Sommar + värme + bil = livsfarligt

Snacka om att sommarvärmen är tryckande just nu och trots att den egentligen borde vara påväg bort om ett par veckor och detta inlägg kanske skulle ha publicerats tidigare i år, men jag känner ändå att jag vill påminna er alla om någonting extremt viktigt..
 
Minns ni den fruktansvärda olyckan för ett par år sedan, där en stressad pappa, en varm sommardag, glömde att han hade sin son sittandes i baksätet (i en bakåtvänd bilbarnstol) och istället för att åka och lämna honom på förskolan så åkte han direkt till sitt jobb? När han kom ut till bilen flera timmar senare fann han sin son livlös. Pojkens liv gick fruktansvärt nog inte att rädda. Säga vad man vill om dagens sammhälle, all stress och nog kan vi sitta här och förundras över hur i hela friden det egentligen är möjligt att glömma ett barn i bilen. Men uppenbarligen är det fullt möjligt! Och faktum är att (givetvis inte pappan ovan dock) många föräldrar faktiskt medvetet lämnar sina barn i bilen "för en snabbis hit eller dit". Likaså gäller det våra husdjur.
 
 
Ta del av listan ovan, en dag med +22 graders solsken kommer enn stillastående bil snabbt upp i temperaturer runt 85 grader - en normaltemperatur i en bastu är 90 grader, alltså endast fem grader varmare än det blir i bilen. Tänk er själva känslan av att sitta i en varm bastu och kippa efter luft - där har man ändå själv möjlighet att när som helst gå ut. Våra fastspända barn eller inburade hundar har inte den möjligheten! Jag mår så illa och blir så arg över tanken på hur många som faktiskt skadas och även dör p.g.a. vuxna människors dumhet och ignorans till hur farligt det faktiskt är i en varm bil.
 
Så.. Jag ber er! Tänk till en extra gång innan ni lämnar små försvarslösa barn eller djur i en varm bil. Det kan gå så fruktansvärt illa och även om du räknar med att "vara tillbacka på ett kick" så kan vad som helst hända under den lilla stunden. Kram på er!
10
Therese

jätte bra att upplysa folk igen om en sån viktig sak. För alla är det inte en självklarhet! Tyvärr...

Anonym

Jaa usch får rysningar av detta. Brukar alltid dubbelkolla i baksätet sommartid så att jag säkert inte har barnen med mig då jag skall handla sommartid. Trött och sliten mamma som man är :)

Malin Wederberg

Det är verkligen hemskt :(

Ida Nilsson

Jag förstår inte hur man kan glömma varken barn eller husdjur i sin bil. Som du säger, all stress bidrar nog till en del. Men jag skulle ALDRIG förlåta mig själv om jag skulle ha tagit livet av mitt barn på det sättet (eller på något sätt alls). Tänk trycket över hans bröst när pappan kom på det här. Sen finns det människor som till och med gör detta frivilligt, lämnar både barn och djur. Usch, man blir så ledsen..

Gabriella Joss, 19 år fru, toppbloggare och väntar första barnet

Jättebra att du skriver om detta!

Malin S

Har på tok för många såna samtal på jobbet... hemskt!!

Svar: Fy fan så fruktansvärt :'(
Linda Blom

Jasmine

Bra inlägg!

Veronica

Så brukar jag tänka oxå. Att man kan ramla och slå sig medvetslös, att något händer och då vet ju ingen att man har sin hund/sitt barn kvar i värmen i bilen. Tar alltid ut min hund och sätter henne utanför affären oavsett!

Julia

Så himla viktigt!! :)

hejhopp

Så bra att du skriver om detta så fler kanske tänker till!

Jag jobbar på ett hotell som har en stor parkering i stekande sol utan skugga eller nått. Du skulle bara veta hur många IDIOTER som kommer in till oss och ska äta i restaurangen, de ska "äta lite snabbt" och låter hunden/katten/djuret sitta kvar i bilen. Om man har djur i bilen så kan man ta mig fan äta på drive in eller springa in på en mack! Då går man inte in på en a la carte restaurang.

Jag blir också illamående av detta. Mest för att jag får inte bli arg/förbannad/säga ifrån, för det ska vara servicemind. Bara säga snällt att maten kommer ta tid osv.

En gång var det en dam som frågade om hon fick ta med sin katt in på restaurangen, för den var ju så snäll i sin bur. Jag svarade nej, för vi tänker på de som är allergiska. Då fick jag till svar att det var vårat fel om katten blev överhettad, helt sjukt! En annan gäst tackade nej till kaffe efter maten för att de hade ju hunden i bilen, fast sen ändrade hon sig och sa att de hann nog med en kopp ändå. Det var då 40 grader ute och jag blev helt chockad över att de redan hade lämnat djuret i över en timme, så jag propsade på att de skulle ta kaffet i en take away mugg, som de slutligen gjorde.

Suck alla dessa egoistiska människor... stackars djur..

Har jobbat på detta hotell i tre somrar nu och får ångest varje sommar för jag tänker på den där stekheta parkeringen..