Besviken på ett kön?

När jag och Jimmy fick veta att vi väntade barn igen så var det ju inga andra känslor än ren och skär lycka och tacksamhet. Mina hormonella känslor började spela mig ett spratt strax därefter, jag hade så svårt att ta till mig att vi skulle få uppleva resan igen. Jag var livrädd att det skulle tas ifrån oss eftersom det gick så enkelt denna gång. Men så snart jag såg det lilla livet på vårt tidiga ultraljud i vecka 8 så var det bara så himla självklart. Aldrig hade jag väl trott att jag skulle bemötas på sättet jag gjorde dock..
 
Det här med att önska ett kön är väldigt tabubelagt.. Inget man helst bör eller får prata om som blivande förälder. För egen del, som dessutom gått igenom en resa med barnlöshet, har dom faktiskt också funnits. Jag har tänkt tanken att det vore fantastiskt med en dotter, underbart med en son, häftigt att få en av varje, eller spännande att ha två av samma kön. Ja.. Ni förstår! Hos mig har det nog egentligen varit mer fantasier och drömmar, snarare än att jag verkligen har önskat mig något så mycket att jag inte kan fokusera på något annat. För oss har ju drömmarna om barn varit så otroligt påtagliga och när vi väl fick vår ack så efterlängtade Selma, så har ju rädslan för att inte kunna få fler funnits. Även om den varit betydligt mildare än paniken jag så många gånger känt att det kanske "bara" blir jag och J. Men, det finns faktiskt människor som önskar ett kön och jag är ingen person som kommer lägga varken skuldbeläggande värderingar i det eller ifrågasätta. För det är inte upp till mig!
 
Jag kan bara prata utifrån mig och vår resa.. När vi fick veta att vi väntar en son den här gången så har jag beskrivit att vi blev otroligt chockade. Detta var inte för att vi hade trott att vi skulle få en tjej till, för ingen av oss hade någon direkt känsla. (Men i efterhand har vi kommit på att vi efter KUB sade att det kändes som en liten gosse). Men när människor runt oss har frågat vad vi tror att det är, så har vi inte haft den blekaste aning! Ändå bröt vi ihop i skratt när vi såg det där som stack ut på ultraljudet, en son. Detta har människor tolkat som att vi blev besvikna och jag vill verkligen klargöra det att vi inte på något som helst vis har haft en besviken känsla för vårt barn i magen! Chock och besvikelse går väl inte hand i hand? Det kan väl lika gärna ha betytt av vi blev chockade av ren och skär lycka? Nu gjorde det inte det heller egentligen. För faktum är att könet på vårt barn inte är speciellt viktigt. JA! Givetvis tycker vi att det är helt fantastiskt att Selma skall få en lillebror. Precis lika fantastiskt som det skulle kännas om hon fick en lillasyster! Och ja, självklart känns det som en välsignelse att vi skall få "en av varje" - precis på samma sätt som om vi skulle fått två flickor. Men såhär är det ju.. Att det verkar som att vi väntar ett barn som i detta nu mår väldigt bra. Vi befinner oss i en situation där vi väntar något som vi knappt vågat hoppas på. Vi väntar inte bara ett syskon till vår 2,5-åring, vi väntar även vårt andra barn. Där ligger vår fokus och vår oändliga tacksamhet.
 
Då kan man tycka att det kanske var onödigt för oss att kolla på könet vid ultraljudet. Om det är så himla oviktigt? Men det handlar mest om att jag är så extremt nyfiken av mig. För Jimmy hade det kvittat både förra gången och denna graviditeten. Flera av våra nära har uttryckt hur tråkiga vi är som "förstör överraskningen". Visserligen tycker jag att det är helt upp till oss och det blir ju en överraskning oavsett om det är vid ultraljudet eller förlossningen. Faktum är att det fortfarande kan bli en överraskning vid förslossningen då ultraljuden inte är hundraprocentiga. Men ja.. Jag är extremt nyfiken helt enkelt och det är en milstolpe i en annars så lång graviditet.
 
