En lyckoträff och ett virrvarr av känslor

Plusset.. 25 juli 2015.
 
En dröm om ett syskon har ju alltid funnits där, men med tanke på vår historia med Selma har det varit långt ifrån självklart. Mina problem med PCO och den oregelbundna mensen fortsatte även efter graviditeten med Selma. För mig har det därmed varit enormt skrämmande med tanken på att ge oss in i resan igen. Jag ville fokusera på Selma, bara henne och inte spilla tid på hopplöst kämpande. För nästan 1 år sedan delade jag med mig av mina tankar om syskon här i bloggen. Men så började längtan smyga sig på, eller. Faktum är att den golvade oss båda två egentligen, vi var redo för att med öppet sinne ge oss in på resan igen. Mina förväntningar var givetvis att det skulle ta tid även denna gång, om det ens skulle gå, för att pricka in en eventuell ägglossning med oregelbunda cykler är inte enkelt. Men vi var redo!
 
Så stod jag där en morgon, 3-4 månader senare, Jimmy och Selma hade sovit borta och precis som året 2012 fick jag ett infall att göra ett graviditetstest. 25 juli 2015, nästan exakt 3 år efter att vi plussade med Selma (så när som på 4 dagar) satt jag där på knä igen och höll en graviditetssticka med ett tydligt plus. Jag skakade! Lyckan! Men också en stor dos chock! Hur i hela friden gick det här till? När J och S sedan kom hem smög jag med mig Selma in på toaletten och bad henne stickan till pappa. Jag filmade..
 
Men det gick bara en vecka eller två så började jag känna mig annorlunda. Inte bara trött och väldigt illamående. Mina tankar, glädjen, förväntan suddades ut. Jag grät, undrade vad vi hade gjort, var livrädd när jag tänkte på framtiden. Skulle min och Selmas relation bli annorlunda nu? Jag kunde inte ta till mig att jag var gravid och jämförde ständigt med hur jag kände när jag plussade med Selma. Det var så annorlunda den här gången och jag kritiserade mig själv enormt för att jag var så förbannat otacksam för att vi sluppit gå igenom den där helvetiska resan med medicinering och liknande ännu en gång. Hur kunde jag vara så dum? Varför var jag inte sådär överväldigande glad? Samtidigt var jag livrädd för att någonting skulle hända med det lilla fröet. Jag kände verkligen inte igen mig själv och mina känslor, mina tvivel på något som egentligen var så välplanerat och efterlängtat det bara kunde bli. Jag fick stöd av min barnmorska och tillslut fick vi faktiskt ett tidigt ultraljud. Där i väntrummet förändrades så mycket! Jag var så nervös och när vi, hand i hand, fick se ett pickande hjärta på skärmen så bröt jag ihop. Där var vårt andra mirakel, så självklar. Vi hade räknat till 3 april, Selmas födelsedag, men egentligen visste vi inte med tanke på min oregelbundenhet. Men blev här bara flyttade en dag till 4 april 2016.
 
Idag kliver vi in i vecka tolv och jag har det fortfarande väldigt tufft egentligen. Tröttheten är utom denna värld och jag mår väldigt illa, kräks en del och har väldigt mycket ont i magen och ryggen. I början av veckan hade jag så ont att jag bara kunde ligga med knäna under hakan och gråta. Jag ringde till 1177 som skickade mig till akuten - bums. Min mamma följde med mig och efter ett par timmar och en del undersökningar fick jag göra ett ultraljud till, då höll jag mamma hårt i handen.. Jag hade bara gått och väntat på en blödning och förväntade mig inte alls att se vad vi fick se. Jag bröt ihop igen.. Visst var det vår lilla bebis som vuxit och sprattlade för fullt. Allt med graviditeten kändes och såg så fint ut så. Lättnaden obeskrivlig! Nytt BF igen och det vi nu räknar efter 1 april 2016.
 

Vi bestämde oss för att offentliggöra detta idag och publicerade inlägget i bloggen och på instagram precis innan jag åkte iväg till jobbet. Där satt jag och läste alla grattis och tårarna bara började spruta på mig. Jag försökte hejda mig, men tack och lov var det ganska tomt på kunder första timmen. Jag vet verkligen inte hur jag skall tacka er! Jag är överväldigad och det känns så skönt att ha berättat det här nu. Inte gå runt och smussla, kunna förklara varför jag fått sjukskriva mig från Formeli och liknande. Jag är fortfarande väldigt orolig för att något skall hända den lilla, samtidigt som jag har extremt svårt att ta till mig att Selma skall bli storasyster. Men att läsa era kommentarer, SMS och liknande gör det aningens mer greppbart. Jag hoppas så att allt skall gå vägen nu och att jag snart kommer att kunna njuta av graviditeten på samma vis som jag kunde göra förra gången. Och Selma? Ja, hon är såklart mer än förväntansfull och berättar att när magen blir stooor, då kommer bebisen. En annan dag, när hon blivit lite större ♥
154
Helena R

Jag är så lycklig för dig och din familj skull ♡

Emilia

Stort grattis igen! Här väntar vi också smått igen, ett aprilbarn igen för vår del också - 30 April ♡ Längtar till den dagen vi offentliggör vår nyhet, vill just nu skrika ut till världen min lycka (och förklaring till varför jag mått så dåligt senaste tiden) ♡

Karin

Vi väntar andra barnet i mitten av mars. Vår resa har varit en helt annan - gravid på första försöket båda gångerna, men andra tråkigheter runt omkring oss har gjort det svårt att njuta fullt ut. Jag känner igen så mycket av det du skriver, känslorna kring ett syskon. Trots ultraljud i veckan har det inte riktigt landat. Folk gratulerar, men jag förstår inte riktigt till vad. Hoppas att det kommer kännas bättre när jag känner första sparkarna och magen börjar synas ordentligt. Stor kram till dig, Linda! Och varmt lycka till med lilla skatten i magen. <3

Carolin

Stort stort grattis!
Tror det är ganska vanligt att det känns annorlunda med "tvåan". Jag är själv gravid med nummer två och vi har BF 29/3. Ska bli såå kul att följa dig :)
Lycka till med allt och hoppas du snart mår bättre!

erikasblogg.se

Fina Linda! Jag sitter med tårar i ögonen. Kan känna dina känslor i mig och förstår både din lycka och oro. Men det här kommer gå bra! Jag mailar dig ikväll :) KRAM!

