Ida Sjöstedt för Ellos

Åh.. Jag föll pladask för den rosa klänningen och skorna med kilklack som Ida Sjöstedt designar på Ellos. Just det där med finkläder överlag är något mina ögon dras till just nu.. Kanske för att jag har ett framtida sommardop i tankarna?
 
Om jag var rörd och känslosam när Selma döptes, så är det nog ingenting emot vad jag kommer vara denna gång.. Inse att min lilla bebis 2013 vuxit och blivit 3 år och fått en lillebror. Det blir så definitivt när man står där framme i kyrkan med sin egen familj på något vis..
14
E

Hej!
Vi ska döpa vår dotter i slutet på maj så jag letar också klänning 😀 Men tycker det är svårt eftersom jag ammar.. Hur tänker du kring det? Vill ju inte behöva gå in på toaletten för att ta av mig klänningen vid amning 😋

Svar: Hihi! Jag hade faktiskt klänning på Selmas dop och då gick jag helt enkelt undan och ammade. Sedan sov hon igenom hela fikat så problemet löst då ;)
Linda Blom

Hanna Karlsson

Vilka snygga klänningar! 😊

Lisa

Hej! :) Jag funderar på hur ni (och fler!) tänker kring dop? Väljer ni att döpa era barn pga er tro eller för att det är en svensk tradition/sätt att uppmärksamma och fira ert barns födelse? Vi har diskuterat detta ämne en hel del i min bekantskapskrets med olika åsikter, därför är jag nyfiken på hur föräldrar i andra delar av detta avlånga land tänker och gör :P Ha en bra kväll! :)

s p i n d e l t j e j e n

Den tipsade Theresa om för ett tag sen också :) Jättefin :)

Veronica Wallgren

Klänningen var ju helt fantastisk!

Anonym

Lisa: för oss var det naturligt att inte välja dop. Både jag o pappan är döpta o konfade men vi har aldrig "gått i kyrkan" och tror inte på nån Gud. O just pga det väljer vi bort kyrkan. Vi gifte oss borgeligt och valde namngivning ist. För oss skulle det kännas högst tvivelaktigt att lova nåt inför en Gud vi inte tror på el ta upp vårt barn i en församling vi inte känner någon tillhörighet till. Och faktiskt lite som ett hån mot de som är troende och väljer kyrklig vigsel och dop pga sin tro. Förstår inte argumentet "sv tradition" i det här sammanhanget. Lyssnar man inte alls, el förstår innebörden av det prästen säger o det man lovar? Har varit på flera kyrkliga vigslar o dop där jag (såklart för mig själv) undrar varför de valde kyrkan när de annars aldrig skulle sätta sin fot där el ens tror på Gud. Ett par hade sagt till prästen att de helst ville stryka allt som har med gud att göra under vigseln... För mig blir det falskt eftersom vigsel o dop i k:a faktiskt bygger på att du har en tro.

Annster

Så fint :)

Hanna

Så fina! Du får gärna tipsa om flera finklänningar. Vi har tre bröllop som vi ska gå på i sommar så tar gärna lite inspiration! ☺️

Svar: Det kan jag absolut göra :D
Linda Blom

Göteborgsmamman 25årig tvåbarnsmamma

Ha en fantastisk dag fina du!
Hos mig kan du nu tävla om smycken från OXXO design - kolla gärna in! :)
Kram <3

Angelica

Till Lisa och Anonym: Jag är kristen. Om jag får barn så kommer jag välja att döpa dem därför att dopet för mig innebär att barnen blir upptagna och beskyddade av Gud. Det blir en början på att dela mitt liv med Gud, med mina barn. Men jag tycker inte att det är ett hån när människor väljer det av andra orsaker. Att komma till kyrkan och be prästen låta bli att prata om Gud har jag svårt att förstå, eftersom detta är prästens jobb och eftersom ett dop (eller en vigsel) i kyrkan är oerhört kopplat till Gud. Men i kyrkan är alla oavsett tro välkomna. Det är inget hån mot mig när människor söker sig till kyrkan, oavsett orsak.

Svar: Åh! Tack för din kommentar :)
Linda Blom

Malin

Båda klänningarna känns verkligen som perfekta för dig :)

Tess

Svar till Lisa (hoppas det är ok att skriva här?): Vi hade namngivning för vårt barn p.g.a. att vi föräldrar är icke-troende (jag är ateist och pappan är agnostiker) och inte medlemmar i någon kyrka eller församling. Tyvärr fick vi höra en del tråkigheter kring vårt val. Att det inte var "på riktigt" utanför en kyrka, att det aldrig kunde vara "lika fint" o.s.v. Dessa åsikter önskar jag att folk behållit för sig själva. För oss var en namngivning absolut på riktigt och vi föräldrar tyckte att det var den finaste ceremoni vi varit på (och det är ju ändå VI som hade den :-) .).

Tess

Letar också lite festligare kläder för när jag och en vän ska och se Fantomen på operan i Stockholm i december :-D Ja, jag planerar alltid tiiiiidigt. Tycker det är en del av det roliga faktiskt :-D Men blev lite paff över hur dyra kläderna var på Ellos...? Är det för att det är en särskild designer? Det är utanför min prisnivå tyvärr, så hoppas jag kan hitta något liknande till mitt pris :-)