Vinn presentkort för den perfekta picknicken

Sommaren närmar sig (nåja) och vad är väl inte mysigare än en picknick? Men.. om den nu är så att regnet skall fortsätta att falla från skyn länge till, så är det trots allt inte fel att "picknicka" hemma i soffan med massor av gott plock heller. Jag fixade iordning det ultimata gottebordet med fetaostknyten (fetaost/riven ost inbakad i smördeg(finns att köpa färdig deg), in i ugnen på 220grader i ca.12 min), minipizzor (ej på bild) jag lade skinka, ost, ananas och tomatsås på små runda degplattor. Brie, parmaskinka, kex och brödpinnar från ZETA, oliver, vindruvor, passionsfrukt och physalis. Eller varför inte skinkrullade melonbitar, lika enkelt som det låter. Till det ett ekologiskt vitt vin - 99 Rosas - Vinet har för övrigt fått en helt ny design och funkar perfekt som just picknickvin. Fruktig smak med inslag av päron, honungsmelon och citrusskal, rekomenderas till fisk, ost och sallad.
 
Nu kan ni vara med och tävla om ett presentkort på ZETA-produkter värde 500:-. Ni får själv välja ut vad ni vill i butik och sortimentet är enormt. Varför inte kexen och pinnarna ovan? Dom är sååå goda! Det enda ni behöver göra är att motivera med ert bästa picknick-tips bland kommentarerna nedan. Så.. Hit me! : ) Stort lycka till!
 
Inlägget publiceras i samarbete med Enjoy Wine.
 
ETT STORT GRATTIS Malin!
67
Helena R

Jag Älskar picnic!
Det bästa är att packa korgen och ta med hela familjen till en fors vi har inärheten och mysa där och lyssna till vattnet. Vi och hundarna blir nöjda ☺

Diana D (La Madre)

Oj vad gott det där såg ut !! Vansinnigt gott. Vinet, kexen, allt.

Christina Frisberg

WOOOW! Det ser bara så gott ut!
Jag bara älskar att ha picknick och man blir bättre och bättre för varje gång på vad som lämpar sig bra att ha med, det viktigaste är ju förstås sällskapet, men en riktigt stor pläd jag har tagit ett stor kviltat överkast till en dubbelsäng, det är rejält ;) sedan packar man ner chokladdoppade jordgubbar och en hel liten vattenmelon som är rejält kall, detta packar ned tillsammans med vinet/champagnen så det håller sig välkylt mums!! sedan kex ostar salami, osv osv sedan myser man tillsammans länge vid havet eller någon fin liten insjö och ser solen sakta gå ner, då känner man att det är allt bra gött o leva!! :) <3

Desirée

Å picknick har vi ofta - och det behöver inte alltid vara så tjusigt o planerat, mitt bästa tips är istället att ta en tur till skogen med familjen, eller för sig själv för all del, och bara råka plocka upp nåt litet o gott ur ryggsäcken, och njuta av det lilla goda mitt i en grön o tyst skogsdunge! :) Det är ofta det lilla oväntade som gör själva grejen tycker jag, som att en regnig dag faktiskt föreslå att ha picknick hemma inomhus under köksbordet, hihi!

Kristin

Mitt bästa picknicktips är att packa ner pizzabullar och kladdkakemuffins i korgen och cykla längs Klarälvsbanan upp till sjön Alstern och slå sig ner på en mysig brygga.
Känns avlägset idag när jag sitter hemma med två magsjuka barn! Jag vill ut!! :)

Anonym

Bästa tipset måste vara att kombinera picknicken med en härlig långpromenad för att sedan slå sig ner och äta. Gärna bröd med inbakad skinka, mozzarella och basilik, och någon god smoothie till. Det hela avslutas med kardemummaknutor och starkt kaffe (kaffet till de vuxna såklart).

Mvh Emma R

Sarah

Kul tävling! Eftersom jag bor vid havet så är mitt bästa tips att packa lite extra bröd att mata svanar och ankor med. Min sambo och jag har hittat en undangömd vik i närheten där vi har våra picnics, och det är så mysigt att mata ankungar när vi sitter där. :)

Lina Sjölin

Så otroligt gott!
Mitt bästa tips till en lyckad picknick är fruktsallad så man slipper skära på plats, färskt bröd med någon god röra typ tonfisk :)
Till barnen, korv med bröd. Stoppa korven i en termos med varmt vatten så håller de sej varma och goda:))

Matilda

Mitt bästa picknick-tips är bra sällskap!

