Namnsdag och mammig tvååring

Onsdagen är redan här och dagen innebär namnsdag för vår Selma Luna OLIVIA. Mysigt med små saker att fira tycker jag, även om det inte blir paket eller liknande, så är det värt att uppmärksamma. Selma sover just nu och jag tog mig en dusch, men i eftermiddag skall vi iväg med kompisarna och leka av oss. Det blir perfekt det.
 
Hon är mammig just nu kan man säga. Mycket gnäll och kläng om dagarna och vill "sitta mamma knän", "mamma bära Bemma" mest hela tiden. Så jag försöker ge henne så mycket närhet hon verkar behöva, även om mycket annat faller åt sidan då. Det märks att det händer så otroligt mycket i den lilla kroppen just nu, både när det kommer till talet och när det kommer till att utforska omgivningen. Jag har alltid det i baktanke när det kommer till hennes testande och när hon gnäller och har svårt att bestämma sig. Jag har lite svårt för att kalla det "trots", för faktum borde ju vara att det ligger något bakom. Det handlar inte om att hon medvetet är elak utan att hon har svårt att ge uttryck för vad hon verkligen känner eller vill. Det är nog inte lätt att vara två år alla gånger..
 
Som hon älskar våra små hundar.
18
Jasmine

Vilken söt hund :)

Moa Persson

Åh vilken vacker Chihuahua! :)

ɑ n n i k ɑ

Söt :D

S a n d r a

Kul med lite mer uppdatering så här på dagtid :D Piffar upp på kontoret en eftermiddag som denna ;p

Svar: Vad roligt att du tycker det! :) När jag hinner förbereda lite eller passar på när Selma sover så blir det lite uppdatering, hihi. Sitter inte vid datorn när hon är vaken :)
Linda Blom

Charlotte

Trots känns väldigt negativt laddat, men helt naturligt! Utveckling och framsteg kommer ofta med någon form att känslighet hos barnen! Barn går igenom olika faser i sin utveckling och det påverkar dem självklart. Barn är olika och reagerar på olika sätt, mina har i perioder varit känsliga och ibland frustrerade och arga! Båda är ok, men jobbiga, både för de själv och omgivningen! Er flicka börjar bli "stor" och visar det på olika sätt! Just nu har vi en tjej på 3 år som testar sin självständighet och vilka val hon får göra själv och vad vi som vuxna bestämmer över! Inte konstigt om det kommer några gråa hår snart 😉 Tack för en fin blogg!!!

Svar: Precis så jag känner! Att ordet känns så himla negativt laddat och att utvecklas och göra framsteg (dock med mycket känslor i en liten kropp) är ju ingenting negativt - om än jobbigt för dom små. Och ja! Klart man kan känna sig lite handfallen som förälder också när hon vill ha mackan, för att sedan skrika NEJ, inte macka, för att sedan hysteriskt vilja ha mackan igen när jag tar bort den, haha! : )
Linda Blom

Camilla 33 år och 10 barnsmamma

Söt hund :-D

Emma

Det här inlägget träffade lite extra exakt just idag.. Min dotter på 16 månader är extremt mammig + i en utvecklingsfas för närvarande.. Och imorse pallade inte mitt morgonhumör och sömnbrist med det pedagogiska upplägget - vår lilla tjej har börjat med att bli helt "galen" om inte vällingen serveras i samma ögonblick vi nämner ordet, för att i nästa sekund när den serveras kasta flaskan i golvet, och bli arg för hon vill ju egentligen ha vällingen, Gaaah! Så imorse fick jag nog, även om jag vet så väl att hon inte gör detta för att jäklas.. Men jag gick därifrån, gjorde mig iordning samtidigt som hon låg i sovrummet och sparkade i golvet av ilska 🙈 ont i mammahjärtat! Men hon lugnar ned sig, får i sig välling och vi kommer till dags och jobb. Men jag ska helt klart pussa lite extra på henne när jag hämtar henne idag! Och läsa i min ypperliga bok om "barnets olika faser" ikväll 😀

Svar: Det är mänskligt att tappa tålamodet ibland <3 Kram!!
Linda Blom

Anonym

Vilken otroligt bra syn du har på det hela! Trots förknippas ju ofta med konflikter, tillsägningar och arga barn, men så skönt att någon mer förstår att det inte växer horn ur pannan på de små, utan att det handlar om att hantera allt som händer! Du verkar vara en otroligt stabil, kärleksfull och pedagogisk mamma - heja dig! Kram till dig och Selma!

Svar: Tack för oroligt fina ord!! :)
Linda Blom

Anna

Du skriver ibland att du aldrig skriver på bloggen när hon sover, varför yttrar du dig om det? Du uppdaterar ju ofta på instagram och gör säkert annat som gör att du inte har full fokus på Selma hela tiden, vilket är helt naturligt!

