T o r s d a g

Lilla magen i vecka 22.
 
Hej vänner!
En liten paus i soffan medans jag hör lilla fröken ligga och snusa gott i vår säng. Hon totalsomnade i bilen påväg från IKEA och det var ingen reaktion alls när jag bar upp henne till lägenheten. Som på den gamla goda tiden kan man säga, haha. Som jag nämt tidigare så är inte sömnen på samma vis som den varit tidigare, varjen för mig eller Selma. Hon är lite knövligare att lägga, även om det går bra. Men hon vaknar på kvällarna/nätterna och kommer in till oss, vaknar tidigare på morgnarna. Och vi befinner oss i någon form av mellanläge när det kommer till sömnen på dagarna. Hon behöver det, men det blir besvärligare om kvällarna. Känns bara så elakt att tvinga henne vara vaken om dagarna när hon väl behöver. Så vi kör lite från dag till dag helt enkelt. På förskolan sover hon dock alltid.

Idag var vi på torsdagsrytmiken tillsammans med Malin, Leon och Alva och efteråt brummade vi direkt iväg till IKEA för en lunch. Vid 1 hade jag ett telefonmöte och ikväll hoppas jag att allting skall vara helt klart inför decembers hittepå. Dessutom fick jag ett väldigt roligt förslag idag och tjae.. Det verkar som att jag kommer ha lite planer inför 2016, innan lillebror tittar ut. Spännande spännande, den som lever får se helt enkelt : ) 
 
Nu är eftermiddagen här och jag brukar alltid längta lite extra efter Jimmy sedan jag blev gravid. Jag tror det har med min gravidtrötthet att göra.. Jag blir alltid väldigt tung om ögonlocken den här tiden. Dessutom är det så himla fantastiskt att se hur Selma blir när han kommer hem. Hon har ju alltid blivit glad liksom.. Men sedan ett par månader tillbaka är det något speciellt. Särskillt som hon pratar så mycket också.. Det är helt enkelt lite extra magiskt att se dom ihop och det värmer mitt hjärta till tusen.
11
Anonym

Vår tjej är jämngammal med er och det är samma sak här med sömnen. Verkligen en mellanperiod vad gäller dagvilan, samtidigt är det en välbehövlig paus på dagen när man är gravid (v25).

Hanna Karlsson

Det är jättejobbigt med det där mellanläget. Vi löste det så att dottern var tvungen att hållas vaken. Det var precis omöjligt att få henne att somna på kvällarna annars de dagar hon sovit på dagen. Jobbigt en period men sen när vi kom in i det blev det jättebra.

OLIVIA | 17,5 åring i medievärlden

Fin mage!

Tammie

Så vackert med gravidmage!

Sara

Fin mage! 😊

Du som är kunnig på det här med babyskydd och bilbarnstolar - när ska man byta till bilbarnstol? När barnet väger 13 kg och/eller är lång så att det börjar bli tight i ryggstödet? Vad ska man ha för bilbarnstol? Vi funderar på att hyra en istället för att köpa. Tjejen är snart 5 månader och väger 8,2 kg, men vill ha tid agg kolla runt... Hon är 65 cm, tycker redan hon börjar bli stor för babyskyddet men är en bit kvar på både längd och vikt.

Svar: Hej :)Läs detta inlägg som jag har skrivit så finner du svar på dina frågor :)
url: http://lindablom.se/2015/august/nar-kan-man-byta-fran-babyskydd-till-bakatvand-bilbarnstol.html
Linda Blom

Elin Söderholm

Så spännande det låter!

Sabina

Älskar din blogg Linda och är så kul att följa din resa med lillebror, alltid drömt om att själv få göra samma resa och den drömmen verkar få bli verklighet, är idag i vecka 11 med första barnet och måste säga att jag känner igen det där med tröttheten och längtan efter sambon.

Men ville ge dig/er ett litd tips/råd angående Selmas sömn, ni kanske skulle testa att dra ner på sovtien, att hon får sova men kanske bara halva tiden? :)

Svar: Hej! Det har vi givetvis provat! Problemet är att det oftast inte går att väcka henne när hon sover.. Hon är så trött så vi får lyfta upp henne sovandes osv. Men ja. Hon sover överlag inga långa sovningar på förskolan och liknande heller.. Känns så elakt att tvinga henne att vara vaken när hon visar att hon behöver en paus :) Vi får stå ut och ta det lite som det kommer helt enkelt :)
Stort grattis till graviditeten också! :)
Linda Blom

S

Det är så mysigt att följa din graviditet. Jag går in i vecka 35 idag, så det närmar sig med stormsteg!!
Gå gärna in på min blogg jag har tillsammans med min gravida vän där vi skriver allt om våra graviditeter.

Kram S
WWW.mammaprat.blogg.se

Yohanna Eriksson

Åh! Hoppas du ska vara med i gravid vecka för vecka 😃

Anonym

Du kan vara min styvmamma

Sabina

Jag förstår :) Då behöver hon ju sova ännu på dagen och förstår att det känns elakt att tvinga henne, så är ju som du säger att bara stå ut :)