Ida

Åh, då kanske vi ses på förlossningen då. Är beräknad en dryg vecka innan :)

Ebba

Fick andra barnet i juni och kände precis som du innan min andra kom! Kan säga att alla oros känslorna bara försvann när vårt andra lilla underverk kom och det tror jag det gör för er med, allt blir så självklart även om jag vissa stunder inte kan fatta att jag har två små fina människor att ta hand om och älska!

Madde

stort grattis till er alla!! Så härlig känsla!

Caroline

Jag har följt din blogg i flera fleera år och jag tröttnar aldrig. Oavsett vad du skriver om så gör du det så otroligt bra och intressant att läsa! Tokälskar din blogg och stort grattis till lilla fröet❤️

Elin

Grattis till dig och din familj först och främst! Och hoppas att du snart mår bättre :-) Kom direkt att tänka på att youtubekanalen vecka för vecka kanske skulle vara något för dig och Jimmy? Du verkar så härlig och skulle vara kul att följa med på eran resa genom videoformat:-)

Mikaela

Stort grattis!! Det kommer gå så bra 😊 Jag är själv gravid i vecka 28 så väldigt kul att följa en gravidblogg. Galen känsla dock att jag kommer sitta här med en 3,5 månaders när er lilla kommer. Jag bor utanför Karlstad så extra kul att följa någon som bor i samma stad. Stort lycka till med allt! Och förresten helt underbar bild på Selma 😊

Anonym

Gud vad kul! Grattis! Väntar också andra barnet i april 2016 ☺

Sabina

Stort mega grattis!

Augusta

Grattis!!! Vad fantastiskt! Skall bli kul att följa nästa graviditet! Jag tror att allt kommer gå jätte bra!! Som en vän sa, man ska aldrig oroa sig förrens något händer. Ta med dig de ;) lycka till! / En förväntansfull 18 åring ;)

Julia

Wow, stort grattis till hela familjen!! :D

Amanda

Stort grattis och hoppas illamåendet släpper snart. Jag väntar tvillingar (mina första barn!!!) som är beräknade till 4 januari 2016. Lycka till och njut av att tre snart blir fyra:-)

Anonym

Stort grattis!!! Förstår precis dina känslor och rädslor för hur det ska bli med relationen till första barnet men nu 2 år senare kan jag säga att jag oroade mig helt i onödan. Mina två döttrar fullkomligt älskar varandra (de bråkar såklart också ibland) och att de har varandra tror jag är något av det bästa vi har kunnat ge dem. Lycka till, ni har en härlig tid framför er!

Clara

När man har följt en fantastisk blogg i flera år och läser ett inlägg som detta blir man helt gråtfärdig! Jag är så otroligt glad för din, er, skull och önskar er all lycka till. Stort grattis fina du! <3

Zandra

Fina du , följt dig länge ochså glad för er skull 🌹

Therece

Stort Grattis till er 💖 jag anade detta för ett litet tag sen. Glad för er skull! 💖💖💖

Linnéa

Grattis 🎉

Hannah

Du skriver så fint, man blir väldigt rörd. Stort grattis än en gång och lycka till :)

Anonym

Nu kan jag som helt utomstående inte komma och säga vad du känner. Men tänker att du kanske var inställd på en lång och knackig väg, att det kom dom en chock när drt gick så fort. Stort grattis igen! Fick tårar i ögonen när jag såg nyheten på instagram, bökig som jag är. Selma kommer att bli en fantastisk storasyster och du likaså en fantastisk mamm till två. Det är jag övertygad om. <3 jag hade svårt att ta till mig barnet i magen under hela min

ellie

Jag väntar mitt första barn i mitten av mars så jag är i v 14 nu (13+5) och det känns lite overkligt trots att jag varit på två ultraljud och fått se den lille, men känns mer verkligt och jag längtar mer och mer ju längre jag går i graviditeten :) hade varit mysigt att vara en liten familj men att göra det själv funkar också då jag kommer få vara med min lilla bebis!
Men stort grattis igen! :)

Anonym

Men sekunden han var ute sköljde kärleken över mig som en våg. Allt blev så självklart. Jag tror att det är olika för alla och olika från gång till gång. Men i slut ändan så blir det precis som det ska bli. All lycka till er! <3

Milla

Så himla glad för er skull för du verkar va en sån härlig människa. Du kommer bli en underbar mamma till2

Ida

Stort stort grattis! Tårarna gick inte att hålla emot när jag läste att Selma fick visa för pappa 😭😍 är så otroligt glad för er skull, och framför allt att ni slapp en jobbig resa för att få ett plus på Stickan. Hade samma oro som du med nr två, varje dag trodde jag att ngt skulle hända. Ända fram till vecka 14 då vi fick se vår lilla grabb för första gången, då vände allt. Detta är en graviditet jag ska följa med ett nöje. Stort grattis igen och massa kramar ❤️

Sandra

Alltså tårarna bara rinner här.. Så underbart o vad glad jag blir för er ! KRAM <3

norralivet.blogg.se

Jag ska hålla mina tummar och tår att allt kommer att gå bra! Det tror jag innerligt att det kommer att göra! Återigen, är så glad för er skull! :)