JohannaIsabella - Gravidblogg

Den där picknicken skulle jag gärna ta med till BB i augusti - längtar så mycket tills jag får äta charkisar och ostar igen!

Mitt bästa picknicktips är att inte glömma det tråkiga - servetter och en påse att slänga allt skräp i sen!

Gabriella Joss, 19 år fru och väntar första barnet

Men fy tusan så gott det såg ut!

Li

Mina bästa picknicktips:
* En stor filt så att alla har gott om plats att sitta
* En smidig korg att förvara allting i som är lätt att bära och kan sättas fast på cykeln om man cyklar
* Myggdeo (tyvärr)
* Mattermos, om man har varma saker med sig
* Ordentligt med servetter, det blir alltid kladdigare än man tror
* Ett gott sällskap som man har lagat en picknickrätt med innan avfärd (exempelvis plättar)
* En plan B om det börjar regna, min sambo och jag picknickade en gång på hans studentrum då det började regna just som vi var klara för avfärd. Vi drog för gardinerna, plockade undan på golvet, lade ut filten och dukade upp picknicken framför en bra film istället ♥

Frida Elmgren

Hej hej,

Vilken fin vinst :D Mitt bästa tips för en bra picknick är förberedelser :D Förbered allting inför "dagen" och se även till att ha en backup plan ifall vädret stökar och du ska ha picknicken med barn så de inte blir alltför ledsna för att det inte blir av <3

*Tunnbröd rullade med massa gottigheter är perfekt att ta med sig. Har själv vuxit upp på detta och minns fortfarande hur man plastade av foliet för att dressingen inte skulle kleta ner allting.

*Våtservetter är guld värt för allt klet och gärna ett par som är snälla och återfuktande mot huden.

*Lägg in vattenflaskan i frysen dagen innan och plocka ut den på morgonen så har du kallt vatten nästan hela dagen.

* Nu har även Fun Light nyheter i form av Squeeze it i olika smaker så man kan ta med en sådan om man vill ha saft. Jättesmidigt och väger ingenting :D

* En stor gosig filt givetvis som alla får plats på och som har ett bra underlag så den inte blir blöt eller fuktig när man sitter på den.

* Litet vårdkit i form av plåster, sårtvätt, pincett, burngel och är det riktigt soligt ute givetvis även solkräm.

Önskar dig en toppen helg!
Hälsningar Frida

Johanna

Jag gillar när det är enkelt att ta med och det ska helst gå att äta med en hand. Jag gillar att göra små matpajer och lite muffins till efterrätt.

Anonym

Bästa picnicen gör jag med min dotter Ebba och min sambo. Tar cykeln iväg. Med i korgen har vi goda frukter och lite ostar. Vi har med en boll så att vi kan leka lite. Underbar eftermiddag med dom man tycker om :)

Elin

Fint väder på en speciell plats som ligger dig nära, bunkra upp med en god ost och salta kex och om man vill ett gott rosévin och det viktigaste, en riktigt bra vän!

Anna Lundqvist

Frukt, färsk bröd något gott att dricka. Härliga ostar och ett gott humör.

Mamma till tre

Under maj brukar jag förbereda så det ska vara enkelt att komma iväg på picnic. Stoppar frysen med pannkakor, piroger, pizzabullar, minipajer, köttfärsspett, stekta kycklingbitar, rostbiff, pitabröd, kokt kotlett, färdigskivad kassler mm. På morgonen tar jag fram något från frysen och kompletterar med några grönsaker för att göra en sallad till. Snabbt och enkelt kan man då komma iväg. Favoriten är köttfärsspetten med grönsaker och fetaoströra som serveras i puts bröd.

Junitjej

Jag älskar picknick! Mina tips:
Ta med en filt att sitta på.
Jordgubbar!
Pizzabullar!
Ett lättsamt vin!
En bok eller en tidning att läsa.
Platsen är viktig. Jag väljer helst att ha picknick i en park, skogen eller vid havet.

