Akta Graco gåstol - recension

När Selma blev 6 månader fick hon en gåstol av sin mormor och morfar. Visst satt hon i den ibland och tyckte det var skoj, men det var först när hon blev runt 8 månader som hon verkligen blev kompis med den. Hon röjer runt som en tok och är så lycklig när hon kan jaga oss, följa oss eller busa med hundarna m.m. utan att någon håller henne. För att inte tala om hur roligt det är att plocka ut pappas skivor ur TV-spelet när han glömt stänga av det.
 
Hur som helst är det många som frågat om vi är nöjda med stolen m.m. Så jag tänkte köra en liten recension här. Hoppas det uppskattas!
 
Beskrivning
Säker underhållning när babyn vill röra på sig
• Bakhjulen som går i en riktning styr gåstolens rörelse
• Avtagbar lekbricka med leksaker och ljud
• Klädsel tvättbar i 30 grader
• Batterier: 2 x AA- LR6 (ingår ej)
• Med trappskyd som hindrar att gåstolen glider ner i trappan
• Sittdelen har 4 höjdlägen
 
När jag visade den här gåstolen i bloggen första gången fick jag bemötandet om att det inte är någon idé att ha fasta bakhjul, som alltså inte snurrar åt alla håll. Jag tycker snarare att det är en fördel, då barnen redan är så rörliga i en gåstol. Då känns det skönt att kunna begränsa det lite. Selma är ialla fall redan överallt och att hon även skulle ha möjlighet att slänga sig åt sidorna ser i alla fall jag som en nackdel. (Även om alla rörliga säkerligen hade varit bra innan hon riktigt greppade funktionen). 
 
Aktivitetsbrädan på spelar flera olika låtar och även om man hört som tusen gånger om så dyker det ibland upp en melodi som jag aldrig hört. Då hoppar jag till, haha. Men S tycker att det är väldigt roligt att trycka på tutan, snurra på ratten, spela musik med knapparna m.m. Och en fördel är att den går att ta av och man har ett bord under. Dock gör vi aldrig det då de flesta leksaker åker på golvet numera, skönt att slippa plocka upp allting någon gång.
 
Sitsen är väldigt enkelt att tvätta och såg precis lika ny och fräsch ut efter några tvättar som när den var helt ny. Jag tvättade den i 30 grader och hängde den på tork. Smidigt och torkade fort.
 
Just denna Akta Graco-stol finns i mängder av färger och former på bland annat Lekmer, BaraBus, KöpBarnvagn m.m.
 
15
Nicolina

Så härliga färger på den!
Det enda som gör att jag inte tycker om gåstolar är att man lätt får fötterna överkörda - ajaj! och att ungarna tar så otroligt stor plats så dem mer än ofta krockar med allt, men annars tycker jag att gåstolar är det bästa som finns när de behöver underhållas för sig själv och ta sig omkring på egen hand (dessutom kan man ha koll på dem utan att konstant titta på dem - man hör ju ljudet från hjulen :P)

Svar: Haha! Ja hälarna har fått sig en omgång ibland, haha. Selma skrattar bara :) vi har väldigt öppna ytor hemma då Selma kan förflytta sig väldigt bra :) och fastnar hon tar hon sig loss själv :)
Linda Blom

Emily - Ung mamma till Xena

Åh vilken tjusig :)


Svar: Eller hur!! :)
Linda Blom

Malin Wederberg

Jättefin :)

Zandra

Vi har också en sådan till vår son! Fast i röd och grön färg :) Han är 7 1/2 månad och älskar att sitta där och titta på oss. Han kan förflytta sig men det går inte så fort ännu ;)

Ann

Hur ofta använder hon den? Arn arbetskamrats kompis son opererade fötterna då han gått in en gåstol. Antagligen har dom använt sen för mycket.

Svar: Sunt förnuft säger säger jag :) det är ju trots allt ingen barnvakt. Prio för oss är att Selma får krypa, resa sig och gå själv. Men det är ett perfekt komplement för aktivering :)
Linda Blom

Fru Högstadius

Åh den är så fin, älskar färgerna! Måste nästan klicka hem en åt Linnéa framåt hösten.

michaela- mamma till tre 💗

gåstolen är verkligen toppen. så skönt för de små att komma upp lite "på egen hand". vi hade en lika (som såldes nu) och tycker den var hur bra som helst. har inte heller saknat de svängbara hjulen :)

Therese

Vi hade också den, och reagerade likadant när den där ovanliga melodin kom upp, haha, fattade aldrig hur hon fick till den, men kom sen på att man tryckte på två knappar samtidigt. Det jag är missnöjd med den är att det åker in damm och hår i hjulen så dom inte snurrar alls och det går inte att skruva isär och ta ut det heller. :( annars gillade jag den jätte mkt med! :)

Svar: Vi håller hjulen rena och jag dammsuger emellanåt :) har hört detta nämligen, så agerar i förebyggande ;) jaså det är TVÅ knappar hon håller in då! Måste testa ;) haha!!
Linda Blom

Linda-Pauline

Leon älskar sin med ;) Suttit sedan 3 månader i den:D
Men jag hade ingen aning om att man kunde ta lös sitsen, TACK FÖR TIPSET HAHA! Har ställt hela i duschen ja ;)

Svar: Haha!! Nemeeeen :D Jojomen, den går att ta loss och slänga i tvättmaskin på 30 grader. Smidigare än att duscha allting ; )
Linda Blom

Zalina - mamma till Olivia & Colin

Vi gillade inte alls Acta Gracos gåstol pga de fasta bakhjulen. Colin blev skit arg :) så vi tog fram "gamla Bettan" som är använd av fem barn och håller på trasa sönder rejält :-) tror det var en Babyseat typ Babyproffsens eget märke :-)

Svar: Tänk vad olika det kan vara : ) Jag tycker som sagt att det är kanon att Selma blir liite begränsad. Hon kan ju ta sig överallt ändå liksom, även om det inte är lika hastigt som med en med svängbara överallt : ) Hur gammal är Collin?
Linda Blom

Zalina - Mamma till Olivia och Colin

Snart 11 månader... Född i mars. Fast nu har vi ställt bort gåstolen då det är roligare att krypa och snart gå. Känns Simon han går på egen hand inom några veckor men vi får se :)

Svar: Kul! :) 1 månad äldre än Selma då :) hör är det krypa och resa sig för fult också, men gåstolen är fortfarande väääldigt poppis :) hihi. Tror dom inte Selma kommer gå utan stöd på ett bra tag. Men med stöd som vår hand, soffa, bord eller liknande går det fort fort :) herregud.. Den här senaste månaden har utvecklingen verkligen SPURTAT!! :)
Linda Blom

Maria Berndtsson

Vi köpte en begagnad gåstol men den blev inte mycket använd. Mest för att det inte finns yta för den och för att typ tredje gången vi använde den så stod dottern plötsligt på utsidan istället. Hur hon kom ur vet vi inte säkert

Johanna

Vår tjej är bara 16 dagar men hittade denna gåstol på en Facebook-grupp, helt ny för 350:- så jag slog till och köpte den. Kommer ju stå i garaget x-antal månader men kunde inte låta bli. Kul ni är nöjda och tack för recensionen :)

sandra

hej jag undrar om sitsen snurrar runt?

Svar: Nej det gör den inte : )
Linda Blom

Frida

Vet du om denna finns få tag i? Vill så gärna ha denna till Elvira 😍