Egentligen skulle jag kunna älta detta i evigheter och jag hade inte tänkt skriva något om det alls först. Men då det ligger så otroligt mycket fokus på hur lyckligt lottade vi är som får ett barn av varje kön snarare än att vi verkar bli välsignade med två fantastiska barn så kändes det välbehövligt. Kanske speciellt eftersom ni är flera som tycks oroa er huruvida "besvikna Linda" skulle kunna "hantera en pojke" (alltså förlåt mig, men en bebispojke äter, bajsar, skriker, sover o.s.v. väl inte annorlunda än vad en flicka gör?). Tydligen har jag framställt mig själv som en person som bara vill ha döttrar(??). Men ni behöver heller inte oroa er för huruvida jag kommer kunna älska honom eller ej, för i vår familj finns det kärlek i överflöd och det vi känner för honom redan nu räcker flera varv runt månen. Att det sedan bara växer för varje dag som går är lika sant som det kan verka klyschigt.
 
 
45
Anonym

Du ska inte behöva ta sånt skit Linda! Självklart är det kul att få barn i varje kön och kanske önska sig mer efter en viss kön men det betyder ju inte att man älskar h*n mindre pga könet! Det är ju trots allt ens egna barn, ens egna blod o kött! Förstår inte ens att man kan ta upp en sån här dum o korkAd kommentar. Lycka till med allt! Är helt säker på att du kommer bli minst lika bra mamma till gossen som du är till Selma. Massa kramar till dig! ❤️❤️

Svar: Jag är samma mamma <3 Tack för din kommentar och kramar tillbaka : )
Linda Blom

Sara

Haha, pojkar (iallafall vår här hemma) är betydligt snabbare på att överraska en vid blöjbyte så man själv kanske måste genomgå ett klädbyte. ;-) Hoppas eran resa till fyra blir underbar! :-)

Svar: Haha, möjligen i en annan riktning ; ) Men vi hade en fröken som var väldigt bra på överraskningar hon också. Men just blöjbyten på pojkar kommer inte vara något nytt för min del ;D
Linda Blom

Ida

Ni är underbara! DU är underbar!! Eran son kommer bli lika underbar!! Huvudsaken allt går bra, tio fingrar och tio tår!!

Har nu haft 2 missfall på 1 år.....tredje gången gillt sa BM till nästa gång.....jo det har väl läst...både och. Men ja annars har man varandra! Hoppas allt går väl nu med denna graviditet, ska ta och hitta tillbaka till din blogg. Följde den slaviskt när ni väntade Selma =)

Svar: Åh.. KRAM! Håller tummarna för er att det inte blir ett tredje missfall och att ni snart får uppleva lyckan istället! <3 Du är välkommen tillbaka hit : ) Den är nog ganska lik sig sedan sist du följde, hihi.
Linda Blom

Therese

Jag fick beskedet som fjortonåring att jag aldrig skulle kunna få barn på naturlig väg. När de visade mig det lilla lilla fostret på ultraljudet så började tårarna spruta. Jag skickades därifrån med en trave abort-papper, har aldrig känt mig så dåligt bemött. Min son är det absolut bästa som hänt mig, men det var en chock att få se den lilla som växte inom mig då jag trodde det var en absolut omöjlighet (vilket gynekologen också visste om). Vi reagerar alla olika vid chock, men det behöver inte vara negativt. Önskar er all lycka till med era två fantastiska barn...

Sandra

Det är både lustigt och oroväckande hur infekterade och tabubelagda dessa ämnen kring barn är.. Känns som man hamnar i blåsväder hur man än gör eller tänker.. Jag orkar inte ens :')

Men du fina Linda är som alltid en klok och eftertänksam person, de barn som får (har) lyckan att ha er som föräldrar kommer aldrig att sakna kärlek eller omtanke.. Det tvivlar jag inte en sekund på ! <3

