En kall höstdag

I förmiddags åkte vi iväg till Mariebergsskogen med Malin & Leon. Det blev världens mysigaste förmiddag med lång sopplunch, mys inne på Naturum och en liten promenad med två glada barn. Men oj så kallt det var! Jag tyckte att jag hade klätt mig ordentligt, men jag frös som en tok, så hösten är verkligen här på riktigt nu. Kanske får jag bylsa på betydligt tjockare byxor än leggings framöver.. Men jag tycker att det är mysigt. Jag älskar hösten och det är så himla härligt att gå in och äta varm soppa efter att man varit ute och blivit rosig om kinderna. Ungefär som igår när vi hängde i lekparken med Jennifer och Olivia och sedan gick in på biblioteket och tog oss en varsin varm choklad.
 
Nu på eftermiddagen har min foglossning slagit till ordentligt.. Jag känner igen symptomen så tydligt och det blir nästan som låsningar i bäckenet.. Redan.. I vecka 15. Jag hade ju väldiga problem med det under graviditeten med Selma, så är det någonting jag förstår så är det att det kommer bli betydligt värre denna gång. Men jag försöker tänka på alla små knep jag lärde mig 2012-2013, tänka på hur jag står, går, sitter, ligger, reser mig o.s.v. Så kanske jag skall överväga att prova ett stödbälte denna gång. Det hjälpte inte med S, men då hade jag en TENS-apparat som jag älskade som smärtlindring om kvällarna.
 
 
25
Jossan

Min foglossning kom tidigt med nr 2 och 3, förmodligen för att smärtorna efter barn nr 1 inte släppt helt! Jag rekommenderar övningar i vatten. Gick på det genom sjukgymnast, och tens :)

erikasblogg.se

Hihi jag såg den söta filmen på barnen på insta. Det var en blöt puss han gav Selma :)

Linnéa

Jag hade foglossning från dag 1 med 1an. Alldeles hemskt! Nu med tvåan kom foglossningen inte förens vecka 12. Men jag började med gravidyoga och styrketräning med fokus på bäckenmuskulaturen. Och det har hjälpt massor sen nån vecka efter att jag började. Är i vecka 36 nu och känner bara av fogarna lite om jag gått välidgt mycket under dagen. :)

Heléna

Min sjukgymnast sa att det var totalt förbjudet att sitta med benen i kors, även nu efteråt (Molly är två och jag har fortfarande problem). Meeen jag sitter ju alltid med benen i kors, vid datorn, när jag äter, så fort jag sitter! Att det aldrig blir bättre om jag fortsätter så =/

Svar: Jag vet! Är också en person som gör det, men kommer på mig själv och försöker verkligen undvika det.. :)
Linda Blom

Madde

jag hade en hel del foglossning med mitt första barn och fick känningar ganska tidigt med andra. Så tänkte samma som du, att det skulle bli värre den gången. Men jag tog det helt enkelt lite lugnare. Lyfte inte mer ån vad jag behövde. Överlät dammsugningen till sambon, sitta riktgt i soffan. Osv. Och jag hade bara foglossning i några veckor sen var den puts väck. Min bm sa till mig att det var västligt viktigt att tänka på hur jag bar storebror. Jag skulle absolut inte bära han på höften utan skulle bära han mot mig över magen. Så det blev lika mycket tyngd på varje höft.
Hoppas att foglossningen blir lindrig för dig!:)

Annster

Fina bilder :)

Sara

Fy jag tycker så synd om dig. När jag var gravid med Alicia fick jag också känningar tidigt och efter halva blev jag tvungen att sjukskriva mig helt och fick vara sängliggandes alternativt "gå" på kryckor resten. Idag ett år senare har jag fortfarande bekymmer. Men en sak som hjälpte var att gå på vattengympa (gick med magplasket för gravida) vet inte om det finns hos er men om det gör det vill jag varmt rekommendera det. Hoppas verkligen inte det blir värre för dig! Sänder styrkekramar och lycka till önskningar!

Viktoria

Det är kul att du delar med dig av din graviditet, jag själv är i v 38 med min första :) Men samtidigt tycker jag att du gnäller en hel del :P jag har haft alla möjliga besvär, just nu är det jobbigaste karpaltunnelsyndrom men jag har inte gnällt för varje lilla grej.. Det är ju värt det och varför inte fokusera på det positiva?

