Hemmagjorda smoothies

Så har jag fyllt upp frysen med lite hemmagjorda smoothies för en krånglande mini-mage igen. De gula innehåller aprikos, kiwi och jordgubb och de bruna, som må se lite mindre aptitliga ut, men som får MVG av lillfröken, innehåller katrinplommon och kiwi. Smaker på dessa kan varieras i oändlighet och receptet jag lagt ut på kiwi/päronpuré funkar lika bra som smoothie, tillsätt bara lite mer vatten för aningens lösare konsistens.
 
Det jag gör är att koka katrinplommonen och aprikoserna, som jag köper torkade. Kokar dom gör jag för att dom skall bli mjukare i konsistensen och sedan mixar jag dom tillsammans med delar av kokvattnet. Hur mycket vatten beror på hur lös man vill ha den. Mixar sedan resterande frukter/bär som jag vill använda och blandar allting. Delar upp i suveräna (och återanvändbara) klämpåsar som finns på bland annat  Brandsforkids.
 
Exprimentera er fram med olika smaker, Selma är helt tokig i dessa och dessutom blir det billigare än att köpa, dom annars kanonbra klämmisarna, i butik om man ser till hur mycket frukt och bär det verkligen är i. Vi har provat de mesta i kombinationer, men håller oss borta från exempelvis blåbär, mango m.m. som är stoppande för magen. Vi håller oss till frukt och bär som är motsatsen eller som inte har någon större påverkan.

19
ewe

Låter ändå väldigt gott, smart att göra till sig också!

C

Framför allt BANAN bör ni undvika och det är det i ALLA köpe-klämisar typ.

Svar: Brun banan när det kommer till färsk frukt alltså, funkar faktiskt bra på Selmas mage : ) Men det finns ju som du säger i det mesta "köpe pureer och klämmisar" eftersom att det är billigt och bra att "fylla ut" med : )
Linda Blom

Denise - ensamstående mamma till n!

Vad smart! Såna måste jag köpa! Lilleman har oxå problem med hård mage o haft sen han föddes!

Svar: Do it : ) Grymma!
Linda Blom

Camilla

Hur många minuter kokar du katrinplommon och aprikoser så att de blir mjuka?

Svar: Jag kokar inte någon speciell tid utan känner på dom : )
Linda Blom

Gabriella Joss - 19 år, fru och toppbloggare

Du är så duktig, kramis!

ida

Åhh vad bra!! Lillan älskar ju klämmisar å det blir så dyrt. Har önskat jag kunde göra det själv, men visste inte att detta fanns. Tack:)

.sandra - i januari kommer liten <3

Supersmart! :) Tänk om fler kunde härma efter och göra eget. Så bra att veta exakt vad barnen får i sig, och så bra för miljön att återanvända påsarna.

Vill inte komma med några pekpinnar, men små magar som är känsliga kan vara extra känsliga mot frukt som inte är ekologisk. Och när det gäller aprikoser är de som är gula svavlade, de ekologiska är bruna. Svavel är allergiframkallade. Lite info http://livskick.nu/torkade-aprikoser-med-eller-utan-svavel/

Jag vill inte trycka ner dig på något vis och hoppas inte du tar illa upp :) Det är bara att jag har ett brinnande intresse för sådana här saker och när jag nu väntar mitt första barn gör det att jag tänker ännu mer. Och jag tycker om att sprida information i hopp om att någon tar till sig lite, för kommande generation och natur. :)

Kram

Anonym

Hej linda .. jag tänkte fråga dig om var man kan bli fotograferad .. jag skulle vilja ha några kort på mig själv då jag nått min drömvikt? Hälsningar

Sara

Ibland kanske man kan göra just stoppande, speciellt under/efter magsjukor :P Bara de inte är gasbildande, då blir det ajaj i magen. Tänk om de små magarna fick vara problemfria hela tiden :)

Anonym

Ser gott ut :) Kan man återanvända "plastförpackningen" tro? Kram

Svar: Jajamensan :)
Linda Blom

Susanna Maria J

Så gott och smart!

Mel

Bra tips! Tack!

Gretchen

Ska genast gåra likadant :D

Anonym

Vilka praktiska påsar. Tänk om såna hade funnits när mina var små.

Ally

Hej Linda!
Jag såg att du är frisör och hittade din blogg när jag googlade runt på frågor om hårvård hehe.
Så hoppas det är okej om jag ställer en liten fråga här.. Jag ska bleka min utväxt nu (hemma pga sjukt dyrt hos frisör så det kommer inte på frågan) men mitt hår är väldigt slitet nu. Även om jag föredrar och tycker det är mycket snyggare med slitet hår än då det är lent och shiny så är jag fortfarande rädd att det ska falla av haha.. För nu har det nått sin gräns efter miljontals blekningar under åren. Finns det något sätt man kan skydda sitt resterande hår medans man bleker utväxten? Eller får jag ba ta smällen?

Tacksam för svar!!! Och supermysig blogg förresten. :)

J

Mjölk är ytterligare en grej ni bör undvika om hon är trög i magen. Sen finns det ju annat att köpa på Apoteket.

Svar: Vi har koll :)
Linda Blom

Anonym

Jag vill tipsa om kallpressad kokosolja för tröga små magar. Min lilla har haft väldiga problem men har fått en tsk varje dag och det har fungerat jättebra. :-)

Sandra

Ett tips är att köpa ekologiska frukter och bär! Jag upplever att de torkade dessutom är mjukare, så då slipper man kanske koka dem lika länge?

Matilda - på äventyr i England

Duktiga du! :) Jag skulle nästan vilja ha dom där påsarna till mig själv, fatta vad smidigt när man på morgonen är sugen på smoothie men man orkar inte ställa sig och göra :D