Att bära på histora


Ikväll känner jag mig sådär löjligt lycklig som materiella ting kan göra med en. Jag har nämligen köpt en gammal antik skolbänkt till Selma och även om det inte finns plats i hennes rum just nu, så är den ändå vår och något hon kommer så sitta och pyssla vid många timmar när hon fått större rum. 
 
Jag älskar möbler och byggnader som andas historia. Troligen är skolbänken från ganska tidigt 1900-tal och varje litet jack gör liksom att min fantasi rullar igång. Undra vad för liten människa som suttit vid den där bänken? När? Vilken skola stod den i o.s.v.? Då inte i vit skrud såklart.. Men insidan av locket är fortfarande omålat och det gillar jag verkligen.. Det är även därför jag drömmer om ett äldre hus snarare än nytt.. Det där med knarrande golv och gamla plankor fyller hela mig av lugn. Men vi får se vad tiden utvisar och vart vi hamnar tillslut.
 
Två inspirationsbilder på en likadan skolbänk från Ljusa rum.
7
Annster

Så fin! <3

Linn

Hej Linda!
Grattis i efterskott och hoppas du hade en fin födelsedag med din familj :)
Jag trodde inte du fyllde 27år eftersom det står i din beskrivning åt höger att du är en 25-årig fästmö ;)

Mamma Maria

Åh, jag önskar att jag fick tag på en sådan skolbänk, de är så otroligt fina!

Åsa Rindstål

Vilken söt liten skolbänk! Man älskade ju att leka skola när man var lite. :)

Hanna Karlsson

Vad fin den är!

Jessica

Åh, så fin! Älskar gamla möbler och ting!

Anonym

Jättefin men väldigt svårt att pyssla med när den lutar. Alla pennor, penslar, pärlor mm kommer ju rulla ner. Men jättefin.

Svar: Det finns en kil (som i alla skolbänkar) somMan fäller upp och därmed blir bordsskivan plan. Dessutom kan man fälla upp det "lilla" locket också där man lägger pennor :) Så den blir hur bra som helst :)
Linda Blom