Linn

Fint och bra skriver Linda!
Jag har en liten son på snart fem månader och jag och min sambo valde med att kolla vad det var för liten filur i magen. Vi blev däremot bemötta av sköterskan som gjorde ultraljudet med "Men det spelar väl verkligen ingen roll?!" När vi frågade om det gick att se. Och det gör det gör det ju såklart inte heller. Anledningen till att vi valde att veta var för att kunna vara ännu mer förberedda. Jag som i vanliga fall vill kunna förbereda mig, känna att jag har kontroll på en situation, önskade att veta för att ännu mer känna mig redo får vårt barn. Sen som du skriver, man kan ändå aldrig vara 100% säker, men konstigt nog fick jag ett större lugn när vi fick veta. Jag hade vår son i magen, och just i detta nu sover han i mitt knä. Lycka till! Roligt att följa dig och din familj! Kram

Svar: Åh.. Det där lugnet kände faktiskt jag också när vi gick ifrån ultraljudet <3 Stort grattis till dina barn! Lyckan på jorden : )
Linda Blom

Anonym

Känner igen mig i det du skriver. Har en flicka och sedan fick vi tvillingpojkar. Fick så märkliga kommentarer från vänner och bekanta om att "ni är ju verkligen ingen pojkfamilj, så konstigt att ni ska få två killar." Eh?

Det är verkligen och exakt ingen skillnad på den kärlek jag känner för min dotter och den jag känner för mina söner. Alla är de mina barn och de älskar jag så mycket att det nästan gör ont. <3

Caroline

Jag väntar mitt första barn nu efter att ha lyckats på första IVF försöket (har samma problem som du). Jag känner igen mig om det med oro och att man bara är SÅ GLAD över att få vara med om detta. Nu är jag bara i vecka 10 och är livrädd att få missfall fortfarande trots att vi såg parveln förra veckan. Men att bli extra glad över ett kön?! Nej! Det är inte det det handlar om ju. Vad dum folk är som tror något sånt! All lycka till er och bry er inte om vad som skrivs! Förstår inte varför folk kan vata glad för er skull!!

E

Så har jag inte alls uppfattat dig, att du skulle vara besviken. Jag tycker snarare det verkligen lyser igenom hur tacksam du är över att inte bara ha fått göra denna fantastiska resa en, utan två gånger. Jag blir alltid så glad av att titta in här, tycker hela din blogg sprider glädje ♡

Svar: Det är väldigt skönt att veta att det finns ni som ser lyckan också! Det glädjer mig! Kram : )
Linda Blom

Lin

Jag skulle bli ledsen om jag blev besviken. Skulle kännas tungt om min lilla lilla bebis i magen fick bli föremålet för besvikelse. Om vi har turen att få ett andra barn i framtiden skulle jag nog bli mycket förvånad om det var en flicka. Men jag hoppas och tror inte att jag skulle bli besviken.

Många i bloggsfären och instasfären uttrycker att de blivit besvikna då de fått reda på att de väntat pojkar (har aldrig läst någon uttrycka besvikelse över en flicka). Detta var i samband med att vi väntade vår högst efterlängtade pojke efter missfall fram tills typ nu, X år senare. Det gjorde mig upprörd och ledsen. Jag har funderat på varför. Har kommit på att jag tänker på det som så här:Tänk om min son på något kosmiskt underligt vis hamnat hos den familjen. Och att de hade blivit besvikna på att han är han. Som mamma relaterar man ju till typ ALLT. Ser jag på ett inslag om ett mördat barn, relaterar jag till min familj. Hör jag om ett barn som förlorat sina föräldrar relaterar jag till min familj osv. - Och känner därefter.

Grattis igen till barnet!

Nina

Jag blev oxå chockad när jag fick veta på ultraljudet med nr 2 att det var en till pojke, trodde på en tjej. Men inte fasen blev jag besviken eller ledsen för det. Älskar mina söner mest av allt. Nu ska vi på rul på fredag med nr 3 och alla säger att jag är en pojkmamma och att dom inte kan se mig med en dotter. Förstår inte varför det skulle vara annorlunda att uppfostra en tjej när jag har 2 fina pojkar..

Lotta

Hej Linda! Jag har alltid önskat mig döttrar men jag skulle aldrig bli besviken på,om det blir pojkar, huvudsaken är att miraklet/miraklerna är friska.

