Paketkalender till jul

Beställde grejerna ovan från Jollyroom till vår Emil-tokiga tjej.
Även en lampa, teckningsportfolio och bestick.

Det må råda delade uppfattningar om det här med paketkalendrar till barn och jag har allra redan blivit påhoppad för att jag planerar att plocka ihop en adventskalender med en julklapp till Selma varje dag fram till jul. Det är fruktansvärt orättvist att det faktiskt finns barn här i Sverige som inte får några julklappar av olika anledningar.. Det gör ont i mig.. Men samtidigt vill man ju sitt eget barn något speciellt också.
 
Jag kommer att samla ihop leksaker m.m. och skänka dom till någon organisation som delar ut julklappar till barn/familjer som inte har samma möjligheter. Jag har lite dubbelmoral när det kommer till det här egentligen, för samtidigt som jag tycker att det är otroligt roligt att plocka och dona med en kalender med både pyttiga och lite större presenter, allt från en smoothie till en Emil-docka - så tänker jag tanken över den materiella hysterin. Men det är jul en gång om året och jag ser framför mig en spänning och förväntan inför varje paketöppning på morgnarna och känner jag mig själv rätt så kommer det inte bli materiellt innehåll under alla år, utan även mer tänkvärda saker när hon blivit lite större. Kanske att jag ger henne en liten utmaning varje dag fram till jul och skojar till det på det viset. En pysselgrej för var dag. Ett pussel med ett hemligt meddelande och en bit för varje dag för att kunna tyda meddelandet på julafton. Kanske får hon lyckan att uppleva syskon att dela en kalender med någon gång. Eller för all del - en gammal hederlig SVT-variant. Endast fantasin sätter gränser. Och jag tror att vi kommer att fostra S till en empatisk och godhjärtad tjej och att den grunden gör att en paketkalender vissa år inte kommer göra henne varken girig eller egoistisk : )

Hennes kalender kommer från Ellis Corner och dockorna nedan får hon i julklapp.
Ange rabattkod "lindablom" så får ni också 20% rabatt föresten.
 
25
Mamma Mindy

Så söta klappar man kan köpa..kul med så många fina tips innan den stora stressen börjar inför julen..

Malin

Är det någon som påstår att man blir egoistisk för att man har fått en paketkalender som barn? Det kan vara bland det mest absurda jag har hört i så fall. Bara för att ett barn får presenter betyder det inte att det barnet växer upp till att bli en sämre person.

Svar: Precis! Att man skall "tänka sig för" för barnen blir så bortskämda och därmed vill ha mer och mer och så fortsätter det så. Vilket då gör barnen giriga. Att det spär på allt det hysteriska med julklappar osv."det blir överdrivet". Men faktum är att jag älskar julklappar! Främst att ge! Jag och min lillebror blev överösta med det som små, men ändå står jag här som vuxen och känner att MIG kvittar det.. Jag GER mycket hellre :) Så det ligger ju så mycket mer bakom en uppfostran och därför blir det så trist med alla pekpinnar :/
Linda Blom

Helena

Äh så fånigt! Jag har alltid haft paketkalender som barn, jag och mina två syskon delade, fick var tredje dag. Jag är då inte det minsta girig eller materialistisk för det.
Mina barn får också paketkalender, de turas om varannan dag. Jag lägger i en salig blandning, allt från tandborste, en peng, leksak, strumpor mm.
Jag tror inte en paketkalender en gång om året formar ett barn om hur det aka bli i sitt sätt ;-)

Sophia

Äääälskar dem dockorna!

Lovisa

Jag har haft paketkalender sen jag var lika gammal som Selma, idag är jag 14 och vill fortfarande ha det, haha! Det bästa runt hela jultiden! Men jag är inte egoistisk för det, det dummaste jag hört att vissa tror att man blir det bara för att man får lite små presenter.

