Barnrumsfix, veterinär och en fika på Bergvik.

En liten glimt från Colins rum med fantastisk lekmatta från Tinyroom och docksäng från Sebra från Bestkids, den fick Colin av oss i julklapp och den urgulliga Maileg-grävlingen fick han av mormor och morfar, köpt hos Köp Barnvagn.
 
Hej på er!
I förmiddags åkte Selma iväg med sin mormor och morfar som ville bjuda med henne på Bio. Hennes första gång och fy vad tråkigt det känns när jag missar dom där "första gången"-tillfällena, men så glad jag blir att mamma och pappa vill göra så härliga saker med henne. Hon var så himla lycklig när jag vinkade hej då. Det blev att tillbringa natten där också, så nu sitter jag ned i soffan en stund mellan hundar och fästman. Colin sover just nu..
 
Man skulle kunna tro att det skulle bli en lugn dag med "bara ett barn" hemma.. Det blev det inte! Tyra lyckades bryta en klo påväg upp för trappen och det blev därmed att åka till veterinären. Herregud vad hon blödde!! Där blev hon kvar, så för att fördriva tiden mötte vi upp min bästis Malin ute på Bergvik för fika, lite tittande i affärer och liknande. Tack och lov hade klon på Tyra brutits på ett "bra" sätt vilket gjorde att hon slapp lugnande (som vi blivit förberedda på när vi lämnade henne). Att mötas av en pigg chihuahua som ylade av glädje var en enorm lättnad. Hon har krage och ett bamsestort bandage, men har ätit, druckit och rör sig ändå helt okej. Men mest av allt vill hon vara nära.
 
När Jimmy gav Colin kvällsgröten och nattade honom, passade jag på att plocka och dona i Selmas rum. Jag finner det enormt rogivande att få tillbringa tid i barnens rum helt själv, klura, möbelera, piffa. Men att sortera alla grejer, allt från trosor och strumpor till leksaker är ju ett evighetsprojekt också. Jag hann dock klart!! Så skönt.. Hon kommer bli så himla glad imorgon när hon är hemma igen och får se att var sak har sin plats. Dockorna i en låda, dockkläderna i en annan, tågbanan för sig, megablocks likaså. Nya bilbanan har sin plats och maskeradkläderna ligger för sig.. Ja.. Ni förstår grejen. Var sak har sin plats! Och det är så himla skönt att sakerna ligger undanplockat i diverse lådor. Nog för att det är härligt med färger i barnrum, men jag uppskattar lugna, dova sådana.. Det är ju faktiskt inte bara lek i ett barnrum, utan det skall sovas där inne också.
 
Att inreda barnens rum i stilrena upplägg, färgmatchade skalor och liknande innebär ju inte automatiskt att det hämmar dom från lek. Det är bara att man gömmer undan allting i lådor m.m. och öppnar man dom så är det färgkaos som heter duga. Jag tycker i alla fall att sluten förvaring, lätt att städa och lätt att hitta är några av de viktigaste sakerna i ett rum för så hjältar : )
4
Malin

Älskar verkligen den där docksängen. Så otroligt söt 😄

Svar: Håller med :D
Linda Blom

Therese

Blir så avis på alla er som har så fint hemma. Jag hyr ett hus som jag verkligen gillar.. men trivs inte med hur de ser ut. Vill dock inte lägga pengar på att renovera här.

Men i Januari ska vi ha möte med husägarna och förhoppningsvis köpa.. Allt beror på vilket pris dom vill ha för här är mycket att göra!

Min 3 åring ska med få gå på bio en dag.. blir med första gången. 😉

Svar: Åh :) Vi hyr också just nu, inväntar att vårt kommande radhus skall stå klart om lite mer än ett år :). Så just nu gör vi vad vi kan med det vi har :) Det känns annorlunda när vi är van att äga boendet (sålde för lite mer än en månad sedan). Stort lycka till!! Hoppas ni får köpa till ett bra pris :)
Linda Blom

Anonym

Visa gärna bild på selmas rum

Svar: Saknas fortfarande en hel del där, men kan ta lite bilder där inne under dagen :)
Linda Blom

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Roligt för henne med biobesöket i alla fall :). Du får försöka tänka att alla biobesök är unika :D