F r e d a g

Mellan garderoben och docksängen (som hon på bilden fyllt med kuddar och väskor) står Selmas prickiga förvaringsburkar. Där har hon en favoritplats. Hon sitter och bara myser med dockorna i sin famn, matar, vaggar och klappar i rumpan. Vajar fram och tillbaka och säger "bääääbiiiis", "bäbis sova", "bäbis tutte" o.s.v. Ja.. Nog uppmuntrar vi till all sorts lek, men dockor är verkligen hennes oslagbara favorit. Undra just om hon blir lika bebistokig som sin mamma alltid har varit?

Hej fredag föresten! Minsta möjliga står på dagens schema.. Volvon är dessutom inne på service, så några större utsvävningar hade vi ändå inte riktigt kunnat göra idag. Kanske blir det en promenad ned till stan, till lekparken eller också stannar vi bara hemma och tar det lugnt. Det är skönt det också. Det skall bli gott att få hem pappan på helg i eftermiddag i all fall. Trots en ledig tisdag denna veckan och det faktum att jag har haft helg i huvudet konstant i flera veckor - så är fredagen och efterföljande ledighet efterlängtat : )
27
Frida

Ni ser ut att ha det så mysigt :)
Längtar oerhört mycket själv nu till vår skatt.
Få mysa, lukta på bebis doft och bara få vara :)

DeMarkey

Vad söt man kan se ut! Smälter med såna bilder, så gulliga barn kan se ut när dom sätter sig lite överallt och leker med sitt. Go'unge.

Längtar efter mina nu. :)

tommy

vad härligt :)

Anna

Hur många bilar eller bollar har ni hemma som Ni uppmuntrar Selma att leka med?

Svar: Bollar har vi mängder i olika utföranden, fotbollar, tennisbollar, plast med musik, mjuk boll med ljud som man kastar o.s.v. Spelade fotboll med henne senast idag tillsammans alla tre. Bilar har hon också en hel drös.. Både trä till hennes garage (som hos leker en del med, men inte alls som dockorna), en stor sparkbil, små bilar/bussar o.s.v. Så ja! Hon har mycket att välja mellan.
Linda Blom

Anonym

Klart som fan hon hellre leker med massa dockor än med EN jävla bil. Du kanske skall köpa lite fler alternativ än så!?

Svar: Hänvisar till svaret ovan. Hon har massor av olika leksaker och inte endast en bil, givetvis.
Linda Blom

Sara

I en patetiskt rosa värld utan andra alternativ till dockor kan det inte bli så mkt annat!?

Karro och King :)

Haha tänk att vår Tintin är likadan :) Helt besatt att dockor är hon, haha.. Får se om det går över lr hur det blir om ett tag :)

Selmas mormor

Fröken Anna, Sara och du anonym. Selma har massor av bollar och bilar som Linda svarat. Här hos oss har Selma också både bollar, bilar, klossar, dockor och mycket mer. Så hon har massor att välja på. Men nu är det så att hon älskar dockor. Vad är problemet med det? Jag jobbar själv som pedagog och vi erbjuder alla våra elever samma utbud av leksaker och aktiviteter. Hur tror ni det skulle se ut om vi sa till dom att ni får inte leka med det ena eller det andra för att det klassas som flickigt eller grabbigt.

Svar: Puss! : )
Linda Blom

Sandra

Jag slutar aldrig förvånas för hur folk orkar sprida en massa negativitet och klanka ner på andra.

Jag är ännu inte förälder själv men jag förstår inte hur folk orkar klaga på och kommentera andra människors föräldraskap, allt från "Varför använder du inte detta.." eller "Varför gör du så?" "Så ska man inte göra" osv. osv. Ni som klagar och tjatar på andra föräldrar speciellt via bloggar, instagram, nätet osv. är ni helt perfekta människor? Är ni helt perfekta föräldrar? Är allt som ni någonsin gör helt rätt hela tiden?

Jag förstår inte grejjen, man gör väl det som man tycker är bäst för just sitt barn, ni känner inte andras barn och vet hur de är som individer. Linda verkar vara en underbar mamma som gör allt för Selma, hon gör det som hon vet att Selma kommer att må bra utav och utvecklas utav.

Tänk en extra gång innan ni skriver och klagar på andra, sköt er själva och skit i andra. Vad gör det att en liten flickas favoritleksak råkar vara en docka?

Att tvinga barn att tycka om och välja vissa saker över andra är har inget med jämlikhet och genus att göra!

Linda, strunta i dumma kommentarer och du ska inte heller behöva försvara dig emot dessa, du vet vad som är bäst för Selma och ingen annan.

