Fallskydd

Visste ni att handtaget på bilstolarna har en betydligt viktigare funktion än att bäras i? Det är nämligen en ett fallskydd och skall inte under några omständigheter fällas bakåt vid bilfärd. Bilderna ovan som Emily tog under vår utbildning på VTI igår visar mer än tydligt varför. Det är många föräldrar som har missat detta, likaså jag, även om vi hade handdtaget uppfällt iom att vi hände en mjukisleksak i den när Selma åkte i babyskydd som liten pluttis. Så viktigt!!
 
Visste ni dessutom att en bakåtvänd stol är så mycket säkrare än ett babyskydd? Nu kan givetvis inte en liten bebis sitta upp på det viset av flera orsaker, ryggen på en nyfödd klarar inte det. Men så snart dom är stadiga i huvudet och även kanske sitter själva, så är det helt okej att byta stol. Många går på vikten i det läget, men besafes stolar gäller från 0 kg. 
16
Lisen

Vår son satt länge i babyskydd, vi gick på vikten och han är en liten kille. Puh, läskigt att läsa det här nu. Nu är nästa snart här så vi får göra rätt med babyskyddet den här gången och kommer absolut inte vända sonen innan vi absolut behöver!! En fråga; vi har en maxi cosi mobi som precis som Besafe går att vinkla (var därför vi köpte den) vet du om de är säkrare i upprätt läge och man ska vinkla ner den så sällan som möjligt eller kvittar det. På babyskyddet var det ju noga att vinkeln var rätt...

susanas.blogg.se

Vi fällde bak handtaget ibland, hade ingen aning om att de skyddade! Tur du informerar!! Kram

Alexandra

Detta talade faktiskt vår försäljare om då vi köpte babyskyddet 2011. )

Svar: BRA!! : )
Linda Blom

Elena

Bra inlägg!
Jag hade ingen aning om detta! :)

Anonym

Det om något borde man bli informerad om när man köper det. Vet flera som fäller bak det och fortsätter trots att jag och andra påpekat detta... Ska länka din blogg till dem och hoppas de fattar bättre :)

Svar: Eller hur! Många som missat detta och många ÅF som inte i formerar heller :( Gör det! Glad jag kan hjälpa någon <3
Linda Blom

Anna

Ju rakare barnet sitter i ryggen, desto säkrare är det.

Svar: Helt riktigt :)
Linda Blom

Anonym

Mycket viktig info /Emma-Lou http://blogg.alltforforaldrar.se/emmalous

marycaroline.blogg.se

Så bra att du informerar om detta! Hade ingen aning om det och tror att många går miste om denna info. Tyvärr är det många tillverkare som felaktigt informerar om att man faktiskt ska fälla handtaget bakåt/uppåt så det ligger mot framsätets ryggstöd :/

Hanna

Men på izi sleep så ska man ju fälla fram bågen enligt den lilla markeringen på stolen plus bruksanvisningen?

Hanna

Men på izi sleep så ska man ju fälla fram bågen enligt den lilla markeringen på stolen plus bruksanvisningen?

Sanne

Vi fick veta av försäljaren, men tydligen informeras inte alla då min kusin inte hade bågen uppe. :/ Jättebra att du lyfter fram det!!! :)

Sofia - mamma till Linus och Simon.

Det gäller inte alla babyskydd. Man ska göra som det står i instruktionsboken. T ex besafe izi Sleep ska ha bygeln fram mot sätesryggen då den låser bältet på det sättet. Samma sak med enmaljunga first class.

Anonym

Med våran axkid behövdes bågen fällas bakåt så det klickade i isofix basen samt när vi hade babyskyddet på adaptern på vagnen, så det klickade o visade grönt istället för rött enligt instruktioner??!

Svar: Man följer ju såklart stolens anvisningar om den säger annat :)
Linda Blom

Anonym

Bra info men vart är bältet i testet??? Eller basen....

Anna

Fast det beror väl lite på modellen? Den vi hade skulle man fälla handtaget bakåt eftersom den då "klickade" fast i basen och satt ordentligt fast som den skulle.

Sandra

Tack för tipset! Jag tror det babyskydd vi har är ett sådant som man ska ha uppe handtaget på, ska absolut tänka på det nu när nummer två kommer i sommar!