M å n d a g

Fotografi av Malin Stolt.
 
Hej vänner!
Ny vecka och trots att jag är sliten och har huvudvärk så är jag liksom.. Fylld av energi ändå. Ibland är måndagar och nya veckor peppande på något vis, haha. Märkligt.
 
Haft världens mysigaste förmiddag idag.. Selma sov länge, sjöng inne ifrån sin säng när hon vaknade och sedan har allting bara flutit på hur bra som helst. Pysslar med en av hennes absoluta favoriter just nu - klistermärken. Hon har ätit bra frukost, åt bra till lunch. Nä men en sådan där skön förmiddag på hemmaplan bara. Jag passar på att tvätta vårt enorma tvättberg och har även dragit ur madrasskyddet och tvättar det. Skall blir sjukt härligt att krypa ned i sängen i natt.
 
Selma sover sedan en timme tillbaka och jag sitter för tillfället nedsjunken i soffan med laptopen på magen. Vissa dagar passar jag på att ta den där lugna stunden mitt på dagen till att bara vara. En film (just nu SATC) lite läsk (ajabaja), naturgodis och blogg : )
 
Vad brukar ni som har barn göra när dom sover på dagarna?
Gör ni allt det nyttiiga som diskar, städar, tvättar och allt. Eller passar ni på att göra något för bara er själva? Kanske sover ni samtidigt t.o.m.?
 
19
Annelie - mamma till Tyra

Jag sover med henne :P

Svar: Härligt :D haha! Jag är för rastlös för att sova dock :D
Linda Blom

Thess

Brukar äta lunch å vila lite. Samla ny energi så jag orkar vara den bästa mamman för mina barn när de vaknar upp sen :) Annars blir jag lättirriterad å trött.

Svar: Lunch äter jag oftast med Selma : ) Men jag håller med om att det är skönt att ta igen sig lite : )
Linda Blom

V

min unge är två och man kunde tro att energin skulle vara tillbaka. Men nej, de dagar som han är hemma och sover, då sover jag med

Svar: Haha! Jag tycker det där med energi har gått upp och ned. Nästan så jag har mindre nu, för att stimulera en tvååring är mer uttröttande än att ta hand om en bebis tycker jag :D
Linda Blom

Mickis

Just nu är jag hemma med Freja 17 månader och Selma en månad så när båda sover samtidigt på dagen då passar jag på att vila vila vila, det behövs :)
Om minstingen är vaken när storasyster sover då passar jag på att ta vara på bebisgosstunden i soffan :)

Mickis

Just nu är jag hemma med Freja 17 månader och Selma en månad så när båda sover samtidigt på dagen då passar jag på att vila vila vila, det behövs :)
Om minstingen är vaken när storasyster sover då passar jag på att ta vara på bebisgosstunden i soffan :)

Mickis

Just nu är jag hemma med Freja 17 månader och Selma en månad så när båda sover samtidigt på dagen då passar jag på att vila vila vila, det behövs :)
Om minstingen är vaken när storasyster sover då passar jag på att ta vara på bebisgosstunden i soffan :)

Anonym

Som höggravid och hemma med en precis fylld ettåring så passar jag på att sova bredvid :)

elisabeth

Min dotter sover inte på dagarna och har inte gjort på flera månader. Hon är 22 månader. Phu! Jag skulle tycka det var skönt att få vila lite samtidigt...

Mia

Första tiden stressade jag runt och försökte få saker gjorda. Sen insåg jag hur himla skönt det var att ta en tupplur tillsammans 😄

Cajsa Lindahl

åh så fint!

hoppas din huvudvärk försvinner snart!

Leyla Lundqvist

Jag gör nog vad jag känner för just den dagen. Sonen är 17 månader och jag är gravid i fjärde månaden, så ibland sover jag med honom om jag är trött. Ibland blir det lite tvätt eller tömma/fylla diskmaskin och ibland läsa lite bloggar eller tidning/bok.

Anonym

På helgen när lilltjejen sover brukar jag passa på att jobba (är lärare) och pappan tränar. Annars brukar vi titta på en film eller så.

Sanna Brage

ibland tänker jag att jag ska hinna med massa under tiden hon sover, men ibland råkar det bli så att jag somnar också. Diska, tvätta och tråkiga vardagssysslor försöker jag undvika så gott det går och ta vara på min egentid istället :-)

Malin Wederberg

Jag har inte vant mig att hon sover två timmar utan är lika stressad som när hon bara sov en halvtimme. Brukar passa på att äta, slappa framför tvn och plocka i hemmet.

Isabel

Min son är 16 månader och med 10 veckor kvar av graviditet nr 2 så passar jag på att sova när han gör det. Min kropp behöver verkligen vila mitt på dagen för att orka med.

Men vanligtvis, alltså när jag inte är gravidtrött och tung, så brukar jag passa på att städa undan lite och bara slappa lite i soffan framför tvn eller läsa en bok eller något annat som jag känner för just då. När han var mindre och vi inte åt samma mat så brukade jag passa på att äta lunch också i fred.

Nu äter vi dock tillsammans och det är mysigt det med :)

I

Min son somnar bara om vi är utomhus och eftersom att vi bor på tredje våningen så är det inte bara att ställa ut honom, så det blir nästan alltid en promenad, en lång en, på gott och ont.

Marie

Jag softar! Egentid delux, mycket sällan jag sover eller gör nåt tråkigt som städa osv. Det gör jag när hon är vaken, hon hjälper till! Nu är jag höggravid och trött nånting så jag sover vissa dagar, men hon går på förskola också så jag kan sova då.

Evakarlsson

jag sover gärna då min kropp verkar kräva Mkt sömn 😖 Hade hellre satti tiden på ngt viktigare som jobb eller ngt som man vill färdigställa här hemma.. Eller läsning... O Visst blir de många ggr att ja inte sover men då får man vara trött också :S Nu sover min minsta inte lunch så ofta längre men de händer.. Talar mest utifrån hur det var tidigare :)

Frida

Härligt med en bra förmiddag/dag! :) För mig är det väldigt olika, ibland vilar jag när Charlie sover, ibland tittar jag på serier och tar det lugnt i soffan och ibland blir det nödvändigheter som att städa/hänga tvätt etc. Ganska ofta en blandning ;)