Bilstol till liten bil?

Det här med bilstolar alltså. Nu är vi inne i den där djungeln igen.. Vi har, som ni kanske vet, två bilar. En Volvo v50 och en Ford fiesta ST (som vi är inne på att sälja nu och köpa en lite mer passande andrabil för en familj). Hur som helst kommer det bli en liten bil ändå. Kanske en ford focus, ford fiesta, toyota yaris eller golf. Vi vet inte riktigt. Men.. Det är inte val av bil jag vill älta mer er - det är val av bilstol!
 
I vår v50 är valet solklart - Där är det Besafe som gäller, punkt slut. Men när det kommer till den lilla bilen behöver vi en så liten stol som det bara går - givetvis utan något som helst mindre krav på säkerhet, men det är ju en självklarthet. Jag har fått tips om tre stolar (se ovan). Nummer 1 AXKID MINIKID skall vara riktigt liten och ge snäppet mer benutrymme än de övriga två stolarna. När vi idag var inne på babyproffsen fastnade jag vid texten "tar extemt liten plats" på Britax Hi-way II (nr3). Alltså.. Extremt liten! Och den känns ändå robust och rejäl. Till saken hör att vi har en liten tjej som inte väger 10kg ännu och hon är snart två år, men hon kommer ju att växa och vår önskan är att hon skall sitta bakåtvänd till 4-5 års ålder.
 
Jag inser ju att mycket handlar om smak o.s.v. Men jag vill ändå ha era åsikter nu. Har ni någon av dessa stolar? Vad har ni för bil? Vart är stolen placerad samt vilka för och nackdelar har den. Det är alltså DESSA tre ovan jag är intresserad av att höra mer om. Inte några andra varanter eller vilken stol ni har utöver dessa : ) TACK!!

Besafe till stora bilen var ett solklart val!
29
Anonym

Vi har britax Hi wayen i vår lilla clio som extra stol/extra bil. Hon sitter bra i den och känns som en rejäl och prisvärd stol. Vi har höger bak men skulle vilja ha den mitten bak. Tror det ska gå! Kör annars oxå v50 och besafe izi plus :-) Kram! / Jennifer och Olivia

Anonym

Jag har axkiden i en polo och den tycker jag passar utmäRkt. Mammas lilla ford passar den i också. Nackdelen med den är att den är väldigt tung. Det positiva är att man behöver inte tänka på axlarna o ställa om banden när barnet växer. Plus att de kan sitta med benen i kors om det skulle vara föe trångt. röstar för axkid! :)

Anonym

Vår tjej är också modell mindre är 3,5 år 98 cm och 12.8 kg hon sitter otroligt bra i axkid minikid. Vi hade en britax highway 2 till henne innan men den tar lite större plats och ger inte samma möjlighet att sträcka på benen (lillasyster sitter i den nu).

Vi har en Peugeot 307

Katrin Rossi

Jag har en Britax Hi-way II till min kille på 10 månader, använder den i en Ford Focus men har även haft den i en Fiesta. Just nu är den i mitten bak, ibland höger bak och då kan jag som är 167cm lång sitta med bra benutrymme i framsätet. Är helnöjd med den! Min som väger knappt 10 kg och är ca 75 lång nu och sitter jättebra, finns bra med utrymme även dom få gånger han haft en overall på sig. Kompisen har även hon Hi-Way som extrastol till sin dotter på 3½ och hon sitter också bra i den.

Anna

har tyvärr inte erfarenhet av nån av dem, behöver snarare en som är allra störst för min son är som jag skrivit tidigare väldigt stor istället.. 13,5 kg och 90 cm lång vid 20 mån ålder. känner mig orolig att han inte ska kunna sitta bakåt så länge det rekommenderas :( jag har en kompis som var tvungen vända sitt barn redan vid 3 år och då hade hon ändå fått byta bilstol till den som var allra störst av de bakåtvända. usch, känns inte bra! de rekommenderar ju till 4-5 år som du säger så då borde det ju finnas stolar som barnen får plats i oxå :/

Amanda & ridtravaren Lilleman

Vi har Hi-Way II och den sitter otroligt stabilt i bilen, och tar liten plast. Barnet känns väldigt skydddat med de stora "kanterna". Vår stora son satt i den tills han var 3,5 ungefär sedan fick han inte plats med benen längre men då var han också 104 lång och vägde 18 kg.