Tack för att du delar med dig av er resa, både vägen till Selma och nu.

Charlotte

Grattis till en pojk!
Vi ville ta reda på kön men med vårt första barn så hade VärmlandsLandsting som policy att inte tala om vilket kön bebisen hade och med våra två tjejer så låg de med benen ihop så det gick inte att se - så ja, för oss blev det överraskning vid förlossningen....har dock aldrig hört talas om ngn som tyckte att "förlossningen varit förstörd för att de vetat könet"....att få ett barn är väl lika underbart oavsett om man vet kön eller inte- för övrigt var jag så förvirrad efter varje förlossning att de lika gärna kunde sagt att bebisen hade tre kön och jag varit lika glad för det- haha!

Isabel

Oj vad mycket kommentarer man får angående barnens kön. Först fick vi en son. När vi fick veta på ultraljudet att vi sedan väntade en flicka fick vi mycket kommentarer. Många sa "men tänkt att ni prickade rätt direkt, vilken tur med en av varje". Och givetvis är det roligt med en av varje. Men personligen ville jag gärna ha en liten pojke till just för hans skull. Har själv ingen syster och har alltid saknat det. Nu fick vi sol sagt en flicka och jag blev jätteglad över det med. Fick en kommentar som sårade. En vän sa "vad konstigt att du ska få en flicka. Du är ju verkligen ingen flicknamn". Okej, hur är man en flickmamma? Själv tänker jag bara att jag är en mamma till mina fina barn. Jag är likadan mot dem båda. Ger båda kläder, mat, blöjor, kärlek och närhet. Den kommentaren fick mig att känna att jag inte skulle bli en lika bra eller kärleksfull mamma till min dotter.

Det är så trist att allt ska kommenteras. Det är lika fantastiskt och roligt med barn oavsett vilket kön det har. Man älskar barnet lika mycket osv. Ibland har man bara en bild av vem det är som ska komma till familjen och ibland är den bilder felaktig. Men det tar inte lång tid att tänka om och byta ut tankarna motorer och skär kärlek och lycka.

Hanna Läfvenhaug

Man blir ju trött alltså! Jag förstår om du verkligen tappar sugen bland med bloggandet. Helt onödigt.
Strunta i dumma kommentarer och fullt fokus på allt det roliga som väntar. Har behandlat min lilla son lika mycket som ett barn som hans storasyster och hade aldrig några funderingar kring hur deras kön skulle påverka mig. De föds olika ändå även om de är av samma kön. Man tar det man får liksom.
Vi tog förresten också reda på kön på båda barnen och för vår del handlade det dels om att vi var jättenyfikna men vi kände inte alls att vi spolierade överraskningen för spänningen ligger ju fortfarande i att man inte har en aning om hur de ser ut eller hur personligheten är.
För egen del har jag känt att vetskapen om kön gjort att jag lärt känna min bebis lite mer redan i magen, det blir inte så surrealistiskt, vi visste att det var Olivia och Vincent där inne :0)

Kram!

Therese

Just denna text hade jag lite väntat mig att du skulle skriva men samtidigt hoppades jag att den aldrig skulle komma. Jag såg nämligen dom första två kommentarerna om detta på insta men hoppades så innerligt att det bara var dom två för dom är så urbota jävla korkade rent ut sagt! Jag tycker det är vidrigt att folk yttrar en sådan tanke om någon dom endast "känner" via text.. Vad ger dom rätten att anta eller tro något om en besvikelse?
Usch!
Ni verkar vara otroligt närvarande och kärleksfulla både som par och föräldrar, jag har aldrig upplevt att det skulle finnas något annat än en önskan om just ett till barn.
All lycka till er!

Jag tycker på ett sätt

Josefina

Jag tycker att det är så sjukt hur dömd man blir om man skulle uttrycka en önskan om något kön (som jag ändå tror att många har innerst inne). Det är väl inte konstigt att fundera och föreställa sig sitt liv med barn i framtiden? Jag personligen drömde om att få en flicka (vilket jag också fick) medan min bästa vän drömmer om en pojke. Man får det! Och det betyder INTE, som många tror att man skulle bli BESVIKEN om man skulle få ett barn av det andra könet. Herregud, det är ens älskade barn oavsett vad som finns mellan benen! När barnet väl är där kan man inte föreställa sig att det skulle kunnat vara på något annat sätt :-) nu väntar jag mitt andra barn och det kommer bli lika älskad av oss oavsett kön!