Anonym

Gud så jag känner igen mig i det du skriver!! Förutom det faktum att jag och min sambo inte väntar vårt andra barn utan vårt första! Jag har velat bilda familj SÅ länge men min sambo har inte känt sig redo, trots snart 8 års förhållande. Det har varit en fruktansvärt jobbig längtan då fler och fler av våra vänner skaffat barn under den tiden.. I somras släppte min sambo dock bomben att han tyckte vi skulle försöka och det tog sig på första försöket!! Jag blev helt omtumlad. När jag såg plusset var det bara sån LYCKA men efter nån vecka började jag, som du, fundera.. Herregud vad hade vi gjort? Klarar lilla jag verkligen av att bli mamma? Är jag redo? Kände mig så olycklig men skämdes för att jag tänkte dom tankarna.. Det var ju faktiskt detta jag velat, i flera år!! Till slut lät jag mig ha dom tankarna, tänkte att det kanske är en fas i den psykiska delen som måste bearbetas. Nu går jag in i vecka 13 imorgon och är lyckligare än någonsin! Har också, precis som du, fått gjort ett tidigt ultraljud för några veckor sen pga en blödning som skrämde livet ur mig.. Och det i samband med EXTREM molvärk/växtvärk i mage och rygg fick vi in och kolla. Men allt var bara bra med lilla pyret i magen som sprattlade för mamma och pappa där på skärmen! Vi har BF i slutet av mars. Nu har inte vi gått ut med det offentligt än, bara till närmaste familjen. Men om några veckor kanske jag vågar tillkänna ge mig på din instagram utan att riskera att bli avslöjad för mina vänner ;) STOR KRAM! Och grattis :)

Anonym

Så fint du skriver o så roligt att du vill dela detta med oss! Jag önskar er all lycka till o känner hur jag börjar bli lite sugen på nr 4 när jag tänker på hur underbart det är med en graviditet ;) stort grattis igen!

Marika

Om dina tårar rinner så kan jag säga att mina gör detsamma! Det är så underbart att Selma ska bli storasyster, något vårt mirakel aldrig kommer bli. Både för att vi behövde gå vägen med sprutor och hormoner, men också för att min kropp tog så mycket stryk att jag inte fixar en gång till.
Har haft funderingar på din frånvaro och det var med lättnad jag förstod anledningen idag. Önskar jag bodde närmre för då hade jag fan ställt mig utanför för att ge dig en stooooor kram! Ta hand om dig/er!

Svar: Herregud vilken kommentar! TACK TACK TACK <3 lider så med er som troligtvis inte kommer uppleva fler barn, men förstå vilken glädje och lycka att ni har er skatt! Stor kram tillbaka för dina varma ord <3
Linda Blom

isadora

Åh grattis :-) ska bli så roligt att följa din graviditet ännu en gång . Har en dotter född oktober 2013 :) är också gravid med ett syskon nu med Bf 4 mars ♡ har också haft jätte oregelbunden mens och ägglossning så vet vad du gått igenom ♡

Alexandra.Hj

Stort grattis :) jag har också PCOS och vi har försökt få barn i 9 år. Den 25 juli i År plussade vi på vår bröllopsdag och har BF 2april 2016 :). Jag förstår vad du beskriver med lycka som snabbt skiftar till kännslor att hur ska detta gå med mera: jag är också rädd fortfarande och hoppas att vi denna gång får turen att bli föräldrar för första gg :). Så igen stort grattis

Sandra

Grattis!! Vad roligt att höra. Jag fick en son samtidigt som du fick Selma och sen dess har jag även fått en dotter. Vi önskade och ville ha ett syskon till sonen men precis som du så mådde jag jättedåligt när plusset kom. Jag var glad och tacksam men samtidigt kände jag "vad har vi gjort"? Jag fick såna skuldkänslor mot sonen och hur han skulle reagera men det blev bättre och bättre ju längre graviditeten gick. Ibland är det tur att det tar 9 månader innan bebisen kommer 😊 Jag kände även skuldkänslor mot bebisen i magen att jag inte kunde glädjas fullt ut av att hon skulle komma till oss. Men när hon väl kom föll sig allting väldigt naturligt och jag älskar de båda till månen och tillbaka. Och att se de tycka om varandra, leka och kramas... Ojojoj jag smälter. Lycka till med allt!

Svar: Väldig igenkänning <3
Linda Blom

Antonia

Stort grattis!!! Här längtar vi också efter en lillebror eller lillasyster men får vänta ett tag till!! Grattis igen. Kram!

Ebba

Stort grattis! <3

Lisa

Grattis till syskonet, så roligt! :) Fast man försöker allt man kan så tycker jag det är ganska svårt att njuta av graviditeten så länge man mår dåligt. Jag är i vecka 9 och här är det också spykalas nästan varje dag! Spy och njutning går inte hand i hand precis. . . Så jag hoppas det vänder snart för oss båda två! Nu längtar jag efter att det blir min tur att berätta nyheten för alla :) Lycka till med allt, det ska bli så roligt att få följa dig, Selma och bebisen :)

Hanna Läfvenhaug

Stort grattis Linda och familjen!
Jag känner igen mig så oerhört mycket. Andra barnet var inte i närheten på samma sätt som första. När Olivia låg i magen var ALLT så enormt stort och fantastiskt och superspeciellt och varenda spark, litet utvecklingssteg och händelse dokumenterades. När vi fick reda på att vi väntade en pojke var lyckan total men som du säger, blandat. Man vet på ett annat sätt vad som väntar en och dessutom finns det redan en som kräver allt man har. Vi har 2 år och 2 mån mellan våra och för mig gick graviditeten av bara farten på något vis, man glömde tom bort ibland vilken vecka man var i. Sen amningen, inte riktigt samma sak när en tvååring vill göra allt annat än sitta i soffan...

Vår Vincent är precis lika älskad som sin syster men jag upplever att han i början på nåt vis bara fick hänga med i allt som vi gjorde med Olivia, tillskillnad från när hon var liten och allt kretsade kring henne. Han är fotograferad mm lika mycket och så men det blir ändå på ett annat sätt. Svårt att förklara men samtidigt känns det helt naturligt att tvåan föds in i ett småbarnsliv där kaoset redan finns och uppmärksamheten delas. Jag tror att det kan skapas väldigt mycket skuldkänslor om man ifrågasätter sig varför man inte upplever minsta sak superfantastisk som med ettan. Istället har jag accepterat att det är fullt naturligt att det är så och man har en enorm rikedom med syskon. Våra har så otroligt mycket glädje av varandra och är så helt olika personligheter men lika till utseendet. Olivia med bruna ögon som sin pappa och Vincent med grönmelerade som jag men annars så lika.

Håller alla tummar att du snart mår bättre och får tillbaka orken!

