F r e d a g

Jaha? Så rusade även denna dag förbi i ilfart.. Sista veckodagen innan livet återgår till vardag utan semester igen. J börjar jobba på måndag och det känns sisådär efter en månad hemma tillsammans hela familjen.
 
I förmiddags var vi på BVC och vår 16-månaderstjej (jisses, snart är hon 1,5 år och månadsräknandet därmed förbi), 9365g och 75cm lång - 75!!! Hon har spurtat hela 4 otroliga centimeter sedan sist. Tro fasiken att vi uppfattat det som att hon dragit iväg.. Efter BVC for vi vidare till Bergvik där det handlades outfits till morgondagens bröllop. J som har gått ned 20kg fyller inte riktigt ut sin gamla kostym, så han fick ett helt nytt kit av mig idag med skjorta, bälte, fluga och kostym. Så snyggt! Jag själv köpte en klänning och kofta inne på vila, jättesöt. Men någon färgmatchning kommer vi för en gångs skull inte göra.
 
Under eftermiddagen fick vi besök av ett gäng mammor, pappor och barn och det blev fullt ös och en hel del fika under ett par timmar. Det känns så konstigt och vemodigt att alla utom Selma kommer att börja på förskola under augusti.. Trots att våra träffar och fina relationer inte kommer bli annorlunda så sett, så kommer det verkligen bli tomt utan våra spontana dagar och lekdejter tillsammans. Oj vad mycket härligt, roligt, mysigt och allvarligt vi pratat om och upplevt tillsammans detta året. Så glad att vi funnit varandra.
17
Anonym

Hej Linda.
Kul att följa Selmas utveckling , hon har blivit så stor! Men jag har alltid undrat varför man räknar i månader även efter 12 månader? 12 månader = 1 år, 15 månader = 1 år och 3 månader.
Är det inte roligare att säga att de är 1 år istället för massa månader ? :) Berätta gärna hur ni tänker, jag kanske inte riktigt förstår det där.

Mycket bra blogg förövrigt, väldigt roligt och inspirerande att följa :)

Kram

Svar: Jag kan ju bara svara utifrån mig själv där.. Och för mig handlar det om att det är mycket kortare och smidigare att säga 16 månader istället för "1 år och fyra månader". Man skulle kunna säga 1 eller "snart 1,5" men när dom är så små så händer det SÅ mycket för varje månad som går. Det är stor skillnad på Selma som 15 och som 16 månader exempelvis. Men sedan efter 1,5 har jag någon "magisk gräns" där det känns som att månader blir mindre viktiga på något vis. Jag skulle ju exempelvis inte säga 24 månader ;) eller 23 för den delen precis innan 2 år. På BVC skriver dom fortfarande även månader när dom väger/mäter :)
Linda Blom

Anonym

Känner igen känslan när vår tjej och de kompisar vi hängt med under hela bebistiden skulle börja på förskolan. Kändes som slutet på en era liksom. Det som är så kul är att vi snart två år senare fortfarande hänger massa och barnen har så mycket utbyte av varann. Det märks att de känt varann "hela livet" liksom:). Häftigt med de relationerna och de kommer bara utvecklas!

Anonym

Hej Linda.

Jag har en liten fundering gällande er vagn och bil. Har du visat nån bild hur det ser ut i ert bagage när ni har vagnen plus hundburen där? Eller skulle du kunna tänka dig göra det?
Vi väntar vårt första barn och äger precis som ni en Volvo V50, har två små hundar och är fundersam vilken vagn som skulle kunna passa där bak tillsammans med buren.
Såg här på din blogg att du skrivit en gång att det funkar utmärkt med Smile:en men skulle gärna vilja se en bild :-) har försökt googla men hittar inget.

Tack för en bra blogg annars! :-)
Kram från Norrland

Anonym

Du får till så otroligt fina bilder, älskar å läsa din blogg. Har ni någon ungefär tid när ni vill att Selma ska börja på dagis? :-)

Karin

Vad fort det går... Jisses, min 8 månaders kille väger 12 kilo, inte konstigt att man har ont i ryggen haha!
Kram!

Anonym

Jag tänker räkna i månader framtills två års dagen :)

Sandra - Mamma till Theodor ♥

Vilka mysiga bilder! Och vad hon har växt din fina tjej. Tiden går alldeles för fort samtidigt som det är så underbart att följa deras utveckling och alla nya steg dom tar. Idag skrattade Theodor med ljud för första gången och oj vilka glädjetårar det rann ner för kinderna.

Kram

Jennie

Fina bilder!

Sonya

Oj så olika de kan vara, min "lilla" kille på 5.5 månad väger 10.5 kg och 72 cm lång!

Malin - tvillingmorsan

Stora tjejen. Tiden går så fort<3

Hanna - Träning och min vardag som trebarnsmamma

så fina bilder! Ja det händer verkligen mycket med de små hela tiden.

Anna

Min dotter är lika gammal som Selma o väger 9,6, 75 cm lång. Vi har använt strl 74 sååå länge men nu börjar jag köpa 80/86 i strl.

nikolina

Hej! Hur kommer det sig att ni väntar med att låta Selma börja på förskolan? Skulle inte du kunna tänka dig att dela dina tankar om detta då det känns som att "alla" börjar redan runt ett års ålder? Kram från en nyfiken blivande mamma

Svar: Jo! Visst kan jag skriva lite mer om det :) men för oss handlar det främst om att vi inte behöver sätta henne på förskola ännu :)
Linda Blom

michaela- mamma till tre 💗

vad stora de blivit, alla de som alldeles precis var små bebisar på bilderna :)

josefin

Jag älskar bilderna i din blogg, de är så oroligt grymma att man bara vill krypa in och ta plats i bilden =)

Louise

Dottern (15månader) börjar skolas in om två veckor, behöver egentligen inte heller men vi tänkte testa att ha henne där 15h. Tror det kommer vara väldigt nyttig för henne att vara utan mamma och pappa och så roligt att få göra en massa nytt och spännande samt träffa massa nya kompisar, då vi flyttat lite längre bort från dom andra. Och som du själv skrev, alla andra börjar ju dagis så inte många som kan träffa oss om dagarna.

Mikaela

Härligt att se någon som väljer att inte sätta sitt barn i förskolan "för att alla andra gör det" :)

Heja dig!