Tack!

Jag har inte vetat hur jag skall fortsätta efter mitt förra inlägg. Men jag kan börja med att skriva tack för all den fina respons jag fått.. Inlägget har legat i utkast i flera månader och jag har klurat fram och tillbaka, pratat med J om vad han tycker, han har stöttat mig och sagt att det är mitt beslut. Jag har pratat med några få vänner som fått läsa innan. Är det för utelämnande och privat? Jag har känt ett starkt behov av att publicera, men en stor rädsla att delge så många, för mig, främmande människor, något som är så otroligt känsligt för oss. Det finns människor som jag inte alls unnar att läsa min text, som jag inte vill skall få ta del av en sådan sak, men så föll tankarna ständigt tillbaka på de människorna som befinner sig i just den resan här och nu. KLICK, sade det och så var det blottat. Och jag ångrar det inte en sekund.
 
Responsen har varit enorm! Både här i bloggen, via mail, instagram och privat. Och jag är så himla glad om jag har fått någon människa att finna tröst i min text, att finna hopp, att känna tacksamhet och kanske t.o.m. öppnat ögonen på någon som tänker till en extra gång innan personen slänger ur sig en "är det inte dags för er snart"-kommentar till höger och vänster. Det KAN träffa en person som försöker, försöker och försöker, men ständigt får gå med rädslan och längtan efter ett barn. En sådan kommentar kan göra fruktansvärt ont, även om det aldrig är tanken från början.
 
Jag skulle kunna mala på i evigheter, men jag känner att jag har har berättat min historia för er. Och ikväll kommer jag sätta mig och svara på alla fantastiska mail jag fått.. Jag har haft jordens skrivkramp innan, så känslosam att jag saknat ord. Önska jag kunde svara på varje liten kommentar jag fått, men ni skall veta att jag är så tacksam.
 
Sedan vill jag avsluta med att ge alla er fina människor som gått igenom eller framförallt går igenom detta helvete här och nu en stor och varm kram, ni är SÅ starka! Låten nedan grät jag till om och om igen medans vi försökte och gör än idag när jag hör den, men den gav mig ändå hopp. Se videon, bara gör det..

 
Kellie Coffee - I would die for that
"Sometimes it's hard to conceive,
With all that I've got,
And all I've achieved,
What I want most
Before my time is gone,
Is to hear the words
-I love you, Mom."
16
Anonym

Fina du! Det är så bra att du delar med dig! Det är en väldigt privat sak, samtidigt som det är ett ämne som är viktigt att prata om. Just nu är vi mitt i det igen, vi vill ha syskon till vår ivf dotter.. Har vi tur får vi påbörja med sprutor redan om en vecka.. Men rädslan är stor att vi inte kommer lyckas.. En klok människa sa någon gång att man är ofrivilligt barnlös fram tills den dagen man fått de barn man vill ha, och det stämmer på ett sätt, jag är oerhört lycklig och tacksam för vår dotter, men känslan och rädslan jag hade innan vi fick henne, är nästan precis samma nu när vi längtar efter syskon. Även om det är på ett litet annat sätt, då vi redan har henne nu. Svårt att förklara, men jag tror du förstår. ❤️ Kram!

Viktoria

<3

Anonym

Fantastikt fint skrivet. Det är vi som ska tacka för att du är så personlig och berättar. Äntligen någon som vågar ta i detta laddade ämne. TACK!Heja dig!! Ha en underbar lördag! Kram

Elin

Jag kan knappt se för att kommentera på grund av alla tårarna. SÅ himla fint.! Jag vill bara slita upp min lilla dotter ur sängen, krama henne och berätta hur viktig hon är och hur mycket jag älskar henne. Även om jag säger det jämt känns det ändå inte tillräckligt. Man ska ALDRIG ta för givet.

Anonym

Detta och föregående är två så starka, fina och välskrivna inlägg. Jag har följt din blogg till och från under åren, men blev regelbunden läsare när vi var gravida samtidigt (min tjej är nästan 4 mån yngre än Selma) Jag har just läst igenom en stor del av kategorin "tänkvärt" och slogs av hur klok du alltid har varit, hur mogen, även de perioder då du fick nog av all negativitet. Men nu har du också blivit så vis, du delar "för mycket" på precis rätt sätt :) Det är en känslig sak som många kan må bra av att läsa, precis som du säger, och jag hoppas att de som du helst inte skulle dela detta med har vett att hålla tyst. Stor kram från en som aldrig kommenterat förr <3

Bullermamman

Underbara du som ger av dig själv för att ge andra hopp! <3 Sitter själv på ett liknande utkast sedan några veckor tillbaks, och väntar på att ta modet till mig. Puss gulle du