MariaM

Både barnen och jag älskar picknick, men i ärlighetens namn brukar vi aldrig komma längre än till gräsmattan utanför dörren, då barnen är så ivriga att få äta allt det goda vi gjort iordning och packat ihop! Vi brukar göra fruktsallad, dadel-chokladbollar, saft och kaffe och några tunnbrödsrullar med olika innehåll, helst lite kyckling, avokado samt grönsallad och tomater, en favorit för oss alla. Sedan stoppar vi det i ryggsäcken, tar med filten och går ut. Ibland lyckas vi ta oss till sjön, men som sagt, oftast hamnar vi på gräsmattan tre meter från ytterdörren :)

Christine

Älskar picknick och drar gärna iväg såväl med skaldjur och champagne som kaffe och kanelbullar. Mitt bästa tips är dock att ta med sig babywipes och filtar för allt brukar vara gott och mysigt så länge man inte fryser eller är kladdig! Kram!

Michaela Törnkvist

Mitt bästa picknicktips är att fina en stor härlig filt att sitta på. Sedan brukar vi alltid packa ner extra mat/fika och bjuda med grannarna eller någon släkting. Blir alltid trevligare att dela upplevelsen med någon mer

Caroline

Hos oss är det viktigaste våtservetter och en stor mjuk filt. För oavsett vad vi äter för gott så blir det alltid kladdiga barn och utan nåt att torka av dem med så blir ju allt kladdigt. Så det är,ett starkt tips!

Astrid

Mitt bästa picnic-tips är att inte göra det så krångligt. Lite jordgubbar, ost med kex, oliver osv. Men det viktigaste - en stor filt!

Linn Fagerholm

Hej! Har du hört talas om Ganoderma? Det är en kinesisk mirakelsvamp som har använts flera tusen
år för att bota alla möjliga sorters sjukdomar och hälsobesvär. Jag jobbar för ett företag som har
varit genialiska - nämligen kombinera denna svamp med någonting som vi i Sverige är världsledande
på att konsumera, kaffe. HÄSLOKAFFE, det är fantastiska produkter och märket har precis lanserats
i Sverige. Det finns att beställa på min hemsida, eller så kan du kontakta mig om du skulle vara
intresserad eller vilja veta mer!

Mejl: linn.fagerholm@hotmail.com
Hemsida: http://linnfager.myorganogold.com/se-sv/beverages/
Blogg: www.linnfagerholm.blogg.se

Mikaela

Mitt bästa picknicktips är, gör iordning en god korg med gottesaker som passar alla åldrar.
Sedan så brukar vi själva ha picknick nere vid vår sommarstuga precis vid vattnet. På somrarna när alla syskon+syskonbarn är samlade så tar vi med oss vår goda fikakorg, ger oss iväg till stranden, båten eller trädgården. Och bara njuter, umgås och slappnar av. Solen skiner och vi har hur mycket tid som helst att bara vara. ☀️

Paola

Ta fasta på ordet ”pick”; det blir ett uppskattat sätt att servera picknickmaten: ha en massa burkar och fyll dem med olika salladstillbehör som alla får ta för sig av. Gott bröd, dessertostar och några olika dressingar är också ett måste. Både nyttigt, gott & kul och alla blir garanterat nöjda – liten som stor. Glöm inte att även ha olika drycker i allas smak!

Paola

Ta fasta på ordet ”pick”; det blir ett uppskattat sätt att servera picknickmaten: ha en massa burkar och fyll dem med olika salladstillbehör som alla får ta för sig av. Gott bröd, dessertostar och några olika dressingar är också ett måste. Både nyttigt, gott & kul och alla blir garanterat nöjda – liten som stor. Glöm inte att även ha olika drycker i allas smak!

Cherie | Börja Spring

Åh för en lyckad picknick är ju sällskapet det absolut viktigaste, men sen älskar jag ju att stå i köket och fixa o dona en massa så gör gärna någon god sallad, bakar bröd och tar med fruktfat sam god dricka. Absolut bästa saken att ta med är täcke att sitta på för man slipper få med sig så mycket smuts hem då det inte fastnar lika lätt som på filtar :)

Nu håller jag tummarna på vinst så jag får möjligheten att ta med en kompis som behöver lite uppmuntran på en härlig picknick :D

Susanne

Varm choklad, och en vanlig fralla med ost på,
smakar väl aldrig så gott som på just en picknick!

