Oxhälja 2014


Förra året var smulis 5 månader när vi var på Oxhälja, då låg hon i vagn och hängde i bärsele. ammades och höll på att lära sig sitta stadigt. Idag, exakt ett år senare, traskar hon omkring, säger "maka" (smaka) till allt vi stoppar i munnen och jublar av ballonger, för att inte tala när hon ropar på "maaaama, paaaappa" och även "Ooooaaah" (morbror Johan). Underbara unge, jag älskar att uppleva varenda dag med dig. Precis som förra året var det strålande väder!
 
Hur som helst. Vi var alltså i Filipstad och trängdes med människor idag. (Ja, tydligen är man ett himla hinder med barnvagn, då en man fräste åt oss "vad tusan är det här, någon jävla barnvagnstävling eller?"), men jag tycker att vi småbarnsfamiljer borde vara lika välkomna vi.. Men mysigt är det att strosa runt och jag är glad att vi valde söndagen igår, då det brukar vara aningens mindre människor då. Oxhälja blir liksom en bekräftelse på årstidsskiftet för mig, ett mysigt sätt att fira in hösten och en tradition för mig och min kära. Nu för tiden som familj och endast dagtid, förr var det party i öltälten på kvällarna istället, haha. Jag föredrar det förstnämda! En urmysig dag tillsammans med min lillebror och Nathalie. Nu är hösten ännu mer välkommen.


Jag blev så nostalgisk när jag såg dessa mössor, både jag och Johan hade en varsin när vi var små. När jag sedan fick se att det fanns en SELMA-mössa (vilket ALDRIG händer) fick det blir ett köp.


 
23
Erina - Mamma till pseudotvillingarna Wilmer och Wilma

Åh jösses Linda ni skulle gått efter oss där borta med våran dubbelvagn. Känndes som vi hade en egen fil, folk väkde åt höger och vänster när vi kom med vårat monster åk 🙈

Svar: Det var mest den otrevliga kommentaren jag reagerade på, klart småbarnfamiljer skall vara lika välkomna!! : )
Linda Blom

Hanna,

Mysigt med marknad men vilken konstig människa. Klart att alla är välkomna...

Svar: Många blir nog frustrerade i trängsel, värme och mycket människor : )
Linda Blom

malin

Åh har de mössorna något namn? Tänkte om de finns att köpa på nätet till min lilla tjej 😜

Svar: Ingen aning tyvärr!! : ( Jag kan kolla imorgon om det står något i mössan : )
Linda Blom

Anonym

Haha, vilket kommentar! Klart alla ska vara välkomna, särskilt till marknad som känns nästan fullt anpassad för småbarnsfamiljer! :) Däremot tycker jag det är så jobbigt när folk med barnvagn ställer vagnen mitt framför varor i klädbutiker och annat, men det är en helt annan femma. Hoppas ni hade trevligt!

Nathalie

Shit vad du och din bror är lika!!

michaela- mamma till tre 💗

men åååååh! MÖSSORNA! gud vad jag vill ha till mina barn! men det är väl ca 0.001 % chans att deras namn skulle finnas hehe :)
jättefina och härliga bilder i vanlig ordning ♥ kram på dig!

Sarah

Jag kan faktiskt förstå mannens irritation, barnvagnar tar upp enormt mycket plats och jag kan inte ens räkna alla gånger jag har tvingats ner ut på tungt trafikerade gator för att mammor har gått på bredd med sina barnvagnar på trottoaren, och vägrat flytta sig det minsta.
MEN... kommentaren?? Hur mycket man än irriterar sig så håller man tyst i en sån situation, ni är ju precis lika välkomna som alla andra!

Svar: Fast det handlar ju inte om barnvagnarna, utan om mammorna då. Jag är en sådan som försöker hålla mig ur vägen både med och utan barnvagn och många gånger är det så att människor utan barnvagn vägrar flytta på sig också.. Men jag håller med. Enormt onödig kommentar och i en sådan folksamling handlar det inte ens om barnvagnar, utan om enorma mängder människor :)
Linda Blom

.sandra - i januari kommer liten <3

Så mysigt det ser ut! :) älskar känslan av marknader och liknande, trots att det brukar vara mycket folk. Det hör ju liksom till! Så sjukt onödigt kommentar! Precis som att mannen skulle vara mindre välkommen sen när han behöver rullator..

Kram

Filippa: En neuroatypisk blogg

Ser ut som att ni hade en kanonmysig dag! :) Kommentarer som gubbens får man bemöta med en axelryckning eller en replik tillbaka: "Orkar du inte gå i stora folkmassor så borde du kanske ha stannat hemma idag." Man får ju räkna med trängsel en sådan dag och visst tar barnvagnar upp en hel del plats, men klarar man inte av sådana vardagsföreteelser så ska man kanske fundera över vad man gör där över huvud taget, kan jag tycka.

Denise - Ensamstående mamma till N!

Vad mysigt med marknad=) Den där var vi på förra året!

Anna Holm

Var där på Lördagen, massor med folk, men underbart väder och mycket gott i magen, så trevligt blev det ^^

Fia

Det finns folk till allt!
Kul med marknad och det såg ut som det fanns en hel del gott där ;)

Frida - hälsofreak till mamma

Så härligt med marknad!:)

Anonym

Hej!! Har du ngn aning om vart man kan få tag på fler sånna mössor!!?? Skulle kunna döda för en sån söt till min lilla Lukas!!! :D:D

cassandra

Hej! Kan du kolla om de står något i mössan.
Vill verkligen ha till barnen.

Malin

Så fina bilder, och så lika ni är du och din bror :) Kram!

Gretchen

Älskar marknader, blir som barn på nytt ;)

Sofia

Åh, vilken underbar tradition och fina bilder! Mössorna ger ju flashbacks så det står härliga till! Och jag måste säga som så många andra - ni är så lika du och din bror, jättefina! :)
Och sen har jag en lite udda fråga också, Nathalies väska är galet snygg! Vet du var den kommer ifrån?

Gabriella Joss - 19 år, fru och toppbloggare

SÅ mycket gott!

ellenmedmera.blogg.se

Blev ju supersugen på donuts när jag såg det här! Kanske man ska ta sig till ICA och se om de har några..

lifeoficca.blogg.se

Vilken nostalgi att se dessa mössor :)

Missie ❤

Ååååh munkar! Vad sugen jag blev nu :o Titta gärna in till min blogg :)