Han är vild!

Igår tror jag att jag kände det första sprattlet från lillebror i magen.. Det är en minst sagt aktiv bebis där inne, precis som sin storasyster, det har vi sett på ultraljuden. Dock känner jag ju ingenting ännu, med undantag för sprattlet igår. Men i natt vaknade jag och såg att hela min mage var sned. Vänster sida var helt platt och mjuk och den högra som en stor stenhård knöl. Jag förstår inte hur det är möjligt att han knökar och bökar runt sådär mycket där inne, utan att jag känner det minsta. Kan det bero på att jag har moderkakan i framvägg denna gång kanske?
 
Hur som helst så hoppas jag på att rörelserna snart blir tydliga och regelbundna. Det är så mycket mysigare och lite av en bekräftelse på att det växer och gror där inne. Dessutom ser jag så mycket fram emot Selmas reaktioner på en mage som rör sig. Åh.. Makalösa, magiska resa!! <3
20
Linda

Så har båda mina graviditeter varit, jag har känt fladder runt vecka 17-18 men inga sparkar förrän runt vecka 24 och jag hade livmodern i framvägg båda gångerna!! Ett stort grattis till er!

Diana

Åh vad mysigt :)

ellie

Jag är gravid med mitt första barn och jagär i v. 21 (20+3) och jag har moderkakan i framvägg och känner inga sparkar än, däremot känner jag ibland att han rör sig där inne :) men längtar tills jag känner sparkarna :)

Frida - mamma & hälsa

Så mysigt med sparkar:) du känner de snart ska du se.

Linn

Det kan definitivt bero på att du har den i framvägg. Med min dotter Ebba hade jag också moderkakan i framvägg och kände inga riktiga sparkar förrän v 21, denna gången med lillasyster har jag den i bakvägg och har känt tydligt sen v 18, och fladder redan från v 16. Men är ju så mysigt :) hoppas du också känner din lille snart :) lycka till med allt!

norralivet.blogg.se

Jag har också moderkakan i framvägg. Det och att det är min första grav gör att jag kommer få träna mitt tålamod väldigt mycket känner jag :P Speciellt jobbigt är det att jag inte riktigt vet vad jag ska känna när man känner det där sprattlet även om folk försöker beskriva det :P Längtar tills man känner riktiga sparkar, så man kan vara säker att det är bebis :) När kände du första med Selma? :)

Svar: Jag kände sprattel från Selma i samma vecka faktiskt :) vecka 18 alltså! Sedan gick det fort från sprattel till buffar, hoppas det tar fart här ocksp snart. Dock hade jag moderkakan i bakvägg med henne :)
Linda Blom

Hanna Karlsson

Det är ju så mysigt att känna rörelser. Hoppas att det snart blir tydligare. :-D

radhuslivet.se

Åhh jag blir så avundsjuk på dig! 😍

Anonym

Åhh jag blir så avundsjuk på dig! 😍

Elin

Nu är bloggquizet klart och publicerat: http://blogg.se/article/2015/october/test.html

Svar: Kul!!! :D alla rätt såklart :D hihi
Linda Blom

Medkarlek.blogg.se

Jag är gravid i vecka 27 med vårt första barn! Så kul att hitta ytterligare en blogg att följa :) jag har också min moderkaka i framvägg och kände nog de första fladdret runt vecka 18, de första sparkarna kring vecka 23-24! :)

Medkarlek.blogg.se

Jag är gravid i vecka 27 med vårt första barn! Så kul att hitta ytterligare en blogg att följa :) jag har också min moderkaka i framvägg och kände nog de första fladdret runt vecka 18, de första sparkarna kring vecka 23-24! :)

Petra

Åh, vad mys!! :)

Jasmine

Så fantastiskt! Tack för att du delar med dig.
Kram

Anonym

För mig stor skillnad mellan ettan (moderkaka i framvägg) och tvåan (moderkakan i bakvägg). Första kände jag tydliga rörelser först i v 20 medan jag kände rörelser i v 16 med nr två. Upplevde mycket tydligare rörelser under hela grav med nr två vilket jag främst tror beror på moderkakans placering snarare än att nr två skulle ha varit mkt livligare i magen.

Tess

Det där minns jag :-) Att ena sidan var stor och hård för att bebis "knökade" på åt det håller :-) Selma kommer nog tycka det är spännande längre in i graviditeten när magen börjar "bölja" :-)

Manella

Jag hade moderkakan framvägg och kände bara lite bubbel/fladder omkring vecka 18 men sen kände jag rörelserna kring vecka 20-21

Amanda -Mamma till Anton

Härlig känsla, vil jag minnas❤️

Sanna

Åh, så mysigt! Han kommer nog börja sparka snart ska du se! ;)