Sony A5000

Jag har en ny liten kompis! En Sony A5000 med objektivet E 16-50/3,5-5,6 PZ OSS. Lite sådär materiell lycka ni vet. Kanske speciellt för min sambo som inte alls tycker om min stora systemkamera. Han blev som ett litet barn på julafton med den här lilla vita och tyckte plötsligt att det var hur roligt som helst att fotografera. "Det här är en kamera för mig det" sade han.
 
Hur som helst! Den här lilla filuren skall recenseras och jag ser fram emot att få bli kompis med den. Att den är vit gör ju det hela ännu bättre. Men innan dess tänkte jag sammanställa lite information om kameran. Hoppas ni tycker det är roligt : )
 
"I Sony A5000 finns den flexibilitet och kraft från en systemkamera som du behöver men i ett mycket mindre format. A5000 fångar små detaljer oavsett belysning tack vare den nya bildsensorn och ISO-talet går att öka till 16000. Den vinklingsbara LCD-skärmen gör det enkelt att ta perfekt komponerande självporträtt och sedan dela dem på sociala medier med NFC."

Funktioner
Spelar in Full HD-filmer med 1920 x 1080, 30 b/s
180 grader vinklingsbar LCD-skärm på 3,0" 
Inbyggd blixt
One Touch NFC - dela foton och Mp4-filmer direkt genom att bara trycka på kameran till en vänd Andorid-smartphone eller surfplatta.
13 inbyggda kreativa filter
Ansiktsavkänning och Smile shutter
Automatisk HDR
USB-laddning - ladda kamera med USB via laptopen tex
Panorama-funktion
 
Funktionerna som jag är lite extra förväntansfull på är givetvis att man kan dela som till smartphone eller surfplatta (hej instagraaaaam) samt den vinklingsbara skärmen (hej seeeelfie, haha). Smile Shutter är en grym grej när man har barn. Det är nämligen så att kameran känner av ett leende och tar bilden då. Spännande! 
1
Evelina

Hej Linda!
Jag måste bara börja och säga att jag älskar din blogg!!!

Men nu till min fråga :)
Jag har en systemkamera hemma, men funderar även på att en Sony a5000 nu. Och då har jag lite frågor kring det. Skulle du vilja skriva en recention kring denna kameran? Skulle du tipsa mig att köpa denna, eller ska jag satsa på en annan kompakt systemkamera? I så fall vilken.
Hur fungerar den att överföra bilderna direkt till mobilen eller en surfplatta? Blir bilderna sämre och komprimerade, eller behåller de sin fina upplösning? Skulle du vilja lägga upp några bilder som du tagit med kameran?

Ja, det var några frågor. Men du kanske skulle kunna skriva ihop ett inlägg om denna kameran om du har den kvar.
Tack på förhand! Och tack för en underbar blogg!!
Kram på er alla! :)