Besafe iZi Kid X1 i-size

Gaaanska nöjd tjej i sin nya stol, Besafe iZi Kid X1 i-size.
 
Jag vet.. Namnet är ganska komplicerat på den här stolen - men jag lovar er. Det finns en anledning till det. Den har så många fantastiska funktioner och godkännanden att den helt enkelt kräver det.
 
Nu har vi brummat runt i Selmas nya stol sedan förra månaden och jag känner att jag vill skriva ett första inlägg om den som användare. Vi älskar den såklart, inte helt förvånande kanske och då vill jag tillägga att vi inte haft möjlighet att utnyttja en av dess helt unika möjligheter. Bilbarnsstolen monteras med isofix, det i sig inte något unikt i sitt slag - MEN, Besafe lanserade en världsnyhet i samband med denna stol och det är att isofixarmarna är ställbara. Detta ger möjligheten att när barnet är litet (Selma använder det "minsta" läget när det kommer till benutrymme för henne själv och då har hon ändå gott om plats) kan stolen ge mer plats åt den som sitter i framsätet. När barnet sedan växer får man visserligen offra lite mer av utrymmet i framsätet, men barnet får ännu mer plats för sina ben. På alla tidigare stolar har isofix inneburit en fast plats i bilen utan möjlighet att flytta stolen.
 
Den har flera smidiga funktioner som vi älskar, ställbart lutningsläge, magneter i bältet som förenklar "i och urlastning" av barn (haha). Att Selma sitter så bra i den och aldrig någonsin "tappar huvudet" framåt när hon sover är såklart en av de bästa egenskaperna. För att inte tala om hur enkel den är att montera och vilka smidiga egenskaper den har för att man skall montera den rätt. Den piper nämligen om stolen inte är rätt monterad och lyser grönt samt är tyst när stolen sitter rätt i bilen (här kan du se hur stolen monteras). Enda nackdelen jag har reflekterat över är att stolen är i formatet större, men ärligt talat är det verkligen ingenting som kommer över oss längre. Vi uppfattar den inte stor då vi utan problem kan sitta fram, trots att vi har en liten kombi (Volvo v50). Vi kunde flytta stolen en rejäl bit bakåt när vi bytte från vår iZI Plus (som vi kommer byta tillbaka till när Selma växer ur denna stol).
 
Men det finns två grejer som är det absolut bästa med den här stolen - det är att den är både Plusgodkänd samt godkänd för i-size. Detta innebär att det i dagsläget är en av de mest hårdtestade stolar på marknaden och att den klarat det! Vill ni läsa mer om vad plustest och i-size står för kan ni läsa mina inlägg här och här. Jag rekomenderar er att göra det, för det är mycket man kan missa när det kommer till barnens säkerhet i bil.
 
 
 
10
Gabriella Joss, 19 år fru, toppbloggare och väntar första barnet

Dessa inlägg är så otroligt viktiga. Så glad att du lyfter detta, du är en sann förebild, kram!

Svar: Tack snälla : ) Det gläjer mig!
Linda Blom

Frida

Vad ligger den där stolen i pris? och behövs någon bas eller nått till den? och ingår den då i priset? =)

Svar: Ingen bas på bakåtvända bilbarnstolar : ) Dom monteras med isofix eller bälte direkt i stolen : )
Linda Blom

JUNITJEJ

Varför svarar du inte Frida om priset?

My

Hon har nog inte betalat den själv :P

Anonym

Linda svarar ju på den vintigaste frågan, priset kan säkert skilja från butik till butik.

Anonym

Linda svarar ju på den viktigaste frågan, priset kan säkert skiljas från butik till butik. Är man intresserad är det inte svårt att leta upp priset på stolen

Svar: Tack snälla : ) Det var faktiskt så enkelt att jag glömde svara på prisfrågan, men det var tydligen ajabaja : )
Linda Blom

Frida

Hej!
Superbra skrivet! ☺️ Vi har en likadan stol som er men förstår inte hur man ska göra för att ställa in Isofixfästerna? Tänkte om du kanske du kanske kunde förklara lite lätt?

frida

Tack linda för du svara om de var bas eller hur de funkade priset så jag själv så lugnt att du ej svarade ;) kram

Maria

Hur kommer det sig att no har bilbarnstolen i baksätet? Finns det några säkerhetsskäl eller passar den bara bäst där? Ska snart byta babyskydd till nästa stol, också en besafe fast annan modell o har också en V50 så därför jag undrar :)

Svar: För att placering bak är säkrare än fram och dessutom åker alltid någon av oss bak med Selma när vi sitter hela familjen, därmed den som inte kör har fokus på Selma och inte tvärtom. Inget som distraherar när man kör o.s.v. Selma har aldrig haft napp eller liknande, så vi har aldrig behövt tänka på att stoppa in den heller, men har man ett barn med napp är det säkrast att stanna och stoppa in den, än att leta och lappa fokus på körning : )
Linda Blom

Anonym

Svar till Maria;
När jag i våras skulle montera i babyskydd i min V50, så talade min Volvo-verkstad om för mig att om man monterar ur krockkuddarna fram så kan dom inte lämna garanti för att det verkligen är så. Min verkstad vägrade därmed att koppla ur airbagen och vi fick rekommendationen att sätta babyskyddet bak.