Hoppas ni får en trevlig och mysig helg! :)

Svar: Tack för en otroligt varm och fin kommentar! : ) Det betyder så mycket!
Linda Blom

Linnea

Ja vad är felet med att leka med dockor? De här genus och jämställdhetssnacket har gått alldeles för långt om inte ens ett barn får välja själv vad den föredrar att leka med. Och hur kan man säga sig veta hur och vad andra gör bara för att man läser en blogg? Seriöst.
Jag hoppas fina Selma fortsätter med sina dockor, tänk så mycket bra saker honlär dig av det! Fantastiskt.

Ida mamma till Collin

Heja Selmas mormor!
Att ge barnen alla alternativ och låta dem välja är för mig helt rätt men att plocka bort Collins traktorer, barnkök eller hans dammsugare bara för de anses vara i ett pojk eller flickfack är ju galet! Han älskar ju de grejerna.

Jag gissar att Sara, Anna och anonym är samma bittra människa med alldeles för tråkigt liv.

Ida mamma till Collin

Sen förresten är det ju helt galet att man antar att bara för att man visar vissa bilder på bloggen/instagram så tror man att det är "hela sanningen" eller hur man säger.
Det finns ju såååå mycket i ens liv som man inte delar med sig av. Det blir mycket bilder på Collin med traktorer och vid sitt kök för det är det som han tycker är roligast. Inte betyder det att han inte har pussel, dockor, bilar, lego m,m.
Blir så trött på att folk lägger sig i!
Stor kram på dig igen :)

Annelie

Så go lilla Selma! Ser så nöjd ut, ser ut att må så bra och verkar ha det fantastiskt bra! Tänk, alla barn borde få de möjligheter som ni ger Selma. Heja er ❤️

Millans

Vissa är inte kloka. Jag var likadan när jag var liten. Det fanns bara barbie och dockor i min värld. Mina föräldrar försökte förbrilt att få mig till att leka med lego och det gick jag med på om det var belvile (rosa med hästar och små rosa dockor). Jag vägrade tom leka med min lillebror om han inte klädde ut sig till docka. Haha stackars bror :)

Jag tror också att de som kommenterat är samma människa som helt enkelt är lite avundsjuk och har tagit genus lite för långt.
Säger som på instagram, låt barn få leka med vad de vill!

Även om vi bara får se en liten glimt av ert liv så förstår man ganska enkelt att du är en helt underbar mamma till lilla Selma. Du vänder dig tom nästan ut och in för att få vara hemma med henne länge, hur många gör det?
Och med tanke på kommentaren ovanför så verkar Selma ha en riktigt fin mormor också <3

Anonym

Nä fy fanken va trött jag blir på idioter ( för de är exakt de ni är som kan kommentera så elaka kommentarer ) om de stör er så j*vla mycket så ge fanken i att läsa bloggen ! Punkt slut! Klicka på krysset och så är sidan borta ! Men ge f*n i att kommentera och gör så andra ska må dåligt! De gör ingen nytta ... Finns de inget viktigare ni kan lägga ner tiden på typ som att uppfostrar era egna barn ( de vill säga om ni har några , men med tanke på era kommentarer så verkar de ju som de ) en mamma vet sitt barn bäst Och Linda du har en så härlig blogg ! Forsätt med de du gör för du är bäst ...Kramar i mängder till dig å familjen !

Anonym

Nä fy fanken va trött jag blir på idioter ( för de är exakt de ni är som kan kommentera så elaka kommentarer ) om de stör er så j*vla mycket så ge fanken i att läsa bloggen ! Punkt slut! Klicka på krysset och så är sidan borta ! Men ge f*n i att kommentera och gör så andra ska må dåligt! De gör ingen nytta ... Finns de inget viktigare ni kan lägga ner tiden på typ som att uppfostrar era egna barn ( de vill säga om ni har några , men med tanke på era kommentarer så verkar de ju som de ) en mamma vet sitt barn bäst Och Linda du har en så härlig blogg ! Forsätt med de du gör för du är bäst ...Kramar i mängder till dig å familjen !

Annster

Så sött! <3

Säger som många andra här. Finns idioter precis överallt och det förvånar mig inte ett dugg. Men det är så sjukt tröttsamt så man kräks på det. Kan inte människor bara sluta vara så korkade. Det som din mamma skrev är så självklar att jag kan räkna ut det i sömnen. Herregud trodde att även den dummaste människan kunde förstå en sådan sak.

