S ö n d a g

Lycka är att få vispen med grädde - Selma och mormor lagade pannkakor häromdagen : )
 
Hej på er!
Idag är jag betydligt bättre, om än ganska sliten. Det blev en lördagkväll framför datorn med en massa jobb och så snart jag vaknade imorse bänkade jag mig igen. Inte så mycket familjetid för mig denna helg alltså, men förhoppningsvis desto mer nästa.
 
Jag och Selma åker dessutom till Göteborg på torsdag, för vi skall på event tillsammans minsann. Inte bestämt mig för om jag tar bil eller tåg ännu - vågar man köra i Göteborg? Haha. Mitt lokalsinne är ju lika med noll!
14
rebecca

Vägen ner till Göteborg är den värsta jag varit med om, seg och krokig, om jag vore du skulle jag ta tåget. Skitsmidigt från Karlstad om en bokar direkttåg :)

Svar: Fördelen är att Selma sover så otroligt bra i bil samt att man inte behöver anpassa några tiden. Stannar när man behöver osv : ) För bi är det mest att köra inne i GBG jag klurar på, haha.
Linda Blom

S a n d r a

Iphone-GPS;en - hade aldrig klarat mig utan den :p

Svar: I know ;) använder den ofta och mycket ;)
Linda Blom

angelicasvarld.blogg.se

MMMm det mins man ju från när man var liten själv...lyckan att få slicka vispen när mamma hade bakat eller vispat grädde ;-) förstår att hon vart lycklig!

Svar: Eller hur!? Sådana minnen <3
Linda Blom

Anonym

Köra bil med alla spårvagnar, hjälp haha :P

Svar: Har kört i Norrköping och just spårvagnarna var inga problem med :D
Linda Blom

Sofia

Nu är jag kanske lite partisk pga att jag bor i Göteborg, hehe, men jag tycker inte det brukar vara några problem att köra i stan (och GPS brukar ju alltid vara en bra grej, som sagt) :) Beror iofs på var i Göteborg du ska? :) Kram

Svar: Ja, men det är ganska stor skillnad på att köra i Karlstad och köra i GBG : ) Har verkligen ingen koll på Göteborg : ) Skall in till centrala GBG, inte bestämt hotell ännu : )
Linda Blom

Annster

Den lyckan måste vara stor :)

Svar: Jadu : ) Haha!
Linda Blom

Liselotte

Vi ska på samma event :D

Svar: Vad roligt!! : )
Linda Blom

Li

Se till att du har med dig billaddare till telefonen så att du kan ladda den i bilen när du kör. Går så sjukt med batteri när man har gps:en på när man kör. Jag själv gillar inte att köra i Göteborg så hade satsat på att slippa det, men för- och nackdelar med bil precis som med allt annat =)

Svar: Ja : ) Vi har alltid en billaddare i båda bilarna och jag använder min telefon ganska mycket med gps. Sååå tråkigt att den slukar batteri så : )
Linda Blom

Lovisa

Så länge du vet vart du ska och har kollat upp exakt resväg innan så tror jag inte att det är några problem. Kolla vilken avfart du ska av vid och sen är det ju väldigt bra skyltat :) kanske ska undvika korsvägen dock, den är inte rolig ;) men så länge man vet vart man ska så är det inte svårare än att köra i någon annan större stad :) sen är ju tåget väldigt smidigt också då man inte behöver byta, det blir nog bra vad du än väljer :) lycka till!

Svar: Åh.. Ja.. Jag är ju så sjukt bekväm och just bil ÄR sjukt bekvämt. Men jag är ovan att köra i storstäder överlag.. Får klura några dagar till :D
Linda Blom

Sara

Skulle rekommendera att du tar tåget ner och bokar hotell med promenadavstånd till centralstationen. Att köra bil inne i centrala Göteborg är INTE roligt, parkering är sviiiiindyrt (om man ens hittar någonstans att parkera) och folk överlag är väldigt egoistiska i sin körning inne i Göteborg. Kommer ihåg när jag övningskörde där inne, trafikläraren sa att jag klarade mig jättebra men övriga bilförare, jesus. Bara stress hela tiden. Nä fy fan för att köra inne i göteborg! Plus att du slipper 45:an ner, den är ju inte alltför rolig på sina ställen. På tåg har du din sitsplats, kan läsa en tidning, gå på toaletten osv utan att behöva stanna (= det tar längre tid). Se det som ett äventyr för Selma, man får se mycket även från tåget! Och att sova på tåg är mycket skönare än i en bil haha :)

Svar: Och nu fick DU mig sugen på tåg, haha!! Faaaseeeen :'D
Linda Blom

Isabel

Jag har preciiiis tagit mitt körkort och bor i just Göteborg. Alltså har jag inte kört mycket i stan alls och jag har nog även en av Sveriges sämsta lokalsinnen så att köra på minne är uteslutet. Hur som helst så brukar alla säga att det är så krångligt att köra här men jag, som ändå är helt grön, upplever det som helt okej. Bara ta det lite extra försiktigt så du hinner med att kika efter spårvagnar och cyklister. Just cyklisterna är lite vilda tycker jag. En hel del enkelriktat beroende på var man ska men det är ju inga problem så länge man inte missar skyltar. Jag tror du klarar det bra. Som sagt, bara kör lugnt. Jag tycker ändå att det oftast är så mycket bilar i stan så man kan inte köra snabbt i alla fall :)

Svar: Jaa : ) Jag körde i GBG när jag haft körkort en vecka. Men då parkerade jag adlrig eller liknande : ) Men vi bestämde att det blir tåg nu, så har bokat :D Skall bli hur kul som helst i alla fall :D
Linda Blom

Camilla

Vad är det för event ni ska gå på? Jag bor i Göteborg så kanske något man ska besöka med barnet mitt:)

Svar: Krävs inbjudan för att kunna gå på evenet : ) Jollyroom som anordnar :D
Linda Blom

Veronica

tar de inte betalt för att köra in bilen i centrum nuförtiden? Typ tullavgift? 😊

Svar: Ingen aning? Men det blir hur som helst tåg för oss :)
Linda Blom

Sofie

Jag har bott i eller 30 min utanför Göteborg hela mitt liv och inte ens jag skulle köra in i centrla Göteborg om det inte var absolut nödvändigt! Det är en sjukt svår stad att köra i, skyltningen är katastrofal och de andra förarna är så egoistiska så det skriker om det. Varje gång jag är i Göteborg och kör så blir jag väldigt stressad och mår inte alls bra av det... Så mitt tips är helt enkelt tåg :) Hoppas ni får det roligt på eventet!