O n s d a g

Veckans beställningar har gått iväg, leveransdagen blev lite tidigare denna veckan i.o.m. midsommar på fredag. Såå himla roligt att så många väljer att beställa av mig. - Formeli.se.
 
Hej vänner!
Är allt bra med er denna onsdag? Vräker regnet ned hos er också? Här var det bra tajming tycker jag då Selma bad om en dag hemma. Jag brukar alltid fråga henne på morgnarna vad hon vill hitta på och jag smälter verkligen när hon säger "va hemma mamma". Så det var vi, med undantag för en sväng på Bergvik för lite nödvändighetsshopping till en fröken som använder sin blöja väldigt lite på hemmaplan.
 
Just nu sitter jag och förbereder en del nödvändigheter på kontoret inför lite ledighet under midsommar. Selma röjer runt med sin morfar i rummet intill och J kommer snart och hämtar henne för det är dags för kvällen. Vi är i en mitt-emellan-ålder när det kommer till sovning om dagarna just nu tror jag. Hon vill helst inte sova sedan en dryg vecka tillbaka, men jag märker att hon behöver en stund på dagen för att orka eftermiddagen/kvällen. Tidigare sov hon 2-3 timmar utöver nattsömnen. Nätterna funkar, peppar peppar, fortfarande väldigt bra och hon sover 19:30-9 ungefär, ibland längre. Det är guld värt för en nattjobbande mamma.
 
Hur sover era tvååringar?
18
Anna Myrén

Julia sover ungefär 19.30-07.30 :)

A

Vår dotter sover 1-2 timme på dagen. Sover sedan 19:30, vaknar på natten en gång får välling och somnar om. Vaknar alltid innan 7.
Hon är lika gammal som Selma.

s p i n d e l t j e j e n

Min är 2,5 och sover en timme på dagen, annars stupar han vid 17-18-tiden.
Han sover vid 19-20 för natten och vaknar aldrig senare än 07 när han än somnar. Oftast vid 06. Snark liksom. Såååå segt för jag är så morgontrött och jag tycker inte att det är skoj att gå upp 06 när man är ledig och gå runt i dvala hela dagen ;)

Lina Sjölin

När vår äldsta va i selmas ålder ville han helst sova på dagen men vi va tvungna att ta bort vilan då han annars inte sov förens runt 22-23 på kvällen och de va inte så lyckat.
Våran yngsta på 20 månader sover oftas ca 2 timmar på dagen och somnar runt 19.30 men vi har tyvärr inte turen att dom e speciellt morgon trötta för dom vill helst stiga upp kl 6-7 😁😁

Hanna, mamma till Elliot.

Min snart 2,5 åring behöver mellan 30-60 min på dagen annars orkar han inte riktigt med kvällen ;)
Vi har dragit ner vilan på förskolan till 30 min och det funkar bra. Lite tröttare på eftermiddagen såklart, men han sover bättre på nätterna.

Har han tagit en långsovning på dagen (ca 1,5h som det kan bli ibland, tex när vi åker bil långt) så sover han sämre. Och han somnar väldigt mycket senare ;) haha.

I sommar lär rutinerna hamna helt upp och ner, men så får det vara :) Då får han helt enkelt sova när han är trött, vi kommer ju ändå vara lediga :)

Minns förra sommaren, när det var så varmt och vi åkte till stranden redan på morgonen, då var vi tungna att åka hem och låta honom sova ett par timmar, det kommer vi nog inte behöva denna sommar :) Skönt!

S

I måndags var jag på ultraljud och fick se vår lilla bebis, på bloggen har jag publicerat bilder från ultraljudet. :-)
Kram
WWW.mammaprat.blogg.se

Sandra

Har verkligen insett hur olika det kan vara med barns sömn. Vår dotter (19 mån) sover ungefär varannan dag middag, då allt mellan 20 och 60 minuter. De gånger hon somnat innan 21 för kvällen, kan jag räkna på en hand. Hon är oftast vaken till 23 eller längre. Går sedan upp allt emellan 05:30 och 08:00. Hon är väldigt pigg av sig och glad, verkar ha extremt litet sömnbehov och har så haft sedan hon kom. När jag hör talas om andras småttingar som somnar för natten vid 19:30 tänker jag bara woooaw! ;) Då skulle jag passa på att se en film eller något annat exotiskt. :)

