"Jag vill ha en riktig cykel"

Selma a.k.a. Lotta på Bråkmakargatan har pratat om en ny cykel en period. Hon fick en trehjuling när hon fyllde 2 år, men då hon är och alltid varit ganska liten så nådde hon inte ned till tramporna då. Det gör hon dock nu som treåring, men vi använder bara hennes balanscykel. Även om vi firade henne med presenter och liknande på patienthotellet när Colin fötts på hennes födelsedag, så har vi ändå inte riktigt "firat klart". Jag och Jimmy har pratat om att uppgradera den där trehjulingen till något annat som hon verkligen kan växa med.. Och visar hon sig för liten så har vi i alla fall en cykel inför framtiden när det är dags för tvåhjuling.
 
Trillade över en kampanj här med den fina cykeln ovan till över halva prisert så igår kväll bestämde vi oss, idag klickade jag hem den. Cykeln är av märket STOY och även om jag inte har någon direkt erfarenhet av just det märket så verkar den rejäl och bra. 12", hand och fotbromsar, stadig stålram och ja.. Sjukt bra pris i två dagar till.
 
affiliatelänk
10
Josefin Ogarp - från mammakropp till drömkroppen

Så otroligt fin cykel! :) Tror Selma kommer bli överlycklig!!

Svar: Jaa! Visst är den fin? Tror hon kommer älska den :)
Linda Blom

Hanna

Så fin cykel! Kan även tipsa om balanscykel. Kanon att ha med när man är på promenad för tröttnar de små benen på att cykla är den så liten och lätt man kan lägga den under vagnen eller bära i handen! 😊

Svar: Selma har redan en balanscykel också! :) Kanonbra!
Linda Blom

Jennifer

Hoppas ni kopplar bort handbromsen, barn ska ju absolut inte ha det! Trodde inte ens det gjordes så små cyklar med handbroms...

Svar: Motivera gärna varför :) Enligt NTF kan det vara bra att vänta med handbroms och växlar, detta för att dom helt enkelt har fullt upp med att just lära sig behärska cykel, balans osv, men det finns vad jag kan se ingen information om huruvida barn inte skall använda handbroms alls? Vi kommer givetvis fokusera på fotbromsen! Den är viktig att kunna. Men vi vet inte ens om Selma kommer fixa den här cykeln ännu och då får hon helt enkelt fortsätta med balanscykeln, den är hon jätte duktig med :)
Linda Blom

Anonym

Måste först passa på att tacka för en fin blogg, brukar inte kommentera ofta :).
Så fin cykel :) Vi köpte en cykel i påskpresent till våran dotter, hon fyller 3 i augusti så blir lite kort cykelperiod i höst så vi passade på nu till våren. Trodde inte hon skulle lära sig så fort men tog bara ett par gånger ute på gården så lärde hon sig trampa på ordentligt :), bromsandet övar vi på fortfarande ;). Hon är också rätt kort för sin ålder, 86 cm och når ändå till trapporna på sin 12 tums cykel :). Hoppas ni får många fina cykelturer i vårsolen! Måste passa på att fråga, ni som har så Pomp de Lux kläder till Selma, tänkte beställa deras skaljacka till vår dotter, är de normala i storlekarna? :)

Svar: Ja just skalkläderna tycker jag är ganska normala i storlek. Överlag brukar POMP vara stora.. Skalbyxorna uppfattas dock som lite kortare.. Så kör på hennes vanliga storlek alternativt en upp om ni vill att hon skall växa i den också : )
Linda Blom

Anonym

Handbroms ska barn inte ha av den enkla anledningen att den bromsar framhjulet. Och cyklar barnet i full fart, eller för den delen bara i lite lagom normalfart, och bromsar fullt med handbromsen så kommer framhjulet att låsa sig men inte bakhjulet vilket resulterar i att cykeln lättar bak och ställs på framhjulet och barnet slungas över styret.
Så enbart fotbroms tills barnet är 10-11 år och kan behärska och reglera fart och bromsar ordentligt.

Svar: Tack! : ) Jätte bra info! Just det där med att den lättar bak minns jag från mina egna cyklar. Nu har jag en monark och använder bara fotbroms.. Men Selma är en försiktig dam, så hon får aldrig upp sådan där rejäl fart på varken sparkcykeln eller trehjulingen och jag misstänker att hon kommer vara precis lika försiktig till en början på denna (om hon mäktar med den alls). Hur som helst, vi kommer prova den nu och känner vi att det inte känns säkert så kommer vi att ställa undan den tills det är dags för tvåhjuling runt 5-6 års åldern : )
Linda Blom

Anonym

Haha tacksam jag är att jag köpte cykeln i fredags! Alla saker jag går och suktar efter hinner du lägga upp och visa andra så jag missar det 😄 Du har väldigt bra smak helt enkelt!

Svar: Hahah! Vad roligt :D bra smak du också tydligen ;)
Linda Blom

Jenny

Jag ville så gärna beställa en till min guddotter som fyller 4 men jag hann inte. Fast frågan är om den verkligen finns att köpa på CDON då det på deras hemsida står att den säljs av Lekmer. Det går ju förvisso att lägga den i kundkorgen.. Man får väl chansa och hoppas på det bästa! Tack för tipset! :)

Svar: Ja det funkar ju att beställa iaf, så dom kanske har fördelat lagret lite? :)
Linda Blom

Jenny

Har iaf lagt en beställning nu och hoppas på det bästa!! :)

Nina

Vi köpte den cykeln till våran 2 1/2 åring. Kom hem förra veckan och han älskar den. Stabil, lätt att använda och så fin.
Fick ge 686:- med rabatter så priser var ju fantastiskt bra.
Grattis till eran son förövrigt.
Var beräknad samma dag men fick vänta till 11/4 tills våran tjej ville ut:)

Svar: Åh vad kul att höra att ni är nöjda!! Och grattis till lillasyster :)
Linda Blom