Eleonor Henrikson

Fina fina du! Ja det är verkligen så...vad spelar det för roll om det är en pojke eller flicka? Man är ju lika tacksam oavsett!

Sandra - mamma till Theodor och lillasyster i magen

Jag har absolut inte uppfattat dig som besviken Linda. Du verkar vara en sådan fantastisk människa som delar med dig av både fram- och motgångar. En graviditet är inget man kan ta för givet och det vet du, liksom jag som genomgått fler missfall. Det riktigt strålar om dig och din fina gravidmage och att det nu är en son ni väntar är fantastiskt. Lika fantastiskt som det vore om ni hade väntat en flicka. Jag är så glad för er skull som får chansen att erfara ett kön av vardera. Att folk inte kan glädjas med en istället för att ifrågasätta. Jag blev otroligt chockad när vi på RUL fick reda på att vi väntar en tjej, positivt chockad och överväldigad. Heja dig Linda och hoppas du kan borsta bort negativiteten som tillkommer som offentlig bloggare. Stor kram fina du!

När Annie fotograferar i Kalifornien

Jissesm hur inskränkta är folk egentligen...?? Blir folk provocerade, 2015, av att någon vill veta könet på sitt barn...? DET tycker JAG är konstigt. För mig är det självklart att går det att se, klart man vill veta? Inte gör det någons killnad, annat än att man kan förbereda sig och tänka på namn och säga "han" eller "hon" när man pratar om hen... för mig innebär att få veta könet, att bebisen i magen blir mer verklig.

Sassa

Intressant ämne,trots att jag också tycker det är tråkigt att du ska behöva förklara dig. Innan jag blev gravid önskade jag mig en dotter (japp, där sa jag det). Säger nu inte att det var så för er, utan för mig. På ultraljudet såg vi också könet (på vår pojke) & efter det var det bara självklart att det var en son vi skulle få. Imorgon blir han 2 år och han är fortfarande lika självklar ☺ Kram!

Anna Blomberg

Jag var så säker på att vi skulle få en flicka till andra gången. Inte så att jag inte ville ha en pojke men jag sa flera gånger "jag vet ju inte hur man gör med pojkar. Hur skulle det gå om vi fick en pojk?" Jag var så säker på att det var en flicka där inne. När bebis föddes och barnmorskan lyfter bebisen mot mitt bröst är det första jag ser en SNOPP och jag utbrister "herregud en snopp! Fredrik det är en pojke! Herregud" barnmorskan undrar lite oroligt om det inte skulle vara det men vi hade ju inte tagit reda på kön. Jag blev förvånad och lite chockad men inte tusan blev jag besviken. Det blev en lillebror. En fantastisk liten lillebror och nu 6 månader senare inser vi att det ju var precis honom vi väntat på.

Mikaela

Bra skrivet! Självklart är ni precis som alla andra normalt funtade människor jätteglada över att få ett friskt barn, oavsett villet kön det har! Håller tummarna för er å tack för att vi får följa dig å din goa familj genom denna häftiga resa som en graviditet ändå är. :) Kram

Sandra Andrejev

Men så tröttsamt, blev så förvånad när du la upp kommentarer du fått ( eller ja egentligen inte ) hur det kunde uppfattas som något annat än att ni var GLADA!

Har två killar på 1 och 4 år, vill gärna ha ett till barn ( hur jag nu ska orka det med min huligan till 1 åring ) Många gånger när jag säger att jag vill ha ett till får jag väldigt OFTA " Ja du vill väl ha en tjej med" Nej jag vill ha ett barn en bebis till som mår bra då är jag nöjd:)

Lycka till med allt!