Madde

Vi har Britax max way i en v60. Vår pojk har inte fyllt tre än (20 april) men är lång för sin ålder. Cirka 1 meter och väger strax under 15. Han sitter bra i stolen och ett stort plus är att det är lätt att höja nackkudden och att bältet då följer med är himla smidigt. Dock så tycker jag att benutrymmet börjar bli sådär och jag börjar verkligen fundera på om han kommer kunna sitta i den till 4 år!! Men det hoppas jag att han kan. Vår pojk sover inte längre på dagarna men idag så somnade han i bilen och även att vi köpt till den extra kilen så låg han sådär tycker jag. Huvudet åkte inte fram men det hade inte varit fel om man kunde få den lite mer lutande. Dock beror nog det mkt på bilens säte också tror jag. Såg att du inte vill veta något om andra stolar men om jag jämför med max cosi mobin så är det både bättre lutning i cosin och han har mer benutrymme i den stolen(men den stolen tar väldigt stor plats i bilen, så den är inget för en lite bil.
Max way har vi placerad bakom passagerar sätet och den som sitter fram sitter bra. Alltså så tar stolen inte stor plats på det sätter:) Hoppas mitt svamliga svar hjälper dig något :)

Anonym

Har en britax i min yaris och det funkar alldeles utmärkt.

Eva

Kan rekommendera Hi Way, vi har den till vår 2-åring (dock mycket större än Selma, han väger 13 kg) men han bör kunna ha den länge ännu. Jag har inte haft några invändningar mot stolen, jättenöjda!

Mamma till lilla A

Vi har oxå två bilar, en X3 och en golf. Vi var två stolar och båda är av samma märke och modell, BeSafe izi plus. Det är gott om plats i båda bilarna.

Svar: Fast i vår v50 är det inte gott om utrymme kvar efter izi plusen är monterad, så att ha den i lilla är otänkbart : )
Linda Blom

Marielle

Vi har Max-way i vår Kia ceed. Sonen väger ca 13 kilo och är ca 85 cm lång. Han har gott om plats kvar att växa på i den stolen.
Och det fungerar att sitta två vuxna bredvid stolen i baksätet och även en normallång vuxen fram.

Mirja

Vi har en Britax MaxWay och en HiWay till vår nu snart 2åring och är jättenöjda med båda. Hon är precis som Selma liten (81cm 10kg) och jag tror att hon kommer kunna sitta i dem båda minst 2 år till, troligtvis längre. Ser ingen direkt storleksskillnad på dem. Stolarna är rejäla, lätt att spänna fast barnet i. Dock föredrar jag MaxWay för att det är så lätt att justera höjden på bältet och huvudstödet när barnet växer.

Jennie

Vi har en Britax HiWay i framsätet på en BMW 3-serie. Liten bil o tanken var att ha grabben bak men då gick det inte sitta i framsätet trots mina 160cm... Nu har vi dessutom ett babyskydd i baksätet bakom Britaxen. Sonen är 3.5 år o drygt 105cm. Jag är inne på att snart byta till framåtvänd i baksätet då han knappt får plats med sina långa ben 🙈. Fö är vi nöjda med den. Lätt att montera, plocka i o ur. Håller med om att bilstolsdjungeln till små bilar är svår...

daniel

Det verkar som du gjort en del research. Vi har en Hi-Way II idag som vi är väldigt nöjda med, men den börjar kännas lite liten för vår 3-åring (95 cm 15 kg). Hon klagar lite på sittkomforten.
Funderar på att köpa en vändbar, som vi kan ha bakåtvänt tills hon är 4-5 år, sedan framåtvänd. Tips om stol?
Bilen är en Avensis 2011, nästan V70 storlek.