Svar: Vet du vad som är väldigt märkligt? När jag var gravid med Selma så blev jag kritiserad för att jag skulle påvisa en falsk bild av en graviditet för att jag skrev så positivt. Jag insåg redan då att det kvittar vad jag skriver så kommer någon peka i det och därför kommer jag fortsätta att bara skriva vad jag känner och upplever - för att kunna se tillbaka på det jag skrivit och dokumenterat och kunna påminnas och återuppleva. Att skriva vad man känner och upplever är inte desamma som att gnälla - för jag har gjort ganska klart i att jag är glad, lycklig och tacksam för den här graviditeten :)
Linda Blom

Elaine

Först och främst grattis! Och sen ett jag förstår dig. Hade själv foglossning från v 15 och det var hemskt. Ett tips om bältet (som var min räddare i nöden då jag inte ville sjukskriva mig mer än halvtid och hade ett jobb där jag stod upp i princip hela tiden) är att ha det längre ner på höften än du tror. Det ska ju dra ihop allt och det kan det inte göra uppe på höftbenet. Och hårdare än du tror, du kan alltid lossa lite efter ett tag, men det ska vara stadigt! Hoppas det hjälper denna gång!

Mamma till fyra pojkar

Finaste Linda!
Du gnäller inte alls mycke... Eller jag tolkar det inte alls som GNÄLL! Man ser tydligt att du är glad o TACKSAM och det är faktiskt så att om ingen berättar hur man mår på riktigt så hur ska man då veta?? De som aldrig varit gravida osv.

Fortsätt som du gör, eller GNÄLL lite mer. Kram bästa du!

Svar: Tack snälla!! Det är ju faktiskt så att första tiden går väldigt långsamt, jag mår inte helt hundra hela tiden och är enormt trött! När sedan rörelserna börjar minns jag att det blev en helt annan bekräftelse och magi med Selma i magen, så det längtar jag efter. Oavsett så är jag så jävla lycklig rent ut sagt <3 Och tacksam! Jag skriver ju hur jag upplever det vecka för vecka för min egen skull <3
Linda Blom

Linda Cathrine Liljemalm

Ja men visst kan hösten vara underbar! Det blir liksom lite mer ok att mysa och bara ta det lugnt på ett annat sätt.

Tycker verkligen inte att du gnäller och jag kommer också ihåg under dina förra graviditet hur folk var irriterade på att du var för positiv. Tråkigt är det att ska sticka så mycket i andras ögon vad du skriver. Jag hoppas verkligen inte att du tar åt dig och vet att vi är många som verkligen uppskattar att få ta del av allt du delar med dig.

Svar: Tack fina fina du <3
Linda Blom

Yohanna af Skovde

Hade knappt foglossning när jag var gravid men det lilla var inte skönt. Hoppas du antingen står ut eller att det funkar med tens-apparaten!

Svar: Ja TENS-apparaten var underbar som smärtlindring om kvällarna :)
Linda Blom

My

Alltså Linda! Så fort du får en negativ kommentar så hänger du ut den personen överallt! Som halvstor bloggare kan du inte räkna med att alla kommentarer är rosenskimrande.Linda hänger ut nån o alla tycker synd om dig och hejjar på. Skärp dig och väx upp! Lär dig ta kritik och gå vidare.

Svar: Fast det där stämmer ju inte heller :) Jag får enormt mycket kritik, nästan varje dag! Mycket raderar jag på en gång, vissa släpper jag igenom och vissa svarar jag på som i detta fall. Det handlar inte om att lära mig ta kritik utan det handlar faktiskt delvis om att lyfta ett ämne som är ett stort problem på nätet. Att lyfta en kommentar på instagram där personen varit anonym, och jag varken lägger ut IP-adress eller personens alias är inte att "hänga ut en person överallt". Hela din kommentar är så överdriven :) Jag skulle råda dig att stå för dina åsikter istället! Du följer mig på instagram eftersom att du sett att jag lade ut kommentaren där, ändå klickar du in på min blogg och kommenterar anonymt :)
Linda Blom

My

Alltså Linda! Så fort du får en negativ kommentar så hänger du ut den personen överallt! Som halvstor bloggare kan du inte räkna med att alla kommentarer är rosenskimrande.Linda hänger ut nån o alla tycker synd om dig och hejjar på. Skärp dig och väx upp! Lär dig ta kritik och gå vidare.

