En lugn måndag hemma..

Bilder från Ellies dop för ett par veckor sedan..
 
Hej vänner!
Hoppas allt är fint med er? Här är det lite si och så.. Det underbara vårvädret byttes snabbt ut mot regn och slask. Det känns inte ens som att det har varit ljust här hemma en sekund idag, p.g.a. de grå vädret. Pappan i familjen ligger inne i vårt sovrum och är sjuk. Honom har vi inte sett skymten av, mer än när jag var inne med lite jordgubbskräm för någon timme sedan. Snälla, håll tummarna för att jag och Selma skall slippa samma skit.. Det har varit och är nog nu känner jag..

Jag sitter vid datorn en snabbis, för en gångs skull (jag sitter aldrig vid den när Selma är vaken annars) medan Selma kör rally med sin rosa trädockvagn. Snacka om att man får akta hälsenorna när hon är igång. För att inte tala dom stackars vovarna som spinner loss på golvet när hon kommer springande i full kareta, haha. Lilla galning!
 
Men nu skall jag stänga ned min lila Vaio och sätta igång och röja i hennes rum. Inte nog med att hon är en jäkel till rallyförare, hon är en virvelvind utan dess like i sitt rum också. Saker överallt : )
3
tommy

fina bilder

Anonym

Hej Linda, har länge funderat på hur ni mammor som ofta uppdaterar blogg och instagram hittar tid för det :). Blir du aldrig stressad över alla förväntningar på att du ska uppdatera flera gånger om dagen? Att ta fina bilder? Känner du att du är i nuet även då när du ska fånga stunderna på bild? Att läsa och svara på kommentarer? Blir det inte lätt så att man då blir en mamma som har mobilen vid sig hela tiden? Och känner du aldrig att det tar tid från din dotter och man?

Jag menar inget illa på något sätt. Jag gillar både din blogg och din instagram, jag är bara nyfiken på hur du tänker kring det :)

Svar: Hej! : )Jag tror att jag har skrivit detta tidigare.. Men det tål att göras igen. Jag sitter aldrig vid datorn när Selma är vaken (med undantag för tidigare idag så jag slängde upp en uppdatering snabbt och J också var hemma, om än liggande i sovrummet). När det kommer till instagram så går det på bara några sekunder att lägga upp en bild. Däremot får jag mycket kritik för att jag inte svarar på kommentarer - men det beror ju på just det du skriver om - att jag inte vill vara en mamma med dator/telefon klistrad i näven och därmed spilla tid med Selma. Anledningen att vi har valt att ha henne hemma längre är ju för att vi vill kunna njuta av tiden tillsammans med henne. Dessutom finns ju faror med att tappa uppmärksamheten från barnen p.g.a. telefonen också. Skulle det vara så att jag sitter med telefonen, för givetvis händer det, så protesterar Selma och jag kommer på mig själv och lägger undan den.Jag har funnit en väldigt bra balans mellan mammaliv och bloggare känner jag, får absolut ingen ångest av att jag inte kan prestera många inlägg/dag, för sedan Selma kom är ju bloggen ännu lägre prioriterad. Visserligen är det ett av mina jobb, men det duger gott att sysselsätta sig med det om kvällar eller vissa dagar när Selma sover middag(det går att tidsinställa inlägg) . När det kommer till vuxentiden mig och J emellan så är det klart att det kan missas tid då jag jobbar kvällar/nätter och han dagar. Men det är otroligt skönt att kunna slappna av och vara nära varandra, utan att känna att man måste prata och umgås ibland också. Han varvar ned med TV-spel och jag med datorn. Men givetvis ser vi på TV, äter gott och liknande tillsammans han och jag också. Vi har som sagt funnit en balans som funkar väldigt bra för oss. Jag känner att jag är en högst närvarande mamma och jag har en väldigt harmonisk tjej hemma som jag känner speglar att hon är nöjd med tillvaron : )
Linda Blom

Emma

Vilken fiiiiin blogg du har =) Söt dotter också med bästa namnet ;-) min dotter heter också Selma och typ ALLA runt omkring mig klagade för det var ju ett "gammalt namn" men jag älskar det =)