Anonym

Stort Grattis !!!!!! 💓💕💓💕💓

Therese

åh men GRATTIS!! Vad glad jag blir för er skull! :') sitter här med tårar i ögonen! Lycka till med allt nu!

Sandra S

Å vad glad jag blev av att se detta på Instagram, tänk vad glad man kan bli för någon man inte ens känner, det här med barn är ju så speciellt! Stort grattis!!

Nathalie (Tre små ord)

Åh STORT stort grattis till er!!! Så himla underbart med ett litet syskon. Önskar er lycka till med allt!!
Hoppas du snart får må bättre och det ska bli spännande att se vem som gömmer sig i magen :)

Denise - Nybliven 2barnsmamma!

Stort stort grattis!

Hemmadrömmar

Stort grattis! Jag var också orolig i början på andra graviditeten. Men nu har vi två underbara ungar och jag kan inte förstå hur jag kunde ha de där funderingarna som snurrade i mitt huvud. Det kommer bli toppen!

Anonym

Jag grattar er här också! Våran lille älskling blev storebror i april. Jag trodde att allt skulle bli lika som sist, graviditeten och mina känslor. Det har det verkligen inte varit! Oron för att relationen till storebror skulle ändras känner jag så väl igen. Men jag skickar lite pepp för vet du, även om känslorna var annorlunda så var de lika stora och den kärlek jag hade för storebror bara växer när jag ser honom med lillasyster. Och lillasyster då, hon har exploderat in i mitt hjärta och gjort att det dubblat för att få plats med all kärlek! En så självklar del i vår familj på en gång! Det kommer att bli toppen och jag hoppas att ditt illamående och trötthet lättar snart så att du får njuta! Kul också att Selma är så stor att hon kan hänga med på resan, här var storebror bara 20 mån när lillasyster kom så det var svårt att förbereda honom men det gick ju det med. Än en gång, stort grattis!

Anonym

Så himla fantastiskt! Gläds så med dig och din familj. Stort grattis!!!

Lisen

Det var jag som skrev nyss, var inte meningen att vara anonym 😊

Veronica

Så himla kul, vi plussade 21 juli.. (väntade lite extra med att testa då jag förmodligen förnekade att det kunde vara så) vi var på ul i fredags och är beräknade 20 mars ❤️ Ska bli kul att följa dig igen på resan och nära bor vi också! Hoppas du snart mår bättre!! Med tankarna känner jag igen mig HELT i det du skriver men hoppas och tror att det kommer lägga sig med tiden. Grattis igen!! Kramar 🌸

Linnéa

Åh, tycker du verkar vara en fantastisk mamma och Selma blir säkert en minst lika fantastisk storasyster! Stort grattis till er!

Josefina

Gud så roligt, grattis Linda!! Jag har läst din blogg i många år och det känns nästan som att en vän berättar att hon är gravid! Fantastiskt! Jag väntar själv barn nummer 2 också och är beräknad 30 april nästa år (vecka 8 nu). Ska bli så kul att få följa din graviditet!

Anonym

Åh stort grattis till er! :) Jag och min sambo plussade för bara 2 dagar sedan. Är i vecka 4+2 men är jätteorolig för missfall så vi kan inte riktigt glädjas. Vi bor också i Värmland men jag får inte fram nån information om vad man har för rätt till tidiga ultraljud? Vet du något om det? Tacksam för svar, och stort grattis igen <3

Svar: Tyvärr är det svårt att få ultraljud här i Värmland.. Dom tar emot vid smärta och blödning typ.. Men ring gyn på csk och prata med dom :) stort grattis till plusset! Men tänk på att man inte ser någonting förän runt vecka 7-8 <3
Linda Blom

Johanna

Åh så glad jag blir för er skull!!! Jätte jätte grattis!!

8april

Men åhh. Då är vi ju nästan på samma gick in i vecka 11 idag. Beräknad till 8 april. Har mått illa ich haft samma känslor och tankar om att man ska få en till bebis, hur första ska reagera. Hur man ska klara det, att liten försvinner inifrån en med mera. Haft två blödningar så fick med göra ett tidigt ul. Och man såg ett pickande hjärta och massa sprattel. Så underbart att se. Ska bli så härligt att följa er genom detta samtidigt som jag själv är en vecka efter. Underbart.

Anonym

Förstår din oro! Är också gravid, med BF 1 maj. Därav varför jag skriver anonymt. Vi har en tråkig historia i bagaget, men äntligen ska vår son få ett syskon. Har oroat mig, haft mardrömmar och allt möjligt sedan plusset. Har fått göra ett tidigt ultraljud i vecka 5+3 och ska få göra ett till på måndag i vecka 7+1. Och då hoppas vi få se ett hjärta ticka!

Stort grattis till er alla tre!

Svar: Åh.. Mardrömmar i massor här också! :( Håller tummarna för er! Låter som vår resa med Selma! Då gjorde vi ett tidigt VUL och såg inget hjärta.. Veckan därpå däremot slog det <3
Linda Blom

Karin O

STORT grattis:)

Lovisa

Är verkligen så himla glad för eran skull! Helt fantastiskt att det ska komma en till liten människa att älska så mycket. Selma kommer bli en fantastisk storasyster! Massa kramar till er <3

Mia

GRATTIS :D Vi är beräknade 8/4 med vårat första mirakel som äntligen blev till efter 4 år efter ett antal pergotime behandlingar (jag har också PCO). Känns ofattbart, men såklart helt fantastiskt! Jag önskar dig all fortsatt lycka genom resten av graviditeten! :D

Anonym

Har du mejl?