Hanna

Nu tycker jag inte att du gnäller alls! MEN om du nu skulle vilja gnälla så är det väl självklart stt du får det! Den är ju DIN graviditet, DINA känslor och kanske framför allt DIN blogg. Vi som läser vill ju veta dina tankar och känslor.
Men folk ska alltid hitta något att klanka ner på. Fast hade du nu gått runt och sagt att allt är såååå bra, iiiinga krämpor allt är rosenskimrande. Då hade ju folk klagat på det. Folk gillar ju att tro att du ljuger. Så gnäll på lite mer Linda! Alla som läser din blogg vet hur tacksamma ni är för det lilla miraklet i magen. Och för Selma. Kram

Svar: Ja det är ju verkligen så! Jag skrev nästan identiskt med Selma, för jag hade samma krämpor då, fast foglossning betydligt senare. Men då fick jag kritik för att jag skulle fejka allt liksom. Det är också väldigt märkligt, eller hur? :D
Linda Blom

Longevity - en blogg om hälsa

Ser härligt ut! Fina bilder.

Ebbapebbas

Jag hade hemsk foglossning på slutet av min graviditet så jag känner med dig kunde knappt gå i och vår bil! Var så skönt att vara ledig i två månader innan förlossningen. Ser ut som ni har haft en härlig dag! Måste ta med Agnes till Mariebergsskogen när hon blir lite äldre 😊

Carolina

Hade också en helvetisk foglossning med mitt första barn (och väntar vårt andra nu), jag fick också känningar tidigt (igen!) men har börjat gå på akupunktur. Jag är inte någon sådan som riktigt vill tro på sånt som det inte finns vetenskapliga belägg för, men det kan ju vara värt en chans i alla fall? Nu går jag en gång/vecka och det är bättre! Helt otroligt. Helt smärtfri är jag inte, och att t ex gå i trappor undviker jag, vilket inte är så lätt när man bor i ett tvåvåninghus, men ja... Jag bor inte i Sverige så jag vet inte hur det är där, men får du chansen så ge det några gånger för att se om det hjälper!

freja

vad söta bilder ! :)

Hanna Karlsson

Vilken härlig dag ni haft tillsammans.

Sofia

Hej

Ville bara tipsa om en online butik som säljer supercoola kläder till schyssta priser www.rrebellion.com

Tack för en jättebra blogg.

Mvh Sofia

Maja

Usch, min foglossning gav mig kroniska besvär i höfterna. Akupunktur hjälper som någon nämnde ovan. Skickar styrkekramar för det är så jobbigt och smärtsamt! <3

Förresten. Jag har ett skitbra tips till dig som plåster på såren.
Om man som jag, är tokig i märkesvaror och kvalitet, finns det en undersökningssite, där man gör undersökningar som man får betalt för i form av poäng som man sedan kan shoppa för. Allt från Kay Boyesen till KitchenAid produkter finns. Perfekt för såna som mig som inte riktigt har råd att köpa sånt annars. Prylarna man plockar ut blir alltså helt gratis! Jag hittade länken här. Där står all info man behöver veta. http://goo.gl/BepLJk

Viktoria

Jag tycker om din blogg, därför jag läser den så menade verkligen inget elakt med min kommentar. Men det har ju redan varit mycket om ditt illamående, foglossning och halsbränna. Jag förstår om du vill skriva för din egen skull om dessa saker men det känns bara som en hel del klagande :P jag fick oxå foglossningssmärta tidigt (alla har foglossning även om alla inte känner av det) då jag har ett väldigt tungt jobb. Men jag berätta bara för de närmaste om sånt och hade absolut ingen lust att gå o säga till alla hur dåligt jag mådde eller mår för den delen. Däremot tycker jag de bra sakerna överväger så har mest glömt bort allt dåligt när någon frågat hur jag mått. Men alla är ju olika så fortsätt skriv som du vill! :)

Svar: Jag dokumenterar ju min vardag och min graviditet för att minnas, vecka för vecka o.s.v. Om jag nu mår illa flera veckor i sträck så kommer jag att skriva om det i flera veckor i sträck, vad är annars syftet med att skriva såhär? Jag förutsätter att du inte har en öppen blogg där du dokumenterar på samma vis eftersom att du inte länkar någon och därmed blir det ju en solklar skillnad på huruvida man väljer att berätta hur man mår eller inte : ) Jag tycker givetvis också att de bra sakerna överväger och jag älskar att vara gravid, att jag nämner hur jag mår gör jag inte för att klaga, utan för att berätta eller minnas som sagt. Hur nu andra väljer att uppfatta detta får stå för dom helt enkelt, skulle jag utesluta diverse saker skulle jag få kritik för att jag förskönar hur det är att vara gravid. Därför kommer jag att fortsätta skriva precis som jag gör : )
Linda Blom

Hanna

så vacker liten flicka du har.