Kram

Karin

Jag blev så glad av att läsa det här inlägget! I somras fick jag en efterlängtad son, mitt första barn efter att jag fått fem missfall. Vi tog reda på könet vid RUL, och det var så mycket åsikter om det från omgivningen - den ena skulle tala om vad den hoppades att vi väntade, den andra tyckte att vi gjorde fel som förstörde överraskningen.. Jag brukade svara att vi väntat i tre år på att få veta om vår förstfödda skulle bli en dotter eller son, och det kunde väl få räcka! Hade också lite svårt att inte ta lite illa upp när folk som visste om vår historia hoppades på ett visst kön. Herregud vi väntade ett så oerhört efterlängtat barn, och jag önskade bara att få fullfölja min graviditet och träffa detta mirakel, och att det skulle vara friskt såklart! Det var otroligt spännande vid ultraljudet,för klart att könet spelar roll även om man inte blivit gladare för det ena eller andra! Vilken ära det är att få säga orden "min son" nu, jag tror att jag ska spricka av stolthet och lycka varje gång, och så har det känns sedan ultraljudet. Och precis lika stort hade det varit att få säga "min dotter".
Är så glad för er skull! <3

Frida - mamma & hälsa

Så bra inlägg! Jag måste säga att ni får tycka/tänka som ni vill det är er graviditet ! Jag har en av varje och är lycklig med det :) ha en fortsatt bra tisdags kväll.

Anonym

Har aldrig fått känslan av att du hellre ville ha det ena än det andra.. Förstår inte hue folk kan läsa in så mycket när det inte står annat än hur lycklig du är!
Vilker kön barnet har spelar väl ändå ingen roll... Den enda skillnanden är snoppen mellan benen och jag förstår inte varför sen skulle göra någon skillnad? Själv fick jag två döttrar och kunde inte vara lyckligare och skulle jag välja att skaffa ett tredje barn hade det vart helt underbart med en till liten tjej och lika underbart med en kille 😊

Suzanna

Va underbart! Känner även igen känslan av din beskrivning och förstår ditt dividerande.. Huvudsaken är väl att du mår bra:-) lycka till under grav. Kram!

Hanna

Vissa har uppfattat dig som en "flickmamma" jag har uppfattar sig som en "mamma". Och en fantastisk sådan <3

Emelie

Jag tror att folk läser in och ser vad de själva letar efter. Och det är ju ingen hemlighet att många mammor önskar sig just döttrar. Själv har jag likt er en dotter och väntar nu på en lillebror i magen och jag har stundvis tampats med jobbiga känslor kring det. Grattis hur som helst, tycker att du verkarchur glad som helst över graviditeten! <3

Anonym

å så härligt bra skrivit! har en tjej innan.fick en pojke.älskat dom vilkorlöst mycket.båda två!

Helena R

Du är en helt underbar mamma och det kommer bli så roligt att följa dig som 2 barns mamma 💕 många kramar

Anonym

Vi försökte länge innan ettan äntligen kom. En flicka -10, knappt var hon ute innan vi plussade med tvåan, pojke -11. Allt fokus från omvärlden låg på hur lyckliga vi var som lyckats få en av varje. Vår lycka handlade snarare om att vi lyckats skapa ett till barn, ett syskon till vår flicka -dessutom utan hormonell behandling.
Vi var en jättelycklig familj på fyra. Vi har dock alltid sett oss som mamma och pappa till ett gäng barn så när vi plussade med trean (flicka -14) så var vi otroligt lyckliga. Omvärlden: "vad ska ni med ett till barn till!? Ni har ju en av varje!!!" Folk alltså... Förresten, i min famn nu ligger en alldeles fantastisk lillebror (augusti -15)
Och nej, vi är inte otroligt tacksamma för att vi har två av varje, vi är jublande glada och lyckligt tacksamma för att vi är föräldrar åt fyra Fantastiska individer ⭐⭐⭐⭐ Borsta av dej kommentarerna Linda, folk är inte kloka! //Frida

Svar: Får rysningar av att läsa!!! Åh vad fantastiskt!!! <3
Linda Blom

Teres

Jag håller med dig om att könet inte har någon betydelse, men jag är också så himla nyfiken av mig och ville så gärna veta när vi var på Ul. Men tyvärr låg den lilla busungen med benen i kors så vi kunde inte se. Nu har jag vant mig vid detta och tycker det är spännande med en överraskning.