Svar: Mejl? :)
Linda Blom

Julia Berg

Stort grattis igen Linda! Så glad för er skull ❤

Joanna

Åh, så underbart!!! Grattis! :)

Marie

STORT GRATTIS ❤️ Har varit med om precis samma sak. En kamp för att bli gravid, fick en dotter, idag 2 år och 9 månader. Helt plötsligt fick vi en enorm syskonlängtan trots att vi tidigare bara velat fokusera på dottern. Två månader senare var jag gravid, bara sådär! Ingen kamp, inga mediciner. Vet extakt hur overkligt det känns, och det tog lång tid innan det sjönk in och kändes på riktigt .:). Men nu ligger HAN här, lillebror, tre månader gammal, döptes idag :)

STORT GRATTIS än en gång, Hoppas du snart får må bättre. Hade förresten också liknande tankar om hur det blir med storasyster, relationen med henne osv. Den förändras, absolut. Men att bli storasyster har varit bra för henne och ingen älskar lillebror mer än hon. Jag får tyvärr inte lika mycket tid med dottern, men vad jag uppskattar ALL tid. När lillebror blir större kommer vi kunna leka och mysa alla tillsammans. Åååh så det kommer bli bra!

Sofia

Kan inte annat än få en tår i ögat när jag läser denna roliga nyhet, känner dig inte alls men det du skriver berör mig verkligen och jag är så glad för eran skull. Många varma kramar

emzi

Grattis!

A

Stort grattis! Vi har bestämt oss för att försöka så får vi se om och när det visar sig ett plustecken. Vår lilla är 2.5 år så det kanske är dags för ett syskon

Pauliina

Hur underbart som helst!! Jag väntade mitt första barn samtidigt som du väntade Selma. Nu är jag beräknad 11/4 med tredje och ska bli kul och följa din graviditet igen :) stort stort grattis!

Liw - FINA LYAN

Åh så himla roligt och underbart!
Att få ge sitt barn ett syskon är det största man kan göra enligt mig. Härligt att du delar med dig. <3

Att du har BF på min födelsedag är ju ännu bättre ;)

stor kram!

Maria Ekblad - bröllops & nyföddfotograf

Åh stort grattis! Vad fint med ett lillasyskon till S och hoppas du kommer må bättre under resten av graviditeten! :)

Ida

Grattis! Overkligt och så igenkännande! Har en dotter som också är född april-13 och har nu BF i mars-16. Så skönt att läsa om känslorna jag själv känner, min sambo är världens bästa men det är så svårt att beskriva hur jag känner. Jag har sedan juli varit så sjukt trött, en liten lekparkstur och jag skulle helst sova 2 timmar efter det. Jag har pratat med min barnmorska för det dåliga samvetet att man inte njuter av att vara gravid och inte heller kan vara den busiga mamman man brukar vara. Hon berättade att det var enormt vanligt då de små man har "tar" energi och återhämtningstillfällena är få. Man får helt enkelt ta de stunder som dyker upp och inte vara rädd att be om hjälp. Har nog anat lite att ni väntar liten efter dina bilder om enda stunden till återhämtning. Gör precis detsamma, men nu börjar det bli svårt att få henne att sova middag varje dag. Det ska bli så kul att följa din graviditet och den nya lilla krabaten!!

Lina Bjurström

Å stort grattis Linda!! Jag såg det först på Instagram och blev jätte glad! Så himla roligt att underbara Selma ska få bli stora syster. Och att ni ska få en till underbar liten krabat, Världens lycka! Hoppas du kommer må lite bättre och det ska bli himla roligt att få följa dig och även denna graviditeten. Jag började följa dig när du var gravid med Selma.
Stor kram och lycka till med allt!! 💗

Anonym

Så glad för er skull, tårarna rinner. Tror inte du behöver vara orolig för dina känslor. Ditt kärlek kommer finnas för nr 2 också. Som svärmor säger, hjärtat delas inte det blir dubbelt så stort. Kram /Louise

spindeltjejen

Tänk det kände jag på mig! Grattis! ☺ Här är det BF 1 februari efter långa resor ❤ Njuuuuut!

Emma

Känner så väl igen mig i din berättelse! Har en dotter född -12 som kom till efter lång tids kämpande. Brottades med samma tankar som dig när det gällde syskon. Plötsligt en dag kände vi oss dock redo att försöka igen! Efter en lång väg dit, om än något kortare än med dottern, är jag nu gravid i vecka 29 med en liten lillebror. Mycket blandade känslor och psykisk instabilitet den här graviditeten jämför med förra. Har också PCO som du! Tack för att du sprider kunskap och vågar berätta. Fick senast igår en kommentar om att vi planerat dåligt med ett kommande decemberbarn (så synd om barnet!) - så många som inte förstår att efter lång tids kämpande och längtan spelar det ju ingen som helst roll när bebisen föds, bara den kommer! Längtar så efter vår lilla bebis och hoppas att allt ska gå bra. Så glad för er skull, stort grattis! 👶🏼💛

Emma

jag brukar aldrig kommentera bloggar men kände att jag måste kommentera detta inlägg! Det känns som du pratar om mig när du beskriver dina känslor ang. andra graviditeten. Jag var så lycklig, ville absolut ha syskon och längtade. När jag började misstänka att jag var gravid igen blev jag jättekonstig! Jag blev ganska deppig och tänkte mycket på hur detta skulle förändra min relation till mitt första barn, att jag inte skulle ha samma tid osv.. Men! Nu är "tvåan" här och jag är överlycklig! Tänk att jag gav dem varandra, de kommer dela allt i livet :) Iaf, ville bara säga att de tankarna du har/hade är du inte ensam om. Jag var så rädd.. Men det blir bra!

Emma - På Smällen igen!

Åhh vad härligt att läsa din historia Linda. <3 Vad glad jag är att höra att ni inte behövde kämpa så den här gången, att få barn borde inte behöva vara en resa med sorg och smärta, det borde inte vara det för någon som längtar efter barn. Jag förstår dina känslor, jag hade en släng av såna tankar också. Funderade på Lucas och är detta verkligen en bra idé. Jag fattar inte varför jag tänkte så överhuvudtaget, vi hade ju gått och väntat ett år på den här graviditeten. Jag tror att dom där känslorna är ganska vanlig när man blir gravid med nr 2.

Jobbigt att du inte mår så bra med illamående och ont och så. Jag känner också stor skillnad men jag spyr i alla fall inte, men det är ändå jobbigt. Konstigt att graviditeter kan vara så olika!