Om ni ska fortsätta med detta när Selma är lite äldre så är tior ett tips att ha med! Små barn blir jätteglada då när de får små guldpengar i ett paket ibland :)

Jasmine

Tycker att det är en väldigt gullig och rolig idé både för dig och för Selma. Det jag kommer och tänka på är att om hon blir van vid en paketkalender och minns det från år till år så kanske hon blir ledsen om ni väljer att sluta med det. Med tiden ökar ju också "kraven" på innehållet vilket gör att det kan bli dyrt och svårt att hitta på nya paket samt om man får syskon så blir det dubbelt av allt. Annars är det ju säkert en väldigt rolig sak för henne!:)

Emilia

Åh, det är ju en jättekul grej som jag själv drömde om som liten! Mina föräldrar hade inte råd att göra en sådan (de sparade pengar i princip hela året för att ens kunna köpa några julklappar) och jag minns att det sved som attan när mina kompisar alla hade paketkalendrar och visade/pratade om sina presenter de hade fått den dagen medan jag själv typ "jag fick en chokladbit med en gran på i min kalender" haha! Detta sitter faktiskt kvar än idag och då är jag 19, jag längtar fortfarande efter en paketkalender - på riktigt😂. En av dessa tjejer blev faktiskt väldigt girig och egoistisk men jag tror knappast att det var paketkalenderns fel haha, kör på - det är en kul grej 😊

Emilia

Åh, det är ju en jättekul grej som jag själv drömde om som liten! Mina föräldrar hade inte råd att göra en sådan (de sparade pengar i princip hela året för att ens kunna köpa några julklappar) och jag minns att det sved som attan när mina kompisar alla hade paketkalendrar och visade/pratade om sina presenter de hade fått den dagen medan jag själv typ "jag fick en chokladbit med en gran på i min kalender" haha! Detta sitter faktiskt kvar än idag och då är jag 19, jag längtar fortfarande efter en paketkalender - på riktigt😂. En av dessa tjejer blev faktiskt väldigt girig och egoistisk men jag tror knappast att det var paketkalenderns fel haha, kör på - det är en kul grej 😊

Svar: Jag själv hade också en vanlig chokladkalebder som liten och har aldrig fått någon paket-kalender :)
Linda Blom

På Selmas gata

Jag har också ordnat paketkalender till sonen, tiom innan han riktigt förstod. För mig är det en del av julen, och så tänker jag att på själva aftonen så får han så mkt av resten av släkten, då sprider vi hellre ut klapparna över hela december som han då kan glädjas över, och så några färre på julaftonen från os.

Just i år blir det "bara" adventspaket, men då med lite större dyrare paket och så chokladbitar resten av veckan, men det beror mest på att jag inte mäktar med riktigt då jag inte är så pigg. Annars brukar han få någon form av godis varje lördag och något att roa sig med (Spel, film, pyssel) på söndagarna då man inte måste skynda iväg till förskola, och så lite blandat på vardagarna.

Jag gör det för att jag älskar julen och vill ge min son fina traditioner som han förhoppningsvis tänker tillbaka på med glädje. Att han pga detta skulle bli en girig ocg ego människa låter ju helt befängt, lite sådär "sekttänkt" över det hela...

Hanna Karlsson

Varenda år när jag läser bloggar tänker jag att jag ska fixa paketkalendrar till barnen men så kommer jag på det för sent. Till tre barn krävs det lite planering. Jag tror inte att barnen blir bortskämd av paketkalendrar. Det beror ju på hur vardagen ser ut.

Malin S

Wilma har också de där Emil och Ida-dockorna.. de är hennes bästa vänner. Det värsta är att när saker går sönder... något händer... som kanske inte borde hänt... något försvinner... och så vidare... så är det allt som oftast Ida som har gjort det. Himla typiskt. Så passa er ;)

Kajsa

Vi ska ha paketkalender till sonen som fyller tre men lillan som inte ens är ett blir utan :P Dock kommer vi inte köpa så dyra saker men det kan bli som du säjer, nån smoothie eller ett paket russin nån dag och någon leksak eller en pixibok eller något en annan. Sen om det är något han behöver som kallingar, sockar eller en ny tandborste så kanske han får det i kalendern också :P

Att barn blir bortskämda beror knappast på en paketkalender :P Och angående köphysterin så ja... visst. Jag kan tycka att vissa personer köper sjukt mycket julklappar (eller saker året runt egentligen) men samtidigt så tror jag att jag själv skulle göra det också om jag hade nog med pengar, och jag tror inte barnen märker av det lika mycket heller och framför allt inte när dom är så små :)

Eva

Jag skulle gärna vilja göra någon form av kalender till barnen, men vet inte hur det ska läggas upp när de är två.. De är ännu för små för att gilla idén varannan dag, skulle bara bli ledsna miner. Så det skulle vara varsin kalender i så fall. Kanske gör jag en minivariant med en present varje advent istället.

