T i s d a g

Hej vänner!
Idag har jag och Selmis haft en välbehövlig dag hemma tillsammans, bara hon och jag. Det är mysigt det också ibland. Leka, titta på film, mysa.. Bara vara liksom. Jag känner mig lite sliten just nu, då jag har mycket att göra med FORMELI om kvällar och nätter. Selma verkar vara tillbaka i normala sovvanor i alla fall (peppar peppar) och är lättare att lägga igen, om än lite ledsen fortfarande. Men det känns skönt och behövs såklart också. Vår vardag ser ju inte helt ut som de flesta andras iom att jag är heltid hemma med S och ändå samtidigt jobbar heltid om kvällar och nätter. 
 
Under eftermiddagen slog vi oss ihop med familjen Milton och åkte till IKEA. J skulle köpa trådbackar till sin garderob, men när vi kom dit så visar det sig att han inte ens mätt sin garderob hemma. Jimmy i ett nötskal. Men det blev mat och fika tillsammans ialla fall, ett måste när man är där. Och barnen är helt överlyckliga av att kunna röja lite inne på det stooora varuhusets öppna ytor. Dessutom är det så himla roligt att se hur Selma blir när hon träffar Frida och Milton, hon skrattar verkligen högt och kramar och pussar dom. Tänk vad en 1,5-åring visar sin kärlek tydligt <3
 
Föresten! Just nu kan ni tävla om en stor Bamsen-gris från EllisCorner inne på min instagram @LindaBlom. Tävla tävla! : )
 
4
Tvåbarnsmor

Ja, du gör det bra! :) men jag kan inte hjälpa att hoppas att du en dag får uppleva hur det är att vara föräldraledig från sitt jobb och inte ha någon press alls, bara njuta ledig tid med sitt barn. Det är något jag alltid kommer minnas med värme. :) jag förstår att det är svårt att ta föräldraledigt från sitt egna företag. Men alla borde få uppleva att släppa allt för en stund och bara njuta tiden! :)

Svar: Viktigt att komma ihåg är att jag lagt upp det så att jag inte på något vis försummat eller försummar någon tid med Selma :) När jag är med henne så kan jag verkligen släppa allt annat :) det är när hon sover allt annat drar igång :)
Linda Blom

Em

Nej precis, de flesta andra har bara tidiga mornar, långa pendlingsavstånd, stressiga heltidsarbeten, villa med tomt, plus några barn att ta hand om kvällstid. Rena semestern ju.

Svar: Det var absolut inte så jag menade! Jag menade att min mammaledighet ser annorlunda ut, inte att det är någon tävling om vems liv som är jobbigast. För jag anser inte mitt liv vara jobbigt, tvärtom har vi VALT det såhär för att kunna vara hemma med Selma längre. För som sagt, jag har också ett heltidsarbete, vissa veckor mer än så.
Linda Blom

Anonym

Hej!
Jag har läst din blogg från och till de senaste åren och gillar hur du skriver och innehållet :)
Därför tänkte jag höra om du är sugen på en tävling med mitt företag Hoppiloo? :)

Jag hittade inte din mailadress, därför kontaktar jag dig här,
Hör gärna av dig till mig på min mail om du är intresserad :)

Ha en bra kväll,
/ Ida

Tvåbarnsmamma

Åh, självklart förstår jag det, det märker väl vem som helst att du inte försummar Selma! :) jag ser bara en massa kärlek i bilderna era! Jag tänkte bara hur svårt det är ibland att släppa om man ligger efter med något, eller om Selma är sjuk och det är svårt att få ihop jobbet. Tänkte att det kanske sånna perioder känns stressigt och jag utgick nog bara från mig själv att det då skulle vara skönt slippa jobb att tänka på. Men förstår att du älskar ditt jobb. Tänkte att på ett vis eftersom du jobbar heltid har du ju inte varit mammaledig ännu med Selma, funderar du på att vara det i framtiden. Eller kommer du att fortsätta jobba heltid? :) Alla gör på det vis som passar deras familj och som ni gör verkar passa er utmärkt just nu! :) Det är ju väldigt ovanligt att jobba heltid direkt efter en förlossning, men det är säkert andra egen företagare som också blir tvungen till det eller som dig vill det! När man tänker efter finns det nog lika många lösningar som det finns föräldrar, eller vad tror du? :) och inget är bättre eller sämre! Kram