Tack för en fin blogg, ha en bra dag =)

Ellie

Innan jag vart gravid så har jag alltid velat ha en flicka men nu när jag är det och innan jag fick reda på könet så spelade det absolut ingen roll. Nu ska jag få en pojke och det känns lika mysigt som om det skulle varit en tjej :) det viktigaste är att barnet är friskt :)
Sen tycker jag att klart man kan få önska kön, man kommer älska barnet lika mycket trots att det inte vart det könet man önskade. Tycker det är tråkigt att man ska få stämpeln "du kommer inte älska ditt barn" bara för att man önskar ett kön.

Emma

Jag känner igen det där, våran första kille(-11) blev till även om vi gick på P-piller och jag tog dom exemplariskt. Jag fick diagnosen hyperemesis gravidarum och hade en fruktansvärd graviditet med tid på sjukhuset och psykolog om vart annat. Vi var länge osäkra på om min kropp och knopp skulle orka en graviditet till men folk tänkte annorlunda. "Det är klart ni ska ha en tjej också, eller hur?!". När vi sen bestämde oss för att vi ville ha ett barn till, precis ett BARN till, så tog allt väldigt lång tid och vi hann tänka tanken att det blir ingen mer guldklimp. När jag sen vid jul -13 började kräkas så förstod vi innan vi ens gjorde testet att vi skulle få ett plus på stickan, då var jag i v.3 ... I slutet av vecka 7 blev jag inlagd på sjukhuset med dropp och där kom tankarna, vi har redan ett friskt barn så är det här värt det. Återigen kom kommentarerna från en del, "det kan ju vara en tjej!". Alltså att folk ens kan med.
Med hjälp av två kuratorer, en fantastisk psykolog, min barnmorska och tabletter bestämde vi oss för att vi skulle orka. Min sambo gav mig all stöttning han kunde och mina kollegor och min chef var fantastisk. Det bästa var att efter RUL var det ingen av dem som frågade om kön, de frågade istället om bebisen mådde bra. Och helt ärligt så frågade vi inte heller även om jag tyckte mig se en liten pung skymta förbi. När det väl var dags i augusti -14 så kom han ut, lillebrorsan. Det blev en prins till och vi kunde inte varit lyckligare för vi fick världens bästa gåva - ett barn!
Stå på dig! 👶🏼 kram

Svar: Stor kram och grattis till två små mirakel!! : ) Vilka jääääkla graviditeter du haft : (
Linda Blom

Angelica

Jag är så trött på denna "könets". Jag väntar min andra son. Och vet ni vad det värsta är? Folk visar mig medlidande över det. Folk tror jag ville ha en dotter för att jag fick en son första gången. NEJ!!!! JAG VILL HA ETT VÄLMÅENDE BARN! Punkt. Min son är det finaste som jag har i mitt liv. VARFÖR skulle jag inte vilja ha en till av det finaste i mitt liv? En dotter hade även hon varit det finaste i mitt liv. Det är mitt barn i magen. Han har ett kön men han är inte mindre älskad för det. Jag är helt säker på att jag är en pojkmamma (får jag ens säga pojkmamma?) jag hade fått en chock om hon sagt tjej på ultraljudet. Inte av besvikelse eller lycka utan för att jag var så inställd på pojke. Får jag en dag ett tredje barn och det är en pojke kommer jag vara EXAKT lika glad som om det vore en flicka. Ett barn är ett Bern. Allt jag önskar är att mina barn mår bra. Jag önskar folk kunde sluta visa mig medlidande för något jag inte mår det minsta dåligt över.

Anonym

Jag är en av de hemska mammor som vill ha 2 av samma kön. Denna gången kommer vi att ta reda på könet, bara för att jag behöver förbereda mig på könet. Tro mig, visar det sig att det är en pojk så kommer jag inte älska honom mindre för det, men fick jag bestämma så blir det en till dotter. I december får vi veta..