Anonym

Har en kompis från Norge som även skrivit om de svårigheter som kan finnas när man vill ha barn. I veckan föddes deras lille son efter flera års försök <3 att sitta på jobbet och se att de äntligen får uppleva det som de drömt och längtat efter i flera år gav mig så många tårar av lycka!! Läs gärna om deras resa på bondekona.blogg.no

C

Hej har nog aldrig kommenterat på din blogg innan trots att jag har följt den länge. Blev så glad när jag läste ditt förra inlägg även om det kan låta konstigt. Jag har själv försökt att få barn länge och har gått igenom 2 ivf utan att lyckas. Problemet är att dom hittar inget konstigt på oss vilket känns ännu värre för jag känner att det är lättare om man vet vad som är fel. Nu är det privatklinik som gäller och vi hoppas på det bästa:) känner också lite som dig att hah blur verkligen superglad när mina vänner blir gravida men aborter och liknande klarar jag inte av att höra. Jag vill bara säga att det var så bra att du skrev om det för det finns så många som tror att det är hur lätt som helst att bli mamma, man har ju hört det mesta nu och måste förklara varför man inte är mamma än, vilket jag oftast försöker skämta bort för det e ju jobbigt nog. Blev lite långt inlägg :) förlåt kram

Lisen

Men vad jag grät nu till den låten! Har inte hört den förut men just den sekvensen med paret med lappen som säger att de just hört sitt barns hjärta slå träffade! Vi försökte också länge och hade börjat vår utredning när vi blev gravid. Eftersom jag längtat så länge vågade jag inte tro på att det var sant så vi fick lyssna efter vår sons hjärtljud tidigare än vad man brukar. Och det var så stort. När hjärtat tickade ut i rummet grät jag och grät av lycka. Då vågade jag tro på det. Nu är han drygt 1 år och är allt jag drömde om upphöjt i 1000.

Jag tror du har gjort en väldigt bra sak som berättar om det här för man känner sig väldigt ensam när man är inne i den här försöka-hoppas-testa negativtspiralen.

becka

det är något som bara vi som inte kunnat få barn när vi vill kan förstå -det gör så jävla ont ända in i märgen! varenda sekund utan det efterlängtade barnet varje andetag. tack för du uppmärksammar detta! :)

MissJeni - mamma till Lucas ♥

Åh vilken fin låt!! <3 Vill bara gå in och krama älskade Lucas som ligger och sover. Nu jävlar ska jag bli frisk från min depression, det känns fruktansvärt att veta att det finns par där ute som kämpar och längtar så efter en bebis och så har jag en underbar son som jag inte kan ge all min kärlek till. Det ska bli ändring nu. Det bara måste bli det.

vägen till mamma och pappa

Zanna - Mamma till Levis 2,5

Åh åh ÅH vad glad jag blir att du belyser detta ämne. En ung tjej "som har hela livet på sig" Det var exakt vad jag fick höra. Folk visste att vi blev med barn, fick missfall. Blev med barn, fick missfall, blev med barn igen, fick missfall. Men fick kommentarer som "det kommer" "du är så ung". Jag led.

Det är så otroligt viktigt att detta ämne tas upp! För detta är så vanligt, missfall, att inte kunna bli gravid. Det är så mångas vardag. Också att få den frågan "är det inte dags för er snart?" Så många gånger man bara ville säga. " Jaa du, har vart gravid flera gånger, men det slutar bara i missfall"

Den här låten fick mina ögon att tåras. Jag tänker inte ofta på dem 5 missfallen jag fått, eftersom jag har min UNDERBARA son nu <3 Men det är verkligen ett mirakel, en välsignelse att få barn. Nu kommer oron inför nästa, Om det blir något.Men OAVSETT kommer jag inte bli bitter. Det räcker med Levis, han är ALLT för mig <3

Tack Linda !

Emelie - blivande mamma via IVF

Den där videon/låten är så fin. Lyssnade också väldigt mycket på den under våra försök och IVF

Malin

Åh vad ledsen jag blev när jag tittade på videon och lyssnade på låten. Helt plötsligt är jag livrädd att inte kunna skaffa barn. Jag läser just nu på universitetet och vill bli klar med utbildningen innan ett barn kommer till världen, men jag känner så igen mig i texten för jag vill sååå gärna ha barn. Tiden går snabbare än snabbast och jag hoppas att det snart är min tur. Vet inte hur jag skulle klara av att höra att jag inte kan få egna barn, vill ju så gärna vara gravid och få en liten som är hälften mig och hälften min kärlek!