Det bästa tipset, som man kan göra på en picknick om man har barn med sej, är att plocka löv, eller grenar och göra något pyssel med detta. Vi brukade lägga löven i en bok för att de skulle torka, sedan klistrade vi upp dessa på ett papper. ALLA småbarn gillar sådant pyssel.

Sofia

Mitt allra bästa picnicktips är att packa det bästa humöret och de allra gladaste sällskap! Vi pacar också gärna lite lätt plockmat, så att man kan sitta och njuta lääänge! Vi tycker också det kan vara urkul att ta med skojiga sällskapsspel. Varför inte ett frågespel så att man kan lära känna varandra bättre?

Agnieszka 2-barnsmorsan

Picknick är ju det mysigaste som finns, ute i det gröna eller varför inte på en filt hemma i vardagsrummet med barnen en regnig dag?!

Mina tips är:
Till barn: Pannkakor går ju alltid hem, varma som kalla!
Till vuxna: En god ljummen pastasallad, gärna där du slängt in pastan precis innan avfärd hemifrån så den värmer upp resterande sallad lite så man får just ljummen sallad!
Innehållet är ju helt beroende på vad man gillar, men en god kombination som jag har är ekologisk lammkorv och honungsmelon, den kombon är toppen, sedan tomat, gurka, blandsallad, lök, mozarella/feta ost och kankse krutonger på sidan om! Någon god vinegrette är ju alltid smarrigt till!

kram

Elina

Vore fantastiskt att vinna!

I min picknickkorg hade jag packat ner wraps med sallad, chevré, rödbetor, honung och valnötter. Samt macarons och en cava för att lyxa till det. Perfekt för soliga sommardagar och äventyr. Kommer att överraska min närmsta vän med detta inom kort!

Evelina edholm

När jag bjuder på picknick blir det alltid en god sallad på ruccola, päron, granatäpple och mögelost. Olika ostar och kex, lufttorkad skinka och ett gott vin :-)

Linda

Jag älskar delikatesser så jag skulle proppa korgen full i sånt som salami, lufttorkad skinka, oliver, smakrika ostar, frukt och bär. Så skulle vi dricka rosé till. MUMS! Sen skulle jag nog även göra goda pizzabitar på smördeg.

Gerda

Så läskande din picnic korg ser ut!

Jag hade packat min korg med:

En skål med torkad renkött, skavda i skivor
Blåmögelost
Hembakad kahkú (tunnbröd bakad på stekhäll)
Smör (bregott)
99 Rosas vitt vin
2 vinglas (plast)
lite ved och tändstickor
renfäll att sitta på
sist men inte minst: min älskling

Vi skulle gå till skogen i skymningen, helst höst-- för här uppe i norr har vi ingen mörker på sommaren.
Göra en liten eld, sätta oss på renfällen och mysa och äta av det goda.

Man kan tycka att kött inte passar så bra med vitt vin, men till saltat torrkött smakar det faktiskt underbart- och med rätt sällskap.
Prova du också

therese

Älskar pick-nickar! Speciellt när det börjar bli varmt så man kan sitta ute länge som se solnedgången. Mitt bästa pick-nick-tips (kommer från mamsen från början) det är pizzabullar. Så enkelt, de går att äta kalla som varma och är supergoda!

Nadja Karademir

Det är så mysigt att gå på Picknick.

Vi brukar packa med oss
# Filt
# En gångs artiklar
# Gott att dricka, varmt & kallt
# Olika Kexsorter
# Frukt
# Jag brukar göra små smörgåsar med olika pålägg i
# Pasta sallad
# Bullar

..... Nu får sommaren komma så vi kan gå ut!

