Inför hösten-marknad..

Vid lunchtid åkte jag, Selma, min mamma, Jimmy och Patrik iväg till höstmarknaden på Norra fältet. Det var precis ingenting att hurra för - om man inte tycker väldigt mycket om envisa getingar, djupa och stora mängder vatten och nästan inget att titta på alls förstås, för då kan man åka dit! Hihi. Vi blev där 20-30 minuter sedan begav vi oss hemåt istället.
 
Selma har blivit så himla rädd för getingar, dels för att hennes pappa är helt hysterisk när det kommer till dom svart/gula små filurerna. Han är livrädd och vevar, skriker och flaxar med armarna. Jag är snarare rädd att dom skall sticka Selma och därmed försöker jag agera lugnt kring dom, även om jag i hjärtat får panik av att se dom svärma runt antiktet på henne. Och sedan gjorde ju inte sticket i fingret från den där geting-jäkeln hennes rädsla speciellt mycket bättre. Men jag antar att det bara är för mig att fortsätta agera lugnt omkring henne och getingarna, och fortsätta "skälla" lite på J och säga att han får tagga ned lite med sitt agerande kring Selma. Lättare sagt än gjort, kanske : )

 
 
11
Anna

Haha Fredrik är EXAKT likadan! Han springer o skriker o härjar! Har försökt förklara att han överför rädslan på Julia men det hjälper sådääär än så länge :p

Anonym

åh, älskar selmas stövlar.. vad är dem ifrån? :D

Svar: Från Viking :) köpta på jollyroom :)
Linda Blom

mariekarolina ♥ gravid med lillebror

Jag är LIVRÄDD för getingar, så pass att jag nästan skulle vilja kalla det för en fobi. Men jag vill verkligen inte att min dotter ska bli lika rädd, så det är ett projekt i sig att försöka vara så lugn som möjligt i hennes närhet ;) När hon var knappt en år satt sig en geting på hennes panna när hon satt i vagnen, och jag lyckades "slå" bort getingen utan att skrika eller att hon märkte nåt, men efteråt ville jag nästan gråta, haha. Nä fy bubblan för dom där äckelvarelserna!

Sara

Tycker du gör helt rätt som håller dig lugn. Är allergisk mot föräldrar som överför sina rädslor och fobier till barnen ("AAAAAH SPIIINDEEEEL!!!" har tex gjort mig rädd för spindlar..), för vad har barnen för nytta av att vara rädd för spindlar, hästar, höjder och vad det nu kan vara? Bättre att dom lär sig hur man ska bete sig runt saker som KAN vara farliga, tex inte gå bakom en häst utan att visa den ordentligt var du är först för annars kan den bli rädd och råka sparka dig.

Hoppas att jag inte är ensam om att tycka såhär, för då lär jag väl känna mig som en barnplågare i framtiden när jag "tvingar" mina barn att vara nära det hemska och farliga ;)

Anonym

Usch för getingar! Jag blir som din karl, vevar och får panik. Skönt att du kan behålla lugnet utåt sett för Selma:)
Måste bara fråga Linda, vart har du köpt din fina jacka:)

Svar: Bondelid :) på barnavdelningen på lager157 :)
Linda Blom

Julia Müller-Sandvik

åh, vad synd att rädslor smittar sådär, de gör ju ofta det :/

An

Vilken storlek är det regnkappan? Finns 130/140 men undrar om den kommr passa hehe.

Svar: 150/160 :)
Linda Blom

Andrea iB ~ Fotografering. Inredning. Vardag. ~

Supersöt liten tjej :)

D. DeMarkey

Vilka grymt fina bilder du tar! Och vad snygg regnkappan var, helt klart en måste till hösten. Härlig fin färg att sätta in i den mörka vardagen som kommer med hösten. =)

Pia

Å så kul med höstmarknad! :)

aww

gud vad din dotter är söt :)