Therese

Du gör precis som du vill med din dotter! Blir så trött på alla som lägger sig i hela tiden. Du/ni har själva jobbat ihop pengarna ni spenderar.
Du vet vad som är bäst för er! Gillar din blogg och instagram. Läser dagligen :)

Therese

Du gör precis som du vill med din dotter! Blir så trött på alla som lägger sig i hela tiden. Du/ni har själva jobbat ihop pengarna ni spenderar.
Du vet vad som är bäst för er! Gillar din blogg och instagram. Läser dagligen :)

Louice

Hej!

Vill bara säga att jag och min syster också alltid fick paketkalender till jul av mamma, pappa kom alltid hem med SVT:s julkalender och farmor och mormor kom alltid med chokladkalendrar, är jag en girig och materialistisk människa för det? Nej, jag älskar också att ge presenter till andra, både vid jul och andra tillfällen! Det är nog bland det roligaste jag vet med att fundera ut presenter till andra, planera och slå in fint.

Alla som menar något annat, kan det bero på avundsjuka och missunsamhet?

Anonym

Och vår stackars unge får vänta till julafton med att få paket med "bara" en chokladkalender och tv/radiokalender som sällskap..

Svar: Precis som jag haft under hela min uppväxt.
Linda Blom

Amanda

Jag känner igen mig i din dubbelmoral. Men man måste någonstans leva i sin egna verklighet, nu kan du ge detta till Selma så varför inte? Klart att det är bra att ge till välgörenhet mm det tycket jag ALLA som kan SKA göra :) Men att du låter bli att lägga den tusenlapp som det kanske kostar att göra kalendern gör inte att alla andra som inte får nån kalender blir lyckligare. Däremot tycker jag att det är toppen att ge ex vaccin till barn i utsatta länder i julklapp till vänner och familj... Och Selmas empatiska förmåga lär inte hänga på vare sig hon får en presentkalender eller ej :) Misstänker att min vän som älskar sådant där har en på gång till min tös men från oss blir det en pixikalender :)

Mich

24st paket + julklappar sen på julafton? :O

Mamma till tre

Det går ju att göra så många olika slags kalendrar. Nu har jag aldrig gjort en till barnen men funderar på om jag inte ska det. Kommer nog ta billiga saker typ köpa böcker för en femma på loppis, eller ett pussel/ spel, tandborste, godis för lördagar, korv o grillning, köpa en lego sats och dela i flera dagar mm. Tycker det är kul och få veta vad folk har i sona.

Mamma till tre

Det går ju att göra så många olika slags kalendrar. Nu har jag aldrig gjort en till barnen men funderar på om jag inte ska det. Kommer nog ta billiga saker typ köpa böcker för en femma på loppis, eller ett pussel/ spel, tandborste, godis för lördagar, korv o grillning, köpa en lego sats och dela i flera dagar mm. Tycker det är kul och få veta vad folk har i sona.

michaela- mamma till tre 💗

så fint du gör det! visst är det mysigt att pyssla för sina små! förra året hade en nisse varit här varje adventssöndag och lämnat en klapp i strumpan..kanske blir det så i år också :)

Mot Ett +

Vilken tur att Selma inte kan surfa in på din blogg och läsa om allt hon ska få. ;) Vilken spoiler det skulle vara! :D

Nette

I år är min tjej för liten för att uppskatta det, men kommer definitivt ha det mär hon blir äldre och vad jag längtar! Julen är ju bästa tiden på året och älskar traditioner som man har i familjen. Även vi hade chokladkalender och tv-kalender ibland, men något år fick vi presentkalender :) Och man minns ju känslan än idag :) Vi fick Kinderägg, pengar, små leksaker, små julprydnader osv. Sedan på julafton låg det alltid en present i julstrumpan, som de smugit ned där under natten. Eller tomten menar jag ju så klart ;)

Undrar

Vart kan man köpa dockorna som blundar med öron?

Svar: Det står! :) EllisCorner.se
Linda Blom