Rensning

En kommande sommaroutfit för lilla fröken, allt från Newbie by Kappahl.
 
Igår drog jag igång en rejäl rensning av Selmas garderob. Hon är ju en tjej i storlek mindre med sina knappa 12kg för sina 3 år. Men nu märker vi verkligen att hon dragit iväg på längden och har hunnit bli hela 92cm lång, så det är inte mycket plagg i storlek 86 dom passar längre och jag köper numera uteslutande 92 och 98. Och så roligt det är att fylla på med nya plagg inför våren och sommaren. Jag och Colin var en sväng till Kappahl igår och både han och Selma fick en hel drös nya plagg. Just nu har jag kommit in i ett riktigt "shoppa-barnkläder-flow", det går ofta i perioder för mig. Jag köper mycket eller ingenting alls, så förbered er på mycket fina plagg här i bloggen framöver, så roligt att mixa, matcha, kombinera och fotografera - men framför allt - klä barnen i dom. Det är sååååå roligt!
 
Min egen garderob behöver också en rejäl genomgång, speciellt som det är väldigt mycket gravidplagg i den nu och jag befinner mig ju inte riktigt i det stadiet längre utan istället behöver tänka på plagg som funkar bra att amma i. Men precis som med Selma så bär jag amningslinne under vanliga tröjor, koftor m.m. och det funkar mer än väl. Behöver investera i lite nya amningsbehåar bara, för än så länge kör jag dom jag hade med Selma.
 
Nu sover Colin, Selma röjer järnet med sin pappa och jag tänkte fortsätta i temat barnkläder och sortera och fylla på bloppisen med fler plagg. Det har gått iväg ett stort lass paket under veckan, så nu är det dags för rond 2. Jättekul även om det är minst lika mycket jobb som det är roligt : )
14
Veronica Wallgren

Vad fint! Älskar Newbie kollektionen :)

Paulina

Så himla fint! :)

Lisa

Tar Selma snällt på sig det du tycker är fint? :) Eller har hon på tre-åringars vis börjat få starka åsikter om vad hon vill ha på sig och inte? Eller helst samma klänning hela veckan? Barn hittar på så mycket när det gäller kläder har man hört och sett :D

Svar: Hon får absolut vara med och bestämma, men om hon själv fick skulle hon vilja ha snurrvänliga klänningar 24/7, sover i nattlinnen osv. Men det går väldigt smärtfritt när jag går in och säger att hon skall ha ngt annat på sig eller om ngt ligger i tvätten osv. Hon accepterar om jag säger att hon får ha plagget imorgon eller liknande istället :)
Linda Blom

Anna

tycker det finns mycket mer fint för flickor än pojkar i Newbie tyvärr (tyvärr eftersom jag har en pojk). många långärmade tröjor o skjortor o det går helbort för mig för det blir bara söligt. (givetvis har han kofta etc ovanpå men inte som det understa lagret som man har på sig när man äter osv, menar jag)

Svar: Fast en skjorta blir väl inte mer söligt än en body eller liknade? Eller för all del en klänning? Nu har jag visserligen en bebis och klär honom uteslutande i mjuka bodys och byxor. Men jag köper massor till båda och tycker inte det finns mer eller mindre till ngn av dom :)
Linda Blom

Maya Kszak

Vilka färger tror du blir årets bikini färger?

malin Billersjö

så mycket vackra kläder du hittar och galet duktig på att kombinera snyggt är du, supermamma:). en fråga, hur finansierar du all shopping? jag skulle vara helt pank om jag köpte så mkt som du. Tjänar du mkt på bloggen? är sugen på att starta en egen men om desserter.. ;)

Svar: Tack snälla :) Tycker det är lite fräckt att fråga andra om ekonomin.. Men iom att jag inte tar ut någon mammapengenning utan jobbar med bloggen och driver eget företag så handlar jag såklart för dom pengarna.. :) samt att jag utesluter en himla massa annat :)
Linda Blom

LindaViola - mamma till två!

Behöver också rensa ut dotterns garderob. Plus sälja av hennes bebiskläder som vi sparat ifall bebis var en tjej men ut kom ju en lillebror så de behövs inte längre 😊.

Anonym

Tror Anna menade att bodyn inte syns sen när man knäpper koftan över :)

Veronica Möller

Åh, älskar färgen på kläderna så mysig! :) Att köpa nya kläder älskar jag att göra. :)

Annster

Så fint :)

Anonym

Är nyfiken på vad du tycker att du "väljer bort" för att t ex ha råd att köpa barnkläder så som du nämnde ovan? Tycker ändå att det verkar som att ni lever ett väldigt innehållsrikt liv :) Och inget ont om det, utan tänker bara på vad man t ex kan strunta i och ändå må ganska gott?

Therese

Våra tjej är också lite mindre. 2 år och 10,5 kg,stl 80 eller 86. Vi har lite svårt att hitta byxor, oftast är dom så stora i midjan. Kan du rekommendera något märke/butik som passar lite "smalare"barn. :) kram

Svar: Newbies toddler leggings är smalare och märket how to kiss a frog har leggings med ställbar midja! :) dessutom en söt rosett längst ned :)
Linda Blom

Tess

Har också ett litet barn :-) Eller mer smal än liten för på längden är han ungefär lika som jämngamla. Men är så svårt att hitta byxor som passar i längd OCH midja. Funkade lättare när han var spädbarn tycker jag då de mjukisbyxorna hade så bra stretch i midjan :-)

Fru Minimalist

Om du behöver tips och inspiration för att få ordning i garderoben efter graviditeten kommer här två bra länktips! :)

http://minimalisterna.se/fem-steg-mot-en-lattare-garderob/

http://minimalisterna.se/varrensning-i-garderoben/

Lycka till!

/ Från en som går sista veckorna i gravidkläderna i väntan på lillebror ;)