Vad kul att du också ska ha aprilbebis!!! Vi kommer ju ha BF jättenära varandra! Förra gången fick jag två veckor innan dig och nu får du två veckor innan mig!!! Ta hand om dig nu!!

Emilia

Grattis!
Jag blev så genuint glad när din bild på Instagram dök upp i mitt flöde, nästan gråtfärdig.
Jag tillhör men ganska stor sannolikhet den skara kvinnor som kan ha svårigheter att bli gravid på grund av en diagnos. Eftersom vi inte försökt ännu så vet jag inte men jag fasar för att det ska bli en kämpig väg till ett plus. Jag läntar som en tok efter att bli mamma och även min sambo vill ha barn men hans längtan är inte lika "akut".

Att se att du lyckats igen, trots lite sämre odds (om det är OK att uttrycka det så) gör att mitt hopp tänds lite igen :)

Sandra i Arboga!!

Underbart!!! Hade en känsla att det var en liten guldklimp till påväg 😊 stort stort grattis till Er!!!! jag grinade en skvätt när jag läste 😊 ska bli så kul och följa eran resa och mer än gärna läser jag om tankar kring ett syskon..men återigen; underbart!!!!!! tänk va häftigt, mamma till två 😊 och fyra i familjen ❤️❤️❤️

Sofia

Stort grattis till er, vad underbart! Ska bli roligt att följa dig och dina tankar kring denna graviditet ❤ om du vill dela med dig förstås❤

Emely

Åhh, så himla glad för er skull! Stort grattis! Ska verkligen bli jätte kul att följa, och jag önskar er all lycka i världen!❤

Hanna Karlsson

Så underbart. Stort Grattis. Kram

Johanna

Stort grattis! Har läst din blogg sedan jag var gravid med min dotter, född bara några dagar innan Selma. Det är beundransvärt hur mycket du delar med dig av din vardag, väldigt roligt och givande att läsa!

Fröken

Stort grattis och all lycka till er! Och du det är nog helt normalt att känslorna åker bergochdalbana när man är gravid... :-)

Kristina O

Grattis! Vi klev också in i vecka 12 idag dock och det är vårt andra barn :D Spännande att följa dig när vi nästan är på samma dag ;D

Lisa

STORT GRATTIS Linda! Så himla roligt att läsa! :)

Kram <3

Anonym

Enormt stort grattis till er ! Har följt dig på instagram ett bra tag och är verkligen så himla glad för er skull, önskar er all lycka, och starkt av dig att berätta om virrvarr-känslorna <3

Natalie

Vad uuuuunderbart! Stort grattis!
Har precis som du, PCO. Och jag är på min andra kur Pergotime.
Hittade faktiskt ett utav dina första inlägg om din PCO när jag fick reda på att jag har det. Du skulle bara veta vad jag kände igen mig. I allt! Vi har precis som ni gjorde då - inte berättat för familj och vänner om den här resan vi påbörjat. Hoppas på att plus även för oss. Vill egentligen bara tacka för att du delar med dig! Tack! Du ger oss andra hopp!

Jenny

ÅH grattis! Märkligt nog kände jag det på mig! Jag lyckades själv nyss och det var vårt 2a ivf försök. Lyckan är total och jag tkr ska bli extra kul att följa dig genom denna graviditet när jag också ska ha en egen i februari!
Kika gärna in hos mig.

Anonym

Såå glad att få följa en till resa och så lycklig för eran skull! Ber för er att allt ska gå bra och hoppas att du vill/orkar skriva så mycket som möjligt om graviditeten och att vi får se bilder på magen varje vecka! Som 22 år gammal, 1,5 år gift och gravid med första barnet med bf 2.2 2016 tycker jag det är superspännande med gravidbloggar! :) Lycka till än en gång!

Anonym

Jättestort grattis till er, så himla roligt. :) Inga barn här än, tyvärr. Försöker dock med IVF och hoppas att vi också får uppleva lyckan en dag. Stort grattis, igen!

Denise

Grattis! Önskar er all lycka till! ❤
Jag bär också ett litet mirakel nu och är beräknad till 20april. Bara i vecka nio nu så än så länge håller vi det för oss själva. Har haft två jobbiga missfall i år med efterföljande sjukhusbesök, misslyckade cytotecbehandlingar och tillslut skrapning så oron är enorm just nu att även denna lilla kommer lämna oss. Har dessutom haft blödningar och åkt in några gånger, bara för att se vår fina med ett starkt tickande hjärta. Ändå släpper inte oron. Längtar så tills nästa ultraljud om 4veckor (vecka 13) och hoppas att jag därefter vågar glädjas över graviditeten och äntligen få känna att jag SKA bli mamma denna gång..

Jennifer

stor grattis till er ✨💟

Johanna

Jag är så fruktansvärt otroligt glad för er skull, verkligen!!

Mikaela

Åh va glad jag är för er skull! Jag kommer hålla alla tummar å tår för att allt ska gå strålande :) Kram

Elin

Å, va härligt! Tänk att man kan bli så glad när man går in på en blogg och möts av en så fin nyhet. Stort stort grattis till Dig, Jimmy och Selma! Va underbart att ni ska få ett barn till och att Selma ska bli storasyster. Underbart, grattis igen!

hanna

Stoooort Grattis till Er! Såå glad att läsa!

Sandra

Jag blir alldeles tårögd. Vill lämna mitt varmaste grattis till hela lilla familjen! Så underbart med ett litet lillasyskon, självklart får det kännas omtumlande och kanske lite skrämmande. Hoppas att du får lov att må lite bättre nu när ni passerar 12 veckor. Kram!

Em

GRATTIS!! När du var så frånvarande på bloggen började jag tänka att det kunde vara lillasyskon på gång men jag jag fick nästan lite ont i magen av tanken just för attdu varit öppen med era svårigheter o ville inte "jinxa" med mina tankar - skit dumt men så kändes det :) Alla känslor som snurrar tror jag är normala, relationen till min dotter förändrades när vi fick lillebror (vi har också valt bort fsk o jag tror det gör att relationen barn/förälder blir lite annorlunda mot familjer där barnet är på fsk) men relationen är inte sämre, bara annorlunda vi är tre som hänger om dagarna o storasyster är väldigt mån om att lillebror ska vara med. Syskonkärleken är så hjärtevärmande att se <3

Anonym

Vad jag blev rörd å glad av denna nyhet trots att vi inte känner varandra. Hittade hit då vi var gravida samtidigt å kommer följa denna graviditet också, om du väljer att skriva om den såklart. Vi längtar också efter syskon till vår lilla L. Massa massa grattis till er å blivande storasyster! 💕

Nina

Grattis vad roligt, väntar barn nr 3 med bf 1/4 och känns som om du skrev ner precis mina känslor..