Helena i Uppsala

nybakt bröd, fortfarande varmt från bageriet
Plocka något direkt från naturen att ha på: harsyra, granskott, kärleksört, vild gräslök, bär

Nellie

Det bästa måste väl ändå bara vara att packa en svinigt god picknick, köpa med en dunk vin, samla ihop ett gäng fina vänner och bara slå sig ner i någon solig park. Jag föredrar nog den enka picknick-korgen som inte alls kräver speciellt mycket tid. Svagast är jag för lite salta charkuterier, en mix av goda ostar i olika former och konsistenser och till det någon marmelad som balanserar det hela. Sedan min favorit fruktsallad där man skär upp några söta jordgubbar, en krispig melon och apelsiner. Riv limeskal, blanda ihop med rörsocker och strö sedan över fruksalladen. KLART!! En enklare picknick-korg utan kladd och timmar av förberedelser, fylld av mina favoriter!

Elin

Hej! Vilken kul tävling, perfekt nu till sommaren när det börja bli lite fint väder. Finns inget bättre än att en fin sommarkväll dra ihop ett gäng och ha en mysig picknick vid en mysig sjö. Till min picknick har jag gärna tapas då det är smidigt att ta med sig och samtidigt super gott. Gärna massa tropiska frukter, kex och ost, jordgubbar doppade i choklad och något gott hemmagjort bröd.

Malin

Mitt bästa picknick tips är att njuta av vår älskade årstid sommaren och därmed köpa godsaker som är billigt och finns mycket av just på sommaren. Vad sägs om en picknick med jordgubbar, hallon, blåbär och körsbär tillsammans med kanske en god pastasallad? I mina öron låter det otroligt gott och till det behövs bara världens bästa sällskap som självklart är vänner och familj! :)

Sanna

Åh, vilken fantastiskt vinst! Mitt bästa picknick tips är helt klart att göra fruktspett, pastasallad och njuta av en härligt god och iskall Caprisonne dricka. Bättre än så kan det inte bli.

Kram Sanna

Elin Karlsson

Hej! På picknick älskar jag att göra guacamole! och ta med sig en påse med tacochips att dippa med. En annan favorit är vattenmelon som man skär i kuber med myntablad och en kub fetaost. För att få dom att hålla ihop sätter jag en tandpetare genom kuberna!
Vilken rolig tävling :)
Kram!

cornyz.blogg.se

Nu när jag var i Amsterdam så hade jag och pojkvännen frukost-picknick i en park, (http://cornyz.blogg.se/2015/june/en-frukost-i-vondelpark-2.html) och då fastnade jag verkligen för ananas! Har aldrig fattat att det är så gott att käka färsk ananas på det viset, så det kommer jag absolut att fortsätta ha med mig på mina picknickar!
Min nästa picknick blir nog tillsammans med min syster en varm sommarkväll vid vår stads badstrand, där är såå mysigt att sitta i gräset och mumsa på hemmagjord paj och olika små tillbehör! Brieost är också självklart ett måste i min picknickkorg :)

Siri Brever

Åh vilken rolig tävling! Jag älskar picknickar, verkligen! Bästa är mini-pizzor som man kan äta kalla, vanlig pizzadeg, krossade tomater med örter som tomatsås, mozarella, feta eller någon annan god ost, basilika och sen toppas det hela med ruccola. Kycklingspett kan man också ha till, marinerar kycklingen lätt i en marinad gjord på olja, soya, sweet chili sås och vitlök, sen slängs det hela in i ugnen och packas därefter ner i picknick-korgen. God dricka och en härlig blandsallad, några goda ostar, lufttorkad skinka och honungsmelon. Ett gott vin (vitt såklart) till det, ja då är picknicken fulländad! Jag brukar även göra världens lättaste rabarbersaft, skär rabarbern i lagom stora bitar, öser över socker. Väntar 30 minuter. Har i vatten, låter stå över natten. Lägger i isbitar och en halv citronskiva - perfekt, gott och svalkande!

