VTI krocktest - Framåtvänd vs. Bakåtvänd bilbarnstol




Jag kommer att återkomma med så otroligt mycket information till er. Men jag vill börja med att visa dessa två klipp. Detta fick vi bevittna igår. 50km/h, dockan motsvarar en treåring. Ni måste se klippen.
5
Hanna

Altså man blir mörkrädd. Det är sjukt vilken skillnad det är! Kanske till och med skillnanden mellan liv och död. Detta ska jag ha i bakhuvudet, den dagen jag själv får barn. Hoppas att så många som möjligt ser detta. Fantastiskt att du sprider detta. Jag har läst allt du lagt upp instagram och alla kommentarer där också. Tack för att du tar upp och sprider detta. Och att det väcker debatt sprider väl det kanske ännu mer. Bra initiativ!:)

JohannaM

Jag mår rent ut sagt illa när jag ser första klippet. Vi har en lång 1 år och sju månaders-tjej här hemma, och hon ska sitta bakåtvänd tills hon är fyra-fem - även om det kan innebära att vi får köpa ny bil och bilstol.

Helena R

Om man är rädd om sitt barn ser man verkligen att man inte ska vara så snabb med att vända sitt barn !
Otäckt...

Karin

Helt sjukt vilken skillnad det är. Vår dotter 2,5 år sitter självklart bakåtvänd. Sambon har dock pratat om att skaffa en framåtvänd till vår andra bil och jag har sagt: nej nej nej!! Han har inte trott det varit så stor skillnad men visade honom dessa klipp så nu är vi helt överens att hon ska sitta bakåtvänd så länge det bara går. Tack Linda! Ser fram emot att läsa mer om detta viktiga ämne!

Jennifer Nyström Lööf

Hej! Går det bra att jag har delat det här inlägget på min Facebook? Jag har skrivit om det du har informerat om - vad som händer med nacken, när man ska byta stol osv och så skrev jag att de ska kolla resten av inläggen i den här kategorin om de vill veta mer.

Idag fick vi frågan om vi ska byta till framåtvänt till vår 2 1/2-åring när vi ska köpa ny stol i höst och jag märkte hur ställd hon blev när jag berättade det här så det måste ju spridas ännu mer!

Svar: Det går hur bra som helst att du delar!! :) Jag vill bara att detta skall spridas mer och mer hela tiden :)
Linda Blom