T o r s d a g

Älskade vackra lilla flicka, innifrån och ut.
 
Hej på er!
Fem av sex familjemedlemmar sover och med tanke på att jag skriver här så förstår ni nog vem av oss som är vaken. Men jag lägger mig nog intill Colin här alldeles strax och blundar en stund jag också. Det har varit så gott som konstant amning under dagen idag, varje timme har han velat ha mat.. Men å andra sidan så sov han mellan 22 och 9 med endast ett mål mat vid 03:30 inatt, så han äter väl ikapp vår lillprins.
 
I eftermiddag tänkte jag ta barnen med mig hem till mina föräldrar en sväng. Jag behöver lägga upp en massa bloppiskläder som jag har stående på mitt kontor men aldrig fick tummen ur att fixa under graviditeten. Jag blev nästan lite tafatt där i slutet och orkade inte ta tag i någonting nästan.. Inte speciellt effektiv nu heller skall erkännas, det är så mycket mysigare att gosa med barnen och bara ta dagen som den kommer. Men fasiken.. Något vettigt lär jag försöka få gjort och nu är ju dagarna aningens längre med tanke på ljuset. Så himla skönt!
 
Hoppas ni har en fin dag allihopa!
16
rwoh.blogg.se

Vad gosigt att sova sådär mitt på dagen hela familjen :) Eller ja, det kanske både är mysigt och något nödvändigt för att orka? Men ändå bara ta en liten "powernap" tillsammans, gosigt! :)

Förresten! Er flicka på bilden, så himla fin :)

Svar: Tack snälla! Hon är världens finaste i våra ögon såklart <3
Linda Blom

Annster

Så fin bild :)

Isabelle

Vilken fin bild!! Hennes busiga ödmjuka personlighet syns jätteväl genom ögonen (tycker jag) :D Superfin! Hoppas allt är väl med hela familjen <3

mittbabbel.blogg.se

Grattis till nytillskottet tror faktiskt inte jag skrivit det innan. Mysigt med två barn! Man är rikast i världen! <3

Sofia

En tanke som kommer upp när jag spanar in din bloppis med MÄNGDER av fina och knappt använda kläder, tänker du någon gång på miljöbelastningen relaterad till din "klädtokighet"? Visserligen är en bloppis ett bra sätt att föra vidare kläderna så de inte bara ligger där och sedan slängs helt i onödan! Men jag får känslan när jag kollar på kläderna att det är väldigt mycket som köps in och sedan knappt används.. Är denna vanan av att alltid få nya fina kläder något du verkligen vill föra vidare till din dotter? Hon som sedan med största sannolikhet kommer konsumera minst lika mycket kläder när hon själv blir vuxen? Det känns som helt fel riktning att gå när vi måste bort från det slit-och-släng samhälle vi lever i idag för att vi ska kunna leva och må bra på denna planeten ett tag till!

Svar: Ja fast nu är det ju så att jag dels även handlar begagnat själv, så allt jag köper är inte helt nytt. Och som sagt även säljer vidare eller ger bort till vänner vilket jag ser som väldigt sunt. Jag har en dotter som växer väldigt sakta och därmed hinner köpa mkt kläder i samma storlek och sist men inte minst så sliter hon inte på kläder speciellt mkt. Det är väldigt sällan hon fått fläckar på dom eller att det gått hål m.m. Jag väljer absolut att köpa mycket barnkläder, det sticker jag inte under stolen med. Men jag väljer bort otroligt mycket annat, så även om jag som sagt konsumerar just barnkläder så är jag ingen storkonsument i andra avseenden. Vi lägger heller inte någon tyngd i Selmas kläder när vi bemöter henne, uppmuntrar inte hur hon ser ut i dom, att det är nya plagg osv :) Jag ser mig själv som en väldigt bra och sund mamma, så jag hoppas att jag skall lyckas fostra en empatisk och trevlig tjej, men också nu en son med samma egenskaper (även han har en stor garderob). Och jag ser verkligen inte mig själv som en dålig förebild för att jag, som sagt, köper en hel del barnkläder :)
Linda Blom

Sofia, igen

Det är ju jätte bra som du säger att du köper mycket begagnat själv, men du får det inte att låta så på det du skriver. Det kanske hade varit en bra ide att också få dina läsare att se att du faktiskt också köper begagnat och inte bara nytt som du gör sken av just nu! Det är många människor och främst mammor som kanske då ser att du inte bara köper nytt och hakar på begagnat-trenden också :) Och för att tillägga så tvivlar jag inte en sekund på din förmåga att uppfostra trevliga och empatiska barn, jag tänkte snarare på köpbeteenden som följer med på köpet under tiden som blir en stor belastning på miljön.