Jessica

Åh älskar picknick och plocmat=) hoppas och håller tummarna att jag vinner om jag vinner ska jag ta med mig allt det goda upp till Dalarna över midsommar och sitta och ha en mysig picknick i våran nya båt. Det godaste som verkligen alla gillar och är en stor favorit är parma rullar: Parmaskinka, hackad gullök,philadelphiaost och färsk basilika eller färsk korander (lägg ut parmaskinkan i flera rader bredd ost, hackadlök och basilika uppepå, rulla sedan ihop så det blir en rulle, dela sedan i bitar ät som det är eller lägg på crostini. ) Givitvis gör man det på plats men rullarna delar man innan)

=)

Maria Lindau

Mitt bästa picknick tips är enkelt! Skiva ner överbliven kall potatis eller pasta. sedan tar man vad kylskåpet erbjuder i form av grönsaker. Blandar allt och tillsätter lite matolja och kryddor.
Till detta brukar jag ta kalla kycklingspett eller endast skivad påläggsskinka. Brukar vara väldigt uppskattat. Det ska inte vara krångligt att ha picknick!!!! Ut och njut!!!!!!

AnnaSmyckeform

Hej!

Mitt bästa picnic-tips är att rulla ihop en smördeg med salami och färskost emellan. Skiva rullen så att det blir små snurror (som kanelbullar) och skjuts in i ugnen i några minuter! Enkelt att ta med, inte så dyrt och väldigt gott :)

rebecka rydén

Hej linda! Åh jag älskar mysiga picknickar. Nu är jag och min man i skilsmässa så de har blivit lite mindre av pickningar nu när de bara är jag och barnen. De skulle varit super kul med en tripp till stranden med en stor filt o sätta sig o njuta med barnen med saker dom kan vara med och välja ut i butik vad vi ska ha. Det skulle vara såå härligt o gott. Sen får jag väl fixa någon god efterrätt med jordgubbar och chockad:-) ha en bra dag. Kram rebecka
Instagram: rebecka_ryden

Emelie

Mitt bästa picknick-tips är att göra det spontant, kolla igenom kylskåp och skafferi och gör något gott av det som finns (knytis är också något som är toppen på en picknick) och ta med dig vänner eller familj ut på något trevligt ställe, mer komplicerat än så behöver det inte vara!

Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Mitt bästa picknick tips:
Koka upp vatten och häll i en termos, stoppa sen i korvarna. När det sen är dags att mysa med dom allra bästa man känner, på en stor härlig filt vid en äng med blommor på, då är korvarna varma och redo att ätas precis så som man vill ha dom.
Vi har ett ställe som skulle passa perfekt för picknick här i närheten, och om jag vinner så kommer vi ta med oss min ena syster (som bor i USA och bara är här i Sverige i 3 veckor, och som jag dessutom inte träffat på 3-4 år) och son, så han och Robin ( och Jennifer, som alltid hänger på dom stora barnen) kan springa runt och göra precis vad dom vill. När dom sen blir lite knorriga i magen så dukar vi fram massa gott så dom orkar springa och busa ett tag till :D

Rebecca

Ser att många tipsar om sina favoritsnacks att ha med i korgen, men jag skulle vilja ge ett annat, mycket viktigt tips: lämna mobilen hemma!!

För mig är själva idén med picknick att komma bort från vardagen en stund och känna lite frihetskänsla. Tycker känslan försvinner när majoriteten efter 20 minuter sitter med mobilen i näven.. Lämna mobilen hemma, njut av sällskapet och det (förhoppningsvis) vackra vädret!

Tova

Mitt bästa picknick-tips är att tänka enkelt, gott och somrigt. Jordgubbar, vattenmelon, ost och kex, små rullar med lax eller skinka inuti. Fantastiskt gott och trevlig plockmat man kan mumsa på tillsammans lääänge. Man kan även ta grillspett och sätta allting på! En stor filt är även ett måste :-)

Jenny

Mitt bästa picknick tips är en filt på stranden med hemmagjorda sweetchilli kycklingwraps och sallad, gurka, tomat eller andra grönsaker. Till detta lite fruktsallad som efterrätt :)

Linnea Wallin

En ljummen sommarkväll vid den lokala sjön. Vänner och familj får komma som dom vill, grillen är alltid tänd. Korv och hamburgare grillas och barnen springer omkring skrattande. När det börjar skymma grillar vi marsmellows över den sista glöden och barnen är i extas över att få grilla själva. Självklart får vi inte glömma jordgubbar som är ett måste på sommaren. Att sedan tillsammans med sin familj promenera hem med sovande syskon i vagnen och prat om kvällen. Och att efter det få krypa ner i sängen, det är en perfekt sommarpicknick för mig.