Fidan & Divine

Fin blogg du har!
Klicka gärna hos oss♥
http://twiiniiz.blogg.se/

Heléna

Vi har en saab 9-3 sportkombi, den är extremt trång och jag är SÅ irriterad på den. Köpte först en hi-way men jag gillade den inte, den var nåt med den som inte kändes bra. Så nu har jag äntligen fått tummen ur och köpt en minikid, den är ljusår bättre. Jag provade båda på childrenshouse först och minikiden verkade bättre, den känns som att den kommer att räcka längre vilket dom på affären oxå sa, dom sa att dom kan växa ur den vid 3 år och det vill man ju inte. Molly är 14 mån och väger 9 kg och är 71 cm så just nu är hon ju liten men sen vet man ju aldrig. Sen är den mjukare i sitsen och det är ett plus för oss då vi ofta åker längre sträckor. Jag testade att sätta klacken utanför sätet som man ska men då blev det nästan trångt i framsätet för oss så jag satte den uppe på sätet som man skulle kunna då barnen var mindre och om bilen var extremt liten. Men fast jag lutat den bakåt allt som går så sitter den väldigt upprätt, våra säten är väldigt knasigt vinklade. Har en bild längst ner här hur hon sitter (och ja jag vet att man inte ska ha vinteroverall), jag är alltså inte så nöjd men det beror på bilen och inte stolen, den är verkligen jättebra. Dels att nackstödet följer med när man spänner fast henne och sen att den har självspännande underförankringsband. http://hemmahoshelena.blogg.se/2015/february/nya-bilstolen.html
Prova nånstans där dom har båda så ni först får känna hur hon sitter och sen prova den i bilen tycker jag.

Anonym

Vi har en hi-way i vår andra bil som är en clio. Inga problem. Det får ändå plats tre vuxna utöver bilstolen om det skulle behövas. Dem sitter i baksätet på höger sida, givetvis bakåtvänd :)

jozsan

Vi har stol nummer två, i Volvo V50 och den är stor! Vi har vänt den framåtvänd redan då vår treåring inte fick plats med benen längre. (Han väger 17kg). Framåtvänd sitter han jättebra och bakåtvänd satt han bra i till ca 2,5 år. Så den skulle jag skippa om ni har/ska ha en mindre bil.

jozsan

Vi har stol nummer två, i Volvo V50 och den är stor! Vi har vänt den framåtvänd redan då vår treåring inte fick plats med benen längre. (Han väger 17kg). Framåtvänd sitter han jättebra och bakåtvänd satt han bra i till ca 2,5 år. Så den skulle jag skippa om ni har/ska ha en mindre bil.

Svar: Vänta nu! Har du vänt britax Max way framåt? Eller menar ni att ni har bytt stol? Det är en bakåtvänd stol och skall absolut inte vändas till en framåtvända alltså :O
Linda Blom

Hanna

Vi har en axkid minikid och den är kanon! Lätt att montera och tar liten plats.

Emelie

Jag har en hi-Way och en minikid bak i en focus halvkombi, och båda tar lika plats men det är betydligt bättre plats i minikid, båda för benen och för resten av barnet 😉 Så den rekommenderar jag. Min dotter är ca 112 cm och 20 kg och sitter fortfarande kanon bakåt. Inga tankar på att byta till framåt än. Det går att montera den 1/3 får va utanför säteskanten så får även superlånga ben plats. Så den blir ni säkert nöjda med även i framtiden. Hi-Way har dottern redan vuxit ur medans det är mkt plats kvar i minikid, ca 1 år till iaf tror jag.

lifeoftuvan.blogg.se

Britax hiway är bästa stolen tar liten plats och barnet får plats och folk får plats brevid. Har den hö bak och dottern är 3 år fyllda precis. Har även en lutningskil till den som gör att benen får mer plats.