Angelica

Det ska stå "könhets" där i början.

Anonym

Du verkar vara en kärleksfull mamma till lilla Selma, lika kärleksfull blir du till din son.
När jag väntade nr 2 fick jag ofta höra hur dum jag var som önskade mig en son, hade en dotter. Att få önska sig är så tabu belagt. Nu fick jag en son, men hade det blivit en flicka till hade hon varit lika älskad som han är.

Malin-mamma till Arvid & Lucas(+liten)

Jag jobbade i butik när jag väntade min andra son och fick ständigt höra att nu önskar du dig väl en flicka. Vi visste att vi skulle ha en pojk till så när jag upplyste dem om det beklagade de nästan precis som att det var ett misslyckande! =( Vi kommer ta reda på könet även denna gång och jag tror att de blir ytterligare en lillebror... det enda jag befarar med det är alla andras bekymmer och reaktioner! Jag är bara lycklig att vi ska få ännu en bebis oavsett kön!!! kram till dig

Tess

Tack för att du skrev detta! Tycker också att fokus ska ligga på att ni väntar barn nummer 2, ni kommer få se ytterligare en individ växa upp och se vad det blir för person :-) Har en vän som fått tre barn med samma kön och att folk har beklagat sig och tyckt synd om henne tycker jag är fruktansvärt! Hon är jätteglad för sina tre barn och älskar dem helt otroligt mycket. De är dessutom tre helt olika individer trots att de alla tre är pojkar :-) Jag som längtar efter ett andra barn, som kanske aldrig blir.... vill än en gång tacka dig för att du belyser detta.

Linda

Jag kan ärligt säga att jag var överlycklig när vi fick veta att det skulle bli en lillebror till storasyster, varför ska det behöva vara så tabubelagt? Självklart hade en till dotter varit lika välkommen, men det kändes ändå lite speciellt att få en av varje liksom...

Med storasyster var jag faktiskt besviken när jag fick reda på att det var en flicka, för jag hade alltid föreställt mig att jag bara skulle få pojkar, men man rår inte för den där första reaktionen, sen fattar man ganska omgående att det ju såklart inte spelar nån roll och att det viktigaste är att det är ett friskt barn och allt det där, men just den första reaktionen blir ju bara så spontan och oredigerad. Varför ska det vara så tabubelagt?

Rebecca

Vi väntar också vårt andra barn och jag känner precis som du beskriver i början, så häftigt med 2 killar, underbart med en av varje etc. Framförallt är jag lycklig över att vi ska dela denna resan igen och få uppleva att få ett barn till samt att ge vår son ett syskon. Många som "påstår" att nu vill du väl klart ha en tjej? För mig är det absolut ingen självklarhet, jag känner mig trygg i att ha en pojke nu och vet hur roligt det är, så det blir precis lika bra. Och om det nu skulle visa sig på RUL att vi väntar en flicka så är hon precis lika efterlängtad som den pojke vi eventuellt väntar.
Det ska bli väldigt fantastiskt att bli tvåbarns föräldrar helt enkelt. Och angående att ta reda på kön, så vet man ju aldrig hur ens barn kommer att vara. Det är där den stora överraskningen ligger och könet säger inte någonting om det.

Nina J

Stort grattis! Vill bara säga att jag känner exakt som du. Längtan till första barnet och rädslan att aldrig få barn. Trodde att den känslan skulle försvinna när dottern föddes men snabbt började jag önska/drömma om ett syskon som jag var rädd att aldrig kunna ge henne. Så när UL visade sig en pojke blev jag lika glad som när det visade en tjej första gången. Nu är lillebror 1.5 år och fortfarande kan jag känna denna tacksamhet och lättnad att dom är här. Ibland har jag svårt att förstå att jag ska få vara mamma hela mitt liv. Pojken är född med hjärtfel och många drömmar om att han tas ifrån mig har det blivit dessa månader. Men nu för ca 4 månader sedan har felet vuxit bort och jag är inte rädd att förlora honom på samma sätt som tidigare. Lycka till. / Nina 34 år och tvåbarnsmamma.