Lina Sällberg

Packa picknickkorgen tidigt på morgonen och ta fram cyklarna. Cykla dit vägarna bär er och stanna precis där ni vill, lägg ut filten/täcket på gräset ochnjut av fikat precis i den omgivning som passar bäst för dagen - intill en sjö eller porlande bäck, vid en äng eller i ett skogsbryn. Utan fast destination blir det så mycket mer spännande och avkopplande. Kanske hinner ni inte mer än 500 m hemifrån, kanske blir det några km. Oavsett vad så passa på att njuta av den vackra svenska sommaren i sin grönska och av familjen och innehållet i fikakorgen, fylld av godheter som familjen kanske hjälpts åt att fixa kvällen innan. Men keep it simple, så att det inte blir en för stor grej. Spontant är bäst, och varför då inte packa enkelt med t.ex. Zetas goda kex!

Anna

härlig picknickmat som man njuter av vid en sjö efter en cykeltur med barnen i barnkärra bakom :)

Marielle Nilsson

Gillar inte att planera så mycket utan det får bli lite "ruffigt". Bryt bröd och doppa i en god röra som du snabbt blandar ihop, eller varför inte dra brödbiten direkt i färskost asken. Bryt av samma bröd,doppa i samma skål, gemenskap är huvudsaken. Tillsätt lite vin,brieost och frukt så har du en perfekt oplanerad picknick. Ät och njut av stunden!
marielle.nilsson@hotmail.com

martina

Att få unna sig lite lyx i vardagen är magiskt. När sommaren blir regnig så finns det inge mysigare att ha en inomhus picknick på vardagsrummet. Lägga ut en filt, kuddar, tända ljus och njuta av varandras sällskap, spela kort och äta gott. Åh Underbart!

Mimmi

Åh! Här picknickar vi ofta vid lekparker när vädret tillåter! Antingen pastasallad eller pizzabullar är favoriter för barnen. Men goda ostar, kex och vin när det bara är vi vuxna och då kanske inte vid lekparken 😊🌸

Mimmi

Åh! Här picknickar vi ofta vid lekparker när vädret tillåter! Antingen pastasallad eller pizzabullar är favoriter för barnen. Men goda ostar, kex och vin när det bara är vi vuxna och då kanske inte vid lekparken 😊🌸

Mimmi

Åh! Här picknickar vi ofta vid lekparker när vädret tillåter! Antingen pastasallad eller pizzabullar är favoriter för barnen. Men goda ostar, kex och vin när det bara är vi vuxna och då kanske inte vid lekparken 😊🌸

Anita Karlsson

Jag har en mycket fin spånkorg från ett Loppis Den packas med min goda sallad som innehåller. Vattenmelonskivor, små bitar kassler, svarta oliver, fetaost med ett gott bröd till, det vita Rosas 99 som jag redan provat, mycket gott.
Maken och jag brukar trampa iväg med korg och picknickfilt.

Nils Håkan Karlsson

Packa korgen med min goa Kasslerpaj, ja det är mumma för mig och min gumma.
En paj som är fylld med kassler, purjolök, äggstanning och ost, så god så med sallad, vin vitt eller rött. Ja då är det sommar. Som efterrätt Jordgubbar och Biggaråer, oj så gott.

Nicole

Åh vad härligt det ser ut!
Den bästa picknicken för mig skulle vara att få ta med min mamma ut till vårt sommarställe. Där har hon inte hunnit vara i år pga att hon legat på akuten flera gånger under våren. Trtos detta är hon superstark och tar hand om sina 4 vuxna barn och ser till att vi mår bra. Nu är det vår tur att se till att hon får njuta av vin och en fin picknick!

Malin Gustafsson

Åh, vilken härlig tävling! :)

Mitt bästa pinnic tips är att göra en god och enkel pastasallad med pasta, fetaost, vattenmelon, sockerärtor, paprika, oliver och blanda med en smaksatt olivolja med citron och lite salt och peppar. Matmuffins med ost,champinjoner och lök eller vad man nu gillar för fyllning. Nougatkakor, hallongrottor och muffins brukar vara poppis både
bland stora och små på picnics! :)

Hoppas på tur.