BabyBjörn - Ice Cream Collection

Det är nu man skulle haft en liten bebis minsann.. När jag trillade över BabyBjörns senaste kollektion för ett par veckor sedan så föll jag pladask och jag har liksom inte kunnat släppa den. Dom här färgerna är alldeles fööör underbara. Vi hade själva en Baby Björn ONE-bärsele när Selma var bebis och jag älskade den. Faktum är att jag nog inte skulle ha klarat mig utan den faktiskt.. Men.. Såhär i efterhand förstår jag inte hur jag klarade mig utan en rosa eller mintgrön, haha.
 
Hur som helst! Jag vet att nu är många gravida eller babymammor som läser min blogg - ni får verkligen inte missa BabyBjörn Ice cream-collection. Finns hos bland annat Lekmer.
14
Jeanette

Tack så mycket för tipset. Verkligen härliga färger.

Erica - Stugan på fjället

Jättefina färger!

Svar: Eller HUUR :)
Linda Blom

Anonym

Fint! Fick en av en kompis i svart och rött. Bryr mig inte om vilken färg det är utan att den fungerar. plus att jag inte behövde lägga en krona på den. Älskar när man kan ge bort saker eller köpa andra hand. Så dötrött på konsumtions hetsen kring bebisar och barn i allmänhet.

Svar: ...
Linda Blom

Julia

Grämer mig över att jag redan köpt en svart babybjörn, den där gröna är ju sååååå himla fin! Min favoritfärg på "barnsaker" också, hela Charlies rum är typ i exakt den gröna färgen haha :)

Svar: Ja men åh! Visst är den ljuvlig!!? :)
Linda Blom

Amanda & ridtravaren Lilleman

Så himla coola! Jag gillar den blåa mest.. Tror jag.. Eller den gröna...

Gabriella Joss, 19 år fru, toppbloggare och väntar första barnet

Så mycket fint! Vi köpte en beige :)

Gabriella Joss, 19 år fru, toppbloggare och väntar första barnet

Så mycket fint! Vi köpte en beige :)

Anna

Fina! Men intw ekonomiska för varken barn eller bärare. Sjal eller annan ergobomisk sele är att föredra. Sjalar finns dessutom i en mängd fina färger och mönster. :)

Svar: Är medveten över alla alternativ som finns, men det finns faktiskt vi som gillar babybjörn. Deras ONE-sele är ergonimisk : )
Linda Blom

Jenny

Hej

Ingen kritik, bara jättenyfiken, gjorde research nu på olika bärselar då vi gjorde budget om vi har råd att bli föräldrar och jag läste babybjörn skulle vara sämre för barnet och mammans rygg, att ergobaby var mer ergonomisk för förälder och baby, kan du inte snälla göra ett inlägg med lite tips och tankar om detta för oss som undrar? Tack för härlig blogg ❤️

Felicia Adlersfeld Castillo

hej
kul me lite tips, håller just nu på å upptäcker denna nya värld, är gravid i vecka 25 nu :)
www.enligtfille.blogg.se

Felicia Adlersfeld Castillo

hej
kul me lite tips, håller just nu på å upptäcker denna nya värld, är gravid i vecka 25 nu :)
www.enligtfille.blogg.se

Frida

Min rygg hade behövt babybjörn känner jag. Har en sjal! Inget min pojke trivs i längre :(

Tessy

Babybjörns bärselar är inte ergonomiska alls
det finns ingen lag på vad som får räknas som ergonomiskt och därför säger dom att dom är det.. inte ens dom nya är det, så trist att så många tror de!

Barnets knän behöver vara högre än rumpan, ha en så kallad m-position för att det ska vara ergonomiskt på riktigt
och ryggen behöver ha en kurva, så kallad c-kurva för att det ska vara ergonomiskt på riktigt

alla babybjörns bärselar saknar det för den är för stel i ryggen och håller bebisen för rakt och visst dom nya kan skapa mini m-position när dom är riktigt små men blir snabbt för liten sits och ingen m-position alls

barnet skadas bara om den redan har höftledsdysplasi, har stor risk att få det eller på annat sätt är extra känslig för felaktig position
men även om barnet inte direkt skadas så skapar inte selen den optimala positionen för barnets höfter, rygg, nacke och kropp i stort

titta bara själv hur ett litet spädbarn sätter/lägger sig om du bär med bara händerna och barnet mot dig, dom drar ihop sig och kurvar ryggen lätt, drar upp benen och lägger sig automatiskt i den optimala positionen (tex. apor gör också så och en del andra djur också)

https://www.carrymeaway.com/learncenter/baby-carriers-and-healthy-hips-busting-some-myths/

där finns bilder som visar exakt vad jag menar med m-position och c-kurva

(och nej jag hoppar inte på dig personligen, du har väl helt enkelt inte blivit helt övertygad än.. men i och med att du har en stor blogg så bidrar du till baby björns populäritet när du skriver inlägg om dom, och det är den största orsaken till varför folk köper dom, inte för att dom är bra, ergonomiska eller sköna att bära med, utan för att dom är populära och marknadsförda överallt av alla..)

Denise

Får ont i magen när jag ser bilden på den framåtvända lilla bebisen. Usch. Benen hänger ju bara. Min dotter fick von rosen skena när hon var 5 dagar gammal pga av höftledsluxation så av både bärselar som denna och gåstolar får jag en klump i magen. Skulle dock personligen heller aldrig ha ett barn framåtvänt i sele, av samma annledning som att dottern 2 år sitter mot mig i vagnen när vi är bland folk, I skogen kan hon dock få sitta framåt om hon inte ska sova.