Sandra

Hej!

Jag måste bara gratta en gång till! Så stooort grattis. Det var så lusigt för i förra veckan när jag låg och kollade på gamla avsnitt av "gravid-vecka-för vecka" (Har varit dålig på att kolla så sträck-kollade på en del graviditeter) så tänkte jag på dig och hur KUL det hade varit att följa dig eftersom jag följt dig och din blogg suuuperlänge, typ sen 2008 nåt (!) och så kom den glada nyheten att du ÄR gravid!

Jag kan säga att jag verkligen hoppas på detta nu :D

Elin

Stort grattis till er :) vi väntar vårt tredje barn beräknat till den 2 april. Känner igen dessa tankar med hur det skall bli med relationen när det kommer in ett nytt barn. Men det kommer bli bra, man får se det att man ger sitt barn en väldigt fin gåva, ett syskon att dela sin uppväxt med .

All lycka till er

Anna ML Holm

Åh, all lycka till er!

Dixi Wonderland

Ett enormt stort grattis till dig och resten av familjen :D

Emma Beyond

Jag fäller nästan en liten tår när jag läser ditt inlägg! Grattis grattis grattis till er alla tre, eller fyra! Gu vad roligt med ett litet syskon!

Emma Beyond

Jag fäller nästan en liten tår när jag läser ditt inlägg! Grattis grattis grattis till er alla tre, eller fyra! Gu vad roligt med ett litet syskon!

ullie

STORT GRATTIS efter år av längtan har vi nu tre skatter som betyder allt

sara

Grattis till er tre:)
Jag kände verkligen på mig detta, din blogg/bilder/texter har varit annorlunda senaste tiden samt den urusla uppdateringen (som nu givetvis fått sin förklaring ha ha) har fått mig att misstänkte att det var något stort på gång. Tänkt var rätt jag hade ha ha.

Ida Nilsson

Men åååh Linda! Nu börjar jag också gråta! Det tog 1½ år för oss innan vi fick ett plus med Leia, jag förstår din längtan och dina tankar! Den 5 april föddes ju vår lilla detta året, kanske får du också en 5 aprilbebis nästa år! Stort grattis till er alla tre!

mariasofiakarlsson.blogg.se

Grattis!

Veronica

Stort grattis och jag hoppas att allting går super bra för er! :-)

corneliaeriksson.blogg.se

Får rysningar av att läsa din text. Så fint och så verkligt på alla sätt och vis. Stort grattis till er! Jag önskar er all lycka och hoppas innerligt att du mår bättre snart. Ta hand om dig!

Anna S

Åh vad roligt! :) Grattis till er!

Tess

Ett stort grattis till er! Jag vet hur det är att kämpa med en jobbig graviditet och unnar er verkligen all lycka som kommer komma! :-)

Elin

Åh, GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS Linda!❤️❤️❤️ Så underbart och fantastiskt! Själv fick jag mitt andra barn i juni i år ❤️ Barn alltså, så ofantligt mycket kärlek, lycka och glädje de ger! Jag önskar dig en underbar graviditet som du får njuta av till max!
Stor kram från Elin

Emma B

Har följt dig och din blogg länge nu, och du verkar ha världens största förråd av kärlek. Är så glad för dig med tanke på din resa. Hoppas allt går vägen. Så som du känner för barn och familj hoppas jag också att jag ska känna i framtiden, och man kan verkligen inte ta för givet att man kan bli gravid. Så inspirerande du är!

Svar: Men hjälp! Det kan vara en av dom finaste komplimanger jag fått! TACK snälla <3
Linda Blom

Iz

Stort grattis!! All lycka!!

Ebba

Grattis! Vad roligt med ett syskon till Selma <3

Gabriella Joss, 19 år fru, toppbloggare och väntar första barnet

Vilken fantastisk historia! Och så underbart livet är med alla sina överraskningar!

Terese

Ett stort grattis!!

Petra

Åh, grattis!!! :D

Netti Starby

Vad roligt och stort grattis! Kram

Anonym

www.timejane.blogg.se

Rockahappy - Konst & Styling

Stort, stort grattis!! Kram

Melany Aurora

Ååh så sjukt hur jag visste det för flera veckor sen precis som förra gången haha. Samma med stora kändisar/kungligheter, vet alltid när dom är gravida? :O

Många gratulationer till er familj, kan tänka mig att detta är stort ❤️
Vet hur det kan vara med PCO och alltihop, grattis till den finaste av gåvor!

Anonym

Många grattiskramar till dig o familjen 💗 från en trogen läsare! :)

Daniela

Jätte Stort Grattis, Super Kul verkligen än en gång Grattis <3

Annster

Stort Grattis!
Äntligen slog den stora önskan in ❤

Anonym

Stort grattis! Jag är också gravid i v. 10 men har inte gått ut med det än. Har fått se ett hjärta slå i 6+5. Är väldigt orolig dock och idag har de gjort ganska ont i magen till och från. Men hoppas på det bästa. Bor också i Karlstad och har pco så har kämpat ett tag. Ska bli kul och följa dig när vi ligger så lika i tiden :-) har följt dig i många år nu. Ta hand om dig och familjen! Kram

Yang Jin

Søt!

Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF

Sååå kul :) grattis igen! Det kommer gå bra ska du se :) ni är värda detta efter allt ni gick igenom första gången.