Anonym

Har jobbat i butik som säljer alla tre stolarna i många år, hi-way är den som tar absolut minst plats. Har den själv Och Funkar super i min lilla bil. Dessutom plustestad så ett säkert och bra val!

Anonym

Vi har en Britax highway II och är supernöjda! Den sitter stabilt och vår dotter som är snart 3 år och lång får plats bra i den. Mina föräldrar har en v50 och den sitter hur bra som helst även där :) vi har även haft den i en volvo v70 och nu i en renault scénic :)!

Linda

Jag såg ett tv-program förra året (kommer tyvärr inte ihåg vilket det var). Axkid hade blivit underkänd i alla tester och de varnade för den. De hade gjort krocktester. Kolla gärna upp det <3 /kram

Sofi

Vi har visserligen två större bilar; en Saab 9-5 och en Volvo XC60. I XC60:n sitter två Britax Max-Way, båda bak. Vi har en 3-åring samt en 10-månaders. Lilla killen sitter bakom förarsätet och både jag, som är 164cm, och min man som är drygt 1,70 sitter bekvämt bakom ratten. I 9-5:an har vi en Britax Hi-Way II samt en Beemoo Safe Mini (samma stol som Axkid Mini). Stolarna sitter bakom varandra, Beemoon i passagerarsätet fram och Britaxen bakom. Upplever stolarna ungefär lika stora, dock tror jag att benutrymmet är bättre i Beemoon. Trots detta sitter vår lilla kille i den och vår stora i Britaxen. Anledningen till detta är dels att våra barn är ganska små men också att Britaxen saknar nackstöd. Men tror att vi kommer byta plats på stolarna så småningom. Våra barn kommer sitta bakåtvända till de är 5 år, längre om det funkar.

Sofi

Vi har visserligen två större bilar; en Saab 9-5 och en Volvo XC60. I XC60:n sitter två Britax Max-Way, båda bak. Vi har en 3-åring samt en 10-månaders. Lilla killen sitter bakom förarsätet och både jag, som är 164cm, och min man som är drygt 1,70 sitter bekvämt bakom ratten. I 9-5:an har vi en Britax Hi-Way II samt en Beemoo Safe Mini (samma stol som Axkid Mini). Stolarna sitter bakom varandra, Beemoon i passagerarsätet fram och Britaxen bakom. Upplever stolarna ungefär lika stora, dock tror jag att benutrymmet är bättre i Beemoon. Trots detta sitter vår lilla kille i den och vår stora i Britaxen. Anledningen till detta är dels att våra barn är ganska små men också att Britaxen saknar nackstöd. Men tror att vi kommer byta plats på stolarna så småningom. Våra barn kommer sitta bakåtvända till de är 5 år, längre om det funkar.

Tina

En fråga om besafe i V50n, funkar den bra? Vår nuvarande stol är för stor och klumpig. Svårt för den i framsätet att få plats. Har ni er stol fram eller bak? Känns det trångt? Alternativet är väl att byta till en större bil...

Svar: Vi har gott om plats framtill när vi har vår besafe izi kid X1 i-size :) Stolen är baktill :)
Linda Blom

Jessica

Jag är sugen på en Besafe izi Plus, men är lite fundersam över storleken. Har ni provat den i V50´n? Kan någon sitta framför då (i passagerarsätet)? Jag har en Honda Accord kombi och har väldigt svårt att hitta bilder eller info om hur den passar där.
Med vänlig hälsning/ Jessica

Svar: Här finner du ett inlägg där jag skriver om både izi plus och x1 i-size i V50 : )http://lindablom.se/2015/april/besafe-izi-plus-vs-besafe-izi-kid-i-size-2.html
Linda Blom