Sandra

Har verkligen insett hur olika det kan vara med barns sömn. Vår dotter (19 mån) sover ungefär varannan dag middag, då allt mellan 20 och 60 minuter. De gånger hon somnat innan 21 för kvällen, kan jag räkna på en hand. Hon är oftast vaken till 23 eller längre. Går sedan upp allt emellan 05:30 och 08:00. Hon är väldigt pigg av sig och glad, verkar ha extremt litet sömnbehov och har så haft sedan hon kom. När jag hör talas om andras småttingar som somnar för natten vid 19:30 tänker jag bara woooaw! ;) Då skulle jag passa på att se en film eller något annat exotiskt. :)

Anonym

Varför har du blockat mig på insta för? Vad har jag gjort dig för ont?! :-(

Svar: Jag vet inte vem du är? : ) Blockar inte människor utan anledning. Vissa "snokarkonton" har jag plockat bort eller människor som betett sig rejält illa. Men aldrig någon annan : )
Linda Blom

Anonym

Somnar runt 8 o stiger upp ca kl 7. Han är 2.

Anonym

Jag var iaf ingen snokare! Hade precis gjort en ny insta (pga glömde lösenord på min gamla) Har ju inte ens hunnit skriva nån presentation om mig själv ännu där eller fått några följare :)

Svar: Som sagt :) Jag har ingen aning om vem du är?
Linda Blom

Anonym

Min 2 åring sover från 21 till typ 8-9 oftast, sen 1 till 1,5 på dagen. Självklart blir det inte alltid så, ibland vaknar hon vid 6 och tycker det är morgon :)

Jonisa

Vackert. Många kramar!
http://www.ekocredit.com/

MissJeni - mamma till Lucas ♥

Lucas sover 2h på dagen mellan 12-14 och somnar sedan 20 och sover till 07-07:30 ibland sover han till 8-8:30 och då skippar han även vilan på dagen och somnar för natten 19:00-19:30

sara

Så nöjd med min beställning som kom igår till min Linnéa! Tack! !

Svar: Vad glad jag blir!! :)
Linda Blom

Jen

Har en liten kille som blir 2 i augusti. Han sover väldigt bra tycker ja, lägger han 18 och han sover till 08 sen middagsvila 12-14(15 ibland). Tycker det känns lite för mycket, kanske det ändras snart :) Men han är en jääkla virvelvind på dagarna haha så han kanske kör slut sig själv att han behöver sova extra länge, eller så är han bara rent utav en riktigt sömntuta. Ja själv tycker det är så jäkla tråkigt när han sover så dock :( vill umgås med han lite mer.

Hanna

Noomi slutade sova på dagen innan jul, i november nångång. Lägger sig på kvällen vid 19-19.30 men är morgonpigg och vaknar mellan 6-7 :) Rätt bra dock så jag slipper väcka när vi ska till jobb/förskola men hade gärna önskat att hon (och elliot) sov längre på helgen, haha

Marie

Selma sover ju riktigt länge, närmare 14 timmar. Det är väl ungefär vad som är "normalt" för ett barn i hennes ålder. Inte konstigt om hon gärna skippar att sova dagtid. Men det är ju trixigt när de befinner sig i landet mittimellan, för som du skriver orkar de inte heller riktigt med att inte sova en liten stund. Men ni kan ju lägga henne tidigare på kvällen om hon är trött, eller trixa för att få henne sova iaf en liten stund. Ta en sväng med vagnen eller bilen om hon har lätt att sova där kanske??

Vår dotter 2,5 år sover som hon alltid gjort i princip. Går isäng vid 19.30-20 och vaknar strax före 06. Vaknar före 06 ALLA dagar oavsett när på kvällen hon går isäng. Morgonpigg helt enkelt..kan sova 2 timmar mitt på dagen men nu väcker vi henne efter en timme om hon inte själv vaknat. Just för att hon inte ska vakna typ 05 som hon gör vissa perioder...SUCK ;).

Svar: Ja : ) Nu har det gått tillbaka lite till sömn om dagarna, hon somnar lite tidigare och sover en kortare stund. Just när det kommer till att lägga henne tidigare (och hon därmed troligtvis kommer vakna tidigare) känns inte aktuellt just precis nu iom mitt jobb. Men när hon börjat på förskolan sedan och jag därmed kommer kunna jobba dagtid också så blir det nog annorlunda : )
Linda Blom