Malin

Åh 💓 Stort grattis! Jag grät en skvätt när jag läste detta! Kan tänka mig hur du känt dej men ta en dag i taget så ska nog allt gå bra! Jag har en tvååring och en lillasyster på väg i magen (v. 33) och hade ett virrvarv av knasiga känslor när jag oplanerat blev gravid. För mej var det jättekonstigt att en till skulle komma, jag hade ju min bebis redan...?! Men det är bra att ha 9 månader på sej för idag känns det så naturligt att hon en dag kommer komma! Du kommer säkert känna lika efter ett tag ☺️

Katja Hänninen

Ta det bara lugnt. Allt är som det ska vara. Klappa på magen och var rädda om er.

Johanna E

Åh så roligt, jag kommenterade din blogg när du skrev om ditt inlägg för ca ett år sedan. Vi har kämpat precis som er med första barnet, IVF med en massa hemskheter och missfall (jag har också PCO). I maj fick vi vårt andra barn, han blev till med "endast" hormoner och ägglossningsspruta. Blir så glad att ni också lyckats, hoppas att ni får en ok graviditet och att miraklet tittar ut i vår. Många kramar till er!

Therese

Åh jag tycker det är så himla roligt att Selma ska få ett syskon.
Jag har följt din blogg i ett par år nu och jag älskar verkligen att läsa din blogg. Och det ska bli så himla roligt att få följa dig/er i denna graviditet också. Så ännu en gång, ett stort grattis och lycka till med allt.
Stor Kram ifrån mig.


MYLLENBERG - finalist i Top Model Worldwide

Stort grattis! <3

Mina

Stort grattis till hela familjen.

Fin blogg ☺

marycaroline.blogg.se

Stort grattis till er! :) <3

Malin Wederberg

Grattis! ♥ Vad kul :D

Sofia

Grattis!!
Lycka till :)

Frida

Massa pepp till dig!! Fick mitt andra barn för snart 6 mån sedan. Med honom smög sig illamåendet på runt v 6. Vid v 9 var jag så uttorkad pga illamående o kräkning att jag låg inne för att vätskas upp. Tyvärr höll illamåendet i sig till v 20 ungefär. När man redan är mamma, har ett jobb att gå till så är man heeelt slut. Jag sa då till min sambo att han skulle påminna mig om detta när jag säger att jag vill ha nr 3. Jag kan säga att när min lilla Olle nu ligger i min famn är allt som bortblåst o jag bara längtar efter att få bära ett barn till❤️

Elin

Stort grattis till dig och din familj! :)

Christel

GRATTIS !
Selma kommer bli världens finaste storasyster :)

Emma

Grattis, vad underbart med ett plus igen!!
Hoppas du snart mår bättre.

Jag känner igen det där med att bli ledsen över det första barnet och hur det ska bli, jag bröt ihop flera gånger över att min Fia inte skulle vara mitt enda barn. Och visst blir det lite annorlunda men man får fler att älska, mer än man trodde var möjligt!
Kram

8april

Men åhh. Då är vi ju nästan på samma gick in i vecka 11 idag. Beräknad till 8 april. Har mått illa ich haft samma känslor och tankar om att man ska få en till bebis, hur första ska reagera. Hur man ska klara det, att liten försvinner inifrån en med mera. Haft två blödningar så fick med göra ett tidigt ul. Och man såg ett pickande hjärta och massa sprattel. Så underbart att se. Ska bli så härligt att följa er genom detta samtidigt som jag själv är en vecka efter. Underbart.

Vinga

Hurra! Stort grattis!

Maria

Grattis! Jag har två barn och båda blev till med hjälp av pergotime (har pco). Storasyster är nu 2,5 år och fick en lillasyster i lördags. Oj vad jag känner igen mig i allt det du skriver med känslor.. Jag var så orolig att min och min fina relation med min stora tjej skulle förändras och kunde inte vara glad på samma sätt som vid min första graviditet. Nu är vi fyra och jag kunde inte vara lyckligare! Det är samma känslor för barn två och även om storasyster visat lite känslor när jag t.ex. Ammar så är det mest helt fantastiskt! Hjärtat svämmar över och det är sååå mycket kärlek! Du får 100% kärlek för varje barn och jag vet att mina tjejer kommer ha varandra i framtiden.. Än är ju allt så nytt för storasyster och jag räcker faktiskt till för båda! Jag önskar er all lycka till! Njut!!!!

Cornelia

Jättestort Grattis! Väntar mitt första barn i mitten av december och ditt inlägg om hur ni kämpade för er dotter hjälpte mig mycket då det själv dröjde innan vi fick ett plus! Nu dras vi bara med kommentarer om att det är "dålig planering" med ett decemberbarn - de skulle bara veta...

Anonym

Stort grattis till hela familjen!
Himla fint av dig att vilja dela med er av eran tuffa resa.

Pia

Jättestort grattis till er Linda! Så kul!

Biggeros

Så härligt och ett stort grattis till dig och resten av familjen. Det kommer att gå bra!! Visst är det konstigt ändå hur man kan reagera. Det är de gravida hormonerna som tar över.. Kram

Maria

hej!
Jag har precis som du pco och har inte haft mens sen i januari. Står i kö för utredning och väntade mig en lång och jättejobbig väg mot ett barn. Sen för 2 veckpengen fick jag svimningsanfall så fort jag ställde mig upp, och det i kombination med fruktansvärt ömma bröst fick mig att trots allt ta ett graviditetstest, och jag var gravid! Nu är jag fullkomligt överlycklig och helt skräckslagen. Rädd att få missfall då jag tror att det är helt omöjligt att får till en sån lyckträff och blir gravida utan hjälp en gång till. Hur tacklar du dina oroskänslor?

Silvia

Hej! Åh, vad underbart! Jag längtar också tills den dagen jag får mitt andra barn...lite svårt när man är singel.. :)
Kika gärna min blogg. Handlar om singelmamma i dejtinglivet samt självkänsla. Dessa män alltså är heeelt otroliga! Du kommer garanterat att skratta! :)
Hälsningar, Silvia

Jasmine

Grattis till er!

Anonym

Å stort grattis💗 Så underbart! Själv har jag en dotter och fick ett plus i juni som slutade i tidigt missfall😔 Men vi fortsätter kämpa för ett syskon till vår ljuvliga dotter.