Svar: Men vänta nu? Ger SKEN av att bara köpa nytt? :) Om du syftar på Selmas kläder i bloppisen så är just dom plaggen kläder som jag köpt nytt. Men i övrigt på instagram så lägger jag upp en del efterlysningar av begagnade kläder ibland samt att jag köper begagnat-plagg i diverse Facebook-grupper. Jag lägger även upp mycket kläder som vi inte ens köper, utan gör inspirationskollage m.m. För att jag har just intresset för barnkläder. Känner inte att jag skall behöva försvara det :) För så osunda köpbeteenden har jag som sagt inte :)
Linda Blom

Jag igen

Okej då har jag väl fått det om bakfoten, för utåt sett så tycker jag som läsare att det handlar väldigt mycket om nya kläder snarare om begagnade. Men det kan ju om du säger det vara en snevridning av hur verkligheten egentligen ser ut! Men iallafall, jag som läsare skulle gilla att läsa om att du som bloggare/förebild/frivillig eller ofrivillig marknadsförare av märken handlar begagnat också :)

Svar: Får jag fråga vad du grundar "hysterin" på och hur du menar att jag ger sken av att undvika begagnat och bara lyfta nytt? :) Att blogga/instagramma om diverse vårnyheter m.m. är svårt att göra med begagnade plagg. Vad anser du att jag kunde göra annorlunda? Lägga upp inlägg med kläder och märka att dom är köpta begagnat? För många av dom plagg jag fotograferat Colin i är just begagnade, men jag har inte känt att det är nödvändigt att märka plagg med nyköps vs. begagnat :)
Linda Blom

Anonym

Men att du har en dotter som växer sakta och inte sliter på kläderna säger ju snarare att du behöver köpa ytterst lite kläder så det var ett lite motsägande argument :)

Svar: Såklart! Men iom intresset jag har så blir det givetvis att jag köper kläder ändå och därav blir det mycket i just samma storlekar = kläderna slits ännu mindre och ger ett väldigt fint skick till nästa brukare av dom :) Jag känner inteatt jag skall behöva försvara vad jag väljer att lägga pengar på som sagt, för vi avstår väldigt mycket annat som sagt :)
Linda Blom

Sofia

Jag ifrågasatte inte vad du väljer att lägga pengarna på alls! Jag bara tycker att det i allmänhet saknas bloggare som förespråkar miljömedvetenhet, de flesta visar nya kläder varje dag. Och som en storbloggare som du ändå är så undrade jag bara hur du såg på miljöaspekten på att köpa mycket kläder till dina barn. Jag var nyfiken och ville verkligen inte att du skulle känna dig påhoppad på något sätt.

Svar: Nej jag bara besvarade dig och ifrågasatte hur jag i dina ögon bör agera :)
Linda Blom

Anonym

Vilken enveten anonym människa som inte bara kan vara nöjd med första svaret utan nästan kräva att du ska gå över till hans/hennes tankesätt :p man får väl bestämma helt själv vad man väljer att spendera sina pengar på . Det är inget någon annan ska försöka shama en för eller ifrågasätta (man kan ställa en fråga om hur personen tänker kring miljö och konsumtion, men detta var ju mycket mer än så) ingen kan vara helt "perfekt" o PK.

Svar: Känner lite så jaaa, haha :)
Linda Blom

Bella

(Menade dock inte att det är fel att vara anonym , uppfattade bara inte namnet , men såg nu att det stod ett namn)

En sista kommentar

Det var inte meningen att tjata men när du svarade att du faktiskt köper mycket annat än bara nytt så ville jag bara förmedla att folk (iallafall jag) uppskattar att läsa om sådant också, inte bara det nya. Jag själv brukar bli väldigt inspirerad av bloggare som skriver att dom fyndar på andra ställen än i butiker :)

Erika

Kommenterar aldrig någon blogg men nu har jag fått nog. Klagar ni inte om de ena så är de det andra. Även om det är dåligt för miljön (även sig själv med alla kemikalier som finns kvar i kläder) så ska väl ni skita fullständigt i va Linda gör för val. Vill hon köpa kläder för flera miljoner(säger inte att du gör de) så är väl de hennes val!!! Alltså har ni inget annat att göra än att klaga på denna stackars människa. Hennes liv hennes val! Sluta störa er så och ta och sköt erat eget istället! Ursäkts Linda för denna kommentar men är så trött på vissa personer som inte kan låta anda personer få leva sitt liv som dom vill. Fortsätt som du gör för ni ser ut att ha ett underbart liv och mår bra av de så hoppas du kan lägga alla tråkiga kommentarer åt sidan och njuta av familjen :)

Svar: Tusen tusen tusen tack för din omtanke! Det värmer verkligen :)
Linda Blom

Livet i USA

Grattis till lillebror:) Väldigt fin bild på storasyster.

Josefin Ogarp - från mammakropp till drömkroppen

Så fantastiskt fin liten prinsessa!

Och orka med dryga kommentarer som ovan. OM du nu skulle vilja köpa nya plagg varje dag till dina barn, så är det väl för fasen upp till dig?
Synd att du ska behöva ta sådant strunt!

Anonym

Det spelar ju ingen roll vad om nån ställer en fråga så blir denne påhoppad av både dig och dina läsare 😳 Du är ju en förebild vare sig du vill eller inte. Varför inte inspirera med lite miljötänk också istället för bara konsumtionshets..?