Kram <3

Monica

Sötaste! Vilken fin dotter ni har! Hon är så klok och duktig!!!
Jag har en son (3,5 år) som älskar bilar och traktorer och allt vad nu maskinerna heter... Dockor vill han absolut inte ha, däremot älskar han kramdjur så det har han massor!
Jag blir så trött på alla som kritiserar för att pojkar vill leka med bilar och flickor som vill leka med dockor.... Varför måste vi ändra på våra barn om de nu har valt dessa saker? Min son satt innan jul och tittade i leksakskatalogerna och pekade tydligt ut vad han önskade sig... Jag köper ju hellre saker som han önskar sig än saker som folk "runt omkring" tycker att han ska ha....
Förlåt, kunde inte låta bli att kommentera...
Tycker din blogg är toppen! Kram

pernilla

Hej Linda
Jag undrar om du kan tipsa om hotell som ligger i närheten av Karlstads Universitet?
Tack för en bra blogg:)

Svar: Tjejen med koll.. Inte! Haha. Jag vet faktiskt inte alls runt universitetet eller i närheten av det tyvärr :O
Linda Blom

S

Bryläpp!

Svar: Varför bemöda dig att ens kommentera då? :)
Linda Blom

Anonym

Vad betyder bryläpp? :O

Vendelay

Åh, vilken mysunge! <3 Raring!

Sandra

Så otroligt söt !! Min favoleksak som barn var my little pony :D Hade nog ett hundratal till slut haha :P

Longevity - en blogg om hälsa

Min lilla hemma har både dockor och bilar och andra leksaker. Vissa dagar väljer hon dockor och andra dagar (oftast) väljer hon actionfigurer och monster samt dinosaurier. Hon har sex syskon, tre bröder och tre systrar. Barn väljer att ta efter andra, olika åldrar har olika intressen. Svårare än så är det inte. Om ett halvår kanske bilarna lockar mer och dockorna blir slagpåsar! :-)

Thessa


Har funderat på detta en del eftersom jag är pedagog på en förskola just nu. Jag försöker vekligen uppmuntra småkillarna att leka med dockor och på just vår avdelning så älskar många av pojkarna att leka med dockor. Att barnen har valmöjligheter är en sak, men sedan snappar de också upp omedvetna signaler om vad vi vuxna tycker är gulligt/okej eller inte att de väljer att leka med, kanske genom hur vi bemöter dem när de leker med olika saker, eller hur vi inreder deras rum. Lika viktigt är det förstås hur mamma och pappa agerar i verkligheten också. Om mamma är den som oftast sköter om barnet, kommer barnet ofta att visa det i sina lekar tror jag och lekarna speglar vardagen med mamma, på samma sätt som en flickor som oftast är med sin pappa tenderar att bli en händig "pojkflicka".

Obs! Inga pekpinnar ifrån min sida, bara reflektioner :-)

Svar: Visserligen är det mest jag som är hemma med Selma, men i vår familj lever vi enormt jämställt. Vi delar lika på ALLT! Med undantag för att J lagar betydligt mer mat än mig och jag ALLTID utan undantag bäddar rent i sängarna, haha. Vi uppmuntrar all lek hon utför, dockor, rita, pussla, bilar, spela med boll o.s.v. så i just detta fall handlar det inte heller om att jag gör någon större grej av hennes lek med dockor : )
Just inredningen av hennes rum tror inte jag på något vis påverkar leken, hon har alla leksaker samlade tillsammans o.s.v. och därmed är alla leksaker lika lättillgängliga. Hon har mycket rosa, vitt och "lulligt" just inredningsmässigt. Men jag tror inte att det har någon betydelse i leken : )
Linda Blom

Anonym

En sak som jag har funderat på är att många köper/väljer leksaker till sina barn som passar in i inredningen. Allt går i ljusa toner, ljusrosa, ljusblått eller i mint tex.
Enfärgade bilar i trä, maileg-dockor, vita tygtält.. Det är ju jättefint, det tycker jag oxå, men tycker våra barn att det är kul att leka med leksakerna som VI tycker är fina?
Om de istället fick plåtbilar i alla regnbågens färger, en röd Bobby-car istället för en stilren sparkbil, ett färgglatt lektält med böjbar "stomme" som man kan välta och det reser sig igen typ..
Och detta är ju inte riktat mot Linda utan det är ju bara så det ser ut idag. Det är väl inte populärt med färgglada leksaker längre helt enkelt..




Svar: Där har du helt rätt :) Och om jag talar utifrån mig själv där så i Selmas rum har hon exempelvis en vit docksäng, en vit sparkbil och Mailegkaninerna framme. MEN i hennes leksakslådor under sängen där hon sitter och rotar ligger leksaker i ALLA möjliga färger. Gröna, röda, rosa, blå, orange osv. Även dockorna har olika färger på kläderna på sig, grönt, blått, lila, rosa osv. Vi begränsar alltså inte hennes leksaker efter inredningen. Men jag håller med dig! Vissa gör :)
Linda Blom

Anna Holm

Åhh, så gulligt!