Svar: För att bloggen blir "lidande" iom färre uppdateringar? :) Varför skulle jag inte nämna det? :/

En instagram-uppdatering tar ju några sekunder, medans ett blogginlägg tar betydligt mer tid iom bilder osv.
Linda Blom

Joy Gustavsson

Så härlig inställning att ge henne den tid och närhet hon behöver. Jag tror att många tänker att "man inte ska skämma bort" och "låt de gnälla" men jag tror helt och hållet på att ge barn så mycket närhet, trygghet och kärlek som möjligt blandat med små pushar till att våga testa sina egna vingar 😊..en riktig balansgång 😊...men nu verkar vara toppenföräldrar med sunt förnuft och en väldigt härlig liten två-åring 😊 🌺

Svar: Tack :) Enig med dig! Tror att pushar på ett positivt och uppmuntrande sätt är väldigt bra. Just när det kommer till närheten så passar jag på.. Hon kommer ju inte alltid vilja sitta i mitt knä liksom, haha.
Linda Blom

Annster

Så sött ♥

Svar: Taack :)
Linda Blom

tommy

söta bilder på dom söta =)

Svar: Tack snälla :)
Linda Blom

emma

Du verkar vara en helt fantastisk mamma!! Selma är lycklig som har dig! Ville bara säga det :)
Kramis

Svar: Men :') TACK snälla för dina fina ord!
Linda Blom

johannaisabella.blogg.se

Jag har inte läst din blogg så länge så jag har säkert missat att du skrivit om det, men hur gick det med hundarna när Selma kom? Jag är lite orolig för att bebisen (som just nu ligger i magen) ska vara hårdhänt mot vår chihuahua när hon blir lite äldre och kan börja krypa och så.

Svar: För oss har det gått väldigt bra! Selma förstår att hon skall vara försiktig med hundarna, vi har varit tydliga med det sedan start att kan "klappar fint" osv. :) och det har hon tagit till sig och lyssnar på. Tyra kan bli lite irriterad på Selma ibland och markerar genom att morra och Polly bara viftar på svansen konstant. Selma var dock aldrig varit så på hundarna, är dom i sitt hus exempelvis så låter hon dom vara. Ligger dom i soffan vill hon gärna klappa och gosa. Det kommer säkert gå bra för er också :) Jag var mer rädd för allergier m.m. Men det gick bra det också tack och lov!
Linda Blom

Anna

kan hon klappa fint på hundarna? min son kastar sig över hundar o katter och tror att hundar är en ponny som man kan rida på (tur vi har resp. hade stora hundar men ändå!). det GÅR inte att få honom att lära sig att klappa fint/låta bli dem när de sover etc. vi tar bort honom varje gång han gör så och visar hur man klappar fint men nej det går bara inte. när jag hade min hund kvar (han har fått flytta till ett annat hem på landet nu av flera anledningar) så var jag hela tiden livrädd att sonen skulle bli huggen för en hund går ju inte med på vad som helst även om de är snälla. tycker det känns så trist att han aldrig kan lära sig. han är ju uppväxt med hundar o katter o blir ändå snart 2 år.

Svar: Åh.. Okej.. Vad svårt. Ja, Selma har alltid förstått grejen av att vara försiktig med hundarna. Hon är väldigt varsam, pussar och snosar på dom, klappar. Men aldrig något annat än så. Dom är en sådan naturlig del i vardagen så det är mycket av tiden dom inte bryr sig om varandra alls. Har liksom alltid varit så, även när hon kröp. Klart er son kommer att lära sig tids nog!! : )
Linda Blom

Anna

håller med dig om det där med trots, det är ju inget de gör av elakhet eller så, utan det är ju naturlig utveckling!

Anna

måste säga att jag är lite "avis" (om du förstår hur jag menar, jag vet ju att barn utvecklas olika givetvis!) på alla vars barn pratar, min son är 22 mån och säger ingenting ännu. börjar bli lite orolig faktiskt :( vi ska tillbaka till bvc när han är 2 år för vidare utredning.

Svar: Barn är ju såå olika! Du skall se att det inte är någon fara. POFF säger det så bara sprutar alla orden ur munnen. Han gör/kan garanterat mycket andra saker som små pratkvarnar inte kan : ) Hoppas allt går bra på utredningen!
Linda Blom

Fotograf Yohanna - Fotograf i Hälsingland

Du verkar ha ett så otroligt fint synsett på "barnuppfostran", det borde verkligen finnas fler småbarnsföräldrar som dig! ♥