Nyårssnittar med Philadelphia och äpple

Nyårsförberedelserna här hemma är så gott som klara.. För oss blir det en lugn kväll hemma hos Frida och Martin tillsammans med våra underbara tvååringar, trerätters middag och en skål till tolvslaget. Kanske ett sällskapsspel eller två. Ikväll har jag och Jimmy förberett för och efterrätt och det är lite att tänka på när man har en nötallergiker, en glutenallergiker, en som inte gillar skaldjur samt mig då, den gravida. Men det fick bli snittar i olika former och en glutenfri cheesecake med färska bär. Dessutom har J förberett de nyinköpta plankorna till huvudrätten, oljat in och kört i ugn. Tog ju bara sisådär 4-5 timmar, haha.
 
Efter önskemål på instagram lägger jag upp ett recept på en av snittarna jag gjort med tunnbröd (ej glutenfritt bröd på just dessa), rackarns gott om ni frågar mig.
 
Ingredienser
200g philadelphiaost
2 äpplen
2 msk sötstark senap
200-400g kokt skinka (funkar även med rökt)
Franska örter-krydda
Tunnbröd
 
Gör såhär
1. Riv äpplena grovt, jag skalade inte ens utan bara rev dom.
2. Blanda philadelphian, de rivna äpplena, senapen samt en gnutta franska örter.
3. Bred philadelphiablandningen på tunnbröden, lägg på önskad mängd skinka, rulla ihop och skär i bitar.
4. Ställ kallt tills det är dags för servering.
 
Galet enkelt och superduper gott : )
4
Milllans

Men mums vad gott med äpplen 😋

Svar: Jättegott!! : )
Linda Blom

Mette

Köpte plankor i Ullared för 5 år sedan. De är väl använda här hemma! Så enkelt, snyggt & gott!!

Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

låter riktigt gott

Lis Mari

Det verkar ljuvligt, vi ska äta liknande :) Fast utan bröd, vi rullar i skinkan :D