:e månaden. Följ min vardag om hur livet utan sambo eller pojkvän överhuvudtaget och tiden innan jag ensam kommer uppfostra krabaten som växer i min mage!

Linda Cathrine Liljemalm

Skönt att det löste sig, även om det kanske inte blir riktigt som ni tänkt er. Men från det man sett i bloggen så kommer ni nog kunna ordna ett fantastiskt fint dop ändå :)

Emma - mamma till Linnea

Skönt att det ordnade sig tillslut. Augusti är ju bröllopsmånad.
Vi döper våran lilla prinsessa i slutet av augusti, då kommer hon vara nästan sex månader. Hade vi bara haft dop hade det nog skett under juli månad men vi ska gifta oss samtidigt. Bröllopet bestämdes först sen fick vi reda på att vi väntade våran prinsessa. Fått drömkyrkan (eller kapellet) men det bokades för ett år sedan och även en drömlokal som också bokades för ett år sedan med tanke på bröllopet :)

Camilla ♥ 130510

Så skönt att ni lyckades lösa det :) Lite trist att dra ner på listan bara...
Vi ska oxå döpa när lilleman är 4 månader :)

Hilda Mattisson

Jag döptes när jag var runt ett halv år, min bror ska inte döpas alls, dock önskade jag det eftersom dop är så mysiga, när jag får barn tänker jag döpa och som du säger man vill ju inte att barnet ska känns tungt och för stort! Skönt att de löste sig för er!

Emma

Nyfiken på vad de blir för sång? :)

Erina - Mamma till pseudotvillingarna Wilmer & Wilma

Skönt att det löste sig till slut.

Vi skulle döpt Wilma 2juni vi, men då min morfar fick 2strokar innom loppet av 3veckor insåg vi att han behöver tid till återställning. Och dop är för oss också en otroligt betydelsefull dag och man vill ju att alla ska kunna närvara på dopet. Så vi fick också flytta fram. Flyttade till 27juli men då hade jag som dig inte pratat med fotografen innan så då blev det flyttat igen och nu till 11augusti som du redan vet.

Men tycker inte du ska oroa dig över att Selma blir för stor, 4-6mån tycker jag är en perfekt ålder för dop. Då kan dom hålla huvudet stadigt, man får leende från dom. Och dom gallskriker inte direkt dom blir hungriga utan barnen kan underhållas av allt som händer i kyrkan trotts att dom börjar bli lite små hungriga eller trötta. Vi döpte wilmer när han var 5,5mån och hade velat ha samma till Wilma fast nu blir hon istället 6,5mån eftersom detta med att få både kyrka och lokal inte är lätt just i juli och augusti. Och grava var enda kyrkan som gällde för våran del eftersom Wilmer döptes där.

Lycka till iallafall :) jag ska färdigställa dopkorten i helgen ja som jag pysslat med i 2månaders tid. Inte lätt att få tid över + att det är många kort som ska göras och varje kort tar TIIIID.

Haha OJ vad långt det blev :P
Trevlig helg på er...

Sara Björk

Vad skönt att det ordnade sig. Vem får äran att fotografera? :) Kram!

Svar: Linda Pauline blir fotografen, fantastiskt duktig och det betyder så mycket :)
Linda Blom

Annster

Vad roligt med dop :)

JUNITJEJ

Vilken tur att det gick att flytta dopdatumet!

Fotograf Linda-Pauline Pehrsdotter Weglin

<3 :D

Hanna Karlsson

Vad bra att det löste sig. :-)

Linnéa

Alldeles lagom ålder att döpa i! Vår dotter var drygt 3,5 månader när vi döpte henne i december. Hon var lugn o go hela tiden och var fascinerad av allt i kyrkan. Tror det är större risk att det blir skrik-kalas om de är väldigt små när man döper dem och de inte är lika 'med' liksom. Vad kul att planera! Vi hade vinterdop o det mesta gick i vitt & silver med rosa detaljer :)

Svar: Men åh! Det låter som ett fantastiskt fint tema på ett dop!! : )
Linda Blom

Longevity - en blogg om hälsa

Vad bra att det blev ändrat ändå, tur io oturen

Svar: Ja men det känns nästan som att det var meningen att det skulle bli den helgen istället för den andra, eftersom att allt klaffade så bra :D
Linda Blom

Anonym

präktig delux?

Svar: För att jag vill ha en mysig lokal som rymmer alla våra nära och kära? : )
Linda Blom

Linda

Vilken härlig blogg! :) Jag har oxå precis börjat planera inför vår lilla Ellas dop, hon är född 20maj och vi vill ha dopet i början av september, om nu kyrkan är ledig då.. Kanske dags att börja kolla runt :)) Kolla gärna in min blogg :))

Svar: Lika bra att göra det, så det inte blir någon panik :)
Linda Blom

Maja

Fin blogg!

emmalofling-häst,tjejblogg

fin bild jätte gullig!:) allt bra annars?

Siri Skywalker

Vilken underbar bild :)

Johanna Magnussons

Vad skönt för er att problemet är löst så att ni nu kan börja fokusera på den lite roligare planeringen =)

Longevity - en blogg om hälsa

:-) Ja det finns en mening med allt brukar man ju säga! Ha en fin lördag!

Sara

Är ni religiösa?

Varför dop före namnceremoni? :)

Svar: För att det är tradition hos oss och otroligt fint :)
Linda Blom

Sandra

Funderat på att skaffa en sk lensbuddy till kameran ? Nämnde det på insta för ett tag sen. En liten rolig filur man sätter över objektivet så att småbarn ska kolla på kameran :P tex såhär http://www.rollanet.org/~counsil/picts/lens_buddy.jpg

Ereeka - småbarnsliv och träning

Vad skönt att det löste sig! :)
Vår "lilla" Jasmine är snart 14 månader, och inte döpt än. Men ska försöka få tag på nån präst i sommar. Vi vill vara utomhus :)

Sandra

Hej Linda,

Vackra bilder på dig och din familj. Vill börja med att tacka för en superhärlig blogg. Jag tänkte kika med dig om du skulle vilja skriva ett kort inlägg om hur ni introducerade era fyrbenta som liv till Selma? Hur hade ni förberett er och har du tips och råd om det?

Hoppas helgen varit till belåtenhet!

Varma kramar från Malta!

Tilda Jaremo

Inspirerande blogg!!

Titti Sundström

Så fin selma är, jag smälter